×
اقتصادی
شناسه خبر : 162370
تاریخ انتشار : جمعه 1402/11/06 ساعت 14:43
لوکس نشینان چقدر مالیات می دهند

لوکس نشینان چقدر مالیات می دهند

خانه‌های لوکس بالای 35 میلیارد تومان، طبق لایحه بودجه 1403، مشمول مالیات به میزان 2 در هزار است که نشان‌دهنده عزم دولت سیزدهم در دریافت مالیات از لوکس نشینان در راستای مالیات‌ستانی عادلانه است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳، مالیات بر خانه های لوکس را تصویب کردند.

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی که ارزش هریک از آنها بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان ۲ در هزار ارزش می‌شود.

واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای در حال ساخت، مشمول این مالیات نیست. باغ ویلاهای غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیون موضوع ماده (۳) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب سال ۱۳۷۴ با اصلاحات بعدی و کمیسیون‌های ماده (۹۹) یا ماده (۱۰۰) قانون شهرداری‌ها حسب مورد مشمول جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات باغ‌ ویلاهای مجاز است.

سال گذشته خانه‌هایی که بالایی ۲۰ میلیارد تومان ارزش داشتند، به عنوان خانه لوکس شناسایی می شدند که این رقم در بودجه ۱۴۰۳ به ۳۵ میلیارد تومان رسید.

همچنین مالکان خانه های با بیش از ۱۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ ، خانه های بالای ۱۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و خانه هایی با ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان مشمول مالیات بر خانه های لوکس می‌شدند.

دریافت مالیات از خانه‌های لوکس از سال ۱۴۰۰ کلید خورد و دولت سیزدهم در راستای برقراری عدالت اجتماعی در مالیات ستانی اقدام به شناسایی و پیگیری مالیات از لوکس نشینان کرده است.

سازمان امور مالیاتی کشور، شناسایی خانه های لوکس را در دستور کار قرار داده است و در همین راستا اقدام به ارسال پیامک به لوکس نشینان کرده است هر چند این طرح با جدیت ادامه دارد، اما از سوی مالکان خانه های لوکس مورد اعتراض قرار گرفته و به مزاج آنان خوش نیامده است.

شناسایی ۱۱۰ هزار خانه لوکس برای سال ۱۴۰۲ در تهران

طبق اعلام رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ۱۱۰ هزار خانه لوکس در سال ۱۴۰۲ فقط در شهر تهران و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان شناسایی شده است که از طریق پیامک به اطلاع مالکان آن می‌رسد.

به گفته «محمدهادی سبحانیان» ۴۳ هزار خانه لوکس در سال ۱۴۰۱ در کل کشور شناسایی شده است.

شناسایی ۱۴۹۰ میلیارد تومان مالیات بر خانه های لوکس در ۲ سال

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور رقم ۳۹۰ میلیارد تومان برای عملکرد سال ۱۴۰۰ و هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای عملکرد ۱۴۰۱ مالیات بر خانه‌های مجلل و لوکس محاسبه شده است.

بر اساس هشدار سازمان مالیاتی، مشمولان مالیات خانه های لوکس، چنانچه در مهلت قانونی مالیاتشان را پرداخت نکنند، فرایند قانونی وصول مالیات از طریق سازمان امور مالیاتی انجام خواهند گرفت.

خانه های لوکس در صورت عدم پرداخت مالیات، در مرحله نخست ممنوع المعامله می شوند. اگر نسبت به عملیات اجرایی اقدام شود و شخصی که مطالبه مالیاتی وی قطعی شده است نسبت به پرداخت مالیات اقدام نکند، به‌طور قطع از طریق مزایده اموال نسبت به وصول حقوق دولت اقدام می شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تحلیلگران اسرائیلی: تل‌آویو در دام جدید ایران گرفتار شد
پایان کابوس خشکسالی؟ آمار باورنکردنی از پر شدن سدهای ایران
تلفات سازمان ملل در غزه بیشتر از هر فاجعه و جنگ تاریخ
درخواست خاص فدراسیون برای بازی جنجالی در سیاتل چیست؟
اتهام جدید واشنگتن به چین؛ پای شرکت‌های بزرگ تجاری به میان آمد
نورنما | تصاویر دلهره آور از زلزله فیلیپین
انگلیس شمشیر را برای اپل و گوگل از رو بست
رکورد جهانی جابجا شد؛ شهری در ایران که از پاکستان هم داغ‌تر است!
توقیف فوری اموال 13 نفر در زرین‌دشت؛ پشت پرده کانال جنجالی «گارد جاویدان» چه بود؟
لغو ناگهانی بازی تدارکاتی تیم ملی ایران مقابل گرنادا
وحشت در ژاپن؛ خرس 100 کیلویی پشت درهای دانشگاه!
از کالابرگ تا اجاره‌بها؛ بسته تازه دولت برای معیشت مردم چیست؟
قفل کنکور 1405 باز می‌شود؟ جزئیات جلسه سرنوشت‌ساز 19 خرداد
بحران ویزا در اردوی تیم ملی؛ فیفا برای حل مشکل ایران در جام جهانی پادرمیانی می‌کند؟
عقب‌نشینی قیمت نفت؛ برنت به 93 دلار رسید
خبرخوش به تهران؛ آلودگی هوای پایتخت 15 روز کمتر شد
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 خرداد 1405
یوزها در مکزیک، داغ میناب را تازه کردند؛ لرزه بر تن رسانه‌های آمریکایی!
پشت‌پرده گرانی داروهای خارجی فاش شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 خرداد 1405+ جدول
زلزله کشتی ایران در قلب سامبا؛ روسیه و ترکیه هم حریف ستاره‌های ما نشدند
دو شرط نبیه بری برای آتش‌بس در لبنان
شوک 5 ریشتری به هرمزگان در دل شب؛ آیا فاجعه‌ای در راه است؟
افشای سه سناریوی واشنگتن علیه هاوانا
پیام قدردانی فرماندهی کل سپاه از مداحان و هنرمندان مردمی
مرحله جدید کالابرگ شارژ شد؛ نوبت به کدام کدملی‌ها رسید؟
پزشکیان: حفاظت از محیط زیست مسئولیت همه ماست
روسیه بار دگر خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین شد
جزئیات سقوط آپاچی آمریکایی در تنگه هرمز فاش شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
طرح ترافیک تهران زیر و رو می‌شود+ نقشه جدید
طوفان دختران والیبال ایران در آسیا؛ لبنان با نتایج عجیب در هم شکست
ملت مبعوث یا رستاخیز ملی
شلیک مجلس به قلب مافیای دارو؛ تحقیق و تفحص آغاز شد!
زمستان سخت تابستان سخت
ماجرای نامه تهدیدآمیز زلنسکی به پوتین چه بود؟
تاب‌آوری اجتماعی نه یک اختیار، که یک ضرورت است
سخنگوی حماس: نسل کشی در غزه متوقف نشده است
پایان سکوت راهبردی آغاز عملیات «نصر»
ادعاهای تکراری ترامپ: با ایران به توافقی بهتر از اوباما می‌رسیم
سیاست نامه | واقعیت استعفای پزشکیان چه بود؟
دردسر بزرگ بن گویر پس از انتشار تصاویر جنجالی بازداشت فعالان غزه
ادارات البرز با 50 درصد کارکنان به فعالیت ادامه می‌دهند
برنامه مسابقات ورزشی امروز 19 خرداد 1405+ زمان پخش
نسخه شیعیان عراق برای عبور از بحران چیست؟
پیام مشترک بیروت به تل‌آویو؛ اول آتش‌بس، بعد خروج اسرائیل
اعتراف کم‌سابقه معاون ترامپ: منافع آمریکا از خواسته‌های اسرائیل جدا شد
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 19 خرداد 1405 + وضعیت استانها