رسانههای خارجی: کلوپ روسی والدی، الکساندر راکوویک - هنگامی که شبه نظامیان حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از غزه به اسرائیل حمله کردند و بیش از هزار نفر را کشتند کردند، در همان روز، پس از اولین واکنشهای عمومی اسرائیل، مشخص بود که اسرائیل برای انتقام از این کشتار، اصل تورات را به کار خواهد گرفت. بنابراین، جای تعجب نیست که اسرائیل امروز از اصل "چشم در برابر چشم" در نوار غزه استفاده می کند. اصل قصاص در تورات (یا عهد عتیق) را نباید با خونخواهی اشتباه گرفت، زیرا از طریق آشتی می توان از دشمنی و خونریزی جلوگیری کرد.
انتقام مقدس برای همیشه ادامه دارد. هیچ آشتی وجود ندارد و هرگز نمی تواند وجود داشته باشد تا زمانی که انتقام انجام شود. پس از جنگ جهانی دوم، میهن پرستان صرب انتقام مقدسی را از برخی از همدستان نازی اوستاشای کرواسی که دستور نسل کشی داده بودند و در نسل کشی صدها هزار صرب، یهودی و روم شرکت داشتند، انجام دادند.
در این راستا، برای بسیاری از صربهای آگاه کاملاً روشن است که چرا بنیامین نتانیاهو پیامهای کتاب مقدسی را برای سربازان اسرائیلی ارسال میکند تا آنها را متقاعد کند که جنگی که اسرائیل علیه حماس انجام میدهد فقط یک درگیری نظامی معمولی نیست، بلکه یک جنگ مقدس یهودی است.
همچنین پیامهای نتانیاهو برای فلسطینیها، حماس، حزبالله و سایرین در خاورمیانه شفاف است. به هر حال، هیچ عرصه ای برای برخورد سه دین توحیدی (یهود، مسیحی و مسلمان) مانند خاورمیانه وجود ندارد.
در پاسخ به حملات حماس ، اسرائیل اقدامی تلافی جویانه انجام داد که احتمالاً هدفش این بود که کل جمعیت فلسطینی نوار غزه را ترک کرده و به سمت صحرای سینا مهاجرت کنند. وسعت ویرانی شهر محاصره شده غزه به حدی است که معلوم نیست چیزی باقی بماند یا خیر. شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه اسرائیل قصد دارد از شهر غزه «پارکینگ بزرگی بسازد»، یعنی آن را به طور کامل تسطیح کند. ارتش اسرائیل این ظرفیت و انگیزه را دارد که به تنهایی غزه را محو کند.
کشورهای اروپای غربی همگی قتل عام حماس را محکوم کرده اند، تاکید کردهاند که اسرائیل طبق قوانین بینالمللی حق دفاع از خود را دارد و خواستار راه حل سیاسی برای درگیری شدهاند. با این حال، غرب سیاسی برای جلوگیری از پاکسازی قومی فلسطینیان در غزه به طور جدی انگشت خود را بلند نخواهد کرد.
اگرچه اسرائیل به خودی خود یک تمدن خرد است، اما این کشور قلعه غرب در خاورمیانه است. ایالات متحده آمریکا قاطعانه در کنار اسرائیل ایستاده است. در این راستا، نخبگان سیاسی آمریکای شمالی و اروپای غربی راه حل اسرائیل برای نوار غزه را خواهند پذیرفت، حتی اگر برخی از آنها به طور علنی علیه استفاده بی رویه از زور که تاکنون منجر به کشته شدن حدود ۱۵۰۰۰ فلسطینی از جمله ۶۰۰۰ کودک شده است صحبت کرده باشند.
یعنی مواضع انتقادی مقامات فرانسه، اسپانیا، ایرلند، بلژیک و نروژ در قبال استفاده بی رویه اسرائیل از زور، درحد شعار است و اقدامات اساسی در مجامع بین المللی برای توقف کشتار درغزه دنبال نشده است. اینجا و آنجا موضع صریح تری درباره لزوم خروج نیروهای اسرائیلی از غزه اعلام می شود، برخی تصمیمات سیاسی برای استفاده داخلی اتخاذ شده و گاه تاکید می شود که هدف نهایی باید راه حل دو کشوری باشد.
از سوی دیگر انگلیس، آلمان و اتریش آشکارا از اسرائیل حمایت می کنند. وقتی صحبت از ترکیه به میان میآید، حمایت این کشور از فلسطین و لفاظیهای خصمانهاش نسبت به اسرائیل به هیچ وجه چشمانداز اروپایی محسوب نمیشود. یوشکا فیشر وزیر امور خارجه آلمان در ۳۱ اکتبر ۲۰۰۲ در واشنگتن گفت که ترکیه زمانی که مکزیک بخشی از ایالات متحده آمریکا شود، وارد اتحادیه اروپا خواهد شد.
از آغاز کمپین نظامی اسرائیل علیه حماس، استفاده بی رویه از زور منجر به تلفات غیرنظامیان در نوار غزه شده است و تظاهرات بسیاری را در جهت حمایت از فلسطین و صلح در غرب اروپا برانگیخته است که گاهی صدها هزار نفر را گرد هم می آورد. معترضان شامل مسلمانان اروپای غربی و همچنین فعالان ضد جنگ غربی و شهروندان نگران هستند.
با این حال، رسانههای اسرائیلی پیامهایی را که در برخی از این راهپیماییها منتشر شده است،را «یهود ستیزی» خواندهاند. این موجب می شود بخش دیگری از مردم نسبت به ان و ا کنش نشان دهند.
با این وجود، صداهای انتقادی برخی از رهبران در اروپای غربی، تلاشهای سازمانهای بشردوستانه و اعتراضهای متعدد در شهرهای غربی فاقد طنین قابل توجهی است و به حل سریع بحران کنونی غزه منجر نخواهد شد. راه حل نهایی جنگ بین اسرائیل و حماس توسط اسرائیل و با حمایت ایالات متحده آمریکا ارائه خواهد شد. همه در غرب با آسودگی خاطر با آن موافقت خواهند کرد، زیرا جنگ پایان خواهد یافت و دلیل اختلافات آنها به نتیجه خواهد رسید.
بنابراین دیگر اختلافات اساسی میان نخبگان غربی در مورد نوار غزه و سرنوشت غیرنظامیان آنجا وجود نخواهد داشت.
درگیری بین اسرائیل و حماس توجه غرب را از درگیری در اوکراین منحرف کرد. حتی قابل مشاهده است که در میان بسیاری از غربی ها، هیچ تقارنی در نگرش به این دو جنگ وجود ندارد. یعنی در عین حال عواملی در غرب وجود دارند که هم علیه روسیه و هم با اسرائیل مخالف هستند. این امر به مذاق برنامه ریزان غربی خوش نیامد که اسرائیل را سنگر غرب در خاورمیانه می دانند. تعداد کمی از افراد عاقل امروز در غرب به چرخش های رسانهای قبلی معتقدند که روسیه و ایران پشت اقدامات حماس برای منحرف کردن توجه افکار عمومی از عملیات نظامی ویژه در اوکراین بودند.
میزان تجاوزی که اسرائیل با آن به نوار غزه حمله کرد به افکار عمومی غربی نشان داد که ارتش روسیه به طور غیر قابل مقایسه ای به قوانین بینالمللی احترام میگذارد. انجام چنین نتایجی در صفوف نخبگان غربی اجتناب ناپذیر است. اما این بدان معنا نیست که غرب سیاسی ادغام مجدد نیمی از اوکراین به روسیه را منطقیتر خواهد پذیرفت.
نشر مطالب درستون «از رسانههای خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاعرسانی صورت میگیرد
نورنیوز