×
فرهنگی
شناسه خبر : 157201
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/09/26 ساعت 15:59
افزایش تعطیلات آخر هفته در انتظار تصمیم مجلس؛ احتمال تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه

افزایش تعطیلات آخر هفته در انتظار تصمیم مجلس؛ احتمال تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حالی از احتمال بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری ادارات به 40 ساعت طی هفته جاری خبر داده که بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های فراوانی پیرامون مزایا و معایب این لایحه در جریان است.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: حسین گودرزی اعلام کرد که به احتمال زیاد لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته به ۲ روز و کاهش ساعت کاری کارکنان به ۴۰ ساعت طی هفته جاری در مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد. به گفته کارشناسان با تصویب این لایحه و افزایش تعطیلات آخر هفته از یک به ۲ روز، ایران در این شاخص در مرتبه کشور‌های توسعه‌یافته قرار خواهد گرفت.

به گفته سخنگوی کمیسیون اجتماعی، در سده اخیر جنبش‌های کارگری در جهان در جهت کاهش ساعات کار تلاش‌های مستمری داشته‌اند، اکنون مجلس و دولت مصمم هستند با افزایش تعطیلات هفتگی به ۲ روز در جهت ارتقاء منزلت کارکنان و تقویت کیفیت کار، حضور بیشتر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و تقویت خانواده‌محوری در جامعه بر اساس ارزش‌های ایرانی و اسلامی گام بردارند.

از سوی دیگر اقتصاددانان مسائل دیگری نیز پیرامون تعطیلات آخر هفته مطرح می‌کنند از جمله اینکه تعطیلات یک و نیم روزه از ظهر پنجشنبه تا صبح شنبه ایران منجر به کاهش تعاملات تجاری با جهان است، چرا که بسیاری از کشورهای طرف قرارداد تجاری ایران، روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل بوده و این عدم تطبیق سبب شده تا ایران عملا ۳.۵ روز با دنیا ارتباطی نداشته باشد.

از این روست که پیشنهاد تغییر روز تعطیلات آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه نیز مطرح و مورد استقبال فعالان اقتصادی قرار گرفته است. به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، به دلیل عدم هم‌خوانی تعطیلات آخر هفته ایران با بیش از ۹۰ درصد کشورهای دنیا، ارتباطات تجاری فعالان اقتصادی عملاً ۴ روز در هفته با دنیا قطع است.

به گفته لاهوتی، حتی کشورهای اسلامی مثل ترکیه، سوریه و پاکستان سال‌ها است که تعطیلات پایان هفته خود را به شنبه و یکشنبه منتقل کرده‌اند و به تازگی امارات متحده عربی نیز این هماهنگی تعطیلات را با دنیا انجام داده و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر پیوستن عربستان نیز به این جرگه به گوش می‌رسد.

البته اختلاف نظرهایی نیز  در مورد انتخاب روز پنج‌شنبه یا شنبه به عنوان تعطیلات آخر هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شده است. منتقدان، مسائل شرعی را مانع می‌دانند و طراحان می‌گویند هیچ منع شرعی وجود ندارد. گزارش کمیسیون اجتماعی در این زمینه نیز به صحن علنی ارجاع شده تا نمایندگان درباره آن تصمیم گیری کنند و اگر به تصویب برسد، اختیار شیوه اجرای آن با دولت خواهد بود. 

حال باید دید که با توجه به مشغله کاری مجلس یازدهم در هفته‌های پایانی فعالیت و زمان محدود پیش رو برای بررسی دو لایحه مهم برنامه هفتم توسعه و همچنین بودجه ۱۴۰۳، آیا فرصت کافی برای رسیدگی به لایحه تغییر روز و ساعت تعطیلات پایان هفته میسر خواهد بود یا خیر؟


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پایان تلخ معمای ناپدید شدن زن 35 ساله در مشهد
صعود تاریخی فراعنه در شب حذف آخرین نماینده آسیا
اعتراف کی‌روش پس از حذف غنا: کلمبیا بهتر بود
دعوت ویژه رونالدو از کودک زلزله‌زده ونزوئلایی
حماسه حضور در روز وداع؛ روایتی از بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
کلمبیا آخرین مسافر یک‌هشتم نهایی شد؛ پایان راه غنا با کی‌روش
آماده‌سازی 950 بوستان تهران برای اسکان زائران
جزئیات بازنگری در کسورات حقوق نیروهای مسلح
وقتی سپیده، با نام او طلوع کرد
پیام سرمربی مصر برای فلسطین پس از تاریخ‌سازی در جام جهانی
نبرد در ایستگاه پایانی؛ برنامه کامل مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی 2026
ادامه آلودگی هوا در مشهد برای سومین روز متوالی
آمادگی پارکینگ‌های ورودی تهران برای خودروهای زائران مراسم رهبر شهید
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 13 تیر 1405
شوک به هواداران؛ پرونده اسکوچیچ در پرسپولیس بسته شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 13 تیر 1405+ جدول قیمت ها
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای ورودی تهران و البرز
بارزانی: «مبارزه» مهم‌ترین میراث آیت‌الله خامنه‌ای است
قالیباف: قدردان همراهی ملت پاکستان در روزهای سخت هستیم
فعالیت 24 ساعته و رایگان متروی تهران آغاز شد
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیرماه در تهران
دست برتر ایران در دیپلماسی سوگ
آرژانتین از لبه پرتگاه بازگشت؛ کیپ ورد همه را شگفت زده کرد
تشخیص دیرهنگام این دو اختلال روانی می‌تواند خطرناک باشد
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره) وخیابانهای اطراف
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب