×
سیاسی
شناسه خبر : 160350
تاریخ انتشار :

گزارش «نورنیوز» از نشست فعالان حزبی و سیاسی با رئیس‌جمهور

دی ماه 1402/ داستان یک قاب متفاوت

شامگاه دیروز، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور میزبان جمعی از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب، اصولگرا و میانه‌رو بود. جالب توجه‌تر از کارت دعوت رئیس جمهور که به آدرس فعالان سیاسی و حزبی رفته بود، اجابت این دعوت از سوی چهره‌های مختلف بود. اگرچه سنت هم‌نشینی رئیس‌جمهور با نمایندگان احزاب و تشکل‌های سیاسی مسبوق به سابقه بود، اما رویدادهای یک سال گذشته، این دورهمی را متفاوت‌تر کرد.

نورنیوز- گروه سیاست: ساعت دیواری سالن «شهید بهشتی» نهاد ریاست‌جمهوری، 7 غروب را نشان می‌داد؛ کنار تقویم رو میزی که روی تاریخ 11 دی‌ماه سال 1402 ثابت مانده بود، چند ورق کاغذ و یک خودکار گذاشته شده بود.  کم‌کم، صدای جابه‌جا شدن صندلی‌ها و وسایل پذیرایی، جای خود را به خوش‌وبش‌ها داد؛ مهمانان، از راه رسیده بودند.

هر یک نفری که وارد سالن می‌شد، چهره یکی دیگر از مدعوین خندان می‌شد و روی چهره دیگری چین می‌نشست و به اصطلاح سگرمه‌هایش در هم می‌رفت. همه مهمانان همدیگر را می‌شناختند؛ هرچند که شاید برخی‌ها برای اولین بار همدیگر را رودررو می‌دیدند. برخی‌ها قبلا در جایی با هم همکار بودند؛ برخی ها قبلا رقیب بودند؛ برخی‌ها قبل وزیر و برخی‌ها هم قبلا زندانی بودند.



بالای مجلس، سمت صندلی رئیس‌جمهور «مرتضی آقا تهرانی» نشسته بود؛ یکی از شاگردان مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی که پیشتر دبیر کل جبهه پایداری و معلم اخلاق دولت در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد بود.

کنارِ او، یک روحانی از جریان اصلا‌ح‌طلب نشسته بود؛ «مجید انصاری»، عضو مجمع روحانیون مبارز، همان تشکلی که به نوعی خاستگاه سیاسی سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهور اسبق کشور محسوب می‌شود.

جای حامیان رئیس‌جمهور قبلی هم خالی نبود و «علی ربیعی»، سخنگوی دولت و «محمدباقر نوبخت» معاون حسن روحانی و البته دبیر کل حزب اعتدال و توسعه هم دعوت آیت الله رئیسی را پذیرفته بودند.  «حسین مرعشی» دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی کنار «علی مطهری»،  نشسته بود.


 

حزبی‌هایِ مطبوعاتی هم حضور پررنگی داشتند؛ از «محمد قوچانی» سردبیر سابق روزنامه شرق گرفته تا الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد و محمدعلی وکیلی، مدیرمسئول روزنامه «ابتکار» . مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردمسالاری و مدیر مسئول روزنامه‌ای به همین نام هم آمده بود و با همان بذله‌گویی و تن صدای بلندش، یخ مجلس را می‌شکست.


خوش‌وبش ویژه رئیس‌جمهور با محمد هاشمی، برادر مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و گرامیداشت یاد رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی آیت‌الله رئیسی هم حسابی جلب توجه کرد.  


هم حمید رسایی و صادق محصولی و محمدرضا باهنر و اسدالله بادامچیان آمده بودند، هم محمدعلی ابطحی و جواد امام. هم احمدی‌نژادی‌های دوآتشه بودند، هم اصلاح‌طلب‌های تند و تیز طرفدار خاتمی، هم اعتدالی‌ها و یاران سابق یا فعلی حسن روحانی و طبیعی بود که این مهمانی برای دقایقی با تنش همراه شود. آن هم در شرایطی که نیمی از مدعوین، زمان و اجازه صحبت یافتند و جلسه‌ای که قرار بود یک ساعت و نیمه تمام شود، سه ساعت طول کشید.

در این هم‌نشینی از انتخابات و انتقاد از روند بررسی صلاحیت‌ها گرفته تا وضعیت اقتصادی و تاثیرش بر مشارکت انتخاباتِ پیش‌رو بحث شد، اما وقتی صحبت از وقایع سال 88 شد، صداها کمی بالا رفت و البته خیلی زود به مدار قبلی بازگشت.

آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور که به عنوان میزبان در این نشست بیشتر شنونده بود، تنها پایان جلسه در سخنان کوتاهی وقایع سال گذشته را یادآورشده و با تاکید بر اینکه «وظیفه همه ما حفظ نظام است»، گفت: «در اغتشاشات سال گذشته به هیچ یک از احزاب و سیاسیون از اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکردند و هرکسی که در داخل نظام بود را مورد هتک قرار دادند».

بعد از سخنان رئیس‌جمهور، حدادعادل پیشنهاد داد همه مهمانان کنار هم و با همراهی رئیس‌جمهور یک عکس یادگاری بگیرند و برای اولین‌بار، کسانی که از تریبون‌ها، رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی‌شان به هم انتقاد یا اعتراض می‌کردند، شانه به شانه هم ایستاده و روی به دوربین لبخند زدند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
X
آگهی تبلیغاتی