×
فرهنگی
شناسه خبر : 160918
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/10/20 ساعت 10:54
60 درصد زنان خشونت‌دیده مشاوره می شوند و به خانواده بازمی‌گردند

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور:

60 درصد زنان خشونت‌دیده مشاوره می شوند و به خانواده بازمی‌گردند

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه خشونت علیه زنان ممکن است از سوی همسر، پدر یا برادر صورت گیرد، گفت: طی مشاوره با مرتکبین خشونت از سوی اورژانس اجتماعی، در گام نخست تلاش می شود زنان آسیب دیده به آغوش خانواده بازگردند که به طور معمول بیش از 60 درصد این زنان به خانواده باز می‌گردند.

نورنیوز-گروه فرهنگ وجامعه:مهری سادات موسوی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره سوء رفتار علیه بانوان ناامن کردن محیط خانه برای آنان از سوی مردان و تاکید بر تصویب قوانین حاوی مجازات سخت در این زمینه برای مردان اظهار داشت:گاهی نیز با همکاری و حمایت قضایی می‌توان مشکل زنان خشونت دیده را برطرف کرد. فقط در موارد خاص است که هنگامی که بستر خانواده مهیای پذیرش زن نیست و ممکن است باعث بروز مشکلاتی به لحاظ امنیت جانی برای زن شود، او به خانواده بازنمی‌گردد.

وی ادامه داد: البته در این موارد خاص نیز زن به صورت موقت در مراکز افراد خشونت دیده، نگهداری می‌شوند و در این بازه نگهداری، کارشناسان بهزیستی به دنبال آن هستند که فضای بازگشت زن به خانواده مهیا شود اما در مواردی که بازگشت، امکان پذیر نباشد، کمک می‌کنیم زن آسیب دیده، زندگی مستقلی برای خود و فرزندانش داشته باشد که بتوانند سالم زندگی کنند.

به گزارش ایرنا،موسوی در پاسخ به اینکه آیا زنان آسیب دیده در صورت تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی از خدمات خانه امن بهره‌مند می‌شوند، گفت: این زنان الزاما در خانه امن پذیرش نمی‌شوند بلکه تلاش بر این است که با حمایتی هایی که انجام می‌شود، زنان به خانواده خود بازگردند.

 

ضرورت مراجعه به مشاوره برای حل اختلافات زناشویی

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از دیگر راهکارهای اثربخش برای پیشگیری از سالمندآزاری، کودک آزاری و همسرآزاری این است تا افراد رفتارهای خود را اصلاح کنند.

موسوی افزود: بسیاری از خانواده‌ها هنگامی که به مشکلی برخورد می‌کنند، هیچگاه احساس نیاز نمی‌کنند که به مشاور امین مراجعه کنند تا متوجه اختلال رفتاری خود شوند.

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند همه کسانی که نزد مشاور می‌روند، اختلالات حاد روانشناسی دارند در حالی که ممکن است هر کدام از ما در برهه‌ای از زمان نیاز داشته باشیم برای برخی مشکلات به مشاور امین و آگاه مراجعه کنیم اما این مساله هنوز فرهنگ‌سازی نشده است.

مصرف موادمخدر از عوامل همسرآزاری است

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در واکنش به این موضوع که گفته شده همسرآزاری در تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی رتبه دوم را دارد، گفت: تماس با خط ۱۲۳ در زمینه همسرآزاری و اختلافات زناشویی نسبت به بقیه موارد آسیب‌ها، رتبه بالایی را دارد.

موسوی با بیان اینکه متاسفانه همسرآزاری از تمام انواع از ضرب و شتم تا خشونت کلامی، شک و خیانت وجود دارد، افزود: بخش عمده‌ای از دلایل همسرآزاری به مسائل فرهنگی باز می‌گردد و بخشی نیز ناشی از مصرف مواد مخدر بویژه مخدرهای توهم‌زا است.

 

نداشتن مهارت زندگی به مشکلات زوجین دامن زده است

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره مساله خیانت بین زوج‌ها نیز گفت: نمی‌توان گفت موارد خیانت چندان افزایش یافته است چون متاسفانه بخشی از خیانت‌ها متاثر از مواد مخدری است که افراد مصرف کرده‌اند.

موسوی خاطرنشان کرد: در گذشته، افراد در زندگی زناشویی به یکدیگر مهلت می دادند تا اشکالات خود را برطرف کنند اما اکنون میزان تحمل افراد کم شده است. دو نفر که با هم زندگی می کنند برای اینکه زندگی مشترک موفق داشته باشند باید اختلافات خود را با آگاهی، مدیریت و حل کنند.

وی تاکید کرد: نداشتن مهارت زندگی، مهارت بین فردی و مهارت زناشویی به مشکلات زوجین دامن زده و نمی‌توانند مسائل را مدیریت کنند و بلافاصله وارد فضای خشونت بین فردی می شوند.

 

برخی از مرتکبان خشونت از شرکت در برنامه‌های آموزشی بهزیستی سر باز می زنند

سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه آموزشی ویژه مرتکبین خشونت (برگزاری جلسات مشاوره برای مرتکبان خشونت از سوی کارشناسان بهزیستی) نیز گفت: برنامه مشاوره و آموزش مرتکبین خشونت همیشه کنار دیگر برنامه‌های بهزیستی بوده است.

موسوی افزود: با این وجود، مرتکبین خشونت باید خودشان بپذیرند که مورد آموزش و مشاوره قرار بگیرند که اغلب می پذیرند و در فضای آموزشی قرار می گیرند اما نمی‌توان گفت همه مرتکبین خشونت این استقبال را دارند.

وی خاطرنشان کرد: اصل این است که فرد بخواهد تغییری در رفتار خود بدهد و اشکلات رفتاری را بپذیرد. تا زمانی که فرد اشکالات رفتاری خود را نپذیرد و تصور کند که فقط طرف مقابلش، مشکل دارد، نمی‌تواند آموزشی ببیند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور
چه خبر از جیره‌بندی آب در تهران؟
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به دنبال سرمایه خارجی
آغاز طرح بازگشت به اشتغال کارگران بیکار شده
طرح شهروندی افتخاری برای فلسطینیان در دستور کار شورای شهر پاریس
چراغ سبز بانک مرکزی به خرید جهیزیه ایرانی