×
سیاسی
شناسه خبر : 160595
تاریخ انتشار : شنبه 1402/10/16 ساعت 20:19
رئیسی: این نماز است که به فلسطینیان روحیه و قدرت مقاومت می‌‌دهد/ شکل‌گیری جامعه سالم بدون نماز ممکن نیست

رئیسی در سی‌امین اجلاس سراسری نماز:

رئیسی: این نماز است که به فلسطینیان روحیه و قدرت مقاومت می‌‌دهد/ شکل‌گیری جامعه سالم بدون نماز ممکن نیست

رئیس جمهور نماز را امیدآفرین‌ترین فریضه و موثرترین عنصر در زمینه خودسازی و جامعه‌سازی دینی توصیف کرد و گفت: نماز در حیات طیبه بسیار تاثیرگذار بوده و اساسا شکل‌گیری حیات طیبه بدون نماز ممکن نیست و دست یافتن به جامعه سالم بدون نماز ممکن نیست.

نورنیوز ـ گروه سیاست: سیدابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز - شنبه - در جریان سفر به استان زنجان، در سی‌امین اجلاس سراسری نماز که در این استان برگزار می‌شود، با قدرانی از تلاش‌های موثر حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی برای اقامه این فریضه الهی تصریح کرد: تلاش برای ترویج و اقامه نماز باید همواره ادامه داشته باشد؛ چرا که نماز ستون دین است.

او نماز را موثرترین عنصر در زمینه خودسازی و جامعه‌سازی دینی توصیف کرد و افزود: نماز در حیات طیبه بسیار تاثیرگذار بوده و اساسا شکل‌گیری حیات طیبه بدون نماز ممکن نیست و دست یافتن به جامعه سالم بدون نماز ممکن نیست.

رئیسی نماز را محور سبک زندگی اسلامی دانست و اظهار داشت: اولین توصیه به صاحبان مکنت و قدرت نماز است؛ اگر نماز بود باقی خوبی‌ها در پرتو آن شکل می‌گیرد و از زشتی‌ها اجتناب می‌شود چرا که در روایت داریم که نماز انسان را از زشتی‌ها باز می‌دارد.

رئیس جمهور همچنین نماز را مستحکم‌ترین استوانه برای یک انسان سالک در حوزه مبارزه با نفس و مقابله با شیاطین، اشرار و طواغیت دانست و گفت: نماز امیدآفرین‌ترین فریضه در بین تمام فرایض و احکام الهی است.

او با بیان اینکه نماز در عرصه مقابله با آسیب‌های اجتماعی چه با منشا درونی و نفس اماره و چه با منشا بیرونی و ناشی از شیاطین و طواغیت انسان را یاری می‌کند، خاطرنشان کرد: گفته‌اند که راه مقابله با همه زشتی‌ها و رسیدن به همه خوبی‌ها نماز است و اساسا هیچ‌کسی در مسیر کمال جز از طریق توجه به نماز به قله نمی‌رسد؛ اساسا نماز هم راه و طریق است و هم مقصد، مقصود و هدف.

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان این‌که «بنده به این اعتبار اینجا حضور یافته‌ام که درباره وظایف خودم به عنوان یک مسئول اجرایی نسبت به نماز سخن بگویم»، گفت: یک فرد مسئول و دارای مکنت و قدرت اول باید به ارتقای کیفیت و تقویت روح نماز خود توجه کند و روح او با روح نمازش انس بگیرد و در گام بعدی برای ترویج نماز از جایگاه و موقعیت خود بهره بگیرد.

او افزود: کسانی که دارای جایگاه‌ها و مسئولیت اجرایی هستند باید برای ترویج نماز الگوسازی کنند؛ این الگوسازی نیز باید با سلوک، عمل و روح نماز خود آنان صورت گیرد و عمل و کیفیت نماز آنها دیگران را به نماز دعوت کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت ترویج نماز اظهار داشت: تلاش برای اجتماعی کردن نماز حائز اهمیت است. اهل هنر، اهل قلم و بیان تلاش کنند که نماز را ترویج کنند. اهل رسانه نیز تلاش کنند که ترویج نماز و تبیین و معرفت نسبت به نماز با بیان‌های مختلف و در سطوح مختلف مخاطبان صورت بگیرد، به گونه‌ای که از کودک و نوجوان و جوان تا فرهیختگان و نخبگان، همه با نماز ارتباط داشته باشند.کسانی که در جایگاه سازمانی و اداری هستند، حوزه، دانشگاه، موسسات علمی و فرهنگی و پژوهشی، برای ترویج نماز را الگوسازی کنند.

او با طرح این سوال که راه مصون‌سازی جامعه از آسیب‌ها چیست؟ گفت: باید نسبت به آسیب‌های اجتماعی نگران باشیم، آسیب‌های اجتماعی جامعه را تهدید می‌کند. وسایل ارتباطی و اطلاعاتی امروز را نمی‌توان محدود کرد، زیرا دسترسی برای همه وجود دارد و گسترش و توسعه و سرعت آن تمام سطوح و لایه‌های زندگی انسان معاصر را در برگرفته به نحوی که امروز همه شئون زندگی بر این‌ بستر قرار داده شده و روز به روز به طرف هوشمندسازی حرکت می‌کند.

رئیسی با بیان این‌که «تنها راهی که می‌توان از عالم اطلاعات و ارتباطات در جهت رشد استفاده کرد و آسیب‌ها را کاهش داد، مصون سازی است»، اظهار داشت: نماز بهترین عنصر برای صیانت از نسل جوان و نسل نو و آحاد جامعه است. باید در همه مراکز علمی، فرهنگی، فکر و اندیشه‌ای اعم از مدرسه، دانشگاه و مراکز سازمانی و اداری نسبت به اقامه نماز توجه و اراده وجود داشته باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به الگوسازی امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به نماز اول وقت خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نماز نباید جای خود را به فعل دیگری بدهد. دولت در توجه دادن به نماز و آثار و برکات و معنویات نماز به آحاد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان مسئولیت دارد. البته این وظیفه همه رسانه‌ها، مراکز علمی، فرهنگی، فکری و اندیشه‌ای الگوساز و حوزه و دانشگاه است. همین اجلاس نیز به شکل نمادین وظیفه ما در اقامه و ترویج نماز را یادآوری می‌کند.

او در ادامه سخنانش با اشاره به تحولات غزه اظهار داشت: از جمله تصاویر و جلوه‌هایی که از فلسطین می‌بینیم، نماز خواندن افرادی است که مصیبت دیده بودند و روی خرابه‌ها نماز می‌خواندند؛ مهمترین عنصر مقاومت فلسطینیان همان توجه به نماز و برپایی آن است.

رئیسی با طرح این سوال که چه چیز بچه‌های فلسطین را مقاوم نگه داشته است جز توجه به قرآن و نماز، گفت: نیرو بخش‌ترین عنصر برای انسان سالک، نماز است؛ بزرگترین امید فلسطنیان نماز و قرآن است که آنها را مقابل دشمن سرپا و مقاوم نگه داشته است. امروز بزرگترین پشتوانه غزه بزرگ و فلسطین مقتدر در این دنیا نماز و توجه به خداست و با این اقدام دشمن را مستاصل کرده است. قریب 100 روز از جنگ می‌گذرد، اما شرافت ایمان، فلسطینیان را در برابر شرارت استوار نگاه داشته است.

رئیس‌جمهور با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه پیروز این میدان فلسطین و بازنده واقعی رژیم جعلی صهیونیستی است، تصریح کرد: همه اینها به برکت ایمان و قرآن و نماز است که توانسته انسان‌های مقاومی را به بار آورد. در دفاع مقدس هم همین گونه بود و رزمندگان با قدرت نماز و قرآن به مبارزه با دشمن بعثی می‌رفتند


ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور