نورنیوز – گروه فرهنگ جامعه: تنها سه ماه آخر سال 2023 کافی است تا این سال، نحسترین و نامبارکترین سال میلادی در 78 سال اخیر، از پایان جنگ دوم جهانی در سال 1945 تا کنون، نام بگیرد. طی این تقریبا 8 دهه، جنگهای زیادی در سراسر جهان در گرفته اما با قاطعیت میتوان گفت هیچ کدام به اندازه تجاوز و تهاجم اخیر ارتش سفاک اسراییل به نوار غزه، شهروندان بیگناه و بی دفاع را قربانی نکرده است. آمار رسمی و تأییدشده جهانی، از کشتهشدن نزدیک به ۲۲ هزار نفر از مردم غیرنظامی در غزه طی فقط سه ماه حکایت میکنند. دو برابر این تعداد نیز مصدومان این هجوم وحشیانه بودهاند. بیش از دوسوم این آمار را زنان و کودکان و کهنسالان ناتوان تشکیل میدهند. سازمان ملل یکی دو روز پیش گزارش داد که بیش از 1.8 میلیون نفر معادل 80 درصد از ساکنان غزه، تاکنون آواره شدهاند. این درحالی است که چشم انداز روشنی برای پایان این قساوتهای بیسابقه متصور نیست و چه بسا عطش صهیونیستها برای خونخواری و وحشیگری به این زودیها سیراب نشود و سیاهه جنایات ایشان از این هم درازتر و دردناکتر شود.
سال جنایت بی سابقه، سال سیاه سکوت
اندوه این تبهکاریها و ستمگریها به کنار، چیزی که درد را صدچندان میکند و بر روسیاهی سال کهنه بازهم میافزاید، انفعال یا تزویر یا تعلل ناموجه نهادهای بینالمللی و کشورهای مدعی است که نه تنها نقطه پایانی بر این توحش حکومتی و سیستماتیک نمیگذارند بلکه با توجیهات بی اساس، پای این کارنامه خونبار، مهر تأیید مینشانند و حتی صورتحساب هزینه این آدمکشیها را نیز علنا میپردازند. بلوک غربی قدرت، شامل دولتهای آمریکا و اروپا در غالب اوقات به صراحت و گاهی نیز با سکوت حاکی از رضایت، خونریزیهای سیریناپذیر صهیونیستهای نژادپرست را حق آنان دانستند و هرگونه اقدام و تصمیم سازمانهای بینالمللی را در توقف جنگ و کشتار را ملغی و محال کردند. بلوک کشورهای موسوم به شرق نیز با شکل و شیوهای دیگر، مسیر تعلل و اکتفا به گفتاردرمانی را در ماجرای فلسطین پیمودند و ابتکار عمل مؤثری در متوقف کردن این چرخه دل آزار خشونت به خرج ندادند. داستان در سایر کشورها، حتی کشورهای آسیایی و عربی و اسلامی نیز دست کمی از داستان بلوک غرب و شرق ندارد و غیر از دو سه کشوری که در میدان تحولات جهانی، به حمایت از مردم مظلوم فلسطین اقداماتی انجام دادند نشانی از عزم سازمان یافته این دولتها دیده نشد.
مردم، قهرمان اعتراض به خشونت
تنها نکته درخشانی که در سال 2023 بیرون از اراده حکومتها رقم خورد و روزنه امید به وجدان بشر را همچنان گشوده نگاه داشت تجمعات و اعتراضات فراگیر و خودجوش مردم کشورهای مختلف در محکومیت خشونتهای صهیونیستهای سفاک بود. خیابانهای شهرهای بزرگی مثل واشنگتن و نیویورک تا شهرهایی در آرژانتین و شیلی و مکزیک در قاره آمریکا؛ شهروندان جاکارتا و مانیل و کوآلالامپور و سئول تا شهرهای هند و پاکستان و اردن و یمن و مصر و عراق در آسیا؛ پاریس و لندن و هامبورگ و بروکسل و مادرید و رُم تا شهرهای سوئد و فنلاند و نروژ و مجارستان در اروپا به صحن پرشوری برای ابراز انزجار از وحشیگریهای صهیونیستهای غاصب تبدیل شد و ندای "جنگ را متوقف کنید" و " خشونت علیه مردم فلسطین بس است" در آسمان تمام این شهرهای بزرگ جهان پیچید. به همان میزان که از جنگ جهانی دوم تاکنون، حافظه جهان این مقدار خشونت علیه غیرنظامیان را سراغ ندارد این مقدار واکنش مردمی به خشونتهای نژادپرستانه اسراییلیها را هم به یاد نمیآورد. مردم، قهرمانان بی رقیبی در میدان تحولات سه ماه پایانی سال 2023 بودند و در غیاب تحرک و صداقت سیاستمداران مدعی، از شرافت و وجدان بشری نمایندگی و سخنگویی میکردند.
سه ماهی که سال را روسیاه کرد
با این حساب، سه ماه آخر 2023 کافی است تا نام این سال نحس و نامبارک را در صدر سالهای سیاه تاریخ معاصر بنشاند. آیا پایان یافتن هیچ سالی به اندازه تمام شدن سال 2023 برای بشریت شادی بخش بوده است؟ آیا دست کم در این 78 سالی که از جنگ جهانی دوم میگذرد هیچ سالی را میتوان پیدا کرد که مردم دنیا از رفتن سال کهنه بیشتر از آمدن سال نو خوشحال شده باشند؟ آیا هیچ سالی بوده است که ظرف 3 ماه آخرش، 80 درصد مردم یک منطقه،آواره و داغدار و عزادار شده باشد؟ شاید مسیح (ع)، که مبشر رحمت و پیامبر مهربانی و آموزگار امید بود در شب سال نو و در این اولین روز از سال جدید میلادی، آرزو میکند تاریخ در 31 دسامبر 2023 متوقف شود و از یکم ژانویه 2024، روزگار تازه ای برای بشر آغاز شود؛ روزگاری که کرامت ذاتی بنی آدم حرمت نهاده شود و خون بیگناهان محترم باشد و امنیت ضعیفان و بیپناهان تضمین شود. شاید او در این نخستین ساعات سال تازه، به نیت شفای چشم نابینای آن دسته از سیاستمدارانی که ادعای مسیحی بودن و پیروی از آموزه های پسر مریم(س) را دارند شمع به دست گرفته است. شاید او که زخم خورده از خشونت متعصبان زمانه خود است بیش از هرزمانی در فکر زخمهای مردم مظلومی است که قربانی نژادپرستی صهیونیستها شده اند. باید همه انسانها به دعاهای مسیح در روز آغازین سال، آمین بگویند و با تأسی به پیام پیامبران و حکیمان و آموزگاران اخلاق انسانی، سال تازه را به رستاخیزی جهانی در یاری دادن به مردم مظلوم و بی دفاع غزه تبدیل کنند.
نورنیوز