نورنیوز ـ گروه فرهنگوجامعه: هفته گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت مشروط با رعایت سقف تعرفه تعیین شده در مصوبه تصویب شده سال 96 موافقت کرد. از این رو اپراتورها می توانند با رعایت شروط تعیین شده که شامل افزایش سایت های نسل پنجم به 10 درصد تا پایان سال 1403، افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به 96 درصد تا پایان سال 1403 و افزایش 30 درصدی میانگین سرعت اینترنت در 6 ماه آینده است، قیمت اینترنت را حداکثر تا 30 درصد افزایش دهند.
این در حالیست که پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود چون به پایان سال نزدیک می شویم و هزینه های مردم در حال افزایش است، بنابراین اگر تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت تعرفه اینترنت گرفته شود حتما بسته هایی را از سوی اپراتورها به عنوان هدیه برای مردم درنظر خواهیم گرفت.در همین راستا، دولت بعد از موافقت 30 درصدی با افزایش تعرفه اینترنت به وعده خود عمل کرد و با ارسال پیامکی به کاربران اینترنت اعلام کرد که برای فعال سازی بسته اینترنت رایگان اهدایی دولت، از تاریخ 12 دی ماه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir مراجعه و شماره پیش فرض خود را انتخاب کنند.«عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز چهارشنبه هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت درباره اصلاح تعرفه های اینترنت اپراتورها اعلام کرد، دولت برای جبران اصلاح تعرفه که پس از پذیرش شاخص های رگولاتوری از سوی اپراتورها برای آن تصمیم گیری می شود، یک بسته هدیه اینترنت در نظر دارد، از این رو روز پنجشنبه 7 دی ماه پیامک هایی مبنی بر دریافت اینترنت هدیه برای مردم ارسال شد که نشان از تحقق وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص اینترنت هدیه دارد.
اینترنت برای افراد ضعیف حذف شد
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما عملاً داریم برای یک اینترنت نیمبند فیلتر شده با کلی محدودیتهای مختلف قیمت بالایی پرداخت میکنیم که حتماً منجر به نارضایتی خواهد شد.
جلال رشیدی کوچی با اشاره به اینکه درحالی که دولت در زمان انتخابات وعده اینترنت رایگان و باکیفیت میداد؛ امروز شاهد افزایش قیمت اینترنت هستیم؛ این افزایش قیمت چه تاثیری بر قشر ضعیف و افراد کم درآمد و افزایش قیمت سایر کسب و کارهای اینترنتی خواهد داشت، گفت: یکی از وعدههایی که آقای رئیسجمهور در زمان انتخابات داشتند این بود که برای اقشار کم درآمد یا ضعیف جامعه اینترنت را رایگان میکنند، اما به نظر میرسد امروز اینترنت را با این افزایش قیمتی که به وجود آمده است، حذف کردهاند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در نظر بگیریم با این افزایش قیمت اینترنت دیگر در توان بسیاری از افراد نیست که این اندازه هزینه کنند و یا اگر هم هست بالاخره به سبد خانوار فشار میآید، اظهار داشت: نکته بعدی این است که ما بارها و بارها شاهد افزایش قیمت اینترنت توسط اپراتورها بودهایم و همیشه هم وزرای مربوطه گفتهاند ما با این شرط میپذیریم که کیفیت افزایش پیدا کند
او ادامه داد: همیشه اپراتورها گفتهاند که ما کیفیت را افزایش میدهیم، کیفیت که افزایش پیدا نکرده هیچ هر سال به نظر میآید شاهد کاهش کیفیت هستیم و همه اینها دست به دست هم میدهد تا نارضایتی در سطح جامعه شکل بگیرد و از آنجایی که زندگی مردم با اینترنت گره خورده است، این مساله هم میتواند روی افزایش نارضایتی تاثیر بگذارد. بالاخره اپراتورها میگویند ما داریم ضرر میدهیم؛ راهکار چیست؟ ما همیشه اول گفتهایم رقابت باشد؛ چه در اینترنت و چه در خودرو و هرجای دیگری این رقابت وجود داشته باشد و سپس حمایتهای دولتی تبدیل به نظارتهای دولتی شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما داریم پول چیزی را میدهیم که از آن محروم هستیم، گفت: حداقل این همه شبکهها فیلتر نباشند. هنگامی که یک فرد این همه پول میدهد بعد میرود میبیند چیزی هم در اختیارش نیست مشخص است که نارضایتی ایجاد میکند.
نورنیوز