×
فرهنگی
شناسه خبر : 160176
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/10/10 ساعت 22:45
«راه خون»؛ ناگفته‌هایی جذاب از دفاع مقدس در پاسخ به انبوه سوالات

یاددشت‌های روزانه شهید «غلامرضا صالحی» رونمایی شد؛

«راه خون»؛ ناگفته‌هایی جذاب از دفاع مقدس در پاسخ به انبوه سوالات

روایت‌ دست اول از برهه مهم و تاریخ‌ساز دفاع مقدس، ودیعه‌ای است که سردار شهید «غلامرضا صالحی» با دوراندیشی در قالب یادداشت‌های روزانه خود برای ثبت در تاریخ و استفاده نسل‌های بعد به یادگار گذاشته تا یکی از طلایی‌ترین مقاطع تاریخ ملت بزرگ ایران از تحریف جاعلان در امان بماند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: کتاب «راه خون»، یادداشت‌های روزانه سرلشگر پاسدار شهید «غلامرضا صالحی» طی سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷ که به همت «احمد دهقان» گردآوری و تنظیم و توسط انتشارات «نشر بیست و هفت» به زیور طبع آراسته شده، امروز یکشنبه دهم دی‌ماه طی مراسمی که به رونمایی از  ۱۱ عنوان اثر جدید کنگره ملی ۲۴۰۰۰ شهید پایتخت اختصاص داشت، در سالن شهدای گمنام استانداری تهران رونمایی شد.

شهید غلامرضا صالحی که حین شهادت، جانشینی فرماندهی لشگر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) را بر عهده داشت، از جمله معدود فرماندهان دوران دفاع مقدس است که جزئیات روزانه تاریخ هشت‌سال جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ملت ایران را در پایان هر روز به نگارش درآورده است.

جایگاه مهم شهید صالحی در طول این دوران که تا پیش از جانشینی لشگر، عمدتا مسئولیت واحد اطلاعات-عملیات لشگر را بر عهده داشت و حضور مستمر او در اتاق فکر و طراحی فرماندهان سپاه، یادداشت‌های روزانه او را به گنجینه‌ای ناب، دقیق و موشکافانه از ناگفته‌های دوران جنگ تبدیل کرده است.

شهید+غلامرضا+صالحی
سردار شهید غلامرضا صالحی در کنار شهید صیاد شیرازی 

روایت‌ دست اول از این برهه مهم و تاریخ‌ساز انقلاب اسلامی ودیعه‌ای است که این شهید بزرگوار با دوراندیشی در قالب یادداشت‌های روزانه خود برای ثبت در تاریخ و استفاده نسل‌های بعد به یادگار گذاشته تا یکی از طلایی‌ترین ادوار تاریخ ملت بزرگ ایران از تحریف جاعلان قهار تاریخ در امان بماند.     

احمد دهقان نویسنده زبردست تاریخ و ادبیات مقاومت کشورمان که پیشتر نیز با گردآوری بخشی از خاطرات شهید صالحی، کتاب «تک آخر» را منتشر کرده بود، در «راه خون» با هنرمندی، روایتی جذاب، منحصربه‌فرد و مبتنی بر داده‌ها و اطلاعات دست اولِ به یادگار مانده از این فرمانده سپاه اسلام ارائه کرده است که قطعا به بسیاری از سوالات نسل جوان کشور درباره جزئیات این مقطع از تاریخ پاسخ خواهد داد.

علاوه بر کتاب «تک آخر»، تاکنون دو کتاب دیگر با نام‌های «فرزند خورشید» به قلم عباس اسماعیلی و کتاب «بیکرانه‌ها» به قلم عین‌الله کاوندی با موضوع زندگی‌نامه و فعالیت‌های شهید صالحی منتشر شده و در فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی که روایتی است از دفاع گردان عمار لشگر ۲۷ محمد رسول‌الله در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی در روزهای پایانی جنگ، به فرماندهی او اشاره شده ‌است.

سردار شهید «غلامرضا صالحی» زاده دوم آذرماه سال ۱۳۳۷ در شهرستان شهیدپرور نجف‌آباد است که در واپسین روزهای جنگ تحمیلی و تنها چند روز مانده به پذیرش قطعنامه ۵۹۸، در بین‌الطلوعین ۲۲ تیرماه ۱۳۶۷در تنگه ابوقریب در منطقه عمومی دشت عباس مورد اصابت ترکش گلوله توپ قرار گرفت و دو روز بعد به شهادت رسید.

شهید+غلامرضا+صالحی
مزار سردار شهید غلامرضا صالحی در گلزار شهدای شهرستان نجف‌آباد

لازم به ذکر است که در مراسم رونمایی از این کتاب جمعی از خانواده معظم شهدا، علیرضا فخاری استاندار تهران، سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و جمعی دیگر از مسئولان در این مراسم حضور داشتند.

«زخم پاییز»، «ماجرای امروز»، «قهوه تلخ»، «آسمان شناس»، «ماه تمام»، «جزیره مجنون»، «عروج از شاخه زیتون»، «فرهنگ‌نامه شهدای فرماندهی انتظامی تهران بزرگ»، «کتاب ترور در تهران» و «راه خون» عناوین کتاب‌هایی است که در این مراسم رونمایی شدند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد