×
فرهنگی
شناسه خبر : 159413
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/09/29 ساعت 13:44
یمن کابوس اسرائیل

جعفر قنادباشی*

یمن کابوس اسرائیل

در حال حاضر ارتش ملی یمن اعلام کرده حملات خود را صرفا علیه اهداف اسرائیلی متمرکز کرده است اما آمریکایی‌ها با اقدامات خطرناک خود در منطقه باعث گسترش دامنه تهدیدات یمنی‌ها خواهند شد و تهدیدی که تا پیش از این متوجه اسرائیل بود به یک خطر ضد آمریکایی و ضدغربی تبدیل خواهد شد.

نورنیوز- گروه سیاست: آمریکایی‌ها طی هفته‌های گذشته در اقدامات خود علیه نیروهای مقاومت یمن دچار دشواری‌های بسیار زیادی بوده‌اند و اکنون دست به تشکیل یک ائتلاف نیم‌بند زده‌اند اما باید بدانند با این‌گونه تدابیر ناشیانه و محاسبات غلط ممکن است وارد منجلاب بسیار بزرگی شوند که خروج از آن به این راحتی‌ها امکان‌پذیر نباشد و هزینه‌های زیادی برای‌شان داشته باشد. آمریکایی‌‌ها در سال‌های گذشته به‌عنوان حامی اصلی عربستان در جنگ با یمن، طعم رویارویی با مردم این کشور را چشیده‌اند.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که آمریکا حدود ۹ سال قبل با تحریک عربستان، جنگ یمن را شروع کرد و در این سال‌ها بر تداوم این جنگ اصرار داشت، جلوگیری از برپایی مردم‌سالاری دینی در یمن و اشراف قدرت برآمده از این مردم‌سالاری بر دریای سرخ بود. اما اکنون دقیقا همان کابوسی که آمریکایی‌ها از آن فرار می‌کردند، تحقق یافته است و  نتیجه اشتباهات خود را در ۹سال گذشته مشاهده می‌کنند. الان هم اگر به اشتباهات خود ادامه دهند، ممکن است این کابوس جنبه بسیار خطرناک‌تری پیدا کند و تحولات مرتبط با یمن به پدیده‌ای تبدیل شود که حضور آمریکا در منطقه را برای همیشه پایان دهد. 

البته آمریکایی‌ها از تشکیل ائتلاف علیه یمن، اهدافی دارند و این رویا را در سر می‌پرورانند که به این بهانه، حضور بیشتر خود را در منطقه مشروعیت ببخشند و تحت پوشش ائتلاف علیه یمن بتوانند ائتلافی شبیه ناتو در منطقه درست کنند تا خود را در رأس ارتش‌های منطقه قرار دهند. واشنگتن قصد دارد در چارچوب این ائتلاف، حضور رقبای خود را از جمله چین و روسیه در منطقه محدود کند. اما این رویای آمریکایی‌ها نه‌فقط تحقق‌پذیر نیست بلکه می‌تواند به کابوسی وحشتناک برای این کشور تبدیل شود.

آمریکا پیش از این در چارچوب ائتلافی که با ادعای عملیات ضدداعش تشکیل داده بود، علاقه‌مند بود اهدافی را که اکنون در سر دارد، محقق کند اما نتوانست و ۹ سال قبل در قالب ائتلاف علیه یمن نیز این اهداف را دنبال کرد که باز هم موفق نشد و ائتلاف قبلی علیه یمن به‌دلیل اختلافات فراوان از هم پاشید. دلیل آن هم مشخص بود، چراکه هماهنگ کردن ارتش‌های متفاوت که خواسته‌های مختلفی را دنبال می‌کردند بسیار دشوار بود و همین مسأله مانع تحقق رویای آمریکا شد.رویای فعلی آمریکا نیز از نظر سیاسی مخالفانی دارد و آمریکایی‌ها توان حضور پرمسأله در منطقه را ندارند.

در حال حاضر ارتش ملی یمن اعلام کرده حملات خود را صرفا علیه اهداف اسرائیلی متمرکز کرده است اما آمریکایی‌ها با اقدامات خطرناک خود در منطقه باعث گسترش دامنه تهدیدات یمنی‌ها خواهند شد و تهدیدی که تا پیش از این متوجه اسرائیل بود به یک خطر ضد آمریکایی و ضدغربی تبدیل خواهد شد واز این به بعد نه‌فقط کشتی‌های رژیم صهیونیستی که کشتی‌های سایر کشورهای عضو این ائتلاف نیز می‌توانند به عنوان اهداف نیروهای یمن مورد حمله قرار گیرند. نکته دیگر حملاتی است که در حال حاضر علیه صهیونیست‌ها انجام می‌شود وصرفا ازسوی ارتش ملی یمن ونیروهای مقاومت صورت می‌گیرد اما حمله آمریکا و کشورهای ائتلاف به این مرکزیت، باعث گسترش آن به تمام گروه‌های یمنی می‌شود وهمه مردم این کشور را درگیر می‌کند. 

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا شنبه 28 شهریور
تعیین اعضای جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
تب کریمه کنگو در یزد جان زن جوانی را گرفت؛ ماجرای گوشت غیرمجاز چه بود؟
هشدار نفتی آمریکا؛ واشنگتن برای مهار قیمت‌ها سراغ ذخایر راهبردی می‌رود
تنش در صنعا؛ یمن از خنثی‌سازی اقدام امنیتی خبر داد
آمار جدید گردشگری ایران؛ ورود گردشگران نصف شد، خروج مسافران افزایش یافت
شاهکار دختران شطرنج ایران؛ فرانسه را مات کردند!
پیش‌ بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 28 شهریور 1405 /شروع هفته با افزایش قیمت طلا
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 28 شهریور+ برنامه خاموشی
پایان حضور نظامی آمریکا در عراق نزدیک شد؛ خروج آخرین نیروها تا 30 سپتامبر
تصادف هولناک در اصفهان؛ خودروها پس از برخورد زنجیره‌ای آتش گرفتند
افشای جزئیات محرمانه ریاض در اردن؛ پای موساد و امان در میان است
مشکل سوخت‎‌رسان‌های آمریکایی در فرودگاه‌های صهیونیستی
تور شکارچیان غیرمجاز در گچساران پهن شد؛ توقیف19 قبضه سلاح
بازار نفت عقب نشست؛ کاهش قیمت‌ها با وجود سایه تنش‌های خاورمیانه
پوتین درباره تولید پهپاد وتجهیزات نظامی در روسیه چه گفت؟
تکذیب تعیین محدودیت زمانی برای انحصار سلاح در عراق
صدای پای متجاوزان نزدیکتر می‌شود
انفجار انتحاری در پاکستان 21 کشته برجا گذاشت
به‌روزرسانی فهرست محدودیت سفر مقامات اروپایی به قلمرو مسکو
شوک نفتی در عربستان
نورنما | صدای ماندگار تبریز، مرثیه‌سرای عشق و آیینه
ادعای رسانه سعودی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به تهران