×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 160728
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/10/18 ساعت 16:01
فارین پالیسی: مهم‌ترین تحولات و خطرات جهانی  سال 2024 چه می‌تواند باشد؟

فارین پالیسی: مهم‌ترین تحولات و خطرات جهانی سال 2024 چه می‌تواند باشد؟

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: استفان والت، نظریه پرداز برجسته روابط بین‌الملل می گوید: اگر درگیری ادامه یابد که ممکن است برای ماه ها ادامه یابد، محتمل است که توانایی یا تمایل بیشتر قدرت های منطقه برای ایستادن در حاشیه درگیری کمتر شود. اگر جنگی جدی بین اسرائیل و حزب‌الله ایجاد شود، و اگر ایران مجبور شود فعالانه‌تر درگیر شود، که البته، ایالات‌متحده را به نفع اسرائیل به درگیری می‌کشاند، ناگهان با یک منازعه منطقه‌ای مواجه می‌شوید که ما اگر نگوییم تا به‌حال ، در چندین دهه اخیر نداشته‌ایم. استفان والت نظریه پرداز برجسته روابط بین‌الملل پر مصاحبه با فارن پالیسی به تحلیل تحولات و خطرات جهانی در سال جدید میلادی پرداخت.

 

مغفول‌ترین خطر برای سال ۲۰۲۴ چیست؟  به عبارت دیگر، در مورد چه چیزی باید نگران باشیم که قبلاً نیستیم؟

 استفان والت: یک احتمال تشدید قابل توجه مناقشه در خاورمیانه است.  خبر خوب این است که تا‌کنون هیچ یک از ناظران و طرف‌های ثالث در منطقه علاقه زیادی به درگیرشدن نداشته اند.  کمی درگیری بین حزب الله و اسرائیل وجود دارد.  حوثی‌ها چند موشک شلیک کرده اند.  اما به‌طور کلی، به‌نظر می‌رسد همه می‌خواهند این را محدود نگه دارند.

 اگر درگیری ادامه یابد که ممکن است برای ماه ها ادامه یابد، احتمال دارد که توانایی یا تمایل بیشتر قدرت‌های منطقه برای ایستادن در حاشیه درگیری کمتر شود.  اگر جنگی جدی بین اسرائیل و حزب‌الله ایجاد شود و اگر ایران مجبور شود فعالانه‌تر درگیر شود، که البته، ایالات متحده را به نفع اسرائیل به درگیری می‌کشاند، ناگهان با یک منازعه منطقه‌ای مواجه می‌شوید که تا به‌حال در چندین دهه اخیر نداشته‌ایم.

 

 در چند ماه آینده اوضاع بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را چگونه می‌بینید؟  به نظر شما یک سال آینده ممکن است اوضاع چگونه باشد؟

استفان والت: متأسفانه، من فکر می‌کنم که یک سال بعد اوضاع آنقدرها متفاوت از الان به نظر نرسد.  تا آن زمان، عمل خشونت آمیز به پایان خواهد رسید.  نوعی آتش‌بس یا پایان کارزار اسرائیل در غزه وجود خواهد داشت.  غزه تا حد زیادی ویران خواهد شد.  بنابراین، این یک بحران انسانی با ابعاد عظیم خواهد بود و این ماجرا طی یک سال یا حتی بیشتر پایان نخواهد یافت.

 مشکل اساسی: مشکل سیاسی چگونگی همزیستی اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها در این فضای جغرافیایی، یک سال دیگر حل نخواهد شد.  فکر نمی‌کنم شاهد تغییری در دولت اسرائیل باشید که ناگهان بگوید: «اکنون ما طرفدار پیگیری واقعی راه‌حل دو کشور هستیم».  من فکر نمی‌کنم که شما شاهد یک تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح شده و تقویت شده باشید.  من فکر نمی کنم که شما شاهد حذف حماس باشید.  حتی ممکن است حماس را در غزه و کرانه باختری بیشتر از قبل به‌عنوان نماد مقاومت فلسطین ببینید.  خبر تأسف‌آور اینجاست که یک سال دیگر، وقتی این گفتگو را انجام دهیم، آن موضوع نیز مانند امروز حل‌ نشدنی خواهد بود.

 

 درباره توافق احتمالی اسرائیل برای عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی چطور؟

استفان والت: درگیری‌ها فعلاً آن موضوع را متوقف کرده است، اما فکر نمی‌کنم در طولانی‌ مدت آن را از بین ببرد، زیرا انگیزه‌های بازیگران مختلف برای توافق از بین نرفته است.  در مورد آمریکا، انگیزه اولیه واشنگتن در واقع به درگیری اسرائیل و اعراب مربوط نمی شد.  ما سعی می‌کردیم در دوره‌ای که عربستان سعودی حداقل تا حدی با چین معاشقه می‌کرد، نوعی ترتیبات امنیتی با ریاض ایجاد کنیم تا آن‌ها را در کنار خود نگه داریم.  راه رسیدن به آن در سیستم سیاسی آمریکا، پیوند دادن آن به عادی سازی با اسرائیل بود.  این انگیزه، برای ادامه حفظ عربستان سعودی در مدار امنیتی آمریکا و عدم همسویی مجدد آن با چین، از بین نرفته است.

 سعودی‌ها می‌خواهند بهترین توافقی را که می‌توانند امضا کنند و دوست دارند تضمین امنیتی از ایالات متحده دریافت کنند.  اسرائیلی‌ها دوست دارند دستاورد نمادین توافق عادی سازی با عربستان سعودی را داشته باشند.  من تصور می کنم که این ماجرا احتمالا احیا  شود.  سوال این است که چقدر سریع احیا می شود و این ممکن است بستگی زیادی به نحوه ادامه درگیری و نحوه واکنش مردم عرب داشته باشد.

 

نظر شما در مورد این‌که خشم ناشی از جنگ غزه چگونه ممکن است بر تحولات خاورمیانه و همچنین ایالات متحده تأثیر بگذارد چیست؟

 استفان والت: افکار عمومی در جهان عرب همیشه بیشتر از سیاست‌های بسیاری از دولت‌هایشان نسبت به اسرائیل متخاصم‌تر و مطمئناً کمتر دلسوزانه بوده است.  به‌ویژه در مصر، که در نهایت توافق صلح با اسرائیل را امضا زد.  دولت اسرائیل و دولت مصر اساساً سال‌هاست که به طور مشترک بر غزه سرپوش گذاشته‌اند.  این با نظرات بسیاری از شهروندان مصری بسیار مغایرت دارد.  و این نه تنها در عربستان سعودی بلکه در تعدادی از کشورهای خلیج فارس نیز صدق می کند، احتمالاً در اردن به وضوح نیز قابل مشاهده است.

 این موضوع، تنش عمیقی را برای ایالات متحده آشکار می‌کند، جایی که از یک طرف می‌گوییم طرفدار دموکراسی هستیم و مردم باید حکومت کنند، اما می‌دانیم که وقتی صحبت از خاورمیانه به میان می‌آید، اگر مردم واقعاً تاثیرگذار بودند یا حتی صدای بلندتری در مورد اینکه سیاست‌ها چه خواهد بود، داشتند، مواضع بسیاری از آن دولت‌ها می‌بایست کاملاً متفاوت می بود.

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


فارین پالیسی
نظرات

آخرین اخبار
هشدار ایران به شرکت‌های کشتیرانی؛ پشتیبانی از تجاوز آمریکا بی هزینه نخواهد بود
هشدار مهم به کنکوری‌ها؛ بدون این مدارک اجازه ورود نمی‌دهند
قمیت اونس جهانی طلا امروز دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
واکنش دیرهنگام ترامپ به توافق مکه
کلاهبرداری با وعده فروش سؤالات کنکور
محدودیت‌های ترافیکی مراسم چهلم در تهران اعلام شد
وحشت در معبد هند؛ ازدحام جمعیت قربانی گرفت
شرارت نهفته در کشاندن یک ملت به جنگ با دروغ
بقائی: وضعیت 4 خلبان ایرانی را از همه مجاری دیپلماتیک پیگیری می‌کنیم
بازنگری نقشه جامع علمی کشور وارد مرحله نهایی شد
بسته شدن پنجره فرصت و آستانه فروپاشی
قیمت حواله دلار و یورو در مرکز مبادله چقدر افزایش یافت؟
آلودگی نفتی در سواحل هرمزگان مهار و پاکسازی شد
ایران نایب قهرمان جهان شد؛ 7 مدال در کشتی پهلوانی
چرایی فرار صهیونیست‌ها از ورود به جنگ تمام‌عیار
همه عوامل اصلی قتل حمیدرضا رجب‌زاده بازداشت شدند ؛ جزئیات نحوه قتل مداح تهرانی
فروش بلیت قطارهای شهریور از امروز؛ جزئیات و ساعت عرضه
پیامد جنگ علیه ایران؛ موج تازه‌ فشارهای تورمی در انگلیس
جهش قیمت نفت با تشدید نگرانی‌ها درباره تنگه هرمز
موج گرمای شدید در جنوب؛ اهواز به 50 درجه می‌رسد
غافلگیری بزرگ در غزه؛ تصرف تجهیزات ارتش اسرائیل
خبر مهم برای بازنشستگان؛ پرداخت معوقات از 10 شهریور انجام می شود؟
تحویل 5 هزار مسکن استیجاری از هفته دولت
مقاومت تنها در میدان‌های سخت رقم نمی‌خورد
خبر نگران‌کننده برای النصری‌ها؛ رونالدو به خداحافظی نزدیک شد
ترامپ کره‌جنوبی را به‌خاطر ایران تنبیه کرد
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 26 مرداد چقدر شد؟
بروزترین قیمت انواع خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول
قیمت لیر ترکیه امروز دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
رایزنی عربستان، قطر و عمان درباره تحولات منطقه
نیویورک‌تایمز: جنگ ایران به نبرد فرسایشی تبدیل شده است
پرونده‌ای بدون مجازات؛ آمریکا چرا پاسخگو نشد؟
جدول قیمت انواع خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه 26 مرداد
جدول قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 26 مرداد
قیمت دلار امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول قیمت انواع ارز
پشت حمله نتانیاهو به لندن، چه حقیقتی پنهان است؟
برنامه قطعی برق کرمان امروز دوشنبه 26 مرداد + لینک
کنوانسیون خزر و جنجال‌های بی‌پایه
توزیع کارت کنکور 1405 از امروز آغاز شد+ زمان برگزاری کنکور
دوفوریتی | ایران، همچنان گرفتار در چاله جمعیتی
انتخابات میان دوره‌ای آمریکا و جنگ
سخنی بنزینی با دولت کارشناسان!
قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول
چشم‌انداز توافق سه‌جانبه؛ اسلام‌آباد، ریاض و آنکارا هم مسیرند؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 26 مرداد
قیمت طلا امروز دوشنبه 26 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
کشف 800 میلیارد تومان اموال مسروقه توسط سازمان اطلاعات سپاه
غریب آبادی: وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی برای کشتار در غزه «سهمیۀ شبانه» تعیین کرده است
برنامه قطعی برق تهران امروز دوشنبه 26 مرداد
زمین‌لرزه 5.8 ریشتری بار دیگر اندونزی را لرزاند