×
فرهنگی
شناسه خبر : 156706
تاریخ انتشار :

اوج‌گیری آنفلوآنزا در کشور؛

آیا ویروس جدیدی وارد کشور شده است؟

این روزها بسیاری افراد با نشانه‌ها و عوارض بروز بیماری‌های تنفسی فصول سرد سال مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا روبه‌رو شده‌اند و برخی نیز از ورود ویرس جدید به کشور دم می‌زنند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بی‌حالی و همراه با صدای آزار دهنده سرفه و عطسه خانه را در برگرفته و پدر خانه و یکی از فرزندان نوجوان او با این علامت‌های مرسوم فصل سرد سال دست و پنجه نرم می‌کنند. کیسه پر از داروهای رنگ و وارنگ نیز در کنار رختخواب جا خوش کرده و مادر مدام ساعت استفاده از داروهای بیماران خانه را چک می‌کند تا از قلم نیفتد.

خلاصه ! این روزها با سرد شدن هوا شاهد ابتلای بسیاری افراد به بیماری‌های تنفسی و نشانه‌های بیماری‌های مختلف ویروسی از جمله آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی هستیم.

وضعیتی که این روزها در بسیاری مراکز درمانی و مطب‌ها روبرو هستیم افراد در صف نوبت ویزیت و نسخه به دستانی است که در داروخانه‌ها سرگرم دریافت داروهای خود هستند و منازلی که اگر وارد آنها شوید با صدای سرفه‌های آزار دهنده و عطسه و بی حالی و ... افراد مختلف روبه‌رو می‌شوید.

از طرف دیگر، با افول و کم رنگ شدن ویروس کرونا در کشور بسیاری مردم از استفاده از ماسک و انجام اصول بهداشتی و آداب مرسوم دید و بازدید و... خود داری می‌کنند و همین عامل نیز در بروز و ابتلای بیشتر افراد به واسطه تماس با بیماران مبتلا به بیمارهای ویروسی زیادتر شده است.

«مسعود مردانی» استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور، بیان کرد: حدود ۴ سال کرونا در تماس با مردم بود و بسیاری بهداشت را خوب رعایت می‌کردند و ماسک زده و فاصله اجتماعی را رعایت کردند.

او ادامه داد: به دنبال این حالت، عفونت ویروسی و تنفسی کم شد و بعد از کاهش کرونا ویروس‌های تنفسی دیگری که ظرف ۳ و ۴ سال موارد ابتلا به آنها خیلی کم بود اکنون به سطح طغیان وار تظاهر پیدا می‌کنند.

این استاد بیماری‌های عفونی ابراز کرد: از اواخر شهریور افزایش موارد جدید به کرونا مانند امیکرون را داشتیم اما بعد امیکرون روبه افول گذاشت و بعد آنفلوآنزا همه‌گیر شد، چون علتش این بود که تعداد زیادی از مردم واکسن این بیماری را نزده‌اند و ما با اپیدمی آنفلوآنزا از مهر ماه روبه‌رو هستیم.

مردانی متذکر شد:‌ هم اکنون موارد ابتلا به آنفلوآنزا زیاد شده؛ به خصوص در افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی، ریوی، روماتیسمی، سرطانی و رادیوتراپی می‌شوند این ابتلا بیشتر است و این شرایط ادامه پیدا کرد.

او تصریح کرد:‌ بعد متوجه شدیم ویروس‌های دیگری هستند که ایجاد عفونت دستگاه‌های تنفسی می‌کنند؛ مانند آدنو ویروس و متنو ویروس و ویروس‌های دیگر که اینها همگی ویروس‌هایی بودند که قبلاً نیز وجود داشتند اما اکنون به خاطر کم بودن موارد ابتلا به کرونا، نقش برجسته‌تری پیدا کردند.

این استاد عفونی خاطرنشان کرد:‌ متأسفانه چون اکنون مردم ماسک نمی‌زنند و در مجامع مختلف حضور پیدا می‌کنند و حتی مثلاً در مجالس ختم روبوسی و دست می‌دهند٬ همه این‌ها باعث انتقال بیماری می‌شود.

مردانی عنوان کرد:‌ برای افراد دارای علامت یا اگر یکی از اعضای خانواده دچار علامت است زدن ماسک برای بقیه افراد و خود فرد ضروری است و اگر فردی علامتی داشت باید از رفتن به سرکار یا حضور در مجامع مختلف خودداری کند؛چون عمده عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفس فوقانی خود محدود شونده هستند و با استراحت و خوردن استامینوفن و قرص سرماخوردگی خوب می‌شوند.

او اضافه کرد: البته بسیاری افراد که سرفه می‌کنند ممکن است آلرژیک باشند و ایجاد عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، آلرژی آنها را تشدید کند اما اینکه ویروس جدیدی وارد کشور شده باشد اصلاً این طور نیست.

استاد بیماری‌های عفونی با اشاره به علائم آنفلوآنزا، اظهار کرد: این علائم شامل بروز تب ناگهانی به طوری که فردی که هیچ مشکلی نداشته ناگهان با تب شدید روبه‌رو می‌شود و بدن درد داشته و تب فرد به ۳۹ تا ۴۰ درجه در ۲۴ ساعت اول می‌رسد و بعد افول می‌کند.

مردانی خاطرنشان کرد: شاه علامت ویروس‌های سرماخوردگی آب ریزش‌بینی، عطسه و سرفه بوده اما حال عمومی بیمار خوب است، در حالی که در بیماری آنفلوآنزا حال بیمار به خصوص در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول بد می‌شود. بدن درد و سردرد از جمله علائم دیگر آنفلوآنزاست؛ ضمن اینکه برخلاف سرماخوردگی که نشانه‌اش آبریزش بینی است این حالت در مبتلایان به آنفلوآنزا کمتر دیده می‌شود.

او تأکید کرد:‌ زنان باردار، بیماران قلبی، ریوی، سرطانی، افراد بالای ۶۰ سال، افرادی که شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌کنند، بیشتر به آنفلوآنزا دچار می‌شوند. ضمن اینکه برخلاف کرونا که مدت طولانی‌تری طول می‌کشد، آنفلوآنزا ظرف ۴ تا ۵ روز خوب می‌شود. افراد در معرض خطر مانند زنان باردار، افراد بالای ۶۵ سال و بیماران قلبی و ریوی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
X
آگهی تبلیغاتی