×
سیاسی
شناسه خبر : 162277
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/11/04 ساعت 18:44
کیش‌و‌مات ژئوپولتیکی امریکا و انگلیس مقابل یمن

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

کیش‌و‌مات ژئوپولتیکی امریکا و انگلیس مقابل یمن

«باب‌المندب» خلوت‌ترین روزهای خود را سپری می‌کند؛ حمله امریکا با همراهی انگلیس به یمن که با ادعای «تامین امنیت» یکی از پرترددترین آبراهه‌های تجاری جهان انجام شد، نه تنها نتوانسته مانع حملات انصارالله یمن به کشتی‌های اسرائیلی و شناورهای حامل بار به اراضی اشغالی شود، بلکه کشتی‌های امریکایی و انگلیسی را نیز به هدفی مشروع برای حملات آتی یمن بدل کرد وعقب گرد بیشتر این کشتی ها را بدنبال داشت.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: هیچ‌کدام از شرکت‌های بزرگی که در ماههای گذشته تردد کشتی‌هایشان از دریای سرخ و «باب‌المندب» را به حالت تعلیق درآورده بودند، به این باریکه بازنگشتند. برای شناورها، فعلاً امن‌ترین مسیر، دورزدن قاره آفریقاست؛ مسیری طولانی‌تر و البته گران‌تر. حمله مشترک و چندباره امریکا و انگلیس به یمن با هدف متوقف‌کردن «انصارالله» بیش از آنکه آتشباری علیه شناورهای اسرائیلی را خاموش کند، گستره تنش در دریای سرخ را بیشتر کرده و حال شناورهای امریکایی و انگلیسی نیز هدف حمله قرار گرفته اند.

آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها نه با حملات شبانه و نه حتی با قراردادن «انصارالله» در لیست گروه‌های تروریستی نتوانستند اتحاد یمنی‌ها را در حمایت از فلسطین متزلزل سازند؛ چنانکه میلیون‌ها نفر در شهرهای مختلف یمن از حملات انصارالله به کشتی‌های اسرائیلی یا حامل بار به مقصد رژیم صهیونیستی حمایت کردند.

آن سو، امریکا که نتوانست ایده «ائتلاف چندملیتی»‌اش را برای حمله به یمن به سرانجام برساند، در آستانه انتخاباتی قرار دارد که ورود مستقیم به یک جنگ تازه در خاورمیانه روی نتیجه آن سنگینی خواهد کرد. چراکه هیچ کدام از متحدان کلیدی عرب آمریکا مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مصر به این ائتلاف توهمی نپیوستند و کشورهایی نظیر فرانسه نیز از انجام عملیات تحت فرماندهی ایالات متحده خودداری کردند. نتیجه این شد که «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا همراه با «ریشی سوناک» نخست‌وزیر بریتانیا، حملاتی را به یمن ترتیب دهند که اگرچه عنوان شده بود «هدفمند» است، اما این دو کشور را در بن‌بستی تازه قرار داده است. امریکا که علی‌الظاهر انتظار داشت مانند حملات یک دهه پیش، یمن را وادار به عقب‌نشینی کند، پاسخی به مراتب تندتر دریافت کرد که از آن هرچیزی غیر از «عقب‌نشینی انصارالله» استنباط می‌شود و حال تداوم و عدم تداوم حملات به یمن به یک‌اندازه برای امریکا «بی‌فایده» و «پرهزینه» خواهد بود.

ناظر به این تحولات بود که نشریه آمریکایی «اینترسپت» در گزارشی به قدرت انصارالله یمن و حملات موشکی موفقیت‌آمیز این گروه اشاره کرد و نوشت: حملات سه ماه اخیر انصارالله در دریای سرخ، رژیم صهیونیستی را وادار کرد تا حجم حملات زمینی در غزه را کاهش دهد و اجازه دهد تا کمک‌های بین‌المللی وارد غزه شود. این نشریه سپس در ادامه به حملات اخیر ائتلاف تحت رهبری آمریکا به یمن اشاره کرد و نوشت که از هفته گذشته، ایالات متحده پنج حمله هوایی علیه مواضع انصارالله انجام داد که نتیجه آن شدت عمل انصارالله و افزایش حملات موشکی و پهپادی بوده و در این راستا کشتی‌های تجاری آمریکا و یک ناو نیروی دریایی ایالات متحده را نیزهدف قرار دادند. اینترسپت ادامه داد که حملات ائتلاف آمریکا علیه انصارالله موجب شد که این گروه جسورتر شود. این رسانه نوشت که دولت بایدن با تصمیم خود برای حمله به انصارالله، خود را در معرض یک کیش و مات ژئوپولتیکی در مقابل انصارالله قرار داده است.

«دنیل دیپتریس» یکی از اعضای اندیشکده سیاست خارجی «اولویت‌های دفاعی» در واشنگتن نیز بر این باور است: «دولت بایدن ظاهراً امیدوار است که تضعیف توانمندی‌های حوثی‌ها (انصارالله)، آنها را وادار کند که متوقف شوند اما ظاهراً چنین چیزی جواب نمی‌دهد». به اعتقاد او نیز حملات هوایی ایالات متحده نه تنها انصارالله را تضعیف نکرده، بلکه جایگاه این گروه را در غرب آسیا تقویت کرده است.

انصارالله به صراحت اعلام کرده به رغم حملات امریکا و انگلیس، همچنان مانع تردد کشتی‌های اسرائیلی از باب‌المندب و دریای سرخ خواهد شد و التزام عملی خود به این موضع‌گیری را در میدان عمل اثبات کرده است و حال جو بایدن باید به این سوال جواب دهد که بر چه اساسی نیروی نظامی امریکا را درگیر جنگی تازه کرده که از ابتدا هم مشخص بود چه نتیجه‌ای خواهد داشت؛ یعنی افزایش قیمت انرژی در جهان و افزایش انتقادات در امریکا که هر دوی اینها برای بایدنی که محبوبیتش هر روز بیشتر آب می‌رود، خوشایند نیست.

لفاظی‌های امریکا علیه کشورمان که تلاش دارد نبرد جاری در دریای سرخ را به‌نحوی با ایران مرتبط کند، در چارچوب این تحولات قابل فهم است. مشابه همان ادعاهایی که پیشتر در خلال جنگ اوکراین و روسیه نیز عنوان شد. واقعیت این است که این فرافکنی‌ها باعث نمی‌شود امریکا و انگلیس از گوشه رینگی که در آن گیر افتاده‌اند، خلاص شوند.   

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛از تحولات تنگه هرمز تاحملات یمن و رای مجلس نمایندگان آمریکا
جدول قیمت سکه پارسیان امروز 25 شهریور؛ از 100 سوت تا 1500 سوت چقدر است؟
افزایش پروازهای فرودگاه کرمانشاه از امروز 25 شهریور؛ 10 ایرلاین فعال شدند
برنامه خاموشی برق ارومیه فردا پنجشنبه 26 شهریور، ساعت قطع برق دیگر شهرهای آذربایجان غربی
کمبود معلم در مدارس باید پیش از اول مهر برطرف شود
بوشهر وارد بازار روسیه شد؛ آغاز فصل تازه تجارت با اورنبورگ
جزئیات بسته پیشنهادی یزدی‌ها برای توسعه همکاری با سن‌پترزبورگ روسیه
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
خاموشی برق در ایلام فردا پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه دهلران، مهران و دیگر شهرهای استان
لاهه حکم داد؛ محکومیت رئیس جمهور سابق کوزوو به دلیل ارتکاب جرایم جنگی
نورنما | نجات نوجوانی 15 ساله که در دریا گم شده بود
شهریاری: ایران باید از فرصت نظم جدید جهانی برای کاهش آثار تحریم‌ها استفاده کند
کیهان خبر «مشکوک‌ترین قرارداد تاریخ نفت ایران» را تکذیب کرد
رزمایش چهارروزه بلاروس در نزدیکی مرز ناتو
هشدار هواشناسی تهران؛ باد شدید و گرد و خاک ادامه دارد
امارات و ایران به لطف قدرت بریکس، موفق به غلبه بر اختلافات خود شده اند
4 تیم نیمه‌نهایی بسکتبال ناگویا مشخص شدند
گام جدید چین برای توسعه همکاری‌های دفاعی با جهان
عراقچی در پکن: ایران از راهکارهای دیپلماتیک برای حل بحران منطقه استقبال می‌کند
مصوبه جدید هیأت وزیران برای واریز رفاهیات به کیف پول الکترونیکی
هشدار برنی سندرز درباره هوش مصنوعی؛ باید ترمز کنیم
افزایش پروازهای بندرعباس ـ تهران؛ ظرفیت سفر هوایی دو برابر شد
جنگ تجاری ترامپ و کانادا؛ فشار تعرفه‌ها بر کسب‌وکارهای کوچک
جزئیات تازه از برخورد شناورهای هندی و پاکستانی
تکذیب 5 ادعای جنجالی؛ ماجرای باب‌المندب و بانک مسکن چه بود؟
21 تن برنج قاچاق در گیلان کشف شد
سرلشکر رضایی: مهم‌ترین سرمایه امنیت ملی ایران، مردم ایران هستند
پاسخ مسکو به جنگ اروپا علیه روسیه
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ توقف دلار و افت یورو
اروپا برای محدودیت شبکه‌های اجتماعی کودکان قانون جدید وضع می کند
آیا واشنگتن شکست زمینی را فضایی جبران می‌کند؟
پزشکیان: تصمیم قطعی دولت درباره کالابرگ به‌زودی اعلام می‌شود
سردار رادان: حضور 200 شب مردم نماد اقتدار ملی است
جدول خاموشی آذربایجان شرقی فردا پنجشنبه 26 شهریور ؛ برنامه قطع برق تبریز، مراغه و مرند
ستاد مبارزه با مواد مخدر: پیشگیری از اعتیاد فقط با آموزش محقق نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری مهرماه + جزئیات و زمان خرید بلیط
جزئیات برنامه شهرداری برای مهر؛ از ورود اتوبوس‌های جدید تا رایگان ماندن مترو
ایران 3 - 1 امارات؛ اولین گام محکم امیدهای ایران برای طلای آسیا + فیلم گل ها و خلاصه بازی
توقف انتشار اوراق سلف ارزی؛ تصمیم مهم بانک مرکزی
اینفوگرافی | سقوط 39 درصدی صادرات نفت خاورمیانه؛ آخرین آمار صادرات نفت در 2026
آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ طلا صعودی شد
معاون نیروی دریایی سپاه: هیچ شناوری در خلیج فارس و تنگه هرمز از رصد ما خارج نیست
ونس: مرحله نخست جنگ با ایران تمام شده است
عملیات هلی‌برن نظامیان جنایتکار رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سرلشکر حاتمی: قدرت واقعی ایران در وحدت و اراده ملت است
افزایش حجاب میان زنان جوان مسلمان فرانسه
اعتراضات گسترده در کنگو علیه تغییر قانون اساسی؛ پلیس وارد عمل شد
تصادف در جاده سمنان به فیروزکوه؛ 3 نفر جان باختند
کمالوندی: حفاظت از اطلاعات تاسیسات هسته‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد
قیمت دینار عراق امروز چهار‌شنبه 25 شهریور 1405