×
سیاسی
شناسه خبر : 161080
تاریخ انتشار : جمعه 1402/10/22 ساعت 16:27
تفسیر معکوس اروپا از بازدارندگی!

نورنیوز مواضع اخیر بورل را بررسی کرد؛

تفسیر معکوس اروپا از بازدارندگی!

بورل به صورتی کاملا عامدانه، در حال ارائه تعریفی وارونه از مقوله «بازدارندگی» است و در صدد القاء این نکته است که ایجاد بازدارندگی موثر در منطقه تنها در گرو انفعال جریان‌های مقاومت و در مقابل، ارتقاء قدرت مانور رژیم اشغال‌گر اسرائیل در بمباران غزه خواهد بود!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر اخیر خود به لبنان و دیدار با نجیب میقاتی نخست‌وزیر این کشور، مدعی شد که در جنگ منطقه‌ای در غرب آسیا هیچ کس پیروز نخواهد شد و باید از بسط و گسترش دامنه نبرد در این حوزه جغرافیایی و راهبردی حساس اجتناب کرد.

بورل این سخنان را در حالی بر زبان آورده که طی هفته‌های ابتدایی جنگ غزه، اتحادیه اروپا در کنار آمریکا تبدیل به اصلی‌ترین محرک و در مواردی هدایت‌گر رژیم صهیونستی در نسل‌کشی فلسطینیان شد.

چنانچه شواهد نشان می‌دهند؛ بورل به شکل کاملا مصداقی در جریان جزئیات همکاری‌های نظامی-امنیتی برلین، پاریس، رم و البته لندن با صهیونیست‌ها در جریان جنگ غزه قرار دارد.

این در حالی است که بورل در سخنان خود، کمترین اشاره‌ای به استفاده صهیونیست‌ها از پایگاه آلمانی «رامشتاین» در جنگ غزه یا آگاهی قبلی دستگاه اطلاعاتی فرانسه از ترور «صالح العاروری» در ضاحیه جنوبی بیروت نکرده است.

البته بورل حق دارد، چه، اعلام هر یک از این موارد مترادف با اثبات دروغ‌پردازی‌های مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقامات این مجموعه در قبال تحولات غزه خواهد بود.

با این تفاسیر؛ به نظر می‌رسد بورل به صورتی کاملا عامدانه، در حال ارائه تعریفی وارونه از مقوله «بازدارندگی» است و در صدد القاء این نکته است که ایجاد بازدارندگی موثر در منطقه تنها در گرو انفعال جریان‌های مقاومت و در مقابل، ارتقاء قدرت مانور رژیم اشغال‌گر اسرائیل در بمباران غزه خواهد بود!

از سوی دیگر؛ بورل در انتخاب مخاطب خود نیز اشتباه بزرگی مرتکب شده، زیرا مخاطب او قطعا نباید نخست‌وزیر لبنان یا اعضای فراکسیون حزب‌الله در پارلمان این کشور باشند، بلکه باید این هشدارها را خطاب به افرادی مانند «اولاف شولتز»، «امانوئل مکرون» و «اورزولا فون‌در‌لاین» بیان کند.

بازدارندگی واقعی زمانی حاصل می‌شود که اتحادیه اروپا تنفس مصنوعی خود به تل‌آویو را متوقف ساخته و حقوق حقه و تاریخی فلسطینیان در سرزمین آباء و اجدادی‌شان رعایت شود.

فراتر از آن، اتحادیه اروپا به عنوان یکی از اصلی‌ترین متهمان نسل‌کشی در غزه و استمرار جنگ اخیر، اساسا صلاحیت ارائه راه حل در برابر این «بحران» را ندارد.

تاکنون بارها عنوان شده است که اتحادیه اروپا در جنگ غزه نه «واسطه» است و نه «قاضی»، بلکه بدون هیچ تردیدی «متهم» است و عقلانی‌ترین اقدام ممکن از سوی آنها، جلوگیری از تشدید هزینه‌های شکست مشترک با تل‌آویو و واشینگتن از طریق تن دادن به واقعیات جاری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است.

اقدام مشترک آمریکا و انگلیس علیه یمن که با حمایت مستقیم آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا صورت گرفت را نیز باید در همین چارچوب ارزیابی کرد، اقدامی که گرچه با تصور ایجاد بازدارندگی صورت گرفته، اما روزهای آینده نشان خواهد داد که غربی‌ها این بار هم دچار خطای محاسباتی شده‌اند. 

بنابراین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وهله اول باید مفهوم «بازدارندگی» را درک کند و در گام دوم، مخاطب سخنان خود را درست انتخاب کند!

گام نهایی نیز اقدامی عملیاتی در راستای مهار اشغال‌گران صهیونیستی و وادارسازی تل‌آویو به عقب‌نشینی از غزه است.

اگر اروپا این مسیر را اکنون با اراده خود پیش نبرد، ناچار به پذیرش اجباری آن با هزینه‌هایی بسیار گزاف و جبران‌ناپذیر خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد