×
سیاسی
شناسه خبر : 161011
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/14 ساعت 11:20
دی ماه 1402/ «تصمیم سخت» تل‌آویو

«نورنیوز» ابعاد چهارمین سفر وزیر خارجه امریکا به اراضی اشغالی بعد از «طوفان الاقصی» را بررسی می‌کند؛

دی ماه 1402/ «تصمیم سخت» تل‌آویو

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا در آخرین تور خاورمیانه‌ای خود بعد از سفر به ترکیه، اردن، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای چهارمین‌بار در سه ماه گذشته راهی تل‌آویو شد و بعد از مذاکره با مسئولان رژیم صهیونیستی گفت: «اگر رهبران اسرائیل می‌خواهند همسایگان عرب‌شان تصمیمات سختی اتخاذ کنند که به تضمین امنیت پایدار تل اویو کمک کند، باید خودشان تصمیمات سختی بگیرند.» سوال اینجاست «تصمیم سخت» رژیم صهیونیستی چیست؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل: واپسین سفر فرستاده کاخ سفید به تل‌آویو، به هیچ عنوان با نخستین سفر «جو بایدن» رئیس‌جمهور امریکا به اراضی اشغالی بعد از عملیات غافلگیرانه حماس یعنی «طوفان الاقصی» قابل قیاس نبود. دیگر از فرش قرمزرنگ رژیم اسرائیل برای بایدن  و استقبال  شهروندان ساکن در اراضی اشغالی از رئیس‌جمهور امریکا به عنوان یک «ناجی» ودر آغوش‌گرفتن‌های گرم رهبران امریکا و رژیم اسرائیل خبری نبود.

هم زمان با سفر بلینکن به منطقه ،روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های منتسب یا نزدیک به ایالات متحده،  روی اختلاف نظر جدی کابینه جو بایدن و بنیامین نتانیاهو درباره نحوه ادامه حملات به غزه همچنین «فردای جنگ» متمرکز شده اند که موضوعی جالب توجه است.

روز دوشنبه نیز، زمانی که گروهی از معترضان در ایالت کارولینای جنوبی، هنگام بازدید جو بایدن از یک کلیسای تاریخی سیاه‌پوستان، شعار «آتش‌بس، همین حالا» سردادند؛ بایدن در واکنش گفت که «بی سروصدا» تل‌آویو را به کاهش حملات و کاستن جدی از حضور در غزه ترغیب کرده است و در چنین اتمسفری قابل پیش‌بینی بود که رسانه‌ای چون شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی عنوان کند؛ دیدار وزیر خارجه امریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تنش همراه خواهد بود.

موضع‌گیری آنتونی بلینکن بعد از دیدار با رهبران تل‌آویو از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر ، «یوآو گالانت» وزیر دفاع و «اسحاق هرتزوگ» رئیس جمهور، موید همین دیدگاه بود. وزیر خارجه امریکا با تأکید بر حمایت کشورش از رژیم صهیونیستی و تأکید بر اینکه «هفتم اکتبر نباید تکرار شود»، گفت:« پیوند منحصربه‌فرد ما و تعهد پایدار آمریکا به مردم اسرائیل باعث می‌شود در لحظاتی که خطر در بالاترین سطح خود قرار دارد، صریح باشیم؛ به ویژه زمانی که انتخاب‌ها بیشترین اهمیت را دارند و این یکی از آن لحظات است». اظهارات وزیر خارجه آمریکا نشان داد که برخلاف سه سفر قبلی بلینکن، «فردای جنگ» محور گفت‌وگوهای منطقه‌ای وزیر خارجه امریکا بوده است.

او سپس با یادآوری دیدارهایش قبل از حضور در سرزمین‌های اشغالی، گفت که هم‌پیمانان منطقه‌ای ازجمله اعراب اعلام کردند از راه‌حل‌های پایداری که «امنیت اسرائیل» را تضمین ‌کند، حمایت می‌کنند و در عین‌حال معتقدند این راه‌حل زمانی ضمانت اجرایی دارد که با به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی، همراه باشد.

بلینکن که از قبل می‌دانست چنین گزینه‌ای مطلوب تل‌آویو نیست، تأکید کرد: «اگر اسرائیل می‌خواهد همسایگان عربش تصمیمات سختی اتخاذ کنند که به تضمین امنیت پایدار کمک کند، رهبران اسرائیل باید خودشان تصمیمات سختی بگیرند.» او افزود: «همانطور که به کابینه جنگ و دیگر مقامات ارشد تل‌آویو گفتم، ایالات متحده در کنار اسرائیل برای تضمین امنیت مرزهای شمالی خود می ایستد. ما کاملا متعهد به همکاری با اسرائیل برای یافتن راه حل دیپلماتیکی هستیم که از تشدید تنش جلوگیری کند و به خانواده ها اجازه دهد تا به خانه های خود بازگردند تا در شمال اسرائیل وهمچنین در جنوب لبنان زندگی کنند.» بلینکن با بیان صریح این نکته که ایالات متحده هرگونه پیشنهاد برای اسکان آنها در خارج از خاک  غزه را رد می‌کند، تأکید کرد: «اسرائیل باید از اقداماتی که توانایی فلسطینی‌ها را برای اداره مؤثر خود تضعیف می‌کند، دست بردارد».  

وزیر خارجه امریکا با گفتن اینکه هیچ راه‌حل جایگزینی وجود ندارد، رژیم اسرائیل را به قبول این پیشنهادات دعوت کرد و البته سوال‌های متعددی هم برجا گذاشت؛ از جمله اینکه اختلاف ادعایی میان واشنگتن و تل‌آویو درباره نحوه ادامه حملات و فردای جنگ چقدر «جدی» یا «نمایشی» است؟ آیا بازی وزیر خارجه امریکا با کارت متحدان منطقه‌ای و عرب تل‌آویو و سرنوشت «عادی‌سازی روابط با اسرائیل»، بخشی از سناریوی عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از غزه است؟

یافتن پاسخ برای این پرسش‌ها، نیازمند بررسی تصویر جنگ‌زده امروز غزه و اراضی اشغالی است؛کشتار بیش از 23 هزارفلسطینی که 11 هزارشان کودک و 7هزار زن بودند از سوی رژیم صهیونیستی، اسارت بیش از 100 اسیرصهیونیست  در دست حماس، گسترش عملیات موشکی و پهپادی یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی یا شناورهای حامل کالا به مقصد سرزمین‌های اشغالی و تنش فزاینده در جنوب لبنان، وضعیت پیچیده‌ای در غرب آسیا حاکم کرده که تبعاتش امریکا و اروپا را نیز بی‌نصیب نگذاشته است. کاهش محبوبیت جو بایدن به خاطر حمایت تمام‌قد مالی، تسلیحاتی و سیاسی از کشتار در غزه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور تنها بخشی از هزینه‌هایی است که امریکا تاکنون پرداخت کرده است. بی شک اضمحلال دستاوردهای معدود طرح «عادی‌سازی روابط با اسرائیل» و انزوای بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌الملل و قضاوت واقع‌بینانه افکار عمومی جهانی درباره این رژیم،قطعا خوابی نبود که امریکا برای تل‌آویو دیده باشد.  تصویری که امروز از جنگ میان رژیم صهیونیستی و حماس به وضوح در برابر جهانیان قرار گرفته با تصویری  که سه ماه پیش امریکا و رژیم اسرائیل برای خود ساخته بودند بسیار متفاوت است و از این رو ناظران بین‌المللی معتقدند سناریوی عقب‌نشینی احتمالی رژیم صهیونیستی به اسم نجات توافق‌نامه‌های امنیتی و اقتصادی تل‌آویو و آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس، بیش از آنکه تلاش «دیپلماتیک» امریکا برای کاهش تنش باشد، تقلایی برای سرپوش گذاشتن بر شکست رژیم صهیونیستی از دستیابی به اهدافی است که ابتدای یورش عنوان کرده بود. به‌ویژه ان که عنوان شده است، حملات رژیم اسرائیل از این به بعد «نقطه‌ای» خواهد شد؛ صفتی که بیش از آنکه به تل‌آویو بچسبد، از یک عقبه فکری امریکایی برخوردار است. بر این اساس به نظر می‌رسد شوکرانی که بلینکن در اراضی اشغالی به نتانیاهو پیشکش کرد، بیشتر از آنکه یک «تصمیم سخت» باشد، یک «عقب‌نشینی هدفمند» است!  

 

ادعای بلینکن: ایجاد مسیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «بهترین راه» برای «منزوی کردن ایران» است

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در پایان سفر منطقه‌ای خود در قاهره:ایجاد مسیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «بهترین راه» برای «منزوی کردن ایران» است. راه دیگر این است که شاهد ادامه تروریسم، تخریب توسط حماس، حوثی ها و حزب الله که از جانب ایران حمایت می شوند، باشیم. این دیدگاه برای بسیاری از رهبران منطقه که با آنان گفت و گو داشتیم، بسیار واضح و روشن است. بسیار تلاش می کنیم تا کرانه باختری شعله ور نشود و بسیار بر روی آن متمرکزیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه