×
سیاسی
شناسه خبر : 160350
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/15 ساعت 15:15
دی ماه 1402/ داستان یک قاب متفاوت

گزارش «نورنیوز» از نشست فعالان حزبی و سیاسی با رئیس‌جمهور

دی ماه 1402/ داستان یک قاب متفاوت

شامگاه دیروز، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور میزبان جمعی از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب، اصولگرا و میانه‌رو بود. جالب توجه‌تر از کارت دعوت رئیس جمهور که به آدرس فعالان سیاسی و حزبی رفته بود، اجابت این دعوت از سوی چهره‌های مختلف بود. اگرچه سنت هم‌نشینی رئیس‌جمهور با نمایندگان احزاب و تشکل‌های سیاسی مسبوق به سابقه بود، اما رویدادهای یک سال گذشته، این دورهمی را متفاوت‌تر کرد.

نورنیوز- گروه سیاست: ساعت دیواری سالن «شهید بهشتی» نهاد ریاست‌جمهوری، 7 غروب را نشان می‌داد؛ کنار تقویم رو میزی که روی تاریخ 11 دی‌ماه سال 1402 ثابت مانده بود، چند ورق کاغذ و یک خودکار گذاشته شده بود.  کم‌کم، صدای جابه‌جا شدن صندلی‌ها و وسایل پذیرایی، جای خود را به خوش‌وبش‌ها داد؛ مهمانان، از راه رسیده بودند.

هر یک نفری که وارد سالن می‌شد، چهره یکی دیگر از مدعوین خندان می‌شد و روی چهره دیگری چین می‌نشست و به اصطلاح سگرمه‌هایش در هم می‌رفت. همه مهمانان همدیگر را می‌شناختند؛ هرچند که شاید برخی‌ها برای اولین بار همدیگر را رودررو می‌دیدند. برخی‌ها قبلا در جایی با هم همکار بودند؛ برخی ها قبلا رقیب بودند؛ برخی‌ها قبل وزیر و برخی‌ها هم قبلا زندانی بودند.



بالای مجلس، سمت صندلی رئیس‌جمهور «مرتضی آقا تهرانی» نشسته بود؛ یکی از شاگردان مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی که پیشتر دبیر کل جبهه پایداری و معلم اخلاق دولت در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد بود.

کنارِ او، یک روحانی از جریان اصلا‌ح‌طلب نشسته بود؛ «مجید انصاری»، عضو مجمع روحانیون مبارز، همان تشکلی که به نوعی خاستگاه سیاسی سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهور اسبق کشور محسوب می‌شود.

جای حامیان رئیس‌جمهور قبلی هم خالی نبود و «علی ربیعی»، سخنگوی دولت و «محمدباقر نوبخت» معاون حسن روحانی و البته دبیر کل حزب اعتدال و توسعه هم دعوت آیت الله رئیسی را پذیرفته بودند.  «حسین مرعشی» دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی کنار «علی مطهری»،  نشسته بود.


 

حزبی‌هایِ مطبوعاتی هم حضور پررنگی داشتند؛ از «محمد قوچانی» سردبیر سابق روزنامه شرق گرفته تا الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد و محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول روزنامه «ابتکار» . مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردمسالاری و مدیر مسئول روزنامه‌ای به همین نام هم آمده بود و با همان بذله‌گویی و تن صدای بلندش، یخ مجلس را می‌شکست.


خوش‌وبش ویژه رئیس‌جمهور با محمد هاشمی، برادر مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و گرامیداشت یاد رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی آیت‌الله رئیسی هم حسابی جلب توجه کرد.  


هم حمید رسایی و صادق محصولی و محمدرضا باهنر و اسدالله بادامچیان آمده بودند، هم محمدعلی ابطحی و جواد امام. هم احمدی‌نژادی‌های دوآتشه بودند، هم اصلاح‌طلب‌های تند و تیز طرفدار خاتمی، هم اعتدالی‌ها و یاران سابق یا فعلی حسن روحانی و طبیعی بود که این مهمانی برای دقایقی با تنش همراه شود. آن هم در شرایطی که نیمی از مدعوین، زمان و اجازه صحبت یافتند و جلسه‌ای که قرار بود یک ساعت و نیمه تمام شود، سه ساعت طول کشید.

در این هم‌نشینی از انتخابات و انتقاد از روند بررسی صلاحیت‌ها گرفته تا وضعیت اقتصادی و تاثیرش بر مشارکت انتخاباتِ پیش‌رو بحث شد، اما وقتی صحبت از وقایع سال 88 شد، صداها کمی بالا رفت و البته خیلی زود به مدار قبلی بازگشت.

آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور که به عنوان میزبان در این نشست بیشتر شنونده بود، تنها پایان جلسه در سخنان کوتاهی وقایع سال گذشته را یادآورشده و با تاکید بر اینکه «وظیفه همه ما حفظ نظام است»، گفت: «در اغتشاشات سال گذشته به هیچ یک از احزاب و سیاسیون از اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکردند و هرکسی که در داخل نظام بود را مورد هتک قرار دادند».

بعد از سخنان رئیس‌جمهور، حدادعادل پیشنهاد داد همه مهمانان کنار هم و با همراهی رئیس‌جمهور یک عکس یادگاری بگیرند و برای اولین‌بار، کسانی که از تریبون‌ها، رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی‌شان به هم انتقاد یا اعتراض می‌کردند، شانه به شانه هم ایستاده و روی به دوربین لبخند زدند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
موافقت مشروط عربستان در پیوستن به توافق ابراهیم
تعطیلی سفارت آمریکا در امارات
آژیر هشدار در سفارت آمریکا در بغداد
اتهام زنی آمریکا به ایران درباره یمن / روسیه ادعای واشنگتن را رد کرد
حمله موشکی به اربیل عراق
ایران و تنگه هرمز محور نشست اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس
گزارش‌ها از تجاوز عربستان سعودی به یمن با چراغ سبز ترامپ
افزایش 9 درصدی بهای نفت در پی اعلام ازسرگیری محاصره ایران از سوی ترامپ
دیدار مدیر اف‌بی‌آی با وزیر کشور پاکستان
امارات مدعی حمله به دو نفتکش این کشور شد
حادثه دریایی در 40 مایلی شمال شرق سواحل عمان
ادعای ترامپ متجاوز: توانمندی‌های ایران را در تنگه هرمز از بین می‌بریم
نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای انتقال تجهیزات نظامی به یمن کاملاً بی‌اساس است
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی
فشار سناتورهای دموکرات بر کاخ سفید برای شفاف‌سازی درباره فاجعه میناب
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن