×
فرهنگی
شناسه خبر : 159615
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/10/03 ساعت 09:04
سیاه‌بازی امریکا و انگلیس با جشن یلدا

«نورنیوز» بررسی کرد؛

سیاه‌بازی امریکا و انگلیس با جشن یلدا

امسال، اولین سالی نبود که مناسبت «یلدا» به فرهنگ یا تقویم ایرانیان اضافه شده باشد، بر این اساس وقتی بخشی از تیم وزارت خارجه امریکا و انگلیس به مصداق ضرب‌المثل«کاتولیک‌تر از پاپ» شب چله امسال را با آیین‌های ایرانی صبح کردند، علامت سوال بزرگی شکل گرفت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «آبرام پیلی»، معاون نماینده ویژه امریکا درامور ایران در یک ویدیو با اشاره به اهمیت شب یلدا برای مردم ایران ادعا کرد: «یلدا زمانی برای شادی و جشن است. متاسفانه مردم ایران همچنان با سختی‌ها و رنج‌های وصف‌ناشدنی از سوی رژیم مواجه هستند. از اعدام معترضان، زندانی‌کردن مخالفان و فعالان حقوق بشر گرفته، تا ارعاب روزنامه‌نگاران و... رژیم ایران از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد تا مردم ایران را ساکت کند.»  او در ادامه خطاب به مردم ایران وعده می‌دهد که آمریکا  «همچنان از شما و آرزوهای شما در رقم‌زدن آینده‌ای آزاد و دموکراتیک برای ایران حمایت خواهد کرد.»

در این ویدئو «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، «تریسی جکوبسون»، سفیر پیشین آمریکا در تاجیکستان و ترکمنستان و «دانت پانل»، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا و ابرام پیلی با ادعای همراهی با مردم ایران انار دانه کرده و «روزهای روشن» را برای ایرانیان آرزو کردند.

سفیر بریتانیا در تهران نیز در اینستاگرامش ویدئویی منتشر کرده که در مقابل میزی که هندوانه، انار، آجیل، میوه، تزئین کریسمس و دیوان حافظ دارد با ترانه معروف «صادق بوقی» می‌رقصد. «سایمون شرکلیف» در این ویدئو به زبان فارسی ترانه می‌خواند و در پایان می‌گوید: «یلدا مبارک».

نمایش نمایندگان رسمی دولتمردان امریکا و انگلیس کنار میز یلدایی، تنها یک پلان از سناریویی بود که از یکی دو هفته پیش در رسانه‌های منتسب به این دو کشور ساخته و پرداخته شده است.

طرح دوقطبی‌های جعلی همانند «یلدای باستانی» با «یلدای مذهبی»، درخواست از شهروندان ایرانی برای ارسال تصاویر ویدئوهایی از تأثیر مسائل اقتصادی بر خریدهای معمول این مناسبت، بازنشر تصاویری از ناآرامی‌های سال گذشته و ... تکه‌های پازل ایالات متحده و بریتانیا برای ترسیم تصویری بود که القاء کند؛ مردم ایران از حداقلی‌ترین شادی‌ها محرومند.

تنها تصویر نسبتا واقعی این پازل، برخی نارسایی‌های اقتصادی و معیشتی مردم بود که اگرچه آن هم هایلایت و بزرگ‌نمایی شده بود، اما این سوال را باقی گذاشت که مشکلات اقتصادی کشورمان تا چه حد در تحریم‌های ظالمانه‌ای ریشه دارد که امریکا در رأس آن است و بریتانیا نیز به عنوان قسم‌خورده‌ترین متحد ایالات متحده به آن پایبند است؟

تحریم‌هایی که بر خلاف ادعای معماران و مجریان آن، ابتدایی‌ترین نیاز مردم کشور نظیر دارو را نشانه گرفته که فقط یک قلم آن زخمی است که بر صورت و بدن بیماران پروانه‌ای نشسته و هر روز عمیق‌تر می‌شود. تحریم‌هایی که به واسطه خروج یکجانبه امریکا از برجام، به صورت کاملا غیر قانونی و یکجانبه شدیدتر از گذشته بازگشت تا به زعم امریکا و متحدانش، استخوان‌های اقتصاد کشورمان را خرد کرده و مسیر حرکتی کشور را به سمت دلخواه هدایت کند.

تلاش و توطئه‌ای که اگرچه تا امروز با مقاومت مردم خنثی شده، اما «جنگ اقتصادی» همانند «جنگ تحمیلی» هشت‌ساله، واقعیات و تبعاتی داشت. با این مقدمه، رقص و پایکوبی دستگاه دیپلماسی امریکا و بریتانیا، به‌جای نمایشی کمیک یا حتی مضحک، بیشتر به تئاترهای محقر روحوضی یا همان سیاه‌بازی‌هایی شباهت دارد که هدف اصلی آن به سخره گرفتن مردم است!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ادامه واکنش هنرمندان به تجاوز به خاک ایران
«لالایی» فریدون آسرایی برای کودکان میناب
تقدیر بقائی از حمایت مردم و نخبگان کشورهای مغرب عربی از ایران
تهدیدات ترمپ مصداق روشن قصد مجرمانه برای ارتکاب جنایات جنگی است
اعتراف ترامپ به ارتکاب یک جنایت جنگی دیگر
حملات موشکی سهمگین به تل‌آویو و حیفا
ایران از حقوق خود درخصوص خسارات زیست‌محیطی جنگ کوتاه نمی‌آید
پاسخگویی به 18 هزار تماس در ستاد خسارت‌دیدگان از ابتدای جنگ
فیفا سپاهان و آلوز را نقره‌داغ کرد
واکنش رییس‌جمهور به حمله به بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی
رسانه‌های عراقی به منصوریان لقب نوستراداموس دادند
ادارات منابع طبیعی آماده واگذاری نهال به شهروندان
ترامپ دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
نورویدیو | جهانی سازی جنگ ، خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
واکنش های جهانی به ادعای ترامپ درخصوص به«عصر حجر» کشاندن ایران
از ابتدای جنگ چند واحد غیر نظامی آسیب دیدند؟
موسیمانه، سرمربی تیم ملی غنا می شود
تردید کرملین نسبت به ادعای ترامپ درباره پایان سریع جنگ علیه ایران
سروده عبدالکریم سروش در ستایش ایران
آیا سنگ قبرهایتان را آماده کرده‌اید؟
واکنش سخنگوی دولت به حمله نظامی به پل کرج و انستیتو پاستور
ممنوعیت تردد خودرو در آزاد راه تهران شمال
بن‌بست ترامپ در جنگ ایران؛ شکستی که طنین پیروزی می‌دهد
اعلام آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ کدام محورها درگیر ترافیک است؟
کاشت نهال در سفارت ایران در عراق
رایزنی وزیر خارجه قطر با همتای آلمانی درباره شرایط منطقه
پیوستن فرماندهان پلیس به پویش «جانفدا برای ایران»
پرده‌برداری قالیباف از فشار سرمایه‌گذاران و بانکداران یهودی به ترامپ
دیگر دوران امنیت جزیره‌ای گذشته است
اعلام نحوه فعالیت بانک‌های کشور از شنبه
وزارت خارجه: تهدید آشکار به «بمباران ایران تا عصر حجر»، مصداق جنایت جنگی است
چالوس یک‌طرفه شد
ادامه واکنش هنرمندان موسیقی به تجاوز دشمن
خاموش کردن هر چراغ، کمک به تقویت توان کشور در برابر دشمن
جهان برای اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل مجبور به پرداخت هزینه است
نیت خوانی ترامپ از سخنرانی اخیر
آیا حملات پهپادی ایران عملیات خشم حماسی را به زانو درآورده است؟
اعلام نحوه فعالیت اتاق اصناف تهران از 15 فروردین
جامعه جهانی به پیامدهای انسانی جنگ توجه کند
بحران نیروی انسانی در شرکت‌های فناوری اسرائیل
گوترش خواستار توقف حملات به ایران شد
واکنش نواده واقف انیستیتو پاستور به تخریب آن
پزشکیان: با عزم راسخ و همه ظرفیت‌ها از ایران دفاع می‌کنیم
آملی لاریجانی: شرایط تنگه هرمز و جهان به قبل جنگ بازنمی‌گردد
«سوگ‌نامه میناب؛ شکوفه‌های شکسته» برگزار می‌شود
اجرای مرحله سوم موج 90وعده صادق 4/هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده‌ها دراردن
واکنش سفارت ایران به سخنان وزیر جنگ آمریکا
منطقه با وجود دشمن اسرائیلی رنگ ثبات به خود نمی بیند
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حملهٔ مجدد دشمن به پل B1 در کرج
پیامدهای اقتصادی جنگ برای تمام جهان سنگین است