×
فرهنگی
شناسه خبر : 159574
تاریخ انتشار : شنبه 1402/10/02 ساعت 18:18
جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند

جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند

تعدادی از نمایندگان مجلس در واکنش به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی تاکید کرد که بر سر تمامیت ارضی‌مان با هیچ کسی تعارف نداریم و جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند.

نورنیوز ـ فرهنگ و جامعه: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مطالب مندرج در بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را بی‌اساس دانست و آن‌ را محکوم کرد.  

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در گفت‌وگوی تلفنی امروز خود با همتای روس خود و در واکنش به این بیانیه، جزایر سه گانه ایرانی را جزء لاینفک تمامیت ارضی ایران دانست و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هر ادعایی از سوی هر طرفی در این خصوص را کاملا مردود می‌داند».

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز روابط مسکو و تهران را راهبردی دانست و تاکید کرد: «حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران همواره مورد احترام روسیه بوده است و این سیاست رسمی مسکو هیچگاه نباید مورد تردید قرار گیرد. ما در مذاکرات تنظیم بیانیه پایانی نشست مراکش به صراحت، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را مورد توجه قرار دادیم».

تعدادی از نمایندگان ‌مجلس با انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود در توییتر به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی واکنش نشان دادند که در زیر می خوانید:

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس:

«در برنامه هفتم، دولت به توسعهٔ شهرستان بوموسی با محوریت جزایر سه‌گانه در زمینه‌های مختلف بازرگانی، اقتصاد دریامحور، آموزش عالی، درمانی و ... مکلف شده است. این پاسخ عملی ایران به امارات است که با جدیت دولت در اجرا، همگان بوموسایی متفاوت را به عنوان بخشی از سرزمین مادری‌مان خواهند دید.

‏روابط با روسیه بر اساس منافع ملی ایران و احترام متقابل تنظیم شده است. هرگونه ادعایی که قصد خدشه به تمامیت ارضی ایران را داشته باشد حتما خلاف این اصول است، از سوی ایران برخلاف این روابط ارزیابی شده و با پاسخ جدی مواجه خواهد شد.

روسیه باید مراقب سوءاستفاده غرب از اشتباهاتش باشد.»

هادی بیگی نژاد نماینده ملایر:

«امارات و برخی کشورهای عربی برای چندمین بار راجع به ⁧جزایر سه‌گانه⁩ ادعاهای واهی داشته‌اند. به نظر می‌رسد که زبان مهربانی، لااقل با امارات می‌بایست تغییر کند.»

ابراهیم رضائی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«بر سر تمامیت ارضی‌مان با هیچ کسی تعارف نداریم و جزایر سه‌گانه ما بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک ایران بوده، هست و خواهد بود. اگر بنا بر توصیه برای مذاکره باشد ما هم روس‌ها را به مذاکره با ژاپن بر سر جزایر کوریل دعوت می‌کنیم.»

مجتبی محفوظی نماینده آبادان:

«جهان فراموش نکند که شعار ⁧انقلاب⁩ شکوهمند ما نه شرقی نه غربی بود و هست. روس‌ها و کل دنیا بدانند ما به ذره ذره خاک و آب و فضای کشورمان حساسیم و به احد الناسی اجازه مداخله در تمامیت ارضی مان را نمی دهیم. حریف هم هرچه گنده‌تر برای ما هیجان انگیزتر است.»

زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«جزایر سه گانه ایران متاعی نیست که همسایگان شمالی بخواهند با همسایگان جنوبی ما معامله کنند؛ ما بر سر تمامیت ارضی خود نه مسامحه می کنیم نه مذاکره و نه معامله.»

سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس:

«خلیج تا ابد فارس و جزایر سه گانه تا ابد ایرانی اند. روسیه هم مثل امارات و آمریکا اگر به هر دلیلی غیر از این بیندیشد، ژاژ می خاید و غلط اضافه نشخوار می کند. والسلام»

علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس:

«روس‌ها خوب می‌دانند، جزایر سه گانه همواره ایرانی بوده و خواهد بود. این‌که آمریکایی‌هایی‌ها توسط امارات دو بار یا بیشتر سر آن‌ها کلاه گذاشته‌اند، نشان می‌دهد آنها درک درستی از مصالح خود ندارند. شبه جزیره کریمه مشخص است مال چه کسی است، خوب است مقداری تاریخ بخوانند.»

احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس:

«دومین بار است که روس ها گنده‌تر از دهانشان سخن می گویند و در تمامیت ارضی ایران دخالت می‌کنند. روسیه باید ابتدا پاسخگوی اشغال کریمه و تحمیل جنگ و کشتار مردم اوکراین باشد. خوش خدمتی به اماراتی‌ها چیزی از موضوع اشغالگری روس‌ها کم نمی کند. جزایر سه گانه ایرانی است و ایرانی خواهد ماند.»

جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«از دستگاه دیپلماسی انتظار داریم پاسخ سیاسی وحقوقی لازم در قبال بیانیه روسی - عربی پیرامون جزایر سه گانه ایرانی را با قدرت و شجاعت اعلام نموده و اقدامات لازم در خنثی سازی این رفتار خلاف امنیت و منافع ملی را انجام دهند این اقدامات جز ایجاد کاهش سطح روابط و تنش در منطقه حاصلی ندارد.»


ایسنا
اخبار مرتبط
جزایر سه‌گانه هرگز از ایران جدا نمی‌شود
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 09:01
تأکید نماینده مجلس بر حفظ حاکمیت؛
جزایر سه‌گانه هرگز از ایران جدا نمی‌شود
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد که جزایر سه‌گانه همواره بخشی از خاک ایران باقی می‌ماند و هیچ عقب‌نشینی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
خلیج فارس؛ وحدت یا بازی در زمین دشمن؟
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 14:13
نورنیوز بررسی می‌کند؛
خلیج فارس؛ وحدت یا بازی در زمین دشمن؟
شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر با تکرار ادعاهای بی‌اساس علیه ایران، تلاش دارد اختلاف‌افکنی در منطقه را تشدید کند. تهران همگرایی و گفت‌وگو با همسایگان را محور سیاست خود می‌داند و هشدار می‌دهد که هر اقدامی مغایر با امنیت و وحدت منطقه، بازی در زمین دشمن است.
معاون وزیر خارجه روسیه: احترام به تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین مسکو است
شنبه 1402/10/02 ساعت 19:40
معاون وزیر خارجه روسیه: احترام به تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین مسکو است
میخائیل باگدانف در دیدار با کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه گزارشی از ششمین مجمع همکاری اعراب و روسیه که 29 آذرماه 1402 در مراکش برگزار شد، ارائه و تأکید کرد: احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی ایران از اصول بنیادین در سیاست خارجی روسیه است.
نظرات

آخرین اخبار
سفر بین سیاره ای میلیاردر رمز ارزی به فضا
کشف جایگزین کلاژن در پشم گوسفند در پزشکی ترمیمی
نانوذرات قادر به درمان دقیق سرطان هستند؟
چرا نمک فشار خون برخی افراد را سریع بالا می‌برد؟
پرتاب قدرتمندترین موشک جهان با موفقیت انجام شد
درمان طبیعی فشار خون با روغن نعنا تنها در 20 روز
ژنرال اسرائیلی: پیروزی ایران واشنگتن و اسرائیل را در تنگنا قرار داد
بایرن مونیخ قهرمان جام حذفی آلمان شد
دختران ملی‌پوش ترامپولین در قهرمانی آسیا راهی فینال شدند
رایزنی وزیر خارجه قطر با مقامات عربستان و امارات برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا
هشدار؛ رگبار و رعدوبرق در راه مازندران
متولی حقوق بازنشستگان تغییر می کند؟
ماکرون خواستار توافق با ایران شد
مقر کردهای تجزیه‌طلب در اربیل هدف قرار گرفت
رسانه عبری: 20 هزار ملوان در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
به صدا در آمدن آژیرهای هشدار در شمال فلسطین اشغالی با حمله پهپادی حزب الله
طلای کاپ آفریقا بر گردن سبحان حکیمی جودوکار ایران
قهرمان زودهنگام لیگ ایتالیا برابر بولونیا متوقف شد
غریب‌آبادی: غرب جای متجاوز و قربانی را عوض کرد
شوک بزرگ آلمان به اوکراین ؛ عضویت بدون حق رأی!
تکمیل ترکیب تیم ملی در اردوی ترکیه با حضور لژیونرها
عکس های منتخب ایران؛ شنبه 2 خرداد 1405
تاج از تغییر محل کمپ تیم ملی ایران در آمریکا خبر داد
جنایت هولناک در دفتر املاک کرج؛ زن جوان قربانی انتقام‌جویی شد
گزارش چند رسانه خارجی مطرح از نزدیک بودن توافق ایران و آمریکا
هزینه دادرسی از جیب بیرانوند پرداخت شد
محکومیت شدید ایران نسبت به حملات رژیم صهیونیستی در لبنان
آغاز انهدام مهمات رمضان در حومه بندرعباس از فردا
نورویدئو | خرمشهر؛ عهد ایستادن تا شهادت
سی ان ان: کابل‌های زیردریایی؛ اهرم جدید قدرت ایران در تنگه هرمز
جاده چالوس از ساعت 22 دوطرفه می‌شود
حملات تروریستی در پاکستان 30 قربانی گرفت
نیروهای مسلح آماده جان‌فشانی و در حالت آماده باش هستند
وزنه برداران به 4 طلا، یک نقره و یک برنز دست یافتند
تاکید رئیس جمهور بر توقف اتلاف منابع در انرژی و آب
ممنوعیت افزایش قیمت خودسرانه خودروهای مونتاژی
روسیه: غرب با «دستور کار مخرب» به کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی آمده است
چگونه سابقه بیمه خود را به 30 روز کامل برسانیم؟ + آدرس سایت
ادعای ترامپ: ایالات متحده به توافق با ایران «بسیار نزدیک‌تر» شده است
تداوم افزایش قیمت بنزین در هند و آسیا
فتح سکوهای پاراوزنه‌برداری جهان توسط بانوی ایرانی/ دو طلای ارزشمند در جیب حسینی
روایت جدید از آخرین متن‌های ردوبدل‌شده میان تهران و واشنگتن؛‌ چرا مذاکره هنوز آغاز نشده؟
انتقاد شدید رهبر انصارالله یمن از وابستگی اقتصادی دولت‌های عربی به قدرت‌های بیگانه
مردم خواستار استعفای نخست وزیر اسپانیا شدند
وضعیت عرضه مرغ تا هفته دیگر متعادل می‌شود
دوقطبی‌سازی هرمز و هسته‌ای؛ طراحی جدید اتاق عملیات رسانه‌ای غرب
پس‌لرزه‌های اقتصادی جنگ ایران بازارهای آسیایی را لرزاند
منبع مطلع: خبر تعلیق غنی‌سازی ایران کاملاً کذب و ساختگی است
شهادت 5 پلیس و یک کودک در پی حمله رژیم صهیونیستی به غزه/ حماس: اسرائیل به دنبال آشوب است
شهادت محیط‌بان هدایت الله دیده‌بان تایید شد