×
فرهنگی
شناسه خبر : 159574
تاریخ انتشار : شنبه 1402/10/02 ساعت 18:18
جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند

جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند

تعدادی از نمایندگان مجلس در واکنش به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی تاکید کرد که بر سر تمامیت ارضی‌مان با هیچ کسی تعارف نداریم و جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند.

نورنیوز ـ فرهنگ و جامعه: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مطالب مندرج در بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را بی‌اساس دانست و آن‌ را محکوم کرد.  

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در گفت‌وگوی تلفنی امروز خود با همتای روس خود و در واکنش به این بیانیه، جزایر سه گانه ایرانی را جزء لاینفک تمامیت ارضی ایران دانست و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هر ادعایی از سوی هر طرفی در این خصوص را کاملا مردود می‌داند».

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز روابط مسکو و تهران را راهبردی دانست و تاکید کرد: «حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران همواره مورد احترام روسیه بوده است و این سیاست رسمی مسکو هیچگاه نباید مورد تردید قرار گیرد. ما در مذاکرات تنظیم بیانیه پایانی نشست مراکش به صراحت، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را مورد توجه قرار دادیم».

تعدادی از نمایندگان ‌مجلس با انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود در توییتر به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی واکنش نشان دادند که در زیر می خوانید:

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس:

«در برنامه هفتم، دولت به توسعهٔ شهرستان بوموسی با محوریت جزایر سه‌گانه در زمینه‌های مختلف بازرگانی، اقتصاد دریامحور، آموزش عالی، درمانی و ... مکلف شده است. این پاسخ عملی ایران به امارات است که با جدیت دولت در اجرا، همگان بوموسایی متفاوت را به عنوان بخشی از سرزمین مادری‌مان خواهند دید.

‏روابط با روسیه بر اساس منافع ملی ایران و احترام متقابل تنظیم شده است. هرگونه ادعایی که قصد خدشه به تمامیت ارضی ایران را داشته باشد حتما خلاف این اصول است، از سوی ایران برخلاف این روابط ارزیابی شده و با پاسخ جدی مواجه خواهد شد.

روسیه باید مراقب سوءاستفاده غرب از اشتباهاتش باشد.»

هادی بیگی نژاد نماینده ملایر:

«امارات و برخی کشورهای عربی برای چندمین بار راجع به ⁧جزایر سه‌گانه⁩ ادعاهای واهی داشته‌اند. به نظر می‌رسد که زبان مهربانی، لااقل با امارات می‌بایست تغییر کند.»

ابراهیم رضائی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«بر سر تمامیت ارضی‌مان با هیچ کسی تعارف نداریم و جزایر سه‌گانه ما بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک ایران بوده، هست و خواهد بود. اگر بنا بر توصیه برای مذاکره باشد ما هم روس‌ها را به مذاکره با ژاپن بر سر جزایر کوریل دعوت می‌کنیم.»

مجتبی محفوظی نماینده آبادان:

«جهان فراموش نکند که شعار ⁧انقلاب⁩ شکوهمند ما نه شرقی نه غربی بود و هست. روس‌ها و کل دنیا بدانند ما به ذره ذره خاک و آب و فضای کشورمان حساسیم و به احد الناسی اجازه مداخله در تمامیت ارضی مان را نمی دهیم. حریف هم هرچه گنده‌تر برای ما هیجان انگیزتر است.»

زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«جزایر سه گانه ایران متاعی نیست که همسایگان شمالی بخواهند با همسایگان جنوبی ما معامله کنند؛ ما بر سر تمامیت ارضی خود نه مسامحه می کنیم نه مذاکره و نه معامله.»

سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس:

«خلیج تا ابد فارس و جزایر سه گانه تا ابد ایرانی اند. روسیه هم مثل امارات و آمریکا اگر به هر دلیلی غیر از این بیندیشد، ژاژ می خاید و غلط اضافه نشخوار می کند. والسلام»

علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس:

«روس‌ها خوب می‌دانند، جزایر سه گانه همواره ایرانی بوده و خواهد بود. این‌که آمریکایی‌هایی‌ها توسط امارات دو بار یا بیشتر سر آن‌ها کلاه گذاشته‌اند، نشان می‌دهد آنها درک درستی از مصالح خود ندارند. شبه جزیره کریمه مشخص است مال چه کسی است، خوب است مقداری تاریخ بخوانند.»

احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس:

«دومین بار است که روس ها گنده‌تر از دهانشان سخن می گویند و در تمامیت ارضی ایران دخالت می‌کنند. روسیه باید ابتدا پاسخگوی اشغال کریمه و تحمیل جنگ و کشتار مردم اوکراین باشد. خوش خدمتی به اماراتی‌ها چیزی از موضوع اشغالگری روس‌ها کم نمی کند. جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند.»

جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«از دستگاه دیپلماسی انتظار داریم پاسخ سیاسی وحقوقی لازم در قبال بیانیه روسی - عربی پیرامون جزایر سه گانه ایرانی را با قدرت و شجاعت اعلام نموده و اقدامات لازم در خنثی سازی این رفتار خلاف امنیت و منافع ملی را انجام دهند این اقدامات جز ایجاد کاهش سطح روابط و تنش در منطقه حاصلی ندارد.»


ایسنا
اخبار مرتبط
جزایر سه‌گانه هرگز از ایران جدا نمی‌شود
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 09:01
تأکید نماینده مجلس بر حفظ حاکمیت؛
جزایر سه‌گانه هرگز از ایران جدا نمی‌شود
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد که جزایر سه‌گانه همواره بخشی از خاک ایران باقی می‌ماند و هیچ عقب‌نشینی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
خلیج فارس؛ وحدت یا بازی در زمین دشمن؟
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 14:13
نورنیوز بررسی می‌کند؛
خلیج فارس؛ وحدت یا بازی در زمین دشمن؟
شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر با تکرار ادعاهای بی‌اساس علیه ایران، تلاش دارد اختلاف‌افکنی در منطقه را تشدید کند. تهران همگرایی و گفت‌وگو با همسایگان را محور سیاست خود می‌داند و هشدار می‌دهد که هر اقدامی مغایر با امنیت و وحدت منطقه، بازی در زمین دشمن است.
معاون وزیر خارجه روسیه: احترام به تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین مسکو است
شنبه 1402/10/02 ساعت 19:40
معاون وزیر خارجه روسیه: احترام به تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین مسکو است
میخائیل باگدانف در دیدار با کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه گزارشی از ششمین مجمع همکاری اعراب و روسیه که 29 آذرماه 1402 در مراکش برگزار شد، ارائه و تأکید کرد: احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین در سیاست خارجی روسیه است.
نظرات

آخرین اخبار
احتمال درمان سرطان سینه بدون شیمی‌درمانی
طراحی لیبل بدون فتوشاپ؛ بهترین سایت‌های رایگان را بشناسید
چگونه به فرزندان «خودمراقبتی» و مهارت «نه گفتن» را آموزش دهیم؟
نشانه‌های پیش از بلوغ، پیش‌بینی کننده درد قاعدگی
دورکاری مادران؛ حمایت واقعی یا قانون روی کاغذ؟
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی