×
سیاسی
شناسه خبر : 156788
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/09/19 ساعت 13:41
وتوی آمریکا و ناکارآمدی نهادهای بین‌المللی

امیرعلی‌ابوالفتح*

وتوی آمریکا و ناکارآمدی نهادهای بین‌المللی

ایالات‌متحده یک سپر دفاعی گسترده سیاسی، اقتصادی و نظامی درمقابل رژیم‌صهیونیستی قرار داده تا فشارها براین رژیم را کاهش دهد. رژیم‌صهیونیستی نیز به‌راحتی زیرسایه حمایت‌های آمریکا به نسل‌کشی و اقدامات جنایت‌کارانه خود ادامه می‌دهد.

نورنیوز- گروه سیاست: ناکارآمدی نهادهای بین‌المللی و به‌ویژه سازمان ملل، به‌عنوان بزرگ‌ترین نهاد بین‌المللی در قبال موضوع فلسطین و رژیم‌صهیونیستی ریشه‌ای تاریخی به قدمت تاسیس رژیم اشغالگر قدس دارد. در حقیقت سازمان‌های بین‌المللی قدرت خود را از اعضایشان می‌گیرند و زمانی که کشورهای اروپایی و غربی به‌راحتی از رژیم اشغالگر قدس حمایت می‌کنند، آمریکا نیز بدون هیچ ابایی به حمایت همه‌جانبه‌خود از رژیم‌صهیونیستی ادامه می‌دهد و این موضوع در مرحله اول بی‌تفاوتی و در مرحله دوم حمایت آشکار و نهان آنان را از جنایات و نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی نشان می‌دهد. متأسفانه برخی سازمان‌های منطقه‌ای نیز که باهدف حمایت از کشورهای مسلمان تشکیل شده‌است، به‌دلایل متعددی از انجام عمل متقابل دربرابر جنایات رژیم‌صهیونیستی و حمایت آمریکا، عاجز هستند.
اما زمانی که سخن حمایت از اوکراین به‌میان بیاید، شاهدیم که به‌سرعت اقداماتی برای حمایت از اوکراین انجام و تحریم‌های شدیدی علیه روسیه اعمال می‌شود، چراکه در جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای غربی، اهدافی ضدروسی را دنبال می‌کنند. بنابراین این نوع حمایت‌ها با جهت‌گیری‌های خاص و در راستای اهداف کشورهای غربی انجام می‌شود. ازسوی‌دیگر در تمامی سال‌های تشکیل رژیم‌صهیونیستی و اشغالگری آنان، بارها پیش‌نویس قطعنامه‌هایی در ارتباط با مسائل فلسطین و رژیم‌صهیونیستی وتو شده‌است که در اکثر این موارد، آمریکا نقشی مهم و کلیدی ایفا کرده‌است اما موضوع تنها به وتوکردن پیش‌نویس‌ها ختم نمی‌شود، بلکه در موارد بسیاری قطعنامه میان فلسطین و رژیم اشغالگر تصویب شد اما در مرحله اجرا، صهیونیست‌ها از آن تمکین نکردند و در ادامه کشورهای موافق و رای‌دهنده به قطعنامه نیز هیچ تلاشی برای وادارکردن رژیم‌صهیونیستی به اجرای قطعنامه  انجام ندادند.
درحال‌حاضر نیز رژیم‌صهیونیستی درحال رقم‌زدن فجیع‌ترین جنایات طول تاریخ در غزه بوده و درحال تبدیل این سرزمین به زمینی سوخته و قتل عام جمعیت 2.5میلیون نفری آن است. دراین‌مدت ایالات متحده 3بار پیش‌نویس قطعنامه میان فلسطین و رژیم‌صهیونیستی را وتو کرده‌است. البته این اقدام‌های آمریکا قابل پیش‌بینی بود. یعنی زمانی که دبیرکل سازمان‌ملل به ابزارهای کمتر استفاده شده در منشور این سازمان، یعنی بند 99 ورشو متوسل شد و این موضوع را مستقیما به شورای‌امنیت ارجاع داد، این پیش‌بینی وجود داشت که آمریکا این مورد را نیز وتو کند و چهره واقعی و ضد‌حقوق‌بشری خود را نشان دهد. ادعا و توجیه آمریکایی‌ها نیز برای وتو کردن‌های پشت‌سر هم، این است که درحال‌حاضر شرایط برای آتش‌بس در غزه فراهم نیست. ضمن اینکه آمریکا واژه آتش‌بس را به‌کار نمی‌برد و معتقد است هرگونه آتش‌بس به منزله شکست رژیم‌صهیونیستی و پیروزی فلسطینیان است و آتش‌بس زمانی اجرایی می‌شود که صهیونیست‌ها به اهداف خود در غزه برسند.
«نابودی حماس» و «آزادی گروگان‌ها» نیز مهم‌ترین اهداف رژیم‌صهیونیستی دراین‌ جنگ است. البته هم‌اکنون برسر «چگونگی نابودی حماس» درمیان سران رژیم‌صهیونیستی و آمریکا اختلاف وجود دارد اما درهرصورت ایالات‌متحده یک سپر دفاعی گسترده سیاسی، اقتصادی و نظامی درمقابل رژیم‌صهیونیستی قرار داده تا فشارها براین رژیم را کاهش دهد. رژیم‌صهیونیستی نیز به‌راحتی زیرسایه حمایت‌های آمریکا به نسل‌کشی و اقدامات جنایت‌کارانه خود ادامه می‌دهد.

*کارشناس مسائل آمریکا


روزنامه همشهری
نظرات

آخرین اخبار
دیپ‌سیک در مسیر جذب 7.4 میلیارد دلار سرمایه
وزیر نیرو از رشد 4 برابری ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد
نورنما | کلیپ فدراسیون فوتبال برای معرفی بازیکنان حاضر در جام جهانی 2026
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405
خیابان انقلاب میزبان جشن غدیر شد
بازی ایران و مالی پشت درهای بسته برگزار می‌شود
چین خواستار پایبندی ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
پیگیری پرداخت بدهی رتبه‌بندی معلمان ادامه دارد
معمای 80 ساله خورشید؛ چرا تاج خورشید میلیون‌ها درجه داغ‌تر از سطح آن است؟
احکام اجرایی 32 راهبرد مدیریت بحران آب به دستگاه‌های مسئول ابلاغ شد
3100 میلیارد تومان برای احداث و بهسازی مدارس تهران تخصیص یافت
اخطار محیط زیست به 25 واحد مسکونی در تهران
قاتل شهید امنیت در همدان اعدام شد ؛ جزئیات شهادت محمدجواد بخشیان
آمریکا به دنبال تغییر ساختار حمایت مالی از اسرائیل پس از سال 2028
جزئیات مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) اعلام شد
فعالیت 12 هنجارشکن سایبری متوقف شد
پشت پرده سفر هیأت‌های اسرائیلی به ابوظبی فاش شد
واشنگتن در گرداب تناقض؛ جنگ یا توافق با ایران
محکومیت شدید حملات تجاوزکارانه آمریکا علیه نفتکش ایرانی و دکل مخابراتی در قشم
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال از ساعت 10 یکطرفه شد
آتش‌سوزی مرگبار در هتل دهلی؛ 21 نفر جان باختند
جنگ ایران چگونه معادلات دفاعی ناتو را تغییر داد؟
فرنگی‌کاران ایران راهی مغولستان شدند
جزئیات جدید از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ قالیباف به آمریکایی‌ها چه گفت؟
زمان امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد تغییر کرد + جزئیات
آسوشیتدپرس: انتصاب جنجالی در رأس اطلاعات ملی؛ پولت تجربه امنیتی ندارد
اعتبار دومین مرحله خرید کارت «امید مادر» شارژ شد+ جزئیات
اشتراکات فکری امام فقید و امام شهید
قیمت گوشت قرمز امروز 13 خرداد 1405 + جدول
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 13 خرداد1405
ابهام در پرداخت حقوق خرداد بازنشستگان؛ افزایش حقوق چرا باز هم عقب افتاد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
بازگشت به قانون
عراقچی: روابط ایران و آذربایجان در مسیر پیشرفت و توسعه است
ایران و آمریکا؛ شروط و اختلافات
بحران سوخت، برنامه پروازی ایرلاین‌های بزرگ را تغییر داد
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405؛ اونس نزولی شد
روح‌الله
گزارش تازه از هزینه جنگ‌افروزی آمریکا علیه ایران
پشت پرده استعفای جنجالی رئیس بخش عملیات ارتش اسرائیل
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
ریزش مو بعد از زایمان طبیعی است یا خطرناک؟ علائمی که باید جدی گرفت
حادثه مرگبار در تهرانپارس؛ سقوط خودرو از پل استخر جان دو نفر را گرفت
ناگفته های نائب رئیس مجلس از رویکرد رهبری درخصوص طرح تنگه هرمز
سرنوشت ادامه لیگ برتر در اتاق تصمیم سازمان لیگ
کارشکنی در صدور ویزای جام جهانی؛ تیم ملی با عزت به مکزیک می‌رود
جزئیات پاسخ شدید ایران به تجاوز شب گذشته آمریکا؛ پایگاههای آمریکا درمنطقه آماج حملات موشکی
رئیس قوه قضاییه: در برابر دشمن هیچ کوتاهی پذیرفته نیست
هشدار هواشناسی هرمزگان برای وزش باد شدید و تلاطم دریا
خلبان جنگنده اف-15 آمریکا چگونه دو بار در جنگ علیه ایران سقوط کرد؟