×
فرهنگی
شناسه خبر : 159759
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/10/05 ساعت 08:40
«کریسمس غمگین» زیر آوار جنگ

نورنیوز بررسی کرد؛

«کریسمس غمگین» زیر آوار جنگ

مسیحیان جهان به‌ویژه اروپایی‌ها، کریسمس امسال را تحت‌الشعاع دو جنگ غزه و اوکراین، برگزار کردند. فشار اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و حمایت مالی دولت‌های اروپایی از کی‌یف، قدرت و بضاعت مالی شهروندان قاره سبز را چنان در تنگنا قرارداده که براساس نظرسنجی‌های متعدد، آن‌ها ناچار شده‌اند امسال در هزینه‌های تعطیلات خود با ترفندهایی چون خرید کالاهای دست‌دوم به‌عنوان هدیه کریسمس، به پیشواز تعطیلات سال نو میلادی بروند.

نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه؛ بیت‌اللحم، زادگاه حضرت عیسی مسیح(ع) در سالروز میلادش، خاموش است. سایه حمله رژیم صهیونیستی به غزه، روی کرانه باختری رود اردن و کلیسای «المهد» یا «کلیسای ولادت»، محل تولد پیامبر مسیحیان سنگینی می‌کند. کلیساها از چند هفته قبل اعلام کردند عزادار کشته‌شدگان غزه هستند و امسال از کاج بزرگ در میدان این منطقه خبری نیست و برای کریسمس شمعی روشن نخواهد شد.

شماری از مردم سایر کشورها مانند شهروندان سیدنی استرالیا نیز برای نشان‌ دادن همبستگی خود با مردم غزه، کارزار «کریسمس خاموش» به راه انداختند. کلیسا‌های اصلی سوریه نیز در بیانیه‌ای مشترک جشن‌های کریسمس را لغو کردند.

اگرچه سکوت غم‌انگیزی که کریسمس امسال را احاطه کرده در ظاهر سوگواره‌ای از جنگ در باریکه ساحلی غزه است، اما این تنها نزاعی نیست که تعطیلات پایان سال میلادی را از زرق‌ و برق و شادی تهی و تلخ کرده است؛ چراکه جنگ اوکراین و تبعات مالی آن هر روز بیشتر از روز قبل شریان‌های اقتصادی اروپا ومعیشت شهروندانش را تنگ و تهدید می‌‌کند.

بر اساس گزارش نهادهای اروپایی، در آستانه جشن‌های کریسمس امسال، بازارهای خرید و فروش اجناس دست دوم از رونق بیشتری در مقایسه با سال‌های قبل برخوردار بود؛ چراکه شهروندان در سراسر اروپا تصمیم گرفته اند بدلیل تنگناهای مالی، امسال در هزینه‌های فصل تعطیلات صرفه‌جویی کنند.

نظرسنجی‌ها در کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و اسپانیا نشان می‌دهد که نیمی از پاسخ دهندگان، قصد دارند در کریسمس امسال «به دلیل هزینه‌های بالای زندگی»، کمتر خرج کنند.

بر اساس یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه تحقیقات بازار GfK منتشر شده است، تقریبا سه‌چهارم خانوارهای آلمانی با درآمد پایین قصد دارند برای خرید مواد غذایی کریسمس صرفه‌جویی کنند. وقتی آلمان، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا چنین وضعیتی دارد، شرایط دیگر کشورهای قاره سبز قابل حدس است.

چنانکه بر اساس نظرسنجی YouGov که در اوایل ماه دسامبر انجام شد، بیش از ۵۰ درصد از خانواده‌های انگلیسی به دلیل افزایش هزینه‌های زندگی، خرج‌های کریسمس خود را کم‌تر می‌کنند. نظرسنجی دیگری که توسط دفتر آمار ملی (ONS) انجام شده نیز عنوان می‌کند ۴۶ درصد از پاسخ‌دهندگان قصد داشتند غذا یا هدایای کریسمس کمتری بخرند.

بر اساس آمارهای مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی، برای اینکه خانوارها همان کارهای کریسمس سال ۲۰۱۹ را انجام بدهند (آماده‌سازی غذا و هدیه)، امسال باید ۱۱۸ پوند انگلیس (۱۴۹.۹ دلار آمریکا) بیشتر خرج کنند.

با این حال رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی در راستای حمایت از سیاست‌های دولت انگلیس یعنی تداوم جنگ اوکراین تلاش کردند با برش‌هایی از تصاویر جشن و شادی، روی صورت «کریسمس غمگین» نقاب بزند. نقابی که نمی‌تواند تحسر مسیحیان از قربانی‌شدن «صلح» پای سیاست‌های جنگ‌افروزانه دولت متبوع‌شان و همچنین نگرانی رو به فزونی از اقتصاد متاثر از جنگ شهروندان اروپایی و امریکایی را بپوشاند.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد
تولید روغن نباتی فله ممنوع شد
محسنی اژه‌ای: از هر نقطه‌ای به کشورمان تجاوز شود پاسخ درخور می‌دهیم
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
پزشکیان: ‏ویرانگران آمده‌اند و رفته‌اند، ایران مانده است
بازدید رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از دادسرا و دادگاه انقلاب
بلومبرگ: تولید نفت اعراب خلیج فارس کاهش یافته است
ترامپ در حال تکرار اشتباه کارتر درباره ایران و نفت است
چین خطاب به آمریکا: در امور داخلی ایران دخالت نکنید
کنعانی‌زادگان: حمله متجاوزان به مدرسه میناب جهان را در شوک فرو برد
حردانی: حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی نامش جنایت است
میزان موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران بیش از 90 درصد است
بارزانی: اربیل هرگز عامل خطر علیه ایران و منطقه نخواهد بود
شرایط محورهای کوهستانی زمستانی شد؛ مسافران مراقب باشند/چالوس و کندوان یکطرفه شد
شناسایی و بازداشت 30 جاسوس دشمن صهیونی - آمریکایی
عارف: کالاهای اساسی به‌اندازه کافی موجود است
پیکر شهدای ناو دنا به زودی به کشور منتقل می شوند
آغاز سی وچهارمین موج عملیات وعده صادق4 باموشک‌های نقطه‌زن و سرجنگی‌های بالای یک تن+ جزئیات
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی