نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه: بیش از ۳ سال است که کشوربا شرایط سخت خشکسالی دست و پنجه نرم می کند. در وضعیت فعلی حتی اگر بارشهای زمستان در محدوده نرمال و یا حتی بیشتر باشد، امیدی به جبران کم بارشیهای گذشته نیست.
این درحالیست که خبر بارورسازی ابرها به نقل از سازمان هواشناسی کشور در رسانه ها و حتی فضای مجازی دست به دست می چرخد و به نوعی موجب شکل گیری امیدواریها برای کمک فناوری به افزایش بارشها شده است.
البته به نظر می رسد برخی انتظارات ایجاد شده در این خصوص بیش از ان که ریشه در حقیقت داشته باشد ، امیدواریهای کاذب است .چنانکه رییس سازمان هواشناسی کشورماجرای بارورسازی ابرها از سوی این سازمان را تکذیب کرد و اعلام کرد که چند روز قبل برخی از رسانه ها به اشتباه موضوع بارورسازی ابرها را به سازمان هواشناسی کشور منسوب کردند که اینگونه نیست.
البته سحر تاج بخش مسلمان رئیس سازمان هواشناسی کشور درواکنش به این خبرمی گوید؛ برخی کشورها بر روی بارورسازی ابرها کار میکنند. در ایران نیز سازمانی در وزارت نیرو مدت هاست که این موضوع را در دستور کار دارد و پیرامون آن فعالیت می نماید.
به اعتقاد تاج بخش، بارور سازی ابرها یک موضوع علمی است که در برخی کشورهای دنیا نیز انجام شده است، حتی درباره این موضوع مقالات علمی بین المللی زیادی درسترس است اما سازمان جهانی هواشناسی تا کنون توصیهای در این زمینه نداشته است.
البته بر اساس اطلاعات موجود، بارورسازی ابرها میتواند تا حدود ۱۰ درصد به افزایش بارش کمک کند که راهکار عملی و موفقی برای عبور از خشکسالی به ویژه برای مناطق خشک نیست.
اما توصیه رئیس سازمان هواشناسی کشور این است که با توجه به کم بارشیهای سالهای اخیر در کشور، موضوع صرفه جویی در مصارف آب و مدیریت منابع آب می تواند در کنارهمه راهکارها برای بهبود شرایط موجودموثر باشد.
نورنیوز