×
سیاسی
شناسه خبر : 159448
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/12 ساعت 08:03
آذرماه 1402 | رمز گشایی از رفتار دو گانه امریکا و اروپا با خشونت گرایی در غزه و کرانه باختری

آذرماه 1402 | رمز گشایی از رفتار دو گانه امریکا و اروپا با خشونت گرایی در غزه و کرانه باختری

در حالی که سکوت معنا دار و در اکثر مواقع همراهی اشکار امریکا و متحدان اروپایی رژیم صهیونیستی از جنایت مستمر تل آویو در غزه از این باریکه کوچک یک گورستان بزرگ برای کودکان، زنان و سایر افراد بی‌گناه ساخته است، لحن تند و معترض ایالات متحده و هم‌پیمانان اروپایی‌اش در محکومیت خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری، سوال‌برانگیز شده و این سئوال را بوجود آورده که دلیل این استاندارد دوگانه چیست؟

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: از آغاز ماه اکتبر، شهرک‌نشینان نزدیک 350 حمله خشونت‌آمیز علیه فلسطینیان در کرانه باختری انجام داده‌اند که دست‌کم 8 غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رسانده، بیش از 83 نفر را مجروح کرده و 1026 فلسطینی را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده‌اند. هرچند خشونت‌هایی که در کرانه باختری جریان دارد با آنچه در غزه می‌گذرد قابل قیاس نیست؛ اما امریکا و شماری از کشورهای غربی که به‌نوعی حامی مالی، تسلیحاتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه هستند در مواضع جداگانه‌ای آنچه در کرانه باختری می‌گذرد را محکوم کردند.

در همین راستا «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه امریکا، تل‌آویو را تحت فشار قرار داد تا شهرک‌نشینانی را که به فلسطینیان حمله کرده‌اند تحت پیگرد قانونی قرار دهد. از سوی دیگر اتحادیه اروپا و ۱۲ کشور اروپایی به همراه کانادا و استرالیا با صدور بیانیه‌ای مشترک، حملات وحشیانه شهرک‌نشینان صهیونیست به فلسطینیان در کرانه باختری را با ادبیاتی شدیداللحن محکوم و تاکید کردند که چنین تحولاتی چشم‌انداز صلح پایدار در منطقه را تهدید می‌کند. در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است؛ استرالیا، بلژیک، دانمارک، اتحادیه اروپا، فنلاند، فرانسه، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد، سوئیس، بریتانیا و کانادا از رژیم اسرائیل می‌خواهند که اقدامات فوری و ملموسی را برای مقابله با خشونت‌های بی‌سابقه شهرک‌نشینان در کرانه باختری صورت دهد.

در همین حال «پولیتیکو» نیز مدعی شده که «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری آمریکا از مقامات ارشد دولت خود خواسته است تحریم‌ها و ممنوعیت صدور روادید علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی که فلسطینی‌ها را از سرزمین‌شان در کرانه باختری آواره می‌کنند، وضع کند. از جمله این اقدامات، عدم اعطای ویزای آمریکا به متخلفان است. 

«کاترین کولونا» وزیر خارجه فرانسه هم چندی پیش در جریان بازدید از یک روستای فلسطینی‌نشین در کرانه باختری، حملات شهرک‌نشینان صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها را محکوم کرد. «جوزپ بورل»، رئیس دیپلماسی اروپا نیز پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که تحریم‌های احتمالی علیه افراط‌گرایان اسرائیلی در کرانه باختری مورد بحث قرار گرفته است. او با اشاره به اینکه هیچ اتفاق نظری در این رابطه وجود ندارد، افزود که پیشنهادی در این موضوع به کشورهای عضو ارائه خواهد کرد.

با توجه به اینکه آمریکا و سران برخی کشورهای غربی رسما به حمایت و تسلیح رژیم صهیونیستی در کشتارهای غزه پرداخته‌اند، این سوال مطرح است که چرا اکنون چنین مواضعی را در قبال شهرک نشینان در پیش گرفته‌اند؟ این دوگانگی رفتاری آنها در قبال غزه و کرانه باختری از کجا نشات گرفته  و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ در پاسخ به این پرسش چند نکته قابل توجه است:

1. غربی‌ها با محوریت توافق اسلو 1993 و نیز طرح‌های به‌اصطلاح «صلح خاورمیانه» همواره به دنبال اجرای طرح سازش فلسطینیها‌ و کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بوده‌ا‌ند. به عبارتی دیگر کرانه باختری الگویی از سازشکاری جهت تاثیرگذاری بر فلسطینی‌ها، کشورهای عربی و اسلامی است. با توجه به این مسئله، غربی‌ها همواره در ظاهر هم که شده با شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در این مناطق مخالفت کرده و آن را مغایر با روند صلح عنوان می‌کردند. حملات شهرک‌نشینان به فلسطینی‌ها در این مناطق باعث شعله‌ور شدن چالش‌های امنیتی خواهد شد که عملاً فروپاشی نمایش چهره‌ای پیروزمند از روند سازش است. بر این اساس است که وزیر خارجه فرانسه عنوان می‌کند: «این گونه اقدامات خطرناک احتمال رسیدن به یک راه‌حل سیاسی را از بین برده و تشکیلات خودگردان فلسطین را تضعیف می‌کند». به عبارتی غرب که در وادی عمل در روند سازش شکست خورده است، پیامد حملات شهرک‌نشینان صهیونیست را آخرین میخ بر تابوت سازشکاری می‌داند؛ لذا بر مقابله با آن اصرار دارد.

2. افراط‌گرایی شهرک‌نشینان که برگرفته از ساختار حاکم بر رژیم صهیونیستی است در حالی افزایش یافته  که همزمان با جنگ غزه، سران این رژیم طرح تسلیح گسترده شهرک‌نشینان را اجرا می‌کنند. در دسترس قرار‌گرفتن سلاح برای شهرک‌نشینان افراطی زمینه‌ساز موج جدیدی از بحران‌های امنیتی در اراضی اشغالی فلسطین و منطقه تحت تسلط تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی می‌شود که عملا وضعت فروپاشیده امنیتی اسراییل را تشدید خواهد کرد.  

3. سران اروپا به عناوین مختلف به مقابله با جنبش بایکوت یا BDSپرداخته‌اند. جنبشی که در دفاع از حقوق فلسطینیان به‌دنبال تحریم اقتصادی و فرهنگی رژیم اسرائیل و اعمال فشار به این رژیم برای پایان‌دادن به اشغال سرزمین‌های فلسطینی است. افراط‌گرایی شهرک‌نشینان فعالیت جنبش تحریم علیه رژیم صهیونیستی را فعال‌تر خواهد کرد و بر بحرا‌ن‌های اقتصادی این رژیم خواهد افزود.

4. جنگ غزه  علاوه بر نمایش توان و قدرت مقاومت و زوال اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی، زمینه‌ساز تقویت مقاومت در کرانه باختری شده است؛ به‌گونه‌ای که از ابتدای این جنگ تا کنون هزاران فلسطینی در کرانه باختری بازداشت و صدها نفر به شهادت رسیده‌اند. در همین حال نظرسنجی‌ها نیز از افزایش محبوبیت مقاومت در کرانه باختری حکایت دارد. در یک نظرسنجی که توسط موسسه معتبر نظرسنجی فلسطینی PSR صورت گرفته، نزدیک به ۹۰درصد، خواهان استعفای «محمود عباس» از ریاست تشکیلات خودگردان شده‌اند. همچنین مطابق این افکارسنجی، ۴۴درصد از مردم کرانه باختری از حماس حمایت می‌کنند؛ در حالی که در سپتامبر گذشته و پیش از «طوفان الاقصی» تنها ۱۲درصد از مردم این منطقه از حماس حمایت می‌کردند. ۸۲درصد فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری هم از عملیات غافلگیرانه حماس حمایت کرده‌اند. این مولفه‌ها نشان‌دهنده آمادگی کرانه باختری برای مقاومت مسلحانه و تقویت رویگردانی از سازش و تضعیف تشکیلات خودگردان است. افراط‌گرایی شهرک‌نشینان به تضعیف بیشتر تشکیلات خودگردان و تقویت گروه‌های مقاومت  می‌انجامد که نتیجه نهایی آن نیز تکرار مقاومت در این منطقه خواهد بود. حال آنکه رژیم صهیونیستی توان جنگ در دو جبهه غزه و کرانه باختری را نخواهد داشت و جنگ در کرانه باختری به صورت عملی موجب کوتاه‌ترشدن نوار امنیتی صهیونیست‌ها خواهد شد

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت واکنش‌های آمریکا و اروپا به افراط گرایی شهرک‌نشینان طی هفته‌های اخیر نه رویکردی حمایتی ازمردم فلسطین بلکه به‌منزله تنفس مصنوعی به روند سازش، حفظ تشکیلات خودگردان و نیز پیش‌گیری از گسترش مقاومت در کرانه باختری است.  


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه 2.5 میلیون گران تر شد+جدول قیمت ها
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید