×
فرهنگی
شناسه خبر : 161546
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/10/27 ساعت 08:56
از اکسیژن ساز 90 میلیونی تا ویلچر 110 میلیون تومانی

نورنیوز از چالش‌های تهیه تجهیزات توانبخشی سالمندان گزارش می دهد؛

از اکسیژن ساز 90 میلیونی تا ویلچر 110 میلیون تومانی

در شرایطی که جمعیت کشور به سرعت به سمت پیر شدن پیش می‌رود، افزایش قیمت تجهیزات توانبخشی و کمکی سالمندان نگرانی‌هایی را در این زمینه ایجاد کرده است. یک دستگاه اکسیژن ساز چیزی بین 18 تا 90 میلیون تومان در بازار قیمت دارد. دستگاه اندازه‌گیری قند خون هم از 400 هزار تومان شروع و به 8 میلیون تومان می‌رسد. تشک مواج هم از 2 تا 8 میلیون تومان قیمت دارد. ویلچر هم از 3 میلیون و 500 تا 110 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه: افزایش سن و رسیدن به دوران سالمندی گرچه با محاسنی همچون آرامش، دانایی و پختگی همراه است اما چالش‌هایی را نیز ایجاد می‌کند که از آنها گریزی نیست. شاید ضعف توان بدنی و بروز بیماری‌های مختلف را بتوان بزرگترین چالش سالمندی دانست. این مسأله سالمندان را در شرایطی قرار می‌دهد که چاره‌ای جز استفاده از برخی تجهیزات و لوازم کمکی برای ادامه زندگی معمول ندارند. عصا، انواع واکر، وسایل حمل و نقل سالمندان همچون ویلچر، بالابر و انواع دستگیره‌های قابل استفاده در سرویس‌های بهداشتی از جمله این وسایل هستند. همچنین دستگاه اکسیژن رسانی، دستگاه اندازه‌گیری قند خون، فشارسنج، تشک‌های مواج از دیگر ابزار کاربردی و لازم برای دوران سالمندی به شمار می‌آیند.

 

پیری جمعیت، پدیده ای پرشتاب در ایران

 گرچه سلامت سالمندان به عوامل مختلفی همچون سبک زندگی و سوابق ژنتیکی آنها بستگی دارد اما در هر صورت بروز اختلالات بدنی با افزایش سن قابل انتظار است و از این رو نیاز به استفاده از این تجهیزات در بسیاری از موارد ضرورت دارد. در کشور ما که مدتهاست در زمینه بروز بحران سالمندی و پیر شدن جمعیت هشدار داده می‌شود، تهیه ابزار و تجهیزات درمانی کمکی برای سالمندان نیز می‌تواند به مسأله‌ای چالش‌زا تبدیل شود.

بر اساس آخرین اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران جمعیت سالمندان کشور، اکنون کمی بیش از ۹ و نیم میلیون نفر است. حدودا 5 میلیون و 900 هزار نفر آنها بین ۶۰ تا ۷۰ سال سن دارند؛ تقریبا ۲میلیون و 700هزار نفر در سنین بین ۷۰ تا ۸۰ سالگی، و نزدیک به یک میلیون نفر نیز بالای 80 سال هستند. طبق تقسیم بندی که در رابطه با سالمندی وجود دارد، افراد 60 تا 75 سال، "سالمند"، افراد بین 75 تا 85 سال،  "پیر" و افراد  بالای 85 سال "جمعیت پیر و ضعیف" محسوب می‌شوند. طبیعی است هرچه سن سالمندان بالاتر باشد، انتظار می‌رود نیاز بیشتری به استفاده از تجهیزات کمکی داشته باشند و با توجه به این که جمعیت کشور به سرعت در حال پیر شدن است، این نیاز هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

 احمد دلبری، رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران چندی پیش در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد که پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ ما ۳ برابر جمعیت فعلی سالمند داشته باشیم. او سرعت دو برابر شدن جمعیت سالمندی را در ایران منحصر بفرد عنوان کرده و آن را با کشورهایی نظیر فرانسه، سوئد و آمریکا مقایسه کرده بود که سرعت رشد دو برابر شدن سالمندی  از ۱۰ به ۲۰ درصد، در آنها به ترتیب ۱۲۰، ۹۰ و ۷۵ سال طول کشیده است. این در حالی است که سرعت سالمندی در ایران بسیار بیشتر است و زمان کمتری برای دو و سه برابر شدن سالمند شدن افراد طی می‌شود. این مسأله البته تنها گریبانگیر ایران نیست. بر اساس نتایج پژوهش‌های جهانی بر روی جمعیت، سرعت سالمندی جمعیت در کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بیشتر است.   

 

قیمت‌های نجومی تجهیزات سالمندی

در شرایطی که جمعیت کشور به سرعت به سمت پیر شدن پیش می‌رود، افزایش قیمت تجهیزات توانبخشی و کمکی سالمندان نگرانی‌هایی را در این زمینه ایجاد کرده است.

احسان سبحانی که در بخش فروش تجهیزات پزشکی فعالیت دارد در این باره به نورنیوز می‌گوید:«قیمت‌ها به قدری سریع و زیاد جابجا می‌شود که بعضی وقت‌ها خودمان خجالت می‌کشیم به مشتری‌ها قیمت بدهیم. یک میز غذای تاشوی ابتدایی مناسب سالمندان که تا همین چند وقت حدود 300 هزار تومان بود الان دو برابر شده و ساده‌ترین حفاظ تخت، چیزی حدود 800 هزار تومان قیمت پیدا کرده است. اینها تازه ساده‌ترین تجهیزات هستند. در مورد وسایل پزشکی قیمت‌ها حتی از این مقدار هم بیشتر رشد کرده اند. در حال حاضر یک دستگاه اکسیژن ساز که با توجه به آلودگی هوا و مشکلات تنفسی که بویژه بعد از کرونا برای برخی سالمندان ایجاد شد، مورد نیاز خیلی از آنهاست چیزی بین 18 تا 90 میلیون تومان در بازار قیمت دارد. البته انواع گرانتر آن هم هست و قیمت برخی انواع آن تا 180 میلیون تومان هم می‌رسد. ساده‌ترین دستگاه اندازه‌گیری قند خون هم از 400 هزار تومان شروع می‌شود و تا 8 میلیون تومان می‌رسد که قلم‌های اندازه‌گیری هوشمند هستند. تشک مواج هم به طور متوسط از 2 میلیون تا 8 میلیون تومان قیمت دارد. ویلچر نیز دارای قیمت‌های متفاوتی است و ساده‌ترین آن چیزی حدود 3 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد و نوع برقی مرغوب نیز 110 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. تهیه این اقلام بویژه برای کسانی که در منزل از سالمند نگهداری می‌کنند ضروری است. حتی برخی سالمندانی که ناتوان نیز نیستند باید از برخی از این لوازم استفاده کنند.»

ایمنی سالمندانی که تنها زندگی می‌کنند دغدغه بیشتری برای خانواده‌های آنها ایجاد می کند. سالمندان به دلیل دردهای عضلانی و مشکلاتی نظیر آرتروز به شدت مستعد زمین خوردن و آسیب های ناشی از آن هستند. به گفته احمد موذن‌زاده، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران،۸۰ درصد بیماران سالمند پس از شکستگی لگن به سطح فعالیت عملکردی قبلی برنمی‌گردند و۲۰ درصد آنها طی یک سال متعاقب شکستگی لگن به دلایل مختلفی فوت می‌کنند.

در این شرایط با استفاده از تجهیزات توانبخشی می‌توان زندگی سالمندان را تسهیل کرد و آرامش خاطر بیشتری برای آنها فراهم ساخت. مجهز کردن خانه به وسایلی که سالمند بتواند به کمک آنها امنیت بیشتری داشته باشد، بر کیفیت زندگی او اثر خواهد گذاشت چرا که تنها داشتن عمر طولانی کافی نیست بلکه بهبود شرایط و بالا رفتن کیفیت زندگی و سلامتی سالمند است که می‌تواند او را از داشتن عمری طولانی خشنود کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران
صندوق بین‌المللی پول: جنگ با ایران رشد اقتصاد جهان را کاهش داد
ارائه 167 هزار خدمت امدادی و درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید