×
فرهنگی
شناسه خبر : 156722
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/18 ساعت 14:57
زمان احتمالی عمره اعلام شد

زمان احتمالی عمره اعلام شد

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: امیدواریم با تأمین نیازهای سفر عمره، تا اوایل دی‌ماه امسال اعزام زائران ایرانی به عمره آغاز شود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع عظام تقلید که با موضوع استطاعت زائر برای تشرف به حج تمتع، در قم برگزار شد، درباره برنامه‌ریزی برای آغاز سفر عمره مفرده پس از حدود هشت سال وقفه و تشکیل شورای عالی حج با حضور رئیس‌جمهور سخن گفت و افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سفر معنوی عمره مفرده آغاز خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به افزایش هزینه اجاره هتل‌ها نسبت به سال گذشته و شکل‌گیری شرکت‌های واسطه در این زمینه، گفت: ۸۰ درصد ظرفیت هتل‌ها برای حج آینده اجاره شده است و مسئولان برای تکمیل این ظرفیت در تلاش هستند.

هفته گذشته هیأت اعزامی ایران به عربستان درباره آخرین هماهنگی‌های انجام‌شده برای تأمین مسکن مورد نیاز زائران اعلام کرده بود که برای ده‌ها هزار زائر عمره، مسکن در مدینه تأمین شده است.

نواب در ادامه نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع عظام تقلید با اشاره به گزارش‌های حج‌گزاری برخی از کشورها، استفاده از تجربیات دیگران را کار پسندیده‌ای دانست و از تلاش‌ کارگزاران حج جمهوری اسلامی ایران با همه مشکلات و تحریم‌ها تقدیر کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه متقاضیان حج مالزی به سه گروه کم‌برخوردار، متوسط و برخوردار تقسیم می‌شوند، افزود: به گفته مسئول حج این کشور تعداد متقاضیان در نوبت ۹ میلیون نفر هستند که وقتی سپرده سرمایه‌گذاری‌شده و منافع آن و یارانه دولت به مقدار هزینه حج شود، اعزام خواهند شد. البته اعزام این تعداد با توجه به سهمیه این کشور ۱۵۰ سال طول می‌کشد.  

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری نیز در ادامه این نشست به جلسه‌ای که با موضوع بررسی استطاعت جسمی زائران در فرهنگستان علوم پزشکی با حضور پزشکان فوق تخصص در رشته‌های مختلف پزشکی به اتفاق کارشناسان برجسته فقه و مناسک حج برگزار شده است اشاره کرد و گفت که به‌زودی برای هر نوع بیماری کارگروهی تشکیل و این بیماری‌ها بررسی خواهند شد.  

او افزود: اعضای این کارگروه‌ها با توجه به شاخص‌های موجود و شناختی که نسبت به اعمال حج دارند نظر خود را درباره توانایی یا ناتوانی انجام حج اعلام می‌کنند تا دغدغه برخی از افراد که توانایی ندارند و حج بر آنها واجب نیست، در این زمینه برطرف شود.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر طاهر درودی، قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت از تهیه جدولی برای تشخیص استطاعت زائران خبر داد و گفت: بر اساس این جدول، زائران از لحاظ جسمی و بدنی آزمایش می‌شوند و گروهی متخصص موضوع استطاعت حج را بررسی می‌کنند.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت اضافه کرد: پس از تأیید استطاعت فرد توسط کمیسیون پزشکی، مدیر کاروان کارهای مربوطه را برای اعزام انجام می‌دهد. اگر پزشک موضوع استطاعت را تأیید نکند، فرد متقاضی از گردونه حج خارج می‌شود، اما چند مرحله قانونی برای اعتراض در این زمینه وجود دارد.

درودی گفت: در حال حاضر فردی که استطاعت او برای حج تأیید نشده است می‌تواند اعتراض خود را در کمیسیون‌های استانی و در صورت تأیید نشدن در کمیسیون کشوری مطرح کند تا رأی نهایی نسبت به استطاعت و یا رد آن برای او صادر شود.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به چالش‌های موجود درباره موضوع استطاعت، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا مستندات علمی و قانونی لازم در فرهنگستان علوم پزشکی بررسی شود و پس از ارائه، نظر نهایی علما تصویب شود تا کسی را از سفر حج منع نکنیم، درحالی‌که منع شرعی نداشته است.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی