×
سیاسی
شناسه خبر : 157101
تاریخ انتشار : جمعه 1402/09/24 ساعت 20:41
زلنسکی هم آینه عبرت شد

«نورنیوز» عقب‌نشینی امریکا و اروپا از حمایت مالی و تسلیحاتی اوکراین را بررسی می‌کند

زلنسکی هم آینه عبرت شد

دوره‌گردی رئیس‌جمهور اوکراین در امریکای لاتین برای جذب حمایت‌های مالی در کنار گزارش‌های متعدد از عقب‌نشینی امریکا، آلمان و سایر متحدانِ غربی کی‌یف از مساعدت‌های تسلیحاتی، حکایت از این دارد که ولودیمیر زلنسکی در کشاکش نزاع نظامی با روسیه تنها مانده است و پایان خود را قریب‌الوقوع می‌بیند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «بلینکن»، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده اعلام کرد که اگر کنگره، بودجه اضافی برای تأمین نیازهای کی‌یف را تأیید نکند، ممکن است بسته کمک نظامی جدید، آخرین بسته کمک امریکا به اوکراین باشد.  

سخنان بلینکن هر چند در ظاهر هشداری به کنگره در باب رد درخواست کاخ سفید است، اما کلیدواژه «آخرین بسته» در کنار تحولات دیگر ازجمله تقلاهای «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین برای جلب منابع حمایتی جدید در آمریکای لاتین و نروژ، بیانگر تصمیماتی کلان‌تر از سوی آمریکا و آتش‌افروزان جنگ اوکراین و روسیه است.

غرب تا پیش از این هرگونه مذاکره با روسیه را مردود می‌دانست، اما در رخدادی قابل توجه نشریه آلمانی «بیلد» گزارش داده برلین و واشنگتن مخفیانه به‌دنبال وادارکردن رئیس‌جمهور اوکراین برای مذاکره با روسیه هستند. این نشریه به نقل از منابعی که  به نام آنها اشاره‌ای نکرده، نوشته: نحوه ارسال سلاح از سوی این دو کشور به اوکراین به گونه‌ای است که کی‌یف متوجه شود قادر به بازپس‌گیری اراضی از دست رفته‌اش نیست. گزارش رسانه آلمانی با گزارش‌های چندین رسانه دیگر غربی در روزهای گذشته مبنی بر اینکه حامیان غربی اوکراین به سمت مذاکرات صلح با روسیه متمایل شده‌اند، همخوانی دارد. «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چند هفته پیش با هشدار درباره کاهش کمک‌های واشنگتن به کی‌یف گفت، اعضای این اتحادیه باید آمادگی سیاسی لازم برای تبعات این کاهش را داشته باشند؛ در حالی که ما دیگر انتظار پیروزی سریع اوکراین بر روسیه را نداریم.

فروکش‌کردن حمایت غرب از اوکراین زمانی آشکارترمی‌شود که دولت آلمان از تصمیم خود جهت تعویق ارسال موشک‌های «تاروس» به اوکراین خبر داده و صدراعظم این کشور عنوان کرده نگران امنیت جانی تکنسین‌های آلمانی است که قرار است برای آموزش نگهداری و بهره‌برداری از این سلاح موشکی پیشرفته به اوکراین سفر کنند. «شالاندا یانگ»، رییس اداره مدیریت و بودجه کاخ سفید در همین راستا گفت: «منابع آمریکا تا پایان سال برای تجهیز جنگ اوکراین تمام خواهد شد و برای تامین بودجه هیچ چراغ جادویی وجود ندارد. پول نداریم و زمانی هم برایمان باقی نمانده است.»

رسانه های غربی نیز که زمانی از موفقیت تحریم‌ها علیه روسیه می‌گفتند، اکنون به شکست تحریم‌ها اذعان می‌کنند؛ چنانکه «فایننشال‌تایمز» با انتشار گزارشی اذعان کرد: «افزایش تجارت کشورها با روسیه نگرانی‌هایی را بین آمریکا و متحدان غربی‌ واشنگتن برانگیخته و ضمن بی‌اثر نشان‌دادن تحریم‌های غرب علیه مسکو از تمایل بیشتر کشورها برای مراوده با روسیه حکایت دارد.»

سرویس اطلاعات خارجی روسیه هم به‌‌تازگی اعلام کرد با توجه به شکست‌های مفتضحانه کی‌یف چه در میدان نبرد و چه در امور داخلی، حامیان غربی اوکراین نسبت به سرنگونی زلنسکی و یافتن جانشینی مناسب برای وی ابراز تمایل کرده‌اند.

شروط روسیه برای پایان جنگ اوکراین

زنگ پایان حمایت اروپا و ناتو از اوکراین در شرایطی است که «دیوید آراخامیا»، مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف در مذاکرات صلح استانبول افشا کرده که مسکو در ماه مارس ۲۰۲۲ به کی‌یف به‌صورت مشروط توافقی برای صلح و اتمام جنگ پیشنهاد داده است.

این قانونگذار اوکراینی که ریاست گروه پارلمانی حزب «خدمتگذار مردم» حزب رئیس‌جمهور اوکراین را برعهده دارد، توضیح داد ؛مهمترین شروط روسیه پذیرش بی‌طرفی از سوی اوکراین است؛ مانند تعهد فنلاند به عدم پیوستن به ناتو.

رفتار غربی‌ها در قبال اوکراین یادآور اقداماتی است که آنها علیه ده‌ها کشور دیگر در اقصی‌نقاط جهان ترتیب داده و در نهایت نیز آنها را به حال خود رها کردند. تنش‌آفرینی‌های انگلیسی‌ها در مرزهای پاکستان و هند در منطقه کشمیر که همچنان محل منازعه طرفین است، جنگ صربستان در دهه 1990 که با نسل‌کشی در سربرنیتسا همراه بود،20 سال اشغالگری در افغانستان که در نهایت با خیانت آشکار به «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور غرب‌گرای این کشور خاتمه بافت، سرنوشت صدام و حزب بعث عراق، خیانت غرب به اقلیم کردستان عراق و سرنوشت سیاه لیبی و معمر قذافی، تجزیه سودان جنوبی، اختلاف‌افکنی و جنگ‌افروزی در بسیاری از کشورهای آفریقایی تنها گوشه‌ای از رفتارهای غرب در جهان است که امروز در اوکراین تکرار می‌شود. سران کی‌یف از جمله زلنسکی که زمانی در توهم برخورداری همه‌جانبه از حمایت‌های غرب بودند، امروز گرفتار درس‌نگرفتن از تجربیات تاریخی شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود آنها نیزبزودی به همین سرنوشت دچار شوند. سرنوشتی که نتیجه تلخ دل‌بستن به وعده‌های غربی است که به هیچ تعهدی غیر از منافع خود پایبند نیست.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار