×
فرهنگی
شناسه خبر : 156706
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/18 ساعت 12:32
آیا ویروس جدیدی وارد کشور شده است؟

اوج‌گیری آنفلوآنزا در کشور؛

آیا ویروس جدیدی وارد کشور شده است؟

این روزها بسیاری افراد با نشانه‌ها و عوارض بروز بیماری‌های تنفسی فصول سرد سال مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا روبه‌رو شده‌اند و برخی نیز از ورود ویرس جدید به کشور دم می‌زنند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بی‌حالی و همراه با صدای آزار دهنده سرفه و عطسه خانه را در برگرفته و پدر خانه و یکی از فرزندان نوجوان او با این علامت‌های مرسوم فصل سرد سال دست و پنجه نرم می‌کنند. کیسه پر از داروهای رنگ و وارنگ نیز در کنار رختخواب جا خوش کرده و مادر مدام ساعت استفاده از داروهای بیماران خانه را چک می‌کند تا از قلم نیفتد.

خلاصه ! این روزها با سرد شدن هوا شاهد ابتلای بسیاری افراد به بیماری‌های تنفسی و نشانه‌های بیماری‌های مختلف ویروسی از جمله آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی هستیم.

وضعیتی که این روزها در بسیاری مراکز درمانی و مطب‌ها روبرو هستیم افراد در صف نوبت ویزیت و نسخه به دستانی است که در داروخانه‌ها سرگرم دریافت داروهای خود هستند و منازلی که اگر وارد آنها شوید با صدای سرفه‌های آزار دهنده و عطسه و بی حالی و ... افراد مختلف روبه‌رو می‌شوید.

از طرف دیگر، با افول و کم رنگ شدن ویروس کرونا در کشور بسیاری مردم از استفاده از ماسک و انجام اصول بهداشتی و آداب مرسوم دید و بازدید و... خود داری می‌کنند و همین عامل نیز در بروز و ابتلای بیشتر افراد به واسطه تماس با بیماران مبتلا به بیمارهای ویروسی زیادتر شده است.

«مسعود مردانی» استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور، بیان کرد: حدود ۴ سال کرونا در تماس با مردم بود و بسیاری بهداشت را خوب رعایت می‌کردند و ماسک زده و فاصله اجتماعی را رعایت کردند.

او ادامه داد: به دنبال این حالت، عفونت ویروسی و تنفسی کم شد و بعد از کاهش کرونا ویروس‌های تنفسی دیگری که ظرف ۳ و ۴ سال موارد ابتلا به آنها خیلی کم بود اکنون به سطح طغیان وار تظاهر پیدا می‌کنند.

این استاد بیماری‌های عفونی ابراز کرد: از اواخر شهریور افزایش موارد جدید به کرونا مانند امیکرون را داشتیم اما بعد امیکرون روبه افول گذاشت و بعد آنفلوآنزا همه‌گیر شد، چون علتش این بود که تعداد زیادی از مردم واکسن این بیماری را نزده‌اند و ما با اپیدمی آنفلوآنزا از مهر ماه روبه‌رو هستیم.

مردانی متذکر شد:‌ هم اکنون موارد ابتلا به آنفلوآنزا زیاد شده؛ به خصوص در افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی، ریوی، روماتیسمی، سرطانی و رادیوتراپی می‌شوند این ابتلا بیشتر است و این شرایط ادامه پیدا کرد.

او تصریح کرد:‌ بعد متوجه شدیم ویروس‌های دیگری هستند که ایجاد عفونت دستگاه‌های تنفسی می‌کنند؛ مانند آدنو ویروس و متنو ویروس و ویروس‌های دیگر که اینها همگی ویروس‌هایی بودند که قبلاً نیز وجود داشتند اما اکنون به خاطر کم بودن موارد ابتلا به کرونا، نقش برجسته‌تری پیدا کردند.

این استاد عفونی خاطرنشان کرد:‌ متأسفانه چون اکنون مردم ماسک نمی‌زنند و در مجامع مختلف حضور پیدا می‌کنند و حتی مثلاً در مجالس ختم روبوسی و دست می‌دهند٬ همه این‌ها باعث انتقال بیماری می‌شود.

مردانی عنوان کرد:‌ برای افراد دارای علامت یا اگر یکی از اعضای خانواده دچار علامت است زدن ماسک برای بقیه افراد و خود فرد ضروری است و اگر فردی علامتی داشت باید از رفتن به سرکار یا حضور در مجامع مختلف خودداری کند؛چون عمده عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفس فوقانی خود محدود شونده هستند و با استراحت و خوردن استامینوفن و قرص سرماخوردگی خوب می‌شوند.

او اضافه کرد: البته بسیاری افراد که سرفه می‌کنند ممکن است آلرژیک باشند و ایجاد عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، آلرژی آنها را تشدید کند اما اینکه ویروس جدیدی وارد کشور شده باشد اصلاً این طور نیست.

استاد بیماری‌های عفونی با اشاره به علائم آنفلوآنزا، اظهار کرد: این علائم شامل بروز تب ناگهانی به طوری که فردی که هیچ مشکلی نداشته ناگهان با تب شدید روبه‌رو می‌شود و بدن درد داشته و تب فرد به ۳۹ تا ۴۰ درجه در ۲۴ ساعت اول می‌رسد و بعد افول می‌کند.

مردانی خاطرنشان کرد: شاه علامت ویروس‌های سرماخوردگی آب ریزش‌بینی، عطسه و سرفه بوده اما حال عمومی بیمار خوب است، در حالی که در بیماری آنفلوآنزا حال بیمار به خصوص در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول بد می‌شود. بدن درد و سردرد از جمله علائم دیگر آنفلوآنزاست؛ ضمن اینکه برخلاف سرماخوردگی که نشانه‌اش آبریزش بینی است این حالت در مبتلایان به آنفلوآنزا کمتر دیده می‌شود.

او تأکید کرد:‌ زنان باردار، بیماران قلبی، ریوی، سرطانی، افراد بالای ۶۰ سال، افرادی که شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌کنند، بیشتر به آنفلوآنزا دچار می‌شوند. ضمن اینکه برخلاف کرونا که مدت طولانی‌تری طول می‌کشد، آنفلوآنزا ظرف ۴ تا ۵ روز خوب می‌شود. افراد در معرض خطر مانند زنان باردار، افراد بالای ۶۵ سال و بیماران قلبی و ریوی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالفت کرد
پاسخ‌های کوبنده سپاه؛ عملیات تنبیه متجاوز ادامه دارد
مجلس از تیم ملی فوتبال تقدیر کرد
پرچم مقاومت را سرافرازتر از پیش برافراشته نگاه خواهید داشت
آتش‌سوزی گسترده در مراتع ارتفاعات دراک و کوه‌های دروازه قرآن شیراز
حریق پاساژ پارسیان تهرانپارس بدون مصدوم مهار شد
بقائی خطاب به دولتمردان کویت: بخشی از آتش اهریمنان شده‌اید
ترامپ تعرفه 50 درصدی علیه کانادا وضع کرد
رسانه عبری: الجولانی برای عملیات علیه حزب‌الله آماده می‌شود
ابهام در معرفی نماینده سوم ایران به آسیا
ایران در بریکس خواستار همکاری قضایی دیجیتال شد
دلیل پلمب چند کافه‌ در تهران چیست؟
سردار ابن‌الرضا: صنعت دفاعی ایران وارد مرحله جهش فناورانه می‌شود
رضایی: دشمن در جنگ روانی علیه وحدت ملی ناکام ماند
شورش دموکرات‌ها علیه بودجه جنگی ترامپ
آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین هما از فردا
انتقاد رئیس سابق فیفا از اینفانتینو
اعتراض عراقچی به اقدامات نامتعارف دیپلمات‌های فرانسه در تهران
سازمان ملل: حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی متوقف شود
وعده پایان خاموشی‌ها تا نیمه شهریور
سخنگوی ارتش : آمریکا دچار خطای محاسباتی شد
سناتور آمریکایی: ترامپ گزینه‌ای برای جنگ با ایران ندارد
خیرین و حامیان دانشگاه‌ها در تحقق رسالت بزرگ توسعه علم نقش‌ آفرینی می‌کنند
احضار دیپلمات‌های ایران در فرانسه و کویت
طرح ملی «شهر لجستیک هوشمند» روی میز معاون اول رئیس جمهور
آمریکا برای اقدامات تجاوزکارانه علیه هاوانا، به دروغ متوسل می‌شود
آمادگی کامل پلیس راه برای نخستین موج سفرهای اربعین
مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ تمدید شد
رونمایی از فهرست نامزدهای تیم منتخب جام جهانی 2026 + لیست
وزیر راه: بازسازی رادار هواشناسی بوشهر در اولویت قرار می‌گیرد
هدف‌گذاری تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان
هشدار یمن مسیر نفتکش‌های عربستان را تغییر داد
آژیر امنیتی آمریکا؛ روایتی از اقتدار یا اضطراب؟
قدرانی وزیر خارجه از مکزیک در میزبانی از تیم ملی فوتبال ایران
بازدید جبلی از پشت‌صحنه «سلمان فارسی»
هلند واردات کالا از شهرک‌های اسرائیلی را ممنوع کرد
رایزنی تهران و اسلام‌آباد درباره تنش‌های منطقه
اینترنت رایگان در مسیر اربعین فعال می‌شود
تأیید مصوبه مجلس درباره برگزاری جلسات در شرایط اضطراری
صعود جوانان واترپلوی ایران
هشدار آژانس انرژی درباره بحران نفت
نفت به بسته شدن باب‌المندب واکنش نشان داد
سد محکم بانک مرکزی در برابر نقدینگی
ارائه وای‌فای رایگان در مسیر نجف ـ کربلا
هشدار معاون وزیر ارتباطات درباره تبعات فیلترینگ
مشارکت 6500 دستگاه اتوبوس در طرح اربعین حسینی
یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
حسینی روی نیمکت نساجی نشست
فرمان جدید اسرائیل برای تصرف اراضی فلسطینی در قدس
هشدار فارن‌پالسی درباره آینده تنگه هرمز و نظم جهانی