×
سیاسی
شناسه خبر : 161476
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/10/26 ساعت 12:47
رهبر معظم انقلاب: حضور، خواست و اقدام مردم یک اصل اساسی در اسلام است

رهبر معظم انقلاب: حضور، خواست و اقدام مردم یک اصل اساسی در اسلام است

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور، «حضور، خواست و اقدام مردم» را یک اصل اساسی در اسلام خواندند و با تحسین وفاداری، صبوری، علاقمندی، هوشمندی و فداکاری ملت ایران، گفتند: این مردم حتی با ظواهر متفاوت، مؤمنند و دلشان با خداست و باید به معنای واقعی کلمه قدر آنان را دانست و عمیقا به آنها محبت ورزید.

نورنیوز-گروه سیاست: ایشان همچنین ایستادگی و توکل مردم مظلوم غزه را باعث تحسین جهانیان، ترویج اسلام و توجه ملت‌ها به قرآن دانستند و فعالیت ملت یمن و دولت انصارالله را در دفاع از مردم غزه، مصداق بارز جهاد فی سبیل‌الله خواندند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای این دیدار، ماه رجب را از با فضیلت‌ترین ایام سال خواندند و آحاد مردم و مؤمنان را به استفاده هرچه بیشتر از این نعمت بزرگ الهی و ادعیه خوش‌مضمون آن و توسل و انابه و استغفار توصیه کردند.
رهبر انقلاب اسلامی امامت جمعه را جزو سخت‌ترین کارها دانستند؛ چرا که امامِ فریضه الهی نماز جمعه، هم باید به حضرت حق متوجه باشد و رضایت او را هدف قرار دهد و هم منافع مردم و رضایت آنان را در نظر بگیرد.
ایشان توجه به مردم در فریضه نماز جمعه را نشانه‌ای از جایگاه اساسی مردم در اسلام و نقش بسیار برجسته آنان در حیات و تحرک اسلامی برشمردند و افزودند: نقش‌آفرینی و حق مردم در نظام اسلامی به‌گونه‌ای است که به فرموده امیرمومنان(ع) اگر مردم نخواهند و نیایند، تکلیف از شخصِ صاحب حقی مانند ایشان هم ساقط است؛ اما اگر مردم خواستند، پذیرش مسئولیت بر او واجب می‌شود.
رهبر انقلاب با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم درباره یاری کردن پیامبر(ص)، افزودند: خداوند دست یاری مؤمنان را در ردیف نصرت و کمک خود به پیامبر بیان می‌کند و این نشان می‌دهد که هرکس در هر رتبه‌‌ای و درجه‌ای، در انجام دادن وظایف به کمک مردم نیازمند است.
ایشان با اشاره به وظایف متفاوت مسئولان و اشخاص مؤثر در جامعه برای جذب و به‌ صحنه ‌آوردن مردم، گفتند: حکمت الهی نماز جمعه، تأمین اصل حضور مردم و ارتقاء و گسترش این حضور است؛ به همین علت، امام جمعه موظف است در خطبه‌ها با نمازگزاران حرف بزند و به آن‌ها فکر و راه و برنامه ارائه کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، موعظه در معنای وسیع این کلمه را محور اساسی خطبه‌های نماز دانستند و افزودند: موعظه فقط مختص مسائل معنوی و اخلاقی نیست بلکه زمینه‌های سیاسی و اجتماعی را هم شامل می‌شود.
ایشان آگاه کردن مردم از «قضایای داخلی و جهانی، توطئه‌ها و نقشه‌های دشمن و نیازها و واقعیات جامعه» را جزو الزامات محتوایی خطبه‌ها برشمردند و در بیان مصادیقی از موعظه‌های اجتماعی گفتند: ضرورت افزایش جمعیت و تقویت نیروی انسانی کشور، تبیین مسئله ازدواج در سن مناسب و تشریح ضرورت پرهیز از اسرافِ حقیقتا زیان‌آور در موارد متعدد از جمله زمینه‌هایی است که نیاز به موعظه اجتماعی دارد.
رهبر انقلاب مواعظ اخلاقی را هم بسیاری ضروری و موجب لطافت روحی برشمردند و در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان گفتند: هدف خطبه‌ها و موعظه‌های سیاسی، اجتماعی و اخلاقی غنی‌سازی فکری مخاطبان است تا ذهن آن‌ها درباره مسائل و راه‌حل‌های زندگی فردی و اجتماعی تقویت شود.
رهبر انقلاب در ادامه‌ی بیان الزامات خطبه‌های نمازجمعه، مسئله «نیازسنجی و مخاطب‌شناسی» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: مخاطبان نمازجمعه طیفی از زن و مرد و پیر و جوان با سطح سواد و آگاهی مختلف هستند و هنر امام‌جمعه بیان مطالبی است که هر کدام از مخاطبان، بتوانند از آن بهره خود را داشته باشند.
ایشان با اشاره به قرار داشتن ذهن جوانانِ امروز در معرض انبوه ورودی‌ها و سخنان متفاوت، شناخت مسائل ذهنی آنان را لازمه پاسخگویی درست به نیازها دانستند و افزودند: برای نیازسنجی و شناخت صحیح ذهن مخاطب، معاشرت با مردم و مردمی بودن امام‌جمعه ضروری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مطالعه و انس با قرآن و حدیث و کتاب‌های معارفی را ضرورتی مهم برای غنابخشی به خطبه‌های نمازجمعه و پاسخ صحیح به نیازهای مخاطبان خواندند و گفتند: یک ضرورت دیگر برای ایفای مأموریت مهم امامت جمعه، دلسوزی و محبت ورزیدن به مردم است.
ایشان در تبیین ویژگی‌های بی‌نظیر مردم ایران به‌عنوان مردمی عمیقاً دوست‌داشتنی، گفتند: مردم ما مردمی بسیار خوب و مؤمن هستند و حتی کسانی که به برخی ظواهر ملتزم عملی نیستند، دلشان با خدا و معانی و مفاهیم معنوی است؛ ضمن اینکه ملتزم نبودن در عمل به نوعی در برخی رفتارهای همه ما وجود دارد.
رهبر انقلاب، وفاداری و آمادگی برای حضور در میدان‌های گوناگون دفاع از ایران و نظام اسلامی در مقابل انواع تهاجم تبلیغاتی، عملی، سیاسی و اقتصادی بدخواهان را دیگر ویژگی ممتاز مردم خواندند و خاطرنشان کردند: مردم ما در هر موقعیتی که کشور و انقلاب نیاز به دفاع داشته است با به خیابان آمدن، صبر، شعار و حمایت و حتی با رفتن به میدان جنگ، وفاداری خود را نشان داده‌اند و به همین علت امام بزرگوار قاطعانه می‌فرمود ایمان مردم ما بهتر از ایمان مردم صدر اسلام است.
ایشان افزودند: به معنی واقعی باید قدردان مردم مؤمن، علاقه‌مند، وفادار و هوشمند ایران باشیم و آنها را عمیقا دوست بداریم؛ ضمن اینکه محبت به مردم همچون اکسیری است که باعث اثرگذاری حرف شما در دل مردم خواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دعوت به تقوا در خطبه‌های نمازجمعه را محدود به مسائل فردی ندانستند و گفتند: در قرآن به تعاون و همکاری در کار خیر و تقوا سفارش شده است؛ بنابراین تقوا یک امر اجتماعی هم است.
ایشان با تأکید بر اینکه اسلام، دینی سیاسی است و همه مسلمانان باید در صحنه سیاست حضور داشته باشند، افزودند: البته میدان سیاست میدانی لغزنده است و برای جلوگیری از لغزش‌ها، مجهز شدن به «تقوای سیاسی، خویشتنداری و چشم باز» ضروری است که در این صورت جنگ روانی دشمن هم بی‌اثر می‌شود.
رهبر انقلاب، ملامت و سرزنش‌گری در مقابل هر حرف یا کار خوب را از نمونه‌های جنگ روانی دشمن دانستند و گفتند: بنا به دستور قرآن از سرزنش‌ها نباید ترسید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تشویق آحاد مردم به حضور در میدان‌های مختلف سیاسی و اجتماعی را در خطبه‌های نمازجمعه ضروری خواندند و افزودند: تشویق مردم به کارهای خیر اجتماعی مانند مشارکت در ساخت مدرسه و بیمارستان و کمک به آزادی زندانیان نیازمند و یا تشویق به حضور در میدان سیاسی مانند انتخابات، کاری لازم است.
ایشان حضور در انتخابات را هم وظیفه و هم حقّ مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانون‌گذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جهاد تبیین در تشویق مردم به حضور در صحنه مؤثر است، صرف دعوت زبانی را کافی ندانستند و افزودند: عمل، روی خوش، زبان پاسخگو و حضور در جمع‌های گوناگون مردم بخصوص جمع‌های جوانان ضروری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان، با تأکید بر اینکه امروز دست خدا در مسئله بین‌المللی غزه قابل مشاهده و نمایان است، گفتند: مردم مظلوم و مقتدر غزه توانستند دنیا را تحت تأثیر مبارزات خود قرار دهند و امروز دنیا به این مردم و مبارزان و گروه مقاومت آن‌ها به چشم قهرمان نگاه می‌کند.
ایشان برجسته شدن مظلومیت و در عین حال پیروزی مردم غزه در چشم جهانیان را از آثار و برکات صبر و توکل آنان خواندند و افزودند: در مقابل، امروز کسی در دنیا قائل به پیروزی رژیم غاصب و خبیث صهیونیستی در جنگ نیست و در نظر آحاد مردم دنیا و سیاسیون، این رژیم، موجودی ظالم، بی‌رحم‌، گرگ خونخوار و شکست خورده و متلاشی است.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مردم غزه با ایستادگی خود اسلام را در چشم انسان‌های جستجوگر عالَم، ترویج و قرآن را محبوب کردند، از خداوند سربلندی روزافزون مبارزان جبهه مقاومت بخصوص مردم و مبارزین غزه را مسألت کردند.
ایشان همچنین با تمجید و تحسین کار بزرگ ملت یمن و دولت انصارالله در پشتیبانی از مردم غزه، خاطرنشان کردند: یمنی‌ها به مجاری حیاتی رژیم صهیونیستی ضربه وارد کردند و از تهدید آمریکا نترسیدند چرا که انسانِ خداترس از غیرِ خدا نمی‌ترسد و این کار آنها حقاً و انصافاً مصداق جهاد فی سبیل الله است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کردند: به اذن پروردگار این مجاهدت‌ها، مقاومت‌ها و فعالیت‌ها تا پیروزی ادامه پیدا کند و خداوند نصرت و یاری خود را شامل همه کسانی نماید که در راه مورد رضایت او حرکت می‌کنند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب، حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه به بیان گزارشی از بیست‌وششمین اجلاس ائمه سراسر کشور با حضور قریب به ۹۰۰ امام جمعه پرداخت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه
هلال احمر: تاکنون به 160 مرکز بهداشتی- درمانی آسیب وارد شده است
تعلیق بخشی از محرومیت‌های چک برگشتی
شورای امنیت درباره تمدید مأموریت یوناما رأی‌گیری می‌کند
پسکوف: روسیه با ونزوئلا در تماس است
گزارش تصویری / مراسم دریا سالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع)
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق: خروج از غرب آسیا برای آمریکا پرهزینه خواهد بود
ترامپ دست به دامن چین شد
دیپلماسی همچنان بهترین راه برای حل‌وفصل تنش‌های کنونی است
77 امدادگر در حملات اسرائیل به لبنان شهید و مجروح شدند
سرنوشت نتانیاهو همچنان در هاله‌ای از ابهام
تداوم صادرات و واردات ️از مرزهای کرمانشاه
طومار حزب انگلیسی خطاب به استارمر برای توقف تجاوز علیه ایران
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد
کرملین: نفت روسیه برای بازار جهانی ضروری است
قالیباف: پایگاه‌های آمریکایی از هیچ‌کس محافظت نمی‌کنند
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به یزد، اصفهان و قشم
ترامپ: هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا آسیب ندیده اند!/اعتراف به حمله از عربستان به ایران
دانشجویان با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای اعلام بیعت می‌کنند
سخنگوی سپاه: حمله به شعب بانک‌های آمریکایی در پاسخ به تجاوز دشمن به دو بانک ایرانی بود
بارگیری 2.7 میلیون بشکه‌ای 2 نفتکش، امروز از خارک
یمن: احتمال بستن باب‌المندب وجود دارد
حماس: ایران حق دارد به هر شیوه‌ای که مناسب می‌داند به تجاوز پاسخ دهد
چه خبر از تحویل خودروهای ثبت‌نامی؟
ناخدای امنیت ایران در ساحل ابدیت آرام گرفت؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی + فیلم
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
بقائی: گفته بودیم عواقب حمله به ایران کل منطقه را درگیر خواهد کرد
هشدار فوری به ساکنان امارات
گروسی: درباره نیروگاه زاپروژیا با مسکو رایزنی کردیم
انهدام 87 پهپاد اوکراینی توسط روسیه
صلیب سرخ: باید از زیر ساخت‌های غیر نظامی حفاظت شود
کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان وارد خراسان رضوی شد
هنوز از 6 کلاس موشکی ایران رونمایی نشده است
انهدام دو تانک مرکاوا در عملیات جدید حزب الله
جنگ با ایران هزینه زندگی آمریکایی‌ها را افزایش داد
درس‌های مهمی که ایران به عرب‌های منطقه داد
فراخوان آتش زدن پرچم‌ آمریکا و اسرائیل در چهارشنبه سوری امسال
افشای اطلاعات 50 افسر ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی
خنثی سازی یک عملیات تروریستی در روسیه
اعلام نتایج نهایی پذیرش دوره‌های‌ کارشناسی دانشگاه علمی ‌کاربردی + لینک
14 مدرسه درپی حملات دشمن در آذربایجان‌شرقی تخریب شد
هنگام شنیدن صدای انفجار چه کنیم؟
جاده چالوس دوباره یک طرفه شد
ماکرون: حزب الله باید فورا تشدید تنش‌ها را متوقف کند