×
فرهنگی
شناسه خبر : 161003
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/10/21 ساعت 09:45
رصد مطبوعات

رصد مطبوعات

رصد مطبوعات امروز 1402/10.21

نورنیوز-گروه فرهنگ و جامعه: بیکاری در سنندج را با اصفهان مقایسه نکنید

شرق گزارشی از سطح شهر سنندج و چهره بیکاری در مرکز استان کردستان منتشر کرده و با برخی از شهروندان هم مصاحبه‌هایی داشته که بیکاری را مهمترین مشکل می‌دانستند.

با این حال استاندار کردستان در پاسخ به سوالی دربار حجم انبوه بی‌کاران در معابر شهر سنندج گفته: شما نمی‌توانید آمار کارجویان یا به‌اصطلاح جمعیت بی‌کاران را از میادین شهر استخراج کنید و بر‌اساس‌آن نتیجه بگیرید. 

از نظر ما نهاد صاحب صلاحیت برای آماردهی در کشور، مرکز آمار ایران است و بر‌اساس داده‌های این مرکز، آمار بی‌کاری در کردستان، کاهش یافته است.شما برای جمع‌بندی آمار بی‌کاری و مقایسه آن نمی‌توانید کردستان را مثلا با شهری مانند اصفهان که شهری صنعتی است، مقایسه کنید. 

 

دعوت فراجا از گزارشگر منتقد 

فراجا در پاسخی به یک گزارش هم‌میهن، گزارشگر این روزنامه را « با رویی گشاده به با رویی گشاده به بازدید میدانی از اقدام و عمل پلیس» دعوت کرده و نوشته است: پلیس در یک‌سال گذشته وارد مهم‌ترین چالش‌های اجتماعی کلان‌شهرها شده که نمونه جدید آن مقابله‌یِ موثر با پدیده‌یِ پلاک‌قرمزها، پارکِ هرندی و محله‌های اطراف آن در شهر تهران است.

 آیا گزارشگر محترم یکبار به فِراست‌افتاده تا این اقدامات که دارای سطح التهاب بالایی در جامعه است را از نزدیک رصد و از این ماموریت سنگین پلیس، گزارش تهیه کند؟

در این گزارش ادعا شده که: «در پلیس از دوربین‌های شهری به دوربین‌های کار و منزل رسیده‌ایم. درواقع همه‌جا دوربین کاشته‌اند.» این مورد از اساس صحت نداشته و نقضِ صریحِ حقوقِ‌شهروندی است و ادعای طرح‌شده قابل شکایت در محاکم قضایی است.

 

معین بیاید، ایرانیان وطن‌پرست هم بیایند

روزنامه جوان در تحلیل از سخنان رئیس دستگاه قضا و وزیر فرهنگ نوشته است: اسم‌آوردن از معین، خواننده ایرانی یا عادی‌شدن حضور رسانه‌ای برخی افراد که رفتنشان نوعی فرار محسوب می‌شد، این پیام را دارد که همین بازگشت ایرانیان متخصص، اما گمنام، باید با سرقطارانی از ایرانیان مشهور آغاز شود و ما نیاز به یک بازنگری در مسئله ایرانیان خارج از کشور داریم.

زمانی رفتن یک فرد فرهنگی یا متفکر منتقد یا متعرض به نظام و حتی با عنوان شدید «ضدانقلاب» شاید برای دستگاه‌های نظارتی و امنیتی نوعی برد به‌حساب می‌آمد که خیال‌شان از آثار تخریبی حضور آن‌ها در کشور راحت می‌شد، اما اکنون دنیا کوچک شده است و هیچ‌کس خارج از دسترس نیست؛ و کسی که رفته است، گویی که نرفته است و حضور دارد! 

یک ایرانی وطن‌پرست اگر با فراهم‌شدن شرایط به ایران بازگردد، در اینجا خود‌به‌خود برخی قواعد را هم می‌پذیرد، اما در خارج از ایران، تعهدی ندارد و حتی لجاجت‌هایی هم به‌خرج خواهد داد. 

 

تامین هزینه سریال‌های کم‌مخاطب  از پخش آگهی در بازی سرخابی‌ها

فرهیختگان در گزارشی نوشت که تلویزیون با خرید امتیاز پخش جام ملت‌ها برای پلتفرم‌ها محدودیت قانونی گذاشت، تصمیم عاقلانه‌ای که باید با پرداخت حق پخش بازی‌های داخلی اجرا شود

این روزنامه خواستار تعمیم این برخورد صداوسیما با لیگ داخلی شده و نوشته است: بیراه نگفته‌ایم اگر بگوییم هزینه سریال‌ها و برنامه‌های کم‌مخاطب تلویزیون از پخش آگهی‌های بازی‌های این دو تیم تامین می‌شود. مدیران محترم صدا‌و‌سیما یک‌بار برای همیشه بگویند از پخش تبلیغات بازی‌های استقلال و پرسپولیس چقدر درآمد دارند و چرا آن را کامل پرداخت نکرده‌اند؟ ‌ای کاش یک نفر بیاید و بگوید که حق استقلال و پرسپولیس چقدر است و چرا در این سال‌ها پرداخت نشده است.

 

فرش قرمز برای معین و سیاوش قمیشی

سازندگی در گزارش نخست خود طرحی از وزیر ارشاد و معین (خواننده) کشیده که روی فرش قرمز ایستاده‌اند.
این روزنامه نوشت: دولت ضدسلبریتی، چگونه به فکر جذب سلبریتی‌ها افتاد؟ تمرکز انها بر نام معین شاید به این دلیل باشد که او مشکل چندانی برای ورود به ایران ندارد و خواننده سیاسی هم نبوده... علاقه دولت‌های اصولگرا به شوآف و نمایش‌های اینچنینی بسیار عجیب است. نخبگان داخلی را رها می‌کنند و می‌خواهند برای خوانندگانی چون معین، سیاوش قمیشی، حبیب و ... فرش قرمز پهن کنند.

 

نویسنده مدعی افسردگی تهرانیان از اطرافیان خود سوال کند

همشهری سخنان رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران را منتشر کرده که به تنظیم خبر نتیجه یکی از تحقیقات این مرکز در دنیای اقتصاد ایراد گرفته است. او گفته :موضوع پژوهش ما اساسا افسردگی نبود. در بخشی از گزارش آمده که  ٨٠ درصد مردم از زندگی در تهران لذت می‌برند. بعد این را نادیده گرفته‌اند و حتی شیطنتی هم در جمع و تفریق اعداد صورت گرفته است. 

نویسنده حتی به‌خود و اطرافیانش دقت نکرده که همه افسرده بوده‌اند؟ افسردگی چیزی نیست که بشود یک جمعیتی مدت زیادی با آن کنار بیاید.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان