×
اقتصادی
شناسه خبر : 159412
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/09/29 ساعت 13:44
نقره داغ 138 هزار میلیاردی بهمن موتور؛ پرونده سایر گرانفروشان به کجا رسید؟

نقره داغ 138 هزار میلیاردی بهمن موتور؛ پرونده سایر گرانفروشان به کجا رسید؟

در حالی که خبرها از تداوم ترفندهای مونتاژکاران برای افزایش قیمت محصولات عرضه شده در سامانه یکپارچه خودرو به بهانه‌های مختلف حکایت دارد، سازمان تعزیرات حکومتی در حکمی یک شرکت خودروساز را به دلیل گرانفروشی موظف به پرداخت بیش از 138 هزار میلیارد ریال جریمه کرد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: هفته‌های پیش خودروسازان برای آنکه بتوانند با سود بیشتری محصولات خود را به فروش برسانند، درخواست افزایش قیمت را به شورای رقابت داده بودند و این شورا بعد از مدت‌ها که با درخواست گرانی قیمت خودروسازان و مونتاژ کاران موافقت کرده بود، این‌ بار ‌افزایش دوباره قیمت‌ها را رد کرد. 

حال سازمان تعزیرات حکومتی براساس حکمی که در شعبه هفتم ویژه رسیدگی به تخلفات مهم و ملی صادر شده است، شرکت بهمن موتور را به دلیل گرانفروشی موظف به پرداخت مبلغ ۱۳هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان کرد.

در این حکم تخلف گران فروشی شرکت بهمن موتور محرز و مسلم تشخیص داده شده و این شرکت مطابق ارزش ریالی تخلف که معادل ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال است به ۳ برابر ارزش ریالی تخلف به میزان ۲۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال محکوم شده است، البته به لحاظ ماده ۱ مصوبه جلسه شصت و نهم شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورخ ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری از سران قوا که تمامی جریمه‌های مندرج در قانون تعزیرات حکومتی و قانون نظام صنفی در هر مراتب به پنج بار افزایش پیدا کرده است، شرکت بهمن موتور باید جریمه ۱۳۸ هزار و ۶۰۶ میلیارد ریال را پرداخت کند.

سازمان حمایت: شکایت کنید!

تیرماه امسال بود که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اعتراض نسبت به اقدامات خودروسازان در گرانفروشی، ضمن اعلام آمادگی برای رسیدگی به تخلفات مونتاژکاران، اعلام کرده بود که متقاضیان و خریداران خودرو از شرکت‌های مونتاژی با قیمت‌های بالاتر از نرخ‌های ابلاغی شورای رقابت، می‌توانند با ارایه شکایت مستند نسبت به پیگیری آن اقدام کنند.

این اظهارات در پاسخ به موضوعات مطروحه توسط سازمان تعزیرات حکومتی پیرامون عملکرد شرکت‌های خودروساز مونتاژی عنوان شده بود. 

ثبت ۵۸۰ پرونده گرانفروشی در تعزیرات حکومتی

یک ماه پیش بود که محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص گرانفروسی خودروسازان گفته بود که در خصوص گرانفروشی خودرو حدود ۵۸۰ پرونده با شکایت شاکی خصوصی علیه خودروسازان تشکیل شده و از این تعداد برای ۳۱۹ مورد حکم صادر شده است.

به گفته او، علاوه بر اینکه شرکت خودروساز باید میزان پول اضافی دریافت شده نسبت به مصوبه شورای رقابت را به خریدار بازگرداند؛ باید بابت گرانفروشی، جزای نقدی نیز به حساب صندوق دولت واریز کند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اذعان داشت که با توجه به حجم پرونده‌های گرانفروشی خودرو از سوی شرکت‌های خودروساز، یک شعبه  برای رسیدگی به پرونده‌های مهم و ملی ایجاد شد تا همه شکایات به این شعبه ارجاع و به سرعت رسیدگی شود.

بهانه‌تراشی با زیان انباشته!

اما شرکت‌های خودروسازی هر ماه اعداد عجیب و غریبی از زیان انباشته خود مطرح می‌کنند و می‌گویند تا زمانی‌ که قیمت‌گذاری برداشته نشود، زیان آنها افزایش بیشتری پیدا می‌کند، اما چرا خودروسازان و مونتاژ کاران زیان‌ ده هستند؟ چرا در اکثر کشورها قیمت خودرو در قیاس با ایران پایین‌تر است و هیچ خودروسازی هم زیان‌ ده نیست، اما در ایران تولید اکثر خودروها در خط زیان است یا خوشبینانه زیان و سود برابر است؟ این ضرر و زیان در شرایطی است که خودروهای تولید داخل به دلیل کیفیت، ‌به روز بودن و سایر موضوعات اثرگذار در خرید خودرو در مقایسه با خودروهای خارجی سطح بسیار پایین‌تری دارند.

افزایش قیمت داشتیم افزایش تولید نه!

خودروسازان و مونتاژ کاران به جای آنکه محصولات جدید روانه بازار کنند از هر فرصتی استفاده می‌کنند که بر قیمت‌ها بیفزایند و شورای رقابت را مجاب کنند تا مجوز افزایش قیمت به آنها بدهد. تنها در سال‌ جاری بیش از ۱۲ بار قیمت انواع خودروها افزوده شده است یعنی هر ۲ ماه، سه مرتبه. 

این شرایط در حالی است که خودروسازان مدعی شده بودند با اصلاح قیمت می‌توانند تولید حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو (منهای مونتاژ) را محقق کنند اما گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد خودروسازان در این حوزه هم ناکام بوده‌اند. 

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، تولید خودرو و قطعات در آبان‌ ماه امسال نسبت به مهر‌ ماه، رشد ۵.۳ درصدی داشته، اما نسبت به آبان‌ ماه سال ۱۴۰۱ کاهش ۲۸.۳ درصدی را تجربه کرده است. در زمینه شاخص فروش نیز در آبان‌ ماه امسال فروش خودرو نسبت به مهرماه امسال رشد ۲۴.۲ درصدی را به ثبت رسانده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار