×
فرهنگی
شناسه خبر : 159759
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/10/05 ساعت 08:40

نورنیوز بررسی کرد؛

«کریسمس غمگین» زیر آوار جنگ

مسیحیان جهان به‌ویژه اروپایی‌ها، کریسمس امسال را تحت‌الشعاع دو جنگ غزه و اوکراین، برگزار کردند. فشار اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و حمایت مالی دولت‌های اروپایی از کی‌یف، قدرت و بضاعت مالی شهروندان قاره سبز را چنان در تنگنا قرارداده که براساس نظرسنجی‌های متعدد، آن‌ها ناچار شده‌اند امسال در هزینه‌های تعطیلات خود با ترفندهایی چون خرید کالاهای دست‌دوم به‌عنوان هدیه کریسمس، به پیشواز تعطیلات سال نو میلادی بروند.

نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه؛ بیت‌اللحم، زادگاه حضرت عیسی مسیح(ع) در سالروز میلادش، خاموش است. سایه حمله رژیم صهیونیستی به غزه، روی کرانه باختری رود اردن و کلیسای «المهد» یا «کلیسای ولادت»، محل تولد پیامبر مسیحیان سنگینی می‌کند. کلیساها از چند هفته قبل اعلام کردند عزادار کشته‌شدگان غزه هستند و امسال از کاج بزرگ در میدان این منطقه خبری نیست و برای کریسمس شمعی روشن نخواهد شد.

شماری از مردم سایر کشورها مانند شهروندان سیدنی استرالیا نیز برای نشان‌ دادن همبستگی خود با مردم غزه، کارزار «کریسمس خاموش» به راه انداختند. کلیسا‌های اصلی سوریه نیز در بیانیه‌ای مشترک جشن‌های کریسمس را لغو کردند.

اگرچه سکوت غم‌انگیزی که کریسمس امسال را احاطه کرده در ظاهر سوگواره‌ای از جنگ در باریکه ساحلی غزه است، اما این تنها نزاعی نیست که تعطیلات پایان سال میلادی را از زرق‌ و برق و شادی تهی و تلخ کرده است؛ چراکه جنگ اوکراین و تبعات مالی آن هر روز بیشتر از روز قبل شریان‌های اقتصادی اروپا ومعیشت شهروندانش را تنگ و تهدید می‌‌کند.

بر اساس گزارش نهادهای اروپایی، در آستانه جشن‌های کریسمس امسال، بازارهای خرید و فروش اجناس دست دوم از رونق بیشتری در مقایسه با سال‌های قبل برخوردار بود؛ چراکه شهروندان در سراسر اروپا تصمیم گرفته اند بدلیل تنگناهای مالی، امسال در هزینه‌های فصل تعطیلات صرفه‌جویی کنند.

نظرسنجی‌ها در کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و اسپانیا نشان می‌دهد که نیمی از پاسخ دهندگان، قصد دارند در کریسمس امسال «به دلیل هزینه‌های بالای زندگی»، کمتر خرج کنند.

بر اساس یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه تحقیقات بازار GfK منتشر شده است، تقریبا سه‌چهارم خانوارهای آلمانی با درآمد پایین قصد دارند برای خرید مواد غذایی کریسمس صرفه‌جویی کنند. وقتی آلمان، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا چنین وضعیتی دارد، شرایط دیگر کشورهای قاره سبز قابل حدس است.

چنانکه بر اساس نظرسنجی YouGov که در اوایل ماه دسامبر انجام شد، بیش از ۵۰ درصد از خانواده‌های انگلیسی به دلیل افزایش هزینه‌های زندگی، خرج‌های کریسمس خود را کم‌تر می‌کنند. نظرسنجی دیگری که توسط دفتر آمار ملی (ONS) انجام شده نیز عنوان می‌کند ۴۶ درصد از پاسخ‌دهندگان قصد داشتند غذا یا هدایای کریسمس کمتری بخرند.

بر اساس آمارهای مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی، برای اینکه خانوارها همان کارهای کریسمس سال ۲۰۱۹ را انجام بدهند (آماده‌سازی غذا و هدیه)، امسال باید ۱۱۸ پوند انگلیس (۱۴۹.۹ دلار آمریکا) بیشتر خرج کنند.

با این حال رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی در راستای حمایت از سیاست‌های دولت انگلیس یعنی تداوم جنگ اوکراین تلاش کردند با برش‌هایی از تصاویر جشن و شادی، روی صورت «کریسمس غمگین» نقاب بزند. نقابی که نمی‌تواند تحسر مسیحیان از قربانی‌شدن «صلح» پای سیاست‌های جنگ‌افروزانه دولت متبوع‌شان و همچنین نگرانی رو به فزونی از اقتصاد متاثر از جنگ شهروندان اروپایی و امریکایی را بپوشاند.

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
X
آگهی تبلیغاتی