شناسه خبر : 162412
تاریخ انتشار : 1402/11/07 10:36
فارن پالیسی: جنگ در غزه چگونه انتخابات‌های مهم جهان را تحت تاثیر قرار داده است؟

فارن پالیسی: جنگ در غزه چگونه انتخابات‌های مهم جهان را تحت تاثیر قرار داده است؟

در خارج از خود اسرائیل، پیامد‌های سیاسی جنگ احتمالاً به شدت در ایالات متحده محسوس خواهد بود. در این کشور درگیری اسرائیل و فلسطین یکی از موضوعات سیاست خارجی است که برای رای دهندگان اهمیت خاصی دارد. جو بایدن، رئیس جمهور امریکا از زمان حمله 7 اکتبر قاطعانه در کنار اسرائیل ایستاده است. افزایش کمک‌های نظامی به اسرائیل برای تقویت سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین، تحت فشار قرار دادن کنگره برای تصویب بسته کمکی قابل توجه برای تل آویو، و وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود، از جمله این حمایت هاست.

رسانه‌های خارجی: فارن پالیسی در مطلبی به قلم امی مکینون نوشت: مسائل کمی مانند جنگ اسرائیل و فلسطین وجود دارد که می تواند افکار عمومی جهان را آشفته کند. مردم از سراسر جهان، برای محکوم کردن حمله تلافی جویانه اسرائیل به نوار غزه که تا کنون منجر به کشته شدن بیش از 22000 فلسطینی شده است، به خیابان ها آمده اند.

این جنگ به طور قابل توجهی تنش ها را در خاورمیانه افزایش داده و میدان نبرد به لبنان، عراق، سوریه و دریای سرخ گسترش یافته است. فراتر از خاورمیانه، تأثیرات موجی این درگیری در سراسر جهان احساس شده است. مبارزات جدی بر سر آزادی بیان، کشمکش های دیپلماتیک شدید در سازمان ملل، و افزایش جنایات ناشی از نفرت علیه یهودیان، مسلمانان و اعراب، از جمله این تاثیرات است.

همه اینها در حالی است که حدود 40 درصد از جمعیت جهان قرار است امسال در بیش از 40 کشور به پای صندوق های رای بروند.  در بسیاری از آنها، جنگ اسرائیل و حماس در حال ایجاد یا تشدید شکاف های سیاسی است که می تواند پیامدهای واقعی انتخاباتی داشته باشد. در اینجا نگاهی داریم به اینکه چگونه این جنگ می تواند اثرات خود بر سیاست جهانی را در سال آینده نشان دهد.

ایالات متحده

در خارج از خود اسرائیل، پیامدهای سیاسی جنگ احتمالاً به شدت در ایالات متحده محسوس خواهد بود. در این کشور درگیری اسرائیل و فلسطین یکی از موضوعات سیاست خارجی است که برای رای دهندگان اهمیت خاصی دارد. جو بایدن، رئیس جمهور امریکا از زمان حمله 7 اکتبر قاطعانه در کنار اسرائیل ایستاده است. افزایش کمک های نظامی به اسرائیل برای تقویت سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین، تحت فشار قرار دادن کنگره برای تصویب بسته کمکی قابل توجه برای تل آویو، و وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود، از جمله این حمایت هاست.

از آنجایی که انتقادات در سطح بین المللی و از درون حزب دموکرات نسبت به رفتار اسرائیل در جنگ و تلفات سرسام آور غیرنظامیان افزایش یافته است، بایدن موضع سخت تری در قبال آنچه بمباران «بی‌رویه» اسرائیل در غزه توصیف می کند اتخاذ کرده است. با این حال رئیس جمهور امریکا، پیشنهاد مشروط کردن کمک نظامی به اسرائیل به عنوان ابزاری برای تغییر تاکتیک های تل آویو را قاطعانه رد کرده است.

حمایت بایدن از اسرائیل، شخصی و عمیقاً ریشه‌دار است. او خود را کسی که «قلبا صهیونیست است» توصیف کرده است. اما بایدن ریاست یک کشور و یک حزب را برعهده دارد که عمیقا بر سر نحوه واکنش به جنگ دچار تفرقه شده است. حمایت بی دریغ حزب دموکرات از اسرائیل، به طور فزاینده ای توسط جناح مترقی این حزب زیر سوال رفته است.

در میان رای دهندگان نیز تصویر به همان اندازه پیچیده است. نظرسنجی نیویورک تایمز/ کالج سی‌ینا که در ماه دسامبر منتشر شد نشان داد که 57 درصد از پاسخ دهندگان با نحوه مدیریت بایدن در جنگ غزه مخالف بوده اند. در میان رای دهندگان جوان که آراء آنها سهم به سزایی در پیروزی وی بر ترامپ در سال ۲۰۲۰ داشت، این رقم به ۷۲ درصد می رسد.

سیاست خارجی در انتخابات ایالات متحده موضوع دست اولی نیست. بر اساس همین نظرسنجی، کمی بیش از 1 درصد از پاسخ دهندگان، جنگ اسرائیل و غزه را به عنوان مبرم ترین موضوع ذکر کرده اند. اما در یک انتخابات شدیدا رقابتی، حمایت قاطع بایدن از اسرائیل می‌تواند به قیمت از دست دادن آرای گرانبهایش در ایالت های نوسانی مانند میشیگان، که دارای جمعیت عرب و مسلمان زیادی است، تمام شود. [ایالت های نوسانی، خاکستری یا بنفش، ایالت هایی هستند که هیچ کدام از دو حزب اصلی و نامزدهای آنان رای قاطعی در آن ها ندارند. این ایالت ها به شدت مورد توجه کمپین های انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا هستند چرا که پیروزی در این ایالت ها اغلب تعیین کننده پیروز انتخابات است. معمولا ایالت های نوادا، آریزونا، ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا، و جورجیا از این دسته به شمار می روند].

حمایت ایالات متحده از اسرائیل همچنین تلاش های واشنگتن برای متقاعد کردن جهان جنوب [= آفریقا و امریکای لاتین و کشورهای درحال توسعه در آسیا] برای ایستادن در کنار اوکراین در بحبوحه جنگ جاری این کشور با روسیه را دچار چالش کرده است. بایدن به دنبال گره زدن این دو جنگ به یکدیگر بوده و اوکراین و اسرائیل را به عنوان دو دموکراسیِ در حال جنگ با دشمنانی که به دنبال نابودی آنها هستند، معرفی کرده است. او در ماه اکتبر در یک سخنرانی در دفتر بیضی شکل کاخ سفید گفت: «تاریخ به ما آموخته است که وقتی تروریست ها بهای ترور خود را نمی پردازند، وقتی دیکتاتورها بهایی برای تجاوز خود نمی پردازند، هرج و مرج و مرگ و ویرانی بیشتری به بار می آورند».

اما بسیاری از ناظران، واشنگتن و غرب را به دلیل اینکه در برابر اشغال اوکراین توسط روسیه و اشغال سرزمین های فلسطینی توسط اسرائل مواضع متفاوتی اتخاذ کرده اند، به داشتن معیارهای دوگانه متهم کرده اند.

هندوستان

صدها میلیون هندی در بزرگترین دموکراسی جهان در بهار برای انتخابات عمومی پای صندوق های رای می روند. مانند ایالات متحده، بعید است که سیاست خارجی عامل اصلی در تعیین نتیجه رأی باشد، اما این بدان معنا نیست که اصلاً موثر نخواهد بود.

هند در دهه 1990 پس از چندین دهه اجتناب از روابط دیپلماتیک، با اسرائیل روابط رسمی برقرار کرد. دهلی در سال های اخیر و به ویژه از زمانی که نارندرا مودی در سال 2014 نخست وزیر شد، روابط با تل آویو را تعمیق بخشیده است. مودی به دنبال مجموعه وسیع تری از شرکا در خاورمیانه بود و اسرائیل امروز دومین تامین کننده تسلیحات هند پس از مسکو است.

حرکت اسرائیل به سمت ناسیونالیسم مذهبی نیز برای برخی از طرفداران مودی الهام بخش است. دانیل مارکی در مقاله ای برای مؤسسه صلح ایالات متحده نوشت: «شوونیست‌های هندو مذهب هندوستان، اسرائیل را بسیار شبیه به هند و به عنوان یک کشور قومیتی که با تهدید وجودی تروریسم اسلام گرا مواجه است، می دانند».

حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری مودی، که مدت هاست به دامن زدن به اسلام هراسی در هند متهم می شود، ساعاتی پس از حملات حماس ویدئویی را در توییتر منتشر کرد که این حمله را به مبارزه هند علیه تروریسم اسلام گرا تشبیه می کرد.

نیکلاس بلارل، دانشیار دانشگاه لیدن هلند، در ایمیلی به فارین پالیسی نوشت: «پخش مدارک ادعایی ضد تروریستی توسط حزب مودی و تشبیه آن با وضعیت غزه، به عنوان یک نیروی بسیج کننده قدرتمند در چشم انداز انتخابات آینده تلقی شده است».

استقبال حزب بهاراتیا جاناتا از اسرائیل همچنین بر یکی از اختلافات کلیدی با اپوزیسیون اصلی اش، یعنی حزب کنگره ملی هند، تأکید می‌کند. حزب کنگره ملی هند، مدت هاست که با مبارزات فلسطینی ها برای تشکیل کشور مستقل فلسطین اظهار همدلی می کند. این حزب پس از حمله حماس به اسرائیل نیز ضمن محکوم کردن این حمله، از اینکه هند در رأی‌گیری ماه اکتبر سازمان ملل برای آتش بس فوری بشردوستانه در غزه رای ممتنع داده، انتقاد کرد.

مدیر عملیات دیده بان منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه مشاوره مدیریت ریسک (Crisis۲۴)، در این رابطه در ایمیلی به فارن پالیسی نوشت: «واکنش هند به جنگ [اسرائیل و غزه] ممکن است به یک موضوع سیاسی بسیار تفرقه انگیز در میان رای دهندگان هند تبدیل شود».

آلمان

در سال 2008، زمانی که آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان به اسرائیل سفر کرد، امنیت اسرائیل را Staatsräson یا «دلیل دولت» آلمان اعلام کرد؛ به این معنی که این یک اولویت اساسی دولت آلمان و بخشی از تعهد عمیق این کشور به جبران اقدامات نازی هاست. اما در سال های اخیر، بحث های آرامی در مورد حمایت قاطع آلمان از اسرائیل آغاز شده است. بحث هایی با این مضمون که آیا این حمایت قاطع منجر به زیر پا گذاشتن آزادی بیان در مورد انتقاد مشروع از دولت اسرائیل شده است یا خیر؟

ایالت زاکسن-آنهالت در شرق آلمان قرار است از متقاضیان جدید تابعیت آلمان بخواهد تا کتباً تأیید کنند که حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت می شناسند و «هر گونه تلاش علیه موجودیت اسرائیل را محکوم می کنند». یهودی ستیزی و انکار حق موجودیت اسرائیل به صراحت در قانون اساسی آلمان ممنوع شده است و از همه شهروندان انتظار می رود به آن پایبند باشند.

با این حال، روشنفکران آلمانی نامه های سرگشاده ای درباره نحوه مدیریت کشورشان در خصوص جنگ غزه مبادله کرده اند. این در حالی است که صحنه های هنری مشهور کشور شاهد موجی از رویدادهای لغو شده و همکاری های تعلیق شده به دلیل انتقاد هنرمندان از اسرائیل یا استفاده از کلمه «نسل‌کشی» برای توصیف حملات به غزه،‌ بوده است.

یورگ لائو، خبرنگار روزنامه آلمانی «دی زایت» با اشاره به اینکه آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در جریان سفر به این منطقه به طور گسترده در مورد بحران انسانی در غزه صحبت کرده است، گفت: «این بدون قید و شرط نیست و بسیار پیچیده تر است».

توجه به پیشینه فرهنگی آلمان می تواند هزینه هایی را به همراه داشته باشد و ممکن است روایت «اول آلمان» که حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» مطرح شده را تقویت کند. پیش‌بینی می‌شود این حزب در انتخابات منطقه ای اواخر سال جاری، در کنار یک جناح چپ پوپولیست جدید، پیروز بزرگی به دست آورد. یورگ لائو می گوید: «هر دوی آنها در این عقیده مشترک هستند که ما باید محدودیت های گذشته آلمان را به دلایل مختلف از بین ببریم».

تونس

در اواخر اکتبر، قانونگذاران در پارلمان تونس طرحی را ارائه کردند که هر گونه تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل را جرم انگاری می کند. این اقدام پارلمان، تلاشی برای ایجاد مانع در برابر روند گسترده تر نزدیکی دیپلماتیک بین اسرائیل و کشورهای عربی است که قبل از جنگ در جریان بود. این پیش نویس، قبل از حمله حماس مورد بحث قرار گرفته بود، اما جنگ موجب تسریع در ارائه آن شد. همدردی با فلسطینیان در تونس که در دهه 1980 میزبان سازمان آزادیبخش فلسطین بوده، عمیق و دیرپاست.

این طرح برای آنچه که آن را «جرم عادی سازی» توصیف می کند، مجازات های سختی در نظر گرفته و شامل مجازات هایی نظیر ۱۰ سال حبس می شود. همچنین به موجب این طرح، هرگونه تماس با شهروندان یا شرکت های اسرائیلی، جرم انگاری می شود که اجرای آن دشوار و سخت خواهد بود.

در یک چرخش شگفت انگیز، قیس سعید، رئیس‌جمهور تونس که قبلاً هرگونه تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل را خائنانه توصیف کرده بود، با این طرح پارلمان مخالفت کرد. سعید، که سابقه بیان اظهارات یهودی ستیزانه علنی دارد، توضیح پیچیده ای ارائه کرد مبنی بر اینکه نیازی به جرم انگاری روابط با کشوری که تونس آن را به رسمیت نمی شناسد، وجود ندارد.

با این حال، برخی از قانونگذاران تونس مدعی شده اند که چرخش سعید به این دلیل است که ایالات متحده برای توقف این طرح، مداخله کرده است. یکی از نمایندگان مجلس که در این روند شرکت داشت، با اشاره به آنچه که وی «مکاتبات رسمی سفارت امریکا در تونس با وزارت خارجه» خواند، به روزنامه لوموند گفت که ایالات متحده تهدید کرده است در صورت تصویب این قانون، تحریم هایی را علیه تونس اعمال خواهد کرد. وزارت خارجه ایالات متحده به درخواست برای اظهار نظر درباره این اتهامات پاسخی نداد.

قیس سعید متهم به از بین بردن پیوسته نهادهای دموکراتیک تونس شده است، بنابراین بعید است که این چرخش او علیه طرح پارلمان، بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اواخر امسال تأثیر بگذارد. اما این تصور که کشورهای غربی در حین محاصره نوار غزه، در کنار اسرائیل ایستاده اند، تأثیر عمیقی بر افکار عمومی جهان عرب داشته است.

یک نظرسنجی که توسط Arab Barometer انجام شده نشان داد که با شروع حمله اسرائیل به غزه، کشورهایی که روابط قوی یا گرم تری با اسرائیل دارند، جایگاهشان در افکار عمومی تونس به شدت کاهش یافته است. تونس تنها یک کشور است، اما طراحان این پژوهش در مقاله ای در فارن افرز خاطرنشان کردند که این کشور از لحاظ تاریخی یک ناقوس قوی برای افکار عمومی در سراسر جهان عرب بوده است.

فاضل علیرضا، پژوهشگر «انستیتو خاورمیانه» مستقر در واشنگتن، گفت: «این تأثیرات ماندگاری خواهد داشت. ما افرادی را [در کشورهای عربی] دیده ایم که جوایزی را که از اتحادیه اروپا دریافت کرده اند رد می کنند، افرادی را دیده ایم که علناً افتخاراتی را که از غرب به آنها داده شده است را نمی پذیرند. آنها معتقدند که غرب واقعاً در جنگ اسرائیل علیه غزه شریک بوده است.»


نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


فارن پالیسی
نظرات

توافق جمعی بر سر نابودی سوریه/ «پروژه انگلیس و ترکیه» برای سرنگونی اسد

رژیم صهیونیستی کدام مواضع حساس سوریه را درهم کوبید؟

رژیم صهیونیستی می‌خواهد سوریه را به سرزمینی سوخته تبدیل کند

پارس خودرو هم گران کرد+ لیست قیمت جدید

«سالیوان» در راستای ایجاد آتش بس در غزه به خاورمیانه سفر می‌کند

سیب ایرانی به ریاض رسید

دیدار اقشار مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب

امکان پرداخت عوارض آزادراه‌ها از حساب بانکی اشخاص

هواپیمای سبک سیمرغ رونمایی شد

مشکلات تولید کنندگان پوشاک/ همکاری ایران و روسیه در حوزه پوشاک

پارامترهای جدید ایران در معادله‌ نظم نوین غرب آسیا

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های چهارشنبه 21 آذر 1403

فروپاشی سوریه از نظرگاه جنگ شناختی

سیاست ایران در سوریه؛ عقلانیت بدون انقضا

آمریکا یک شرکت چینی و کارمند آن را به ادعای هک گسترده تحریم کرد

در آشفته بازار منطقه‌ای؛ مراقب ایران باشید

معمای مرگ دو زن سوخته در تهران/قاتل کیست؟

دمشق در گرداب خیانت، تجاوز و جهل

اخطار به جایگاه‌های سوخت درباره بخارات بنزین

تحولات منطقه پس از سقوط بشار اسد

اقتصاد نگار | واردات خودرو؛ چرا خبری از خودروهای وارداتی در خیابان‌ها نیست +فیلم

مالیات خانه‌های لوکس تعیین شد

تیرباران مجروحان در بیمارستان منبج/کرملین: کناره‌گیری اسد از ریاست‌جمهوری تصمیم شخصی اوست

در معنای شکست؛ آیا ایران به اهداف خود در سوریه رسید؟

اسد در بزنگاه آتش‌بس لبنان

آلودگی هوا؛ این شهرها همچنان آلوده هستند / مدارس و ادارات تعطیل شد

غیر از تعطیلی،‌چاره‌ای نیست؟!

مخبر: مهاجرت نخبگان ناشی از عدم حس تاثیرگذاری در اداره کشور است

عکس های منتخب جهان، 10 دسامبر 2024

ملاقات سفیر جدید ارمنستان در ایران با وزیر خارجه

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق برای تقویت همکاری‌های نظامی

مقامات ارشد آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس رایزنی کردند

کماندار بانوی ایرانی نامزد بهترین پاراکماندار سال 2024 جهان شد

353 فوتبالیست فلسطینی شهید شدند

پادکست | غروب تحریم یا طلوع تنش ؟

حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه؛ ادامه جنایات علیه ملت‌های منطقه

فرصت بهره‌مندی از 10 گیگابایت اینترنت هدیه برای مشترکان غیرفعال همراه اول

بانک‌های پایتخت چهارشنبه و پنجشنبه تعطیل است

فروش مجوز روزانه طرح ترافیک در تهران ممنوع شد

سود سهام عدالت شب یلدا واریز می‌شود

راننده پیک موتوری فقط برای 3 هزار تومان به قتل رسید

نور ویدئو | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاومت +فیلم

چهارشنبه و پنجشنبه تمام مراکز معاینه فنی تهران فعالیت می‌کنند

«محسن پاک‌نژاد» رئیس دوره‌ای اوپک شد

امام خامنه‌ای درباره تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد

عارف: نباید مبارزه با فساد را سیاسی کنیم

حضور نظامیان در سیاست +فیلم

پادکست | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاوت

برگزاری دادگاه نتانیاهو بعد از 8 سال

چرخه اصلاح و اعتراضات +فیلم

صدور احکام دهنوی، قربان‌زاده و خاندوزی توسط قالیباف

مهاجرانی: در زمان مناسب مذاکره و در فرصت مناسب وعده صادق را اجرا می‌کنیم

لغو امتحانات آزمون جامع واحدهای دانشگاه آزاد تهران و پیش دفاع دکتری تخصصی

اعلام برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی

معرفی مدیرعامل همراه اول به‌عنوان کارفرمای سلامت‌محور ملی سال 1403

پزشکیان: سلامت اداری درستی نداریم/ اجرای دقیق دولت هوشمند ضروری است

محور هراز بازگشایی شد

غروب تحریم یا طلوع تنش/ سه اصلی که تروییکای اروپا نمی‌بیند

احتمال انجام مذاکرات صلح اوکراین در زمستان امسال

بقائی: نباید از گفتمان‌ حقوق بشر برای مطامع سیاسی استفاده ابزاری کرد

قیمت انواع ارز در مرکز مبادله ایران افزایش یافت

اردوغان: از حکومت شورشیان در سوریه حمایت می‌کنیم

مجلس فردا تعطیل نیست

نور ویدئو | استاندازد های دوگانه آمریکا در بحران سوریه +فیلم

تکذیب حضور امام موسی صدر در زندان «صیدنایا» سوریه

بانک ها و بورس تعطیل نیستند

دیدار استقلال - مس برگزار می‌شود

بازگشت ترامپ؛ رشد صادرات چین از شتاب افتاد

وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

سکوت معنادار «اردوغان» و «الجولانی» در پی حملات رژیم اسرائیل به سوریه!

طرح «خاورمیانه جدید» پس از سقوط بشار اسد

تراشه جدید گوگل؛ جابه‌جایی مرزهای محاسبات ریاضی

روابط لبنان و ایران بر پایه ارزش‌ها بنا شده است

خطای راهبردی اردوغان از نگاه «دوگین»

معرفی عجایب نامزدهای گلدن‌گلوب 2025

محسن رضایی: زیر ساخت نظامی سوریه در حال نابودی است

موتورسیکلت‌های فرسوده جریمه می شوند/آغاز ثبت نام برای نوسازی

یک مسئول مصری: زمان اعلام آتش بس در غزه بسیار نزدیک است

شاخص12 هزا واحد دیگر رشد کرد

نورنما | لحظه وحشتناک نیش زدن مار به خودش با سر قطع شده ! + فیلم

غنی سازی 60 درصد از کجا آمد ؟ + فیلم

داستان یک سرنگونی

خلع سلاح ارتشی که وجود ندارد!

آمریکا به دنبال محاکه 2 مقام ارشد ارتش سوریه به اتهام ارتکاب جنایات جنگی

24 سال؛ حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان

پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری + جدول زمانبندی

دستیاران پزشکی مشمول قانون تامین اجتماعی می‌شوند

موضع‌گیری سخنگوی دولت درباره تحولات سوریه

توزیع سرانه ‌هم‌تراز برای دانش‌آموزان مناطق محروم

«محمد البشیر» رئیس دولت انتقالی سوریه را بشناسید

تاثیر هویت دوگانه «الجولانی» بر آینده سوریه

اعلام تیم داوری دیدار استقلال و مس کرمان

مردی با اقدام به موقع دختر جمی از غرق شدن نجات یافت

قتل عام خانواده همسر به دست داماد کینه‌‌جو

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های سه شنبه 20 آذر 1403

جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با سردار سلامی

آخرین هشدار!

اسدی که رفت و عبرتی که ماند!

سوریه، بعد از اسد

چرا بشار اسد به روسیه پناهنده شد؟

X
آگهی تبلیغاتی