نورنیوز ـ گروه بینالملل: اکتبر در تقویم رژیم اسرائیل،همواره ماه افزایش مهاجرت به اراضی اشغالی بوده است؛ به عنوان مثال اکتبر سال گذشته میلادی(10مهر-10 آبان 1401) ۶۰۹۱ نفر به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کردند. این رقم در ماه سپتامبر (شهریور-مهر1401) ۴۳۶۸ نفر بود. بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، در ماه ژانویه بیشترین تعداد ورود مهاجران به اسرائیل ثبت شده که برابر با ۷۶۶۴ نفر است.
کاهش مهاجرت به سرزمینهای اشغالی در کنار آمار مهاجرت دهها هزار نفری ساکنان اراضی اشغالی به سایر کشورها از یک سو بیانگر بحرانی بنیادین برای این رژیم و از سوی دیگر دستاوردی قابل توجه برای فلسطینیهاست.
در همین راستا، مؤسسه تحقیقاتی ERI در تلآویو با انتشار پژوهشی نوشت، اعتماد جوانان یهودی به رژیم صهیونیستی و نهادهای آن به شدت کاهش یافته است. طبق گزارش این مؤسسه، در حالی که ۶۶ درصد جوانان ۱۸ تا ۴۴ ساله در سال ۲۰۲۲ گفته بودند «حتی اگر امکانش را داشته باشند، اسرائیل را ترک نخواهند کرد»، این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۴۶ درصد رسیده و ۵۴ درصد از این جوانان گفتهاند مایلند امکان مهاجرت را به طور عملی بیازمایند.
اداره مهاجرت پرتغال تابستان امسال اعلام کرد که از ابتدای سال جاری صهیونیستها رتبه اول در میان سایر ملیتها را برای درخواست شهروندی این کشور کسب کردهاند. سفارت فرانسه در تلآویو نیز عنوان کرد که افزایش مشابهی در تعداد درخواستها برای اخذ تابعیت فرانسه وجود دارد. همچنین دفتر اتحادیه اروپا در تلآویو اذعان کرد تعداد افرادی که مایل به دریافت ملیت اروپایی هستند، افزایش یافته است.
نکته قابل توجه آنکه روزنامه «معاریو» رژیم صهیونیستی گزارش داد بیش از 756 هزار یهودی تا سال 2020 فلسطین اشغالی را به دلیل وخامت شرایط اقتصادی، احساس نابرابری، ناامیدی از توقف روند صلح و نگرانی از تشدید عملیات مقاومت فلسطین، ترک کرده و در کشورهای دیگرساکن شده اند.
آمارهای منتشرشده بیانگر آن است که 72 درصد از کسانی که در سال 2020 بر اساس قانون بازگشت از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به اراضی اشغالی مهاجرت کردند، یهودی نبودند. همچنین از میان 180 هزار یهودی مهاجر به اراضی اشغالی از سال 2012 تنها 25375 نفر که حدود 14 درصد از مجموع کل مهاجران هستند، یهودی بودهاند. آماری که نشان میداد میزان یهودیان واقعی که بر اساس قانون بازگشت به اراضی اشغالی مهاجرت کردند، به طور مداوم کاهش داشته؛ به طوری که از 93 درصد در سال 1990 به 28 درصد در سال 2020 افول کرده است.
انگیزه های متعدد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی موجب شده ساکنان اراضی اشغالی به این نتیجه برسند که فلسطین اشغالی که قرار بود مکانی امن برای یهودیان باشد، دیگر مکان مناسبی برای زندگی نیست. توسعه ناامنی ها بواسطه درگیری مستمر میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی ،هزینه های بالای زندگی و همچنین روی کار آمدن جریان افراطی صهیونیستی و در ادامه آن استبداد بنیامین نتانیاهو برای اصلاحات قضایی و فساد دولتمردان از عوامل مهم مهاجرت ساکنان سرزمین های اشغالی به سایر کشورها شده است.
نورنیوز