×
سیاسی
شناسه خبر : 156954
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/21 ساعت 13:58
اسلامی: آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم/ طبق پادمان عمل می‌کنیم

اسلامی: آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم/ طبق پادمان عمل می‌کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص فروش آب سنگین ایران گفت: ما آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم. استراتژی ما این است آب سنگین را فرآوری کنیم و از مشتقات آن استفاده کنیم، اما با یک ملاحظاتی که در چارچوب مقررات است.

نورنیوز - گروه سیاست: «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی صبح امروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در حوزه رادیوداروها ضمن تبریک هفته پژوهش، اظهار کرد: به لطف الهی همکاران ما در سازمان انرژی اتمی فرآیند تحقیقات رادیوداروها را با ظرفیت هوشمندانه‌ای که صورت گرفت به نتیجه رساندند. این موضوع قابل اهمیت است اکه وعده‌ای که سال گذشته همین ایام اعلام کردیم محقق شد.

اسلامی عنوان کرد: دو نکته کلی وجود دارد یکی اینکه اثر بخشی رادیوداروها در بخش درمانی قابل توجه است و نکته دوم دقت و قدرت تشخیص آنهاست که بتوانند ضایعات را بهتر نشان‌دهند. در حال حاضر ۵۰ نوع رادیودارو در سازمان انرژی اتمی تولید می‌شود و در حدود ۲۱۰ مرکز درمانی استقاده می‌شود و برخی دیگر در فرآیند بالینی قرار دارند که به محض اتمام این فرآیند در معرض تولید قرار میگرند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: رادیوداروها عمر کوتاهی دارند و قیمت هر دوز اینها در بازار امروز به طور متوسط حدود ۴ هزار دلار هست که باتوجه به شرایط تحریمی قائل تأمین نیست و این افتخار برای همکاران ما در سازمان انرژی اتمی است که توانستند اینها را تولید کنند. از همه دستگاه‌ها و همکاران خودم در پژوهشگاه علوم و فنون تشکر میکنم.

اسلامی در خصوص تهدید وزیر کابینه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به استفاده از سلاح هسته‌ای، افزود: نه تنها وزیر صهیونیستی غزه را به استفاده از سلاح هسته‌ای تهدید کرد بلکه آنها ایران را هم تهدید کردند. ما با نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این موضوع را پیگیری کردیم و گفتیم باید به آنها تذکر بدهند، به رژیمی که نه عضو پادمان هست و نه عضو ان‌.پی‌.تی و هرچند این موضوع در دستور کار شورای حکام امسال قرار نگرفت، اما کشورها به این موضوع پرداختند و به نظر می‌آید اگر این شرایط استمرار پیدا کند آژانس به عنوان ابزاری در دست قدرت‌های غربی محسوب می‌شود که حقیقتاً باید از این مسیر فاصله بگیرد و کار حرفه‌ای خودش را انجام دهد.

او ادامه داد: انواع مدل‌های پرتو و شتاب دهنده هر کدام کاربردی برای بهبود کیفیت زندگی مردم دارند. موضوع مهم این بوده که بتوانیم این قابلیت را ایجاد کنیم تا در برآیندهای تولیدی مورد استفاده قرار گیرد. اینکه سامانه‌ها را به صورت گروهی تولید می‌کنیم گام اول است و گام دوم نصب این سامانه‌ها است. این برای دوام محصولات بسیار مهم است و انبار مانی آنان را افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص برجام هم تصریح کرد: در بحث مذاکرات، آمریکا از برجام خارج شده و اجازه نداده دیگران هم به تعهدات خودشان عمل کنند. باید آنان تحریم‌ها را لغو کنند تا ما هم به تعهد خود عمل کنیم. اگر کشوری پیشنهادی دارد چارچوب آن مشخص است.

او گفت: همه مذاکرات برای لغو تحریم‌ها است و اگر به حقوق ملت ایران پایبند باشند، آن برای ما قابل پیگیری است.

اسلامی در خصوص ادعاهای گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بحث بازرسان آژانس نیز گفت: ما طبق پادمان عمل می‌کنیم، وقتی آنان بازرس معرفی می‌کنند ما حق داریم بپذیریم یا نپذیریم. استفاده از واژه محکوم می‌کنم فاقد اعتبار است. در حال حاضر ما ۱۲۰ بازرس را پذیرفتیم. همین ساعت، بازرس‌ها در سایت‌های ما دارند بازدید می‌کنند، این امر تعریف شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ما هیچ فعالیتی غیر از چارچوب پادمان و ان‌.پی‌.تی نداریم، گزارش آژانس بر اساس برجام است. اما وقتی طرفین به تعهدات عمل نکردند، فشار به ایران قابل قبول نیست. آنان برگردند به تعهدات ما هم به تعهدات عمل می‌کنیم.

او ادامه داد: روابط ما بر اساس پادمان و ان‌پی‌تی است و ما فقط بر آن اساس همکاری می‌کنیم. در خصوص مکان‌هایی هم که هستند تلاش می‌کنیم تا پرونده‌ها بسته شود. ما به تعهدات خود پایبند بوده و انجام خواهیم داد. ریشه این فشارها مشخص است و فکر می‌کنند از این طریق می‌توانند نتیجه بگیرند اما تاکنون نگرفتند.

اسلامی در خصوص فروش آب سنگین ایران افزود: ما آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم. آمریکا یک مرتبه خرید کرده و امروز هم متقاضی از کشورهای دیگر داریم. استراتژی ما این است آب سنگین را فرآوری کنیم و از مشتقات آن استفاده کنیم، اما با یک ملاحظاتی که در چارچوب مقررات است.

خبر خوش رئیس سازمان انرژی اتمی

او ادامه داد: پلاسما دامنه گسترده‌ای را تحت پوشش قرار داده است. ما زودترین نتیجه‌ای که گرفتیم برای معالجه بیماران دیابتی است. در چند کار کلیدی کارمان را شروع کردیم و در روزهای آینده یک مرکز پلاسما درمانی افتتاح را می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در بحث بالینی در بیمارستان شهدای تجریس پلاسما مورد استفاده قرار می‌گیرد و ان شالله در کل کشور هم آن را توسعه خواهیم داد. متاسفانه وقفه‌ای در خط تولید پیش آمد و تا قبل از پایان سال جاری این را بازآفرینی خواهیم کرد و در بخش کشاورزی ورود پیدا می‌کنیم.

اسلامی تصریح کرد: اکنون به دنبال تصفیه پساب‌های خطرناک و شیرابه هستیم. فازهای مهندسی طی شده و در همین سال در یک شهر برای تصفیه شیرابه‌ها پروژه خودمان را آغاز می‌کنیم.

او در خصوص همکاری هسته‌ای با عراق نیز گفت: کشور عراق برای رادیودارو با ما تفاهم کرده و اکنون رادیودارو به آن کشور ارسال می‌شود. اگر تمایل باشد ما آمادگی داریم که همکاری‌های دیگر داشته باشیم.


ایرنا
اخبار مرتبط
اسلامی: گزارش آژانس آغشته به مسائل سیاسی است
چهارشنبه 1402/09/29 ساعت 14:01
اسلامی: گزارش آژانس آغشته به مسائل سیاسی است
رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: گزارش آژانس آغشته به مسائل سیاسی است. چهارچوب روابط ما با آژانس براساس پادمان و ان.پی.تی است و ما به آن متعهد هستیم و براساس آن عمل می‌کنیم.
موفقیت ایران در بارگذاری چشمه پرتودهی سامانه تهران
سه‌شنبه 1402/09/28 ساعت 15:37
رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد؛
موفقیت ایران در بارگذاری چشمه پرتودهی سامانه تهران
محمد اسلامی در مراسم بارگذاری چشمه پرتودهی سامانه تهران گفت: بازه زمانی برای پرتودهی اقلام پزشکی به دو و نیم دقیقه کاهش می‌یابد.
گوترش: آمریکا باید تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند
سه‌شنبه 1402/09/28 ساعت 11:18
گوترش: آمریکا باید تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند
دبیرکل سازمان ملل متحد در 16 امین گزارش خود در خصوص برجام گفت: ایالات متحده باید تحریم‌های خود علیه ایران را لغو کند و معافیت‌های مربوط به تجارت نفت با ایران را تمدید کند.
تولید 50 رادیودارو در کشور/ برنامه برای تولید 10 رادیوداروی جدید
دوشنبه 1402/09/27 ساعت 11:39
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد؛
تولید 50 رادیودارو در کشور/ برنامه برای تولید 10 رادیوداروی جدید
محمد اسلامی در مراسم افتتاح نخستین کلینیک درمان زخم کشور با استفاده از فناوری پلاسما، اظهار کرد: در حال حاضر 50 نوع رادیودارو تولید می‌کنیم که هم در تشخیص و هم در درمان کاربرد دارد.
اسلامی: 20 پروژه رادیودارو در دست اجرا داریم
شنبه 1402/01/19 ساعت 23:53
به مناسبت «روز ملی فناوری هسته‌ای»؛
اسلامی: 20 پروژه رادیودارو در دست اجرا داریم
رئیس سازمان انرژی اتمی، ٢٠ فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای را روز میثاق مجدد و وفای به عهد دانست و گفت: 20 پروژه رادیودارو در دست اجرا داریم.
اسلامی: از ادامه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کوتاه نخواهیم آمد
دوشنبه 1401/01/01 ساعت 17:57
اسلامی: از ادامه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کوتاه نخواهیم آمد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما در این سازمان متعهد می‌شویم که به هیچ عنوان از ادامه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در کشور کوتاه نخواهیم آمد و تا لحظه آخر و به طور مستحکم در راه پیشبرد برنامه‌های ارزش‌آفرین برای شما مردم عزیز تلاش خواهیم کرد.
نظرات

آخرین اخبار
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر