نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه: امروز سالروز ولادت حضرت زهرا (س) بهترین الگوی زنان عالم بعنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شده است. همان روزی که توجه به جایگاه زنان را پر رنگ تر از قبل می کند تا با گرامی داشتن آن بتوان ذرهای از ایثار آنان را جبران کرد.بسیاری از فعالان حوزه زن و خانواده و حتی مسوولان امر از معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گرفته تا دبیر کل جمعیت حقوق بشر زنان به بهانه امروز به جایگاه و خواسته های زنان جامعه اشاره و سخن گفتند:
انسیه خزعلی - معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده
باید زنان تاثیرگذار در هر حیطه و موضوع اعم از هنر، فرهنگ، رسانه، علم، فناوری، آموزش و پرورش و غیره را شناسایی کنیم، با معرفی این زنان موفق می توان علاوه بر ایجاد هم افزایی بین آنها، در صورت لزوم حمایت ها و تسهیلات مناسب برای پیشرفت این زنان را پیگیری نمود.همانگونه که رهبر انقلاب در دیدار با زنان اعلام کردند باید شایسته سالاری مد نظر قرار بگیرد و نه جنسیت. این دولت هم در این مسیر گام نهاده و بازخورد خوبی از مشارکت زنان در برخی مسئولیتها داشتیم.
معصومه ابتکار- معاون رییس جمهور سابق در امور زنان و خانواده
ولادت حضرت زهراس را از آن رو مقارن روز زن گذاشتند که او به عنوان یک الگوی رفتاری معرفی شود و رفتار پدر، همسر و فرزندان با ایشان ملاک رفتار با زنان قرار گیرد.
زنان در وهله اول مشکلاتشان همان مشکلات مردان است. چرا که وضعیت بسیار دشوار اقتصادی، بحران های اجتماعی و فقدان چشم انداز سیاسی همه را رنج می دهد، ولی زنان به دلیل محدودیت ها، نگرش های منفی و سقف های شیشه ای به طور مضاعف در رنج هستند. به طور مثال می توان به مواردی همچون ،افزایش بازماندگی یا ترک تحصیل در بین دختران، کمبودامکانات ورزشی برای دختران ، ضرورت توجه ویژه به بهداشت باروری زنان ، رواج ازدواج دختربچه ها ، محدودیت دسترسی زنان به مناصب سیاسی ووجود تبعیض وخشونت علیه زنان در خانواده و جامعه ، اشاره کرد که خلاف عدالت است.به همین منظور در دولت یازدهم و دوازدهم شاخص های عدالت جنسیتی تدوین و با همکاری مرکز آمار شناسنامه دار شدند و با همکاری استان ها ۳۱ برنامه اختصاصی ارتقا وضعیت زنان براساس وضع هر منطقه تصویب و اجرایی شد. حتی سامانه رصد و پایش آنها نیزایجاد و فعال شد.بااین حال امروز مسئله اینست که چرا این سوابق و گزارش ها از پرتال معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده حذف شد و چرا برنامه های ملی و استانی عدالت جنسیتی تعطیل شد؟ چرا؟
مینو اصلانی -رییس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین(ع)
روز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها که معمای ناگشوده معرفت بشری است .امروز زن مسلمان در جایگاه والایی قرار دارد و در مسیر تمدن سازی قرار گرفته است چرا که این زن با حفظ کرامت و شآنیت خود ظرفیت بینظیری یافته تا با پیروی از بانوی کرامت پیام تجلی زیبایی زن بودن را به جهان بحران زده هدیه کند . در دنیای سراسر زور و تزویر معاصر که زن ابزاری بیش نیست و فرهنگ منحط غربی هویت او را به غارت برده و مادری آرمانی دست نایافتنی می نماید و پایه های آرامش خانواده به غارت سود و لذت رفته است . زن مسلمان با مقاومت و پایداری در حفظ حرمت و کرامت خویش توانسته دریایی از امید را در جهان ایجاد نماید ، باشد که به چادر بانوی آب و آیینه از این دریای رحمت و معرفت قطره ای بچشد تا لذت زندگی در سایه سار عفاف فاطمی را درک کرده و به فلاح و رستگاری دست یابند .
شهیندخت مولاوردی -دبیر کل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان
در آستانه سالروز میلاد حضرت فاطمه(س)، رهبر انقلاب در دیدار گروههای مختلف زنان(ششمدی)، طی صحبتهای مبسوطی به چندین و چند مسئله اشاره داشتند که در این میان، دو موضوع توجهم را بیشتر به خود جلب کرد: ۱- «مسئلهی امنیّت زنان؛ امنیّت در درون خانواده..» ۲- «مسئله سنّ ازدواج» که نظر اسلام درباره آن را «پرهیز از موکول کردن به سنین بالا» خواندند. این اولین بار نیست که بر اهمیت و ضرورت اینمهم- قانون بازدارنده از خشونت علیه زنان و دختران و به تعبیر رهبری قانون سخت - تاکید می شود، از جمله به بیانات ایشان در مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۴ و در دیدار مشابهی که داشتند، می توان اشاره کرد: «با همه حرفهایی که زدیم، با همه تعریفهایی که کردیم که واقعیّت هم دارد، انصاف این است که در جامعهی ما در درون بعضی از خانوادهها به زنها ظلم میشود؛ خب راهش چیست؟چه کار کنیم؟ خانواده را هم میخواهیم حفظ کنیم دیگر؛ راهش این است که قوانینِ مربوط به داخل خانواده آنچنان محکم و قوی باشد که هیچ مردی قادر به ظلم کردن به زنان نباشد؛ بایستی قوانین، اینجا به کمک طرف مظلوم بیایند.
نورنیوز