×
اقتصادی
شناسه خبر : 162053
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/11/03 ساعت 12:33
حقوق کارمندان چقدر افزایش یافت؟

با موافقت دولت؛

حقوق کارمندان چقدر افزایش یافت؟

بلاخره رئیس سازمان برنامه و بودجه از موافقت دولت با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان خبر داد و گفت: بخش دوم لایحه بودجه در دولت در حال تکمیل است که در روزهای آینده به مجلس تقدیم می‌شود.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: این در حالیست که ماجرای اختلاف نظر دولت و مجلس بر سر میزان افزایش حقوق کارمندان، به موضوعی بحث‌برانگیز بدل شده بود.

حالا پس از فراز و نشیب‌های فراوان حال سازمان برنامه و بودجه با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان مشروط به تصویب منابع پایدار موافقت کرده و باید دید با توجه به نیاز به تامین منابع 20 همتی برای اجرای این طرح، آیا سرانجام افزایش حقوق 20 درصدی اجرایی می‌شود یا خیر؟

چند روز پیش بود که سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1403 با اعلام اینکه مصوبه مجلس برای افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان، اساسا با معذوریت‌های متعدد قانونی و اجرایی مواجه است، اعلام کرد: با اجرای طرح افزایش ضریب حقوق کارمندان دولت از ۱۸ به ۲۰ درصد، مشروط بر تامین منابع پایدار موافق است.

ماجرا از این قرار است که دولت  در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، متوسط افزایش حقوق ۱۸ درصدی کارکنان دولت را پیشنهاد و اعلام کرد که براساس لایحه پیشنهادی، حقوق‌های پایین افزایش بیش از ۱۸ درصدی و حقوق‌های بالاتر، افزایش کمتر از ۱۸ درصد را خواهند داشت.

پس از بررسی لایحه پیشنهادی دولت در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، نمایندگان این مدل افزایش حقوق را رد و تصمیم به افزایش 20 درصدی حقوق برای تمام پایه‌های حقوقی گرفتند و به موجب این تصمیم، موضوع افزایش حقوق کارکنان دولت بار دیگر به موضوعی بحث‌برانگیز در لایحه بودجه سال آینده بدل شد. موردی که سال گذشته نیز در لایحه بودجه سنواتی کشور مورد بحث بود و در نهایت مجلس، توصیه‌های ۱۷ بندی دولت را نپذیرفت.

امسال نیز دولت استدلال می‌کند که فلسفه افزایش حقوق پلکانی موجب می‌شود که افراد با حقوق بالا درصد کمتری افزایش حقوق داشته باشند و بالعکس دارندگان حقوق پایین‌تر از درصد بالاتری جهت افزایش حقوق بهره‌مند شوند اما این استدلال مورد تایید نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق نیست و آنان معتقدند که با توجه به افزایش نرخ تورم افزایش حقوق 20 درصدی باید برای تمام پایه‌های حقوقی اجرا شود.

روشن است که دولت با اجرای این طرح مخالف است و بارها از تریبون‌های مختلف این نارضایتی خود را اعلام کرده است. احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری هفته گذشته خود اعلام کرد که تصمیم کمیسیون تلفیق به ۲۰ همت منابع جدید نیاز دارد و تنها در صورت تصویب این منابع است که دولت امکان پیاده‌سازی این طرح بدون کسری بودجه را خواهد داشت. 

معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در گفت‌وگویی تاکید کرده که اگر افزایش حقوق کارکنان از ۱۸ درصد به ۲۰ درصد در صحن مجلس هم به تصویب برسد، شورای نگهبان ایراد می‌گیرد؛ همان‌طور که به برنامه اشکالات متعددی گرفته است.

سید محمد حسینی باردیگر با اعلام اینکه این افزایش باعث کسری بودجه خواهد شد، گفت: منابع مشخص است و به همان میزان باید هزینه لحاظ کنیم. اگر بیش از آن باشد کسری بودجه و ناترازی ایجاد می‌شود و خود این سبب تورم و مشکلات فراوان به ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر می‌شود. 

سازمان برنامه و بودجه نیز با حمله به طرح کمیسیون تلفیق برای افزایش 20 درصدی حقوق اعلام کرده که کمیسیون تلفیق برقراری فوق‌العاده خاص برای کارکنان به برخی از دستگاه‌های اجرایی را مصوب کردند که این موضوع منجر به ایجاد زمینه‌های بی‌عدالتی و تبعیض میان کارکنان خواهد و مشخص نیست که ملاک و معیار تشخیص دستگاه‌های مشمول چه بوده است؟ چرا معیشت کارکنان این دستگاه‌ها بر سایر دستگاه‌های اجرایی اولویت دارد؟

با توجه به اختلاف‌نظرهای موجود میان دولت و مجلس، همچنین نیاز تامین 20 همتی منابع جدید برای اجرای این طرح، ، حال باید صبر کرد و دید که سرانجام افزایش حقوق 20 درصدی تصویب و اجرایی می‌شود یا خیر؟


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
خیبر - تراکتور / جدال برای صدر جدول لیگ برتر
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
X
آگهی تبلیغاتی