نورنیوز-گروه فرهنگ وجامعه: دولت روحانی ترجیح داد کرونا را آنفلوآنزا بشناسد
هممیهن در سرمقاله امروز خواستار تشکیل کمیتهای برای ارزیابی شرایط کرونایی در ایران شد و نوشت: در سال ۹۸ جناحی که خود را برای یکدست کردن حکومت آماده میکرد در کنار دولت روحانی، ترجیح دادند که درباره وجود کرونا بگویند؛ انشاءالله گربه است! دولت آقای روحانی به دلایل اقتصادی علاقه داشت که کرونا وارد ایران نشده باشد، لذا از ابتدا حساسیت کافی نشان ندادند و بهرغم شواهد گوناگون، ترجیح دادند که بیماران را بهعنوان آنفلوآنزا بشناسند!
کشورهای پیشرفته پس از عبور بحران، کمیتهای مستقل تشکیل میدهند تا معلوم شود چه درسهایی بگیرند و در ادامه دچار مشکلات مشابه نشوند.
هاشمی رفسنجانی بارها خواستار خلع سلاح کشور شده بود
کیهان به انتقادها درباره مواضع هاشمی رفسنجانی در زمینه خلع سلاح کشور پاسخ داده و نوشته است: یک روزنامه زنجیرهای همسو با خانواده مرحوم هاشمی میگوید روزنامه کیهان دچار فراموشی شده و گرنه به یاد میآورد که سال ۱۳۶۷، تیتری از سخنان هاشمی رفسنجانی، مبنی بر لزوم تقویت صنایع موشکی کشور منتشر کرده است.
آقای هاشمی نه در فروردین سال ۱۳۶۷ بلکه در دی ماه سال ۱۳۹۵ درگذشت.
آقای هاشمی ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ هم گفت: «اگر میبینید آلمان و ژاپن محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و بهدنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند. این راه در ایران باز شده و مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند!»
اینجا هم مرحوم هاشمی از خلع سلاح شدن آلمان و ژاپن توسط غرب تمجید میکند و آن را موجب رشد و پیشرفت اقتصادی میشمارد!
گلایه کرباسچی از کارگزاران
محمد عطریانفر به جام جم گفته است: آقای کرباسچی را کم میبینیم. بارها از ایشان خواهش کردیم که فعالتر باشید اما فعالیتشان را خیلی کم کردهاند، هرچند عضو حزب کارگزاران هستند اما درحال حاضر نسبت تنگاتنگی با حزب ندارند.
خواهشمان این بود که عهدهدار ریاست شورای مرکزی یا کمیته سیاسی شوند که نپذیرفتند و دبیر کلی حزب کارگزاران بنا بر قاعدهای از دوش ایشان برداشته و به آقای حسین مرعشی، قائممقامشان سپرده شد و آقای کرباسچی درخصوص این قضیه گلایهمند شدند اما واقعیت بازی دموکراسی همین است و باید در این خصوص رأی میگرفتیم و آن رأیی که مورد انتظار بود حاصل نشد و آقای کرباسچی هم فعلا فاصله گرفته است.
نفوذ عادل پنجشیری و اعتماد به طالبان
جمهوری اسلامی در سرمقاله امرو از مسئولان پرسیده است که چرا گوشی برای شنیدن نصیحت خیرخواهان وجود ندارد؟ آیا منتظر هستید تجربه محمود افغان تکرار شود؟ چه وقت قرار است صدای این آژیر خطر را بشنوید؟
این روزنامه نوشت: ایران که با خوشبینی تمام به طالبان اعتماد کرده و حتی سفارت افغانستان در تهران را به این گروه تحویل داد، نهتنها به هیچیک از خواستههای خود از طالبان نرسیده بلکه دچار دردسرهای ناامنی و عوارض منفی دیگری از ناحیه این گروه شده است که رهائی از آنها کار آسانی نیست. نفوذ عادل پنجشیری، تروریست باسابقه دستآموز مشترک طالبان و داعش به قلب تهران را با کدام استدلال میتوان توجیه کرد؟
ایران به پاکستان تذکر داده بود
محسن روحی صفت در شهروند نوشته است: در پاکستان، طی دو سال گذشته، حملات انتحاری زیادی رخ داده و این فجایع نسبت به قبل چند برابر شده است. ایران نیز هر از چند گاه شاهد حوادث تروریستی در داخل مرزهایش است، اما باید گفت پاکستان بیش از ایران از گروههای تروریستی زخم خورده و گروه تی تی پی در پاکستان عملیات خرابکارانه زیادی انجام داده و زخمهای متعددی به پیکره این کشور وارد کردهاند.
البته مشکل یادشده به خود پاکستان برمیگردد؛ پاکستان در گذشته از این گروهها حمایت میکرده است و وقتی هم ایران چشمانداز تاریک مقابل را گوشزد میکرد، توجه لازم را نداشت. اکنون اما هرقدر زمان میگذرد مشکلات این کشور بیشتر رخ نشان میدهد و باعث شده صدای سیاستمداران هم درآید.
در صورت تعلل، واردکننده گاز میشویم
قدس نوشته است: بحران ناترازی گازی به حدی رسیده که سال گذشته ناترازی از وضعیت فصلی خارج شده و به شکل روزانه درآمده است
کارشناسان انرژی بارها هشدار دادهاند درصورت بیتوجهی دولت بهاین مسئله و نیافتن یک راهحل عملیاتی، بیتردید تا چند سال آینده با مشکلات جدی در تأمین گاز مواجه خواهیم بود.
نورنیوز