×
سیاسی
شناسه خبر : 156688
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/18 ساعت 09:57
معاملات مشکوک بورس تل‌آویو قبل از «طوفان الاقصی»

نورنیوز بررسی کرد؛

معاملات مشکوک بورس تل‌آویو قبل از «طوفان الاقصی»

تحقیقاتی که به تازگی از سوی حقوقدانان و تحلیلگران بازار سرمایه در آمریکا منتشر شده نشان می‌دهد سهام‌های وابسته به رژیم صهیونستی چند روز قبل از «طوفان الاقصی»، طی معاملات کلان و مبهمی جابجا شده است؛ اگرچه غافلگیری تل‌آویو از عملیات حماس غیرقابل‌انکار است، اما چه عاملی سبب این نقل‌وانتقال‌های شبهه‌ناک در بازار سهام شده و چه کسانی را متضرر کرده است؟

نورنیوز - گروه بین‌الملل: درحالی که جنگ غزه وارد سومین ماه خود شده و مقاومت گروه‌های فلسطینی در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی بعد از عملیات «طوفان الاقصی» باقدرت ادامه دارد انتشار برخی گزارش‌‌ها درباره رخدادهای مشکوک در بورس تل‌آویو پیش از آغاز جنگ جنجال‌‌آفرین شد. 

بازار سهام به‌عنوان بخشی از بازار سرمایه در جهان شناخته می‌شود که در آن سود و زیان‌های بسیاری نهفته است؛ با این حال نباید فراموش کرد برخورداری تمامی سهامداران خرد و کلان از اطلاعات شفاف ملی و سهامی شرکت‌ها از مشخصه‌ها و مولفه‌‌های یک بورس سالم، دموکراتیک و غیر رانتی است؛ بگونه‌ای که همه در شرایط برابر بتوانند فرایند کاهش ضررها و افزایش دریافتی‌ها را محاسبه کنند. 

شفافیت مالی در بازار سرمایه از جمله در بورس از جمله ادعاهایی است که کشورهای غربی و صهیونیست‌ها همواره مدعی آن بوده و عنوان کرده‌اند که بازار سهام آنها به دور از انحصار اطلاعاتی و رانت خبری، برای همه سهامداران شرایط یکسانی فراهم کرده است و این فرایند را بخشی از دموکراسی و شفافیت اقتصادی خود عنوان می‌کنند.  

بورس تل‌آویو در دو ماه گذشته و در خلال درگیری‌ها در غزه، وضعیت مطلوبی نداشت و حال افشای اطلاعات درباره نوساناتی که پیش از عملیات «طوفان الاقصی» در بازار سهام روی داده، ابهامات را در آن بالا برده است.

پیش‌بینی کاهش ارزش سهام اسرائیلی‌ها قبل از عملیات طوفان الاقصی

تحقیقات انجام‌شده توسط برخی اساتید و محققان حوزه بورس در روزهای اخیر حقایقی را آشکار نموده که موجب شکل گیری ابهاماتی جدی در معاملات بورس تل اویو شده است. تحقیقات «رابرت جکسون» و «جاشوا میتس»، دو استاد حقوق آمریکایی نشان می‌دهد چند روز قبل ازعملیات «طوفان الاقصی»، شماری از سرمایه‌داران در بازار بورس آمریکا ناگهان معاملاتی انجام دادند که همگی بر کاهش قریب‌الوقوع ارزش سهام اسرائیلی در روزهای آتی تأکید داشت. آنها نوشته‌اند بانک «لومی»، بزرگ‌ترین بانک رژیم صهیونیستی، ۴.۴۳ سهم خود را از ۲۳ شهریور تا ۱۳ مهر فروخته و به این ترتیب ۳.۲ میلیارد شِکِل (۸۵۹ میلیون دلار) سود کرد. 

بورس رژیم اسرائیل نیز در واکنش به گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اینکه برخی سرمایه‌داران این کشور، پیش از وقوع حمله روز ۱۵ مهر، از آن «اطلاع» داشته‌و «سود» برده‌اند را «نادرست» خواند و انتشار آن را «غیرمسئولانه» اعلام کرد. بازار بورس تل‌آویو مدعی شد این دو محقق دچار «خطای محاسباتی» شده‌اند؛ چون فهرست سهام به «آگوروت» (معادل صد شِکِل) بوده که شبیه واحدهای خرد پنس و سِنت نوشته می‌شود؛ بنابراین سود ناشی از این فروش سریع تنها «۳۲ میلیون شِکِل» می‌شود. 

این ادعا از سوی بورس رژیم صهیونیستی برای پاک نشان‌دادن بازار سرمایه‌شان در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌های رسانه‌ای نیز بیانگر سودجویی‌های انحصارگرایانه در بورس این رژیم است و نتیجه آن ضررهای سنگین برای سهام‌داران خرد بوده است.   

پیش‌فروش نامتعارف اوراق قبل از عملیات طوفان الاقصی

«سی‌ان‌ان»، می‌گوید نتایج اولیه بررسی‌ها، گویای آن است که ۵ روز پیش از آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، سرعت معاملات سهام رژیم صهیونیستی به‌شدت بالا رفته و همه اوراق به شکلی غیرمتعارف پیش‌فروش شده است. «جاناتان مکسی»، استاد دانشگاه ییل نیز معاملات ۲ اکتبر را بسیار شوکه‌کننده می‌داند. همچنین «روبرت جکسون جونیور»، استاد دانشگاه نیویورک اعلام کرد: «دوم اکتبر حدود ۱۰۰ درصد حجم معاملات بورسی در یک شرکت سهامی عام امریکایی در اسرائیل صورت گرفته که بیشتر از نوع پیش‌فروش بوده است.» 

محققان تردید ندارند که فعالیت‌های تجاری در چند روز منتهی به ۷ اکتبر، در مقایسه با شرایط تجارت یک دهه گذشته، استثنایی و غیرقابل باور بوده است. آنها معتقدند شرکت‌های قانونگذار بورسی امریکایی و شرکت‌های صنعتی اقتصادی به داده‌هایی دسترسی دارند که به آنها کمک کرده تا سرمایه‌گذاران را برای مسیریابی پرسود در روزهای پیش از ۷ اکتبر یاری کنند؛ برای مثال، محققان دریافته‌اند که تنها در ۱۴ سپتامبر و ۵ اکتبر، حدود ۴.۴ میلیون اوراق جدید در بانک لومی رژیم صهیونیستی پیش‌فروش شده است، اوراقی که ارزش آنها در فاصله ۴ تا ۲۳ اکتبر یعنی در خلال درگیری‌ها ۲۳ درصد کاهش داشته است.

شک و تردیدها در باب وضعیت بورس تل‌آویو زمانی بیشتر می‌شود که با وجود ابهام‌ها کمیسیون معاملات و امنیت آمریکا حاضر نیست درباره فرضیه‌های مطرح‌شده در این معاملات پاسخی بدهد.  

غافلگیری غیرقابل انکار

غافلگیری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در برابر «طوفان الاقصی» غیر قابل انکار است، اما تشدید افراط‌گرایی در سرزمین‌های اشغالی از سوی دولتمردان این رژیم و نیز هشدارهای فلسطینی‌ها مبنی بر پاسخگویی به تعرضات صورت‌گرفته به مسجد الاقصی، برخی سرمایه‌داران کلان و وابسته به ساختار قدرت در رژیم صهیونیستی و آمریکا را به احتمال کاهش ارزش سهام‌ها رسانده بود و در این شرایط دست‌اندرکاران بورس رژیم صهیونیستی از این وضعیت سودجویی کرده و ضررهای سنگینی را به سهامدارانی تحمیل کردند که فاقد این ارتباطات بودند. سکوت رژیم صهیونیستی و حامیانش، گمانه‌ها درباره منابع اطلاعاتی احتمالی در این معاملات سودآور را بیشتر کرده است و افزایش سرعت معاملات سهام تل‌آویو در چند روز مانده به آغاز جنگ ابهامات را چند برابر کرده است. شکل گیری این رخداد نشان می دهد که سردمداران رژیم صهیونیستی بیش از آن که به فکر امنیت، رفاه و معیشت ساکنین سرزمین های اشغالی باشند در اندیشه منافع سیاسی و مالی خود هستند و هیچ فرصتی برای سود جویی اقتصادی بیشتر را از دست نمی دهند. علاوه بر این رخداد اخیر در بورس تل آویو نشان داد که اعای شفافیت و پاکی بازار سرمایه در این رژیم نیز چون سایر شعارهای جعلی صهیونیست‌ها کاملا بی پایه بوده وبازار سرمایه رژیم نیز چون سایر بسترهای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده،هدفی جز تأمین منافع اقلیت صاحب قدرت و سرمایه ندارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سیاست‌های غیرقیمتی جایگزین گران‌سازی با شوک قیمتی بنزین شود
عون: اسرائیل باید از نقاط اشغال شده عقب نشینی کند
ترامپ متحدان سیاسی خود را عفو کرد!
ترامپ غرامت یک میلیارد دلاری از بی‌بی‌سی می‌خواهد
2 حمله جدید آمریکا در اقیانوس آرام
ابلاغ قانون ‌موافقتنامه همکاری در زمینه حمل‌ونقل ریلی بین ایران و ترکیه
بیانیه جنبش حماس درباره نقض توافق آتش‌بس از سوی رژیم اشغالگر
کرملین خبر اختلاف لاوروف با پوتین را تکذیب کرد
ترامپ ملزم به پرداخت چهار میلیارد دلار برای کمک غذایی شد
عارف:تهیه سند ملی نظام نوآوری در اولویت قرار گیرد
تداوم آلودگی هوای تهران/ احتمال بارش در ارتفاعات
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
800 نفر نخل فین در آتش سوخت
تیم ملی والیبال فینالیست شد
«ظفر»، «پایا» و «کوثر» برای پرتاب به صف شدند
حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق
کوئیک پارس خودرو گران شد
وقتی استاد وارونگی روایت، شکار رسانه شد
دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله
جهاد تبیین؛ اولویت اصلی برای معرفی دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران
قالیباف: ارزیابی برنامه هفتم در سال نخست، تجربه‌ای بی‌سابقه است
تیم‌ملی امشب راهی امارات می‌شود
درگیری‌ تروریست‌های داعش و تحریر الشام در مرز سوریه و لبنان
مومنی: انتخابات تمام الکترونیک براساس زمانبندی برنامه هفتم در حال انجام است
وزیر نفت: برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین سهمیه نداریم
وزیر دفاع: توان دفاعی کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد
باهنر: با خودی‌ها و رقبا حرف‌ مشترک زیاد داریم
تیم کامپوند بانوان ایران به برنز رسید
درخواست الجولانی از آمریکا برای ایجاد مسیر امنیتی و سیاسی جدید با تل‌آویو
هدیه معنوی پاپ برای رابرت دنیرو
ثبت روز «اورژانس» در تقویم کشور
سفر معنادار پوتین به دهلی‌نو در میانه تنش‌های هند با آمریکا
امروز امنیت بیشتری را در جامعه احساس می‌کنیم
شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل
130 زخمی در برخورد دو قطار در اسلواکی
ارتباط سازمان انرژی اتمی با وزارت امور خارجه پیوسته و پایدار است
شیب نزولی ابتلا به ایدز و هپاتیت
مسئله جمعیت ارتباط مستقیم با توسعه پایدار کشور دارد
درخواست مادورو از سران آمریکای لاتین: علیه نظامی‌سازی در کارائیب اقدام کنید
هشدار نمایندگان مجلس درباره تبعات افزایش قیمت بنزین
مهلت ثبت‌نام آزمون سراسری شرکت کار و تأمین سال 1404 تمدید شد
تداوم سلسله حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
محمد دشتی ، بازیگری که در سکوت خبری از دنیا رفت +‌آثار
عراقچی: مشکل غرب با پیشرفت علمی ایران است نه سلاح هسته‌ای
پیشرفت سریع پروژه انتقال آب از لار به شرق استان تهران
جزئیات جدید از پرونده تزریق ژل تقلبی؛ متهم اصلی به قتل غیرعمد متهم شد
نبی: ویزای ملی‌پوشان به دلیل تعطیلی امارات صادر نشده است
زمستان فضایی در راه است؛ پرتاب 3 ماهواره تا 2 ماه دیگر
پزشکیان: نارسایی‌ها با ذهن خلاق جوانان قابل حل است
آغاز پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه تهران
X
آگهی تبلیغاتی