نورنیوز ـ گروه بینالملل: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر اخیر خود به لبنان و دیدار با نجیب میقاتی نخستوزیر این کشور، مدعی شد که در جنگ منطقهای در غرب آسیا هیچ کس پیروز نخواهد شد و باید از بسط و گسترش دامنه نبرد در این حوزه جغرافیایی و راهبردی حساس اجتناب کرد.
بورل این سخنان را در حالی بر زبان آورده که طی هفتههای ابتدایی جنگ غزه، اتحادیه اروپا در کنار آمریکا تبدیل به اصلیترین محرک و در مواردی هدایتگر رژیم صهیونستی در نسلکشی فلسطینیان شد.
چنانچه شواهد نشان میدهند؛ بورل به شکل کاملا مصداقی در جریان جزئیات همکاریهای نظامی-امنیتی برلین، پاریس، رم و البته لندن با صهیونیستها در جریان جنگ غزه قرار دارد.
این در حالی است که بورل در سخنان خود، کمترین اشارهای به استفاده صهیونیستها از پایگاه آلمانی «رامشتاین» در جنگ غزه یا آگاهی قبلی دستگاه اطلاعاتی فرانسه از ترور «صالح العاروری» در ضاحیه جنوبی بیروت نکرده است.
البته بورل حق دارد، چه، اعلام هر یک از این موارد مترادف با اثبات دروغپردازیهای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقامات این مجموعه در قبال تحولات غزه خواهد بود.
با این تفاسیر؛ به نظر میرسد بورل به صورتی کاملا عامدانه، در حال ارائه تعریفی وارونه از مقوله «بازدارندگی» است و در صدد القاء این نکته است که ایجاد بازدارندگی موثر در منطقه تنها در گرو انفعال جریانهای مقاومت و در مقابل، ارتقاء قدرت مانور رژیم اشغالگر اسرائیل در بمباران غزه خواهد بود!
از سوی دیگر؛ بورل در انتخاب مخاطب خود نیز اشتباه بزرگی مرتکب شده، زیرا مخاطب او قطعا نباید نخستوزیر لبنان یا اعضای فراکسیون حزبالله در پارلمان این کشور باشند، بلکه باید این هشدارها را خطاب به افرادی مانند «اولاف شولتز»، «امانوئل مکرون» و «اورزولا فوندرلاین» بیان کند.
بازدارندگی واقعی زمانی حاصل میشود که اتحادیه اروپا تنفس مصنوعی خود به تلآویو را متوقف ساخته و حقوق حقه و تاریخی فلسطینیان در سرزمین آباء و اجدادیشان رعایت شود.
فراتر از آن، اتحادیه اروپا به عنوان یکی از اصلیترین متهمان نسلکشی در غزه و استمرار جنگ اخیر، اساسا صلاحیت ارائه راه حل در برابر این «بحران» را ندارد.
تاکنون بارها عنوان شده است که اتحادیه اروپا در جنگ غزه نه «واسطه» است و نه «قاضی»، بلکه بدون هیچ تردیدی «متهم» است و عقلانیترین اقدام ممکن از سوی آنها، جلوگیری از تشدید هزینههای شکست مشترک با تلآویو و واشینگتن از طریق تن دادن به واقعیات جاری منطقهای و فرامنطقهای است.
اقدام مشترک آمریکا و انگلیس علیه یمن که با حمایت مستقیم آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا صورت گرفت را نیز باید در همین چارچوب ارزیابی کرد، اقدامی که گرچه با تصور ایجاد بازدارندگی صورت گرفته، اما روزهای آینده نشان خواهد داد که غربیها این بار هم دچار خطای محاسباتی شدهاند.
بنابراین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وهله اول باید مفهوم «بازدارندگی» را درک کند و در گام دوم، مخاطب سخنان خود را درست انتخاب کند!
گام نهایی نیز اقدامی عملیاتی در راستای مهار اشغالگران صهیونیستی و وادارسازی تلآویو به عقبنشینی از غزه است.
اگر اروپا این مسیر را اکنون با اراده خود پیش نبرد، ناچار به پذیرش اجباری آن با هزینههایی بسیار گزاف و جبرانناپذیر خواهد بود.
نورنیوز