×
فرهنگی
شناسه خبر : 159615
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/10/03 ساعت 09:04
سیاه‌بازی امریکا و انگلیس با جشن یلدا

«نورنیوز» بررسی کرد؛

سیاه‌بازی امریکا و انگلیس با جشن یلدا

امسال، اولین سالی نبود که مناسبت «یلدا» به فرهنگ یا تقویم ایرانیان اضافه شده باشد، بر این اساس وقتی بخشی از تیم وزارت خارجه امریکا و انگلیس به مصداق ضرب‌المثل«کاتولیک‌تر از پاپ» شب چله امسال را با آیین‌های ایرانی صبح کردند، علامت سوال بزرگی شکل گرفت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «آبرام پیلی»، معاون نماینده ویژه امریکا درامور ایران در یک ویدیو با اشاره به اهمیت شب یلدا برای مردم ایران ادعا کرد: «یلدا زمانی برای شادی و جشن است. متاسفانه مردم ایران همچنان با سختی‌ها و رنج‌های وصف‌ناشدنی از سوی رژیم مواجه هستند. از اعدام معترضان، زندانی‌کردن مخالفان و فعالان حقوق بشر گرفته، تا ارعاب روزنامه‌نگاران و... رژیم ایران از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد تا مردم ایران را ساکت کند.»  او در ادامه خطاب به مردم ایران وعده می‌دهد که آمریکا  «همچنان از شما و آرزوهای شما در رقم‌زدن آینده‌ای آزاد و دموکراتیک برای ایران حمایت خواهد کرد.»

در این ویدئو «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، «تریسی جکوبسون»، سفیر پیشین آمریکا در تاجیکستان و ترکمنستان و «دانت پانل»، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا و ابرام پیلی با ادعای همراهی با مردم ایران انار دانه کرده و «روزهای روشن» را برای ایرانیان آرزو کردند.

سفیر بریتانیا در تهران نیز در اینستاگرامش ویدئویی منتشر کرده که در مقابل میزی که هندوانه، انار، آجیل، میوه، تزئین کریسمس و دیوان حافظ دارد با ترانه معروف «صادق بوقی» می‌رقصد. «سایمون شرکلیف» در این ویدئو به زبان فارسی ترانه می‌خواند و در پایان می‌گوید: «یلدا مبارک».

نمایش نمایندگان رسمی دولتمردان امریکا و انگلیس کنار میز یلدایی، تنها یک پلان از سناریویی بود که از یکی دو هفته پیش در رسانه‌های منتسب به این دو کشور ساخته و پرداخته شده است.

طرح دوقطبی‌های جعلی همانند «یلدای باستانی» با «یلدای مذهبی»، درخواست از شهروندان ایرانی برای ارسال تصاویر ویدئوهایی از تأثیر مسائل اقتصادی بر خریدهای معمول این مناسبت، بازنشر تصاویری از ناآرامی‌های سال گذشته و ... تکه‌های پازل ایالات متحده و بریتانیا برای ترسیم تصویری بود که القاء کند؛ مردم ایران از حداقلی‌ترین شادی‌ها محرومند.

تنها تصویر نسبتا واقعی این پازل، برخی نارسایی‌های اقتصادی و معیشتی مردم بود که اگرچه آن هم هایلایت و بزرگ‌نمایی شده بود، اما این سوال را باقی گذاشت که مشکلات اقتصادی کشورمان تا چه حد در تحریم‌های ظالمانه‌ای ریشه دارد که امریکا در رأس آن است و بریتانیا نیز به عنوان قسم‌خورده‌ترین متحد ایالات متحده به آن پایبند است؟

تحریم‌هایی که بر خلاف ادعای معماران و مجریان آن، ابتدایی‌ترین نیاز مردم کشور نظیر دارو را نشانه گرفته که فقط یک قلم آن زخمی است که بر صورت و بدن بیماران پروانه‌ای نشسته و هر روز عمیق‌تر می‌شود. تحریم‌هایی که به واسطه خروج یکجانبه امریکا از برجام، به صورت کاملا غیر قانونی و یکجانبه شدیدتر از گذشته بازگشت تا به زعم امریکا و متحدانش، استخوان‌های اقتصاد کشورمان را خرد کرده و مسیر حرکتی کشور را به سمت دلخواه هدایت کند.

تلاش و توطئه‌ای که اگرچه تا امروز با مقاومت مردم خنثی شده، اما «جنگ اقتصادی» همانند «جنگ تحمیلی» هشت‌ساله، واقعیات و تبعاتی داشت. با این مقدمه، رقص و پایکوبی دستگاه دیپلماسی امریکا و بریتانیا، به‌جای نمایشی کمیک یا حتی مضحک، بیشتر به تئاترهای محقر روحوضی یا همان سیاه‌بازی‌هایی شباهت دارد که هدف اصلی آن به سخره گرفتن مردم است!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
به دستور ترامپ گرین کارت‌های اتباع 19 کشور مجدد بررسی می‌شوند
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
هشدار نارنجی هوا در تهران ادامه دارد؛ آلودگی تا اواسط هفته پیش‌بینی می‌شود
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی