نورنیوز-گروه فرهنگ وجامعه:مهری سادات موسوی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره سوء رفتار علیه بانوان ناامن کردن محیط خانه برای آنان از سوی مردان و تاکید بر تصویب قوانین حاوی مجازات سخت در این زمینه برای مردان اظهار داشت:گاهی نیز با همکاری و حمایت قضایی میتوان مشکل زنان خشونت دیده را برطرف کرد. فقط در موارد خاص است که هنگامی که بستر خانواده مهیای پذیرش زن نیست و ممکن است باعث بروز مشکلاتی به لحاظ امنیت جانی برای زن شود، او به خانواده بازنمیگردد.
وی ادامه داد: البته در این موارد خاص نیز زن به صورت موقت در مراکز افراد خشونت دیده، نگهداری میشوند و در این بازه نگهداری، کارشناسان بهزیستی به دنبال آن هستند که فضای بازگشت زن به خانواده مهیا شود اما در مواردی که بازگشت، امکان پذیر نباشد، کمک میکنیم زن آسیب دیده، زندگی مستقلی برای خود و فرزندانش داشته باشد که بتوانند سالم زندگی کنند.
به گزارش ایرنا،موسوی در پاسخ به اینکه آیا زنان آسیب دیده در صورت تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی از خدمات خانه امن بهرهمند میشوند، گفت: این زنان الزاما در خانه امن پذیرش نمیشوند بلکه تلاش بر این است که با حمایتی هایی که انجام میشود، زنان به خانواده خود بازگردند.
ضرورت مراجعه به مشاوره برای حل اختلافات زناشویی
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از دیگر راهکارهای اثربخش برای پیشگیری از سالمندآزاری، کودک آزاری و همسرآزاری این است تا افراد رفتارهای خود را اصلاح کنند.
موسوی افزود: بسیاری از خانوادهها هنگامی که به مشکلی برخورد میکنند، هیچگاه احساس نیاز نمیکنند که به مشاور امین مراجعه کنند تا متوجه اختلال رفتاری خود شوند.
وی تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور میکنند همه کسانی که نزد مشاور میروند، اختلالات حاد روانشناسی دارند در حالی که ممکن است هر کدام از ما در برههای از زمان نیاز داشته باشیم برای برخی مشکلات به مشاور امین و آگاه مراجعه کنیم اما این مساله هنوز فرهنگسازی نشده است.
مصرف موادمخدر از عوامل همسرآزاری است
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در واکنش به این موضوع که گفته شده همسرآزاری در تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی رتبه دوم را دارد، گفت: تماس با خط ۱۲۳ در زمینه همسرآزاری و اختلافات زناشویی نسبت به بقیه موارد آسیبها، رتبه بالایی را دارد.
موسوی با بیان اینکه متاسفانه همسرآزاری از تمام انواع از ضرب و شتم تا خشونت کلامی، شک و خیانت وجود دارد، افزود: بخش عمدهای از دلایل همسرآزاری به مسائل فرهنگی باز میگردد و بخشی نیز ناشی از مصرف مواد مخدر بویژه مخدرهای توهمزا است.
نداشتن مهارت زندگی به مشکلات زوجین دامن زده است
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره مساله خیانت بین زوجها نیز گفت: نمیتوان گفت موارد خیانت چندان افزایش یافته است چون متاسفانه بخشی از خیانتها متاثر از مواد مخدری است که افراد مصرف کردهاند.
موسوی خاطرنشان کرد: در گذشته، افراد در زندگی زناشویی به یکدیگر مهلت می دادند تا اشکالات خود را برطرف کنند اما اکنون میزان تحمل افراد کم شده است. دو نفر که با هم زندگی می کنند برای اینکه زندگی مشترک موفق داشته باشند باید اختلافات خود را با آگاهی، مدیریت و حل کنند.
وی تاکید کرد: نداشتن مهارت زندگی، مهارت بین فردی و مهارت زناشویی به مشکلات زوجین دامن زده و نمیتوانند مسائل را مدیریت کنند و بلافاصله وارد فضای خشونت بین فردی می شوند.
برخی از مرتکبان خشونت از شرکت در برنامههای آموزشی بهزیستی سر باز می زنند
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه آموزشی ویژه مرتکبین خشونت (برگزاری جلسات مشاوره برای مرتکبان خشونت از سوی کارشناسان بهزیستی) نیز گفت: برنامه مشاوره و آموزش مرتکبین خشونت همیشه کنار دیگر برنامههای بهزیستی بوده است.
موسوی افزود: با این وجود، مرتکبین خشونت باید خودشان بپذیرند که مورد آموزش و مشاوره قرار بگیرند که اغلب می پذیرند و در فضای آموزشی قرار می گیرند اما نمیتوان گفت همه مرتکبین خشونت این استقبال را دارند.
وی خاطرنشان کرد: اصل این است که فرد بخواهد تغییری در رفتار خود بدهد و اشکلات رفتاری را بپذیرد. تا زمانی که فرد اشکالات رفتاری خود را نپذیرد و تصور کند که فقط طرف مقابلش، مشکل دارد، نمیتواند آموزشی ببیند.
ایرنا