×
سیاسی
شناسه خبر : 161880
تاریخ انتشار : شنبه 1402/10/30 ساعت 18:21
سرلیست جریان‌های سیاسی چه کسانی هستند؟ 4 نام در فاصله 40 روز تا انتخابات

سرلیست جریان‌های سیاسی چه کسانی هستند؟ 4 نام در فاصله 40 روز تا انتخابات

چهل روز مانده به انتخابات مجلس دوازدهم، چهار نام برای سرلیستی فهرست‌های انتخاباتی مطرح است، نام‌هایی که در عرصه سیاست ایران آشنا هستند و رقابت میان آن‌ها می‌تواند فضای انتخاباتی را گرما ببخشد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: اصولگریان، اصلاح‌طلبان و اعتدالیون سه جبهه سیاسی در ایران، هر اندازه به موسم انتخابات نزدیک می‌شوند، به همان اندازه شفاف‌تر در میدان این رقابت‌ها تحرک می‌کنند. طیف‌ها و گروه‌های فعال در این سه جبهه، در تدارک فهرست‌های انتخاباتی خود هستند و این میان آنچه می‌تواند افق روشنی از دیدگاه‌های این طیف‌ها را روشن کند، نام‌هایی هستند که به عنوان سرلیست انتخاباتی این جریان‌ها شناخته می‌شود.

جریان راست سیاسی در ایران که با نام اصولگرایان مشهورند خود به چهار گروه تقسیم می‌شوند؛ شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا)، شورای وحدت اصولگرایان، جبهه پایداری و شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) مهمترین شعبات جبهه اصولگرایی هستند و گرچه اقماری هم می‌توان برای هریک از این تشکل‌ها در نظر گرفت اما به نظر می‌رسد دستکم در انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، همین تشکل‌ها نقش‌آفرین خواهند بود.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، سرلیست خود را به گفته سخنگوی خود، «محمدباقر قالیباف» اعلام کرده است. رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی که در انتخابات مجلس یازدهم هم سرلیست جریان اصولگرا بود و توانست با کسب یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر راهی بهارستان شود. این چهره شناخته شده عرصه سیاست ایران، سابقه شهرداری تهران را هم در کارنامه دارد و به نظر می‌رسد جدی‌ترین گزینه اصولگرایان برای انتخابات ۱۱ اسفند باشد.

جریان دوم اصولگرایان یعنی شورای وحدت اما دیگر نام شناخته شده اصولگرایی را به عنوان سرلیست خود زمزمه می‌کند: «محمدرضا باهنر» رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی است که به گفته «محسن کوهکن» نایب رئیس او در این جبهه، اگر بنا شد به چند لیست برسند طبیعتا مجموعه سیاسی از حضور و سرلیستی باهنر استقبال می‌کند. جبهه پیروان خط امام و رهبری از تشکلهای زیرمجموعه شورای وحدت است.

جبهه پایداری به دبیرکلی صادق محصولی، دیگر طیف اصولگراست که در راستای مشارکت گسترده در انتخابات، در تحرک و چینش فهرست‌های خود هستند و مهمترین چهره مطرح در این طیف حجت‌الاسلام «مرتضی آقاتهرانی» است. رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری که از شاگردان علامه مصباح یزدی بود، اکنون نماینده مردم تهران در مجلس و گزینه جدی دیگر برای سرلیستی جریان اصولگرایان در کنار قالیباف است.

«محمدباقر نوبخت»، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه هم تا لحظه تنظیم این گزارش محتمل‌ترین نامی است که در جناح اصلاحات و اعتدالیون مطرح است و با توجه به مجموعه روندهای انتخاباتی و سکوت اصلاح‌طلبان می‌توان او را جدی‌ترین گزینه و البته کانون اجماع اصلاحات و اعتدالیون دانست.

به فاصله چهل روز تا انتخابات مجلس یازدهم این چهارنام، آرام آرام تایید و تکذیب شده و احتمال بسیار زیاد به دو نام؛ یکی از جریان اصلاحات و دیگری از میان اصولگرایان خواهد رسید. احتمال ائتلاف و رسیدن به یک اسم برای سرلیستی میان اصولگرایان به شکل گزارهای جدی پیگیری می‌شود و به نظر می‌رسد در روزهای آینده گفت‌وگو های ثمربخشی میان بزرگان اصولگرا برای رسیدن به وحدت انجام شود که نتیجه آن هموار شدن مسیر رسیدن به یک فهرست مشترک و سرفهرست آن خواهد بود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است