نورنیوز ـ گروه جامعه و فرهنگ:سنگ بنای احیای روابط ایران با افایتیاف
دنیای اقتصاد نامه وزیر اقتصاد به افایتیاف (گروه ویژه اقدام مالی) برای برداشتن نام ایران ازذیل توصیه 7 را زمینه ساز احیای روابط ایران با این نهاد بینالدولی ارزیابی کرد.
برخی از فعالان اقتصادی تاکید میکنند که باقی ماندن ایران در فهرست موسوم به فهرست سیاه، باعث افزایش هزینههای تبادل مالی با کشورها میشود. بهرغم اینکه این موضوع کماکان حل نشده، خروج ایران از توصیه 7 این گروه را میتوان به فال نیک گرفت و شاید بتوان آن را یک گام مثبت برای بهبود شرایط اقتصادی ایران تلقی کرد.
اسرائیل بدون موافقت آمریکا تصمیم نمیگیرد
حسین جابری انصاری به جوان گفته است که به نظر میرسد امریکا به دنبال پیروزی نسبی اسرائیل و سپس کشاندن مسئله به مذاکرات سیاسی و تحقق اهداف خود و اسرائیل با بازیهای سیاسی است.
این دیپلمات درباره سرانجام جنگ غزه تحلیل کرده است: اسرائیل بدون هماهنگی و اجازه امریکا نمیتواند در عرصه نظامی تصمیم مستقلی اتخاذ کند، بنابراین هر شرایط جدیدی هم که ایجاد شود، باید هماهنگی امریکا را به دست بیاورد، حتی اگر در سه کنج استراتژیک هم قرار بگیرد و بخواهد تصمیم دیگری بگیرد، باید موافقت امریکا را داشته باشد. بههرحال در جمعبندی باید گفت که بعید است اسرائیل بتواند پیروز از غزه خارج شود.
میزان ردصلاحیتها ۴۷ برابر شده است
اعتماد با محاسبه آماری نوشته است: میزان ردصلاحیتها در مجلس نخست شورای اسلامی تا مجلس دوازدهم حدود ۴۷ برابر افزوده شده است. در مجلس نخست میزان ردصلاحیتها تنها ۱.۲درصد بوده است. آماری که در مجلس دوازدهم به بیش از ۵۵ درصد رسیده است.
انتقاد از تحرکات سفیران خارجی در ایران
وطن امروز در صفحه نخست خود تصویری از سفیر عربستان در ایران منتشر کرده و تیتر زده است: چه خبره؟
این روزنامه ازآنچه که تحرکات گسترده سفیرعربستان در ایران خوانده انتقاد کرده و با مقایسه آزادی عمل سفیران در ایران با محدودیتهای همتایان ایرانی آنها نوشته است: با پوستاندازی حوزه عمومی و گسترش دایره فعالیت سفرای خارجی در چارچوب ارتباطگیری با بدنه جامعه، وزارت امور خارجه و نهادهای امنیتی نیز باید با شاخصهای جدیدی به فعالیت سفرای خارجی دقت کنند و به ارتباطات سفرا با گروههای مرجع اجتماعی و تاثیرگذاری بر شکافهای مذهبی، قومی و... توجه مضاعف داشته باشند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه به رغم آغاز مجدد روابط رسمی تهران - ریاض، کماکان اختلافات میان ۲ کشور در مسائلی همچون محور مقاومت جدی است، در این فضا بسط ید سفارتهای خارجی به بهانه تقویت روابط میتواند در آینده خطرآفرین باشد.
مرگ جاسوس هلندی ۲ هفته پس از ترک ایران
کیهان ماجرای آلوده کردن یک مجتمع هستهای ایران به ویروس استاکس نت را شرح داده است. این روزنامه نوشت: اریک وان سابن» ۳۶ ساله به یک مجتمع هستهای ایران نفوذ کرد و ویروس «استاکس نت» را منتشر و برنامه هستهای ایران را فلج کرد.
این مرد را سازمان اطلاعات هلند استخدام کرد، اما سیاستمداران وقت هلندی هیچ چیز در مورد این عملیات نمیدانستند.
وان سابن بلافاصله پس از خرابکاری در برنامه هستهای این کشور، ایران را ترک کرد. او دو هفته بعد در یک تصادف موتورسیکلت در نزدیکی خانهاش در دبی جان باخت.
روزنامه ولکس کرانت پس از مصاحبه با شاهدان در صحنه تصادف گزارش کرد که ظاهرا هیچ چیز غیرعادی در آن تصادف منجر به مرگ روی نداده بود. با این حال، یک کارمند سازمان اطلاعات MIVD هلند در این رابطه گفت که وان سابن «بهای زیادی پرداخت کرده است.
من خود عباس هستم
پرویز پرستویی بازیگرآژانس شیشهای خاطرهای از اکران این فیلم در همدان به فرهیختگان گفته است. او تعریف کرده: جشنواره دفاع مقدس در همدان این فیلم را اکران کرد و من به آن شهر رفتم. خودم هم همدانی هستم. داخل سینما که شدم، تماشاگران مرا دیدند و به من لطف داشتند. دیدم یک نفر آن گوشه با دو عصا روی من زوم کرده و بهسختی به طرفم میآید. به سمت او رفتم و وقتی نزدیک هم شدیم، مرا بغل و شروع به گریه کرد. من هم که اشکم دم مشکم است، با او گریه کردم و به او گفتم چرا اینطور میکنید، شما که مرا خراب کردید؟! گفت من خود «عباس» هستم. فقط اسمم فرق میکند؛ کمیسیون پزشکی تشکیل شده و من باید به لندن بروم اما مرا نمیفرستند. الان به ضرب و زور دارو زنده هستم. وقتی بیرون میآیم، خانواده من امیدی به برگشتم ندارند.
نورنیوز