×
فرهنگی
شناسه خبر : 156722
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/18 ساعت 14:57
زمان احتمالی عمره اعلام شد

زمان احتمالی عمره اعلام شد

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: امیدواریم با تأمین نیازهای سفر عمره، تا اوایل دی‌ماه امسال اعزام زائران ایرانی به عمره آغاز شود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع عظام تقلید که با موضوع استطاعت زائر برای تشرف به حج تمتع، در قم برگزار شد، درباره برنامه‌ریزی برای آغاز سفر عمره مفرده پس از حدود هشت سال وقفه و تشکیل شورای عالی حج با حضور رئیس‌جمهور سخن گفت و افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سفر معنوی عمره مفرده آغاز خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به افزایش هزینه اجاره هتل‌ها نسبت به سال گذشته و شکل‌گیری شرکت‌های واسطه در این زمینه، گفت: ۸۰ درصد ظرفیت هتل‌ها برای حج آینده اجاره شده است و مسئولان برای تکمیل این ظرفیت در تلاش هستند.

هفته گذشته هیأت اعزامی ایران به عربستان درباره آخرین هماهنگی‌های انجام‌شده برای تأمین مسکن مورد نیاز زائران اعلام کرده بود که برای ده‌ها هزار زائر عمره، مسکن در مدینه تأمین شده است.

نواب در ادامه نشست هم‌افزایی با نمایندگان مراجع عظام تقلید با اشاره به گزارش‌های حج‌گزاری برخی از کشورها، استفاده از تجربیات دیگران را کار پسندیده‌ای دانست و از تلاش‌ کارگزاران حج جمهوری اسلامی ایران با همه مشکلات و تحریم‌ها تقدیر کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه متقاضیان حج مالزی به سه گروه کم‌برخوردار، متوسط و برخوردار تقسیم می‌شوند، افزود: به گفته مسئول حج این کشور تعداد متقاضیان در نوبت ۹ میلیون نفر هستند که وقتی سپرده سرمایه‌گذاری‌شده و منافع آن و یارانه دولت به مقدار هزینه حج شود، اعزام خواهند شد. البته اعزام این تعداد با توجه به سهمیه این کشور ۱۵۰ سال طول می‌کشد.  

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری نیز در ادامه این نشست به جلسه‌ای که با موضوع بررسی استطاعت جسمی زائران در فرهنگستان علوم پزشکی با حضور پزشکان فوق تخصص در رشته‌های مختلف پزشکی به اتفاق کارشناسان برجسته فقه و مناسک حج برگزار شده است اشاره کرد و گفت که به‌زودی برای هر نوع بیماری کارگروهی تشکیل و این بیماری‌ها بررسی خواهند شد.  

او افزود: اعضای این کارگروه‌ها با توجه به شاخص‌های موجود و شناختی که نسبت به اعمال حج دارند نظر خود را درباره توانایی یا ناتوانی انجام حج اعلام می‌کنند تا دغدغه برخی از افراد که توانایی ندارند و حج بر آنها واجب نیست، در این زمینه برطرف شود.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر طاهر درودی، قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت از تهیه جدولی برای تشخیص استطاعت زائران خبر داد و گفت: بر اساس این جدول، زائران از لحاظ جسمی و بدنی آزمایش می‌شوند و گروهی متخصص موضوع استطاعت حج را بررسی می‌کنند.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت اضافه کرد: پس از تأیید استطاعت فرد توسط کمیسیون پزشکی، مدیر کاروان کارهای مربوطه را برای اعزام انجام می‌دهد. اگر پزشک موضوع استطاعت را تأیید نکند، فرد متقاضی از گردونه حج خارج می‌شود، اما چند مرحله قانونی برای اعتراض در این زمینه وجود دارد.

درودی گفت: در حال حاضر فردی که استطاعت او برای حج تأیید نشده است می‌تواند اعتراض خود را در کمیسیون‌های استانی و در صورت تأیید نشدن در کمیسیون کشوری مطرح کند تا رأی نهایی نسبت به استطاعت و یا رد آن برای او صادر شود.

قائم‌مقام مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به چالش‌های موجود درباره موضوع استطاعت، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا مستندات علمی و قانونی لازم در فرهنگستان علوم پزشکی بررسی شود و پس از ارائه، نظر نهایی علما تصویب شود تا کسی را از سفر حج منع نکنیم، درحالی‌که منع شرعی نداشته است.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
X
آگهی تبلیغاتی