×
سیاسی
شناسه خبر : 156965
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/21 ساعت 16:07

«نورنیوز» از نسخه آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی در آب‌ها گزارش می‌دهد؛

اردوکشی دریایی 40 کشور برای مقابله با عملیات یمن در دریای سرخ

همزمان با آغاز سومین ماه از دور تازه هجوم اشغالگران به غزه، باز شدن یک جبهه جدید در دریا، خارج از پیش‌بینی‌های این رژیم و متحدانش بود. امروز و با افزایش حملات موشکی و پهپادی یمن و هشدار به کشتی‌های غیراسرائیلی حامل محموله‌های رژیم صهیونیستی تحلیلگران بین‌المللی بخشی از تمرکز خود را متوجه دریای سرخ کرده‌اند. این روند اعتراض و تقلای متحد اصلی تل‌آویو یعنی آمریکا را به دنبال داشته که واپسینِ آن رونمایی از ایده ائتلاف 40 کشوری در دریای سرخ است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: اوایل جنگ اخیر در غزه و زمانی که انصارالله یمن به اسرائیل در مورد عدم ورود به فاز حمله زمینی به غزه هشدار داد، خیلی‌ها این موضع را جدی نگرفتند، اما سه روز پس از شروع حمله زمینی، یمن با چند موشک و پهپاد، بندر و شهر ایلات در جنوبی‌ترین نقطه فلسطین اشغالی را هدف گرفت تا نشان دهد پای حرفش ایستاده است.

تهدید کشتی‌های حامل بار به مقصد یا از مبدأ اراضی اشغالی و تسلط بر کشتی «گلکسی لیدر» طلیعه عملیاتی بود که همچنان ادامه دارد و  نگرانی اصلی‌ترین حامی و متحد رژیم اسرائیل را به دنبال داشته است. هفته پیش بود که «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی جو بایدن خبر داد آمریکا با کشورهای دیگر در حال مذاکره است و می‌کوشد آنها را به تشکیل یک نیروی دریایی بین‌المللی ترغیب کند تا به زعم آنها عبور ایمن کشتی‌ها در دریای سرخ تضمین شود.

در آخرین تحول «اسکای‌نیوز عربی» به نقل از یک مقام وزارت دفاع آمریکا خبر داد که ایالات متحده در تلاش است ۴۰ کشور را به این نیروی دریایی بین‌المللی ملحق کند. به گفته این مقام آمریکایی «نیروی دریایی یادشده، منطقه‌ای به وسعت سه میلیون مایل از آب‌های بین‌المللی را زیر نظر خواهد گرفت و شامل کشورهای عضو فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) می‌شود.» ادعای تشکیل ائتلاف دریایی از چند منظر قابل تأمل است؛

۱. ائتلاف‌سازی‌های قدیمی آمریکا از افغانستان و عراق گرفته تا لیبی و اکراین، از خلیج فارس تا دریای چین و... هیچگاه به نتیجه مطلوب منجر نشده و تمامی این ائتلاف‌ها پس از مدتی فروپاشیده و عملا به رسوایی برای آمریکا مبدل شده است. فرار مفتضحانه از افغانستان، شکست در بلعیدن عراق و سوریه، شکست طرح خاورمیانه جدید در لبنان ۲۰۰۶ و جنگ ۳۳ روزه، ناکامی‌های زنجیره‌ای در جنگ اوکراین، عقب‌‌نشینی‌های اجباری آمریکا در برابر اقتدار دریایی ایران در خلیج فارس و مشابه آن در دریای چین نمودی کوچک از نسخه عقیم ائتلاف‌سازی‌های آمریکاست؛ به گونه‌ای که متحدان اروپایی آمریکا دیگر پذیرنده یک‌جانبه‌گرایی‌های آمریکا تحت لوای ائتلاف‌های پوشالی نیستند. رویکردی که در مخالفت بسیاری از کشورهای اروپایی با ادامه جنگ در اوکراین خودنمایی کرد.

۲. ائتلاف‌های آمریکایی نه تنها به امنیت منجر نشده، بلکه همواره زمینه‌ساز تشدید بحران‌ها و جنایات بی‌شماری در جهان است که نمونه آن ائتلاف ضد القاعده در افغانستان و ائتلاف ضد داعش در عراق  و سوریه است. ائتلاف‌هایی که نه تنها به مهار جریان‌های تروریستی کمک نکرد، بلکه در عمل جبهه مبارز با تروریسم را نشانه گرفت. نمونه بارز آن تروریسم دولتی آمریکا در به شهادت‌رساندن سرداران مقاومت در حمله تروریستی  به فرودگاه بغداد بود. سابقه ایالات متحده در اقداماتی مشابه نشان می‌دهد ائتلافی که آمریکا در دریای سرخ به دنبال آن است، رسماً پشتیبانی از پدرخوانده تروریسم یعنی رژیم صهیونیستی و بازگذاشتن دست اشغالگران در تداوم کشتار است.

۳. با توجه به سرنوشت ائتلاف‎سازی‌های قدیمی آمریکا از هم اکنون شکست ائتلاف دریای سرخ را هم می‌توان پیش‌بینی کرد؛ به‌ویژه اینکه ائتلاف یادشده در برابر یمنی‌ است که از آزمون سخت جنگ هشت‌ساله با مدرن ترین ارتش‌های منطقه سربلند بیرون آمده و امروز تحلیلگران اذعان دارند که نمی‌توان نقش یمن را در تعیین سرنوشت منطقه نادیده گرفت.

۴. شرایط حاکم بر دریای سرخ تابعی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به‌ویژه در غزه است. یمنی‌ها بارها تأکید کرده‌اند که اقدامات آنها در دریای سرخ صرفاً علیه کشتی‌های رژیم صهیونیستی یا کشتی‌هایی است که نقل‌وانتقالات این رژیم را انجام می‌دهند و تا زمانی که جنایات این رژیم در غزه ادامه دارد، یمن به اقدامات خود در دریای سرخ ادامه خواهد داد. بر این اساس راهکار منطقی و نهایی برای بازگرداندن امنیت به دریای سرخ، توقف توحش صهیونیست‌ها، پایان محاصره و آغاز بازسازی غزه است.

۵. ادعای زیاده‌خواهانه آمریکایی‌ها برای ایجاد ائتلاف در دریای سرخ، ورای صلاحیت این کشور است؛ چرا که آمریکا از همسایگان دریای سرخ نیست و حقی برای حضور نظامی در آن ندارد.

۶. آمریکا از تشکیل ائتلاف با زنجیره‌ای از کشورها برای مقابله با انصارالله و کشوری به نام یمن سخن می‌گوید که به اذعان جهانیان اکثریت جمعیت آن در فقر، گرسنگی و محاصره به سرمی‌برند؛ با این حال ۸ سال مقاومت و ایستادگی در برابر حملات ائتلافی از ده‌ها کشور عربی، غربی و تروریست را در کارنامه دارند. خط ‌و‌نشان کشیدن و اردوکشی ۴۰ کشوری برای مقابله با عملیات یمن نشانه‌ای آشکار از زوال نظامی و سیاسی آمریکا است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
X
آگهی تبلیغاتی