×
سیاسی
شناسه خبر : 156688
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/18 ساعت 09:57
معاملات مشکوک بورس تل‌آویو قبل از «طوفان الاقصی»

نورنیوز بررسی کرد؛

معاملات مشکوک بورس تل‌آویو قبل از «طوفان الاقصی»

تحقیقاتی که به تازگی از سوی حقوقدانان و تحلیلگران بازار سرمایه در آمریکا منتشر شده نشان می‌دهد سهام‌های وابسته به رژیم صهیونستی چند روز قبل از «طوفان الاقصی»، طی معاملات کلان و مبهمی جابجا شده است؛ اگرچه غافلگیری تل‌آویو از عملیات حماس غیرقابل‌انکار است، اما چه عاملی سبب این نقل‌وانتقال‌های شبهه‌ناک در بازار سهام شده و چه کسانی را متضرر کرده است؟

نورنیوز - گروه بین‌الملل: درحالی که جنگ غزه وارد سومین ماه خود شده و مقاومت گروه‌های فلسطینی در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی بعد از عملیات «طوفان الاقصی» باقدرت ادامه دارد انتشار برخی گزارش‌‌ها درباره رخدادهای مشکوک در بورس تل‌آویو پیش از آغاز جنگ جنجال‌‌آفرین شد. 

بازار سهام به‌عنوان بخشی از بازار سرمایه در جهان شناخته می‌شود که در آن سود و زیان‌های بسیاری نهفته است؛ با این حال نباید فراموش کرد برخورداری تمامی سهامداران خرد و کلان از اطلاعات شفاف ملی و سهامی شرکت‌ها از مشخصه‌ها و مولفه‌‌های یک بورس سالم، دموکراتیک و غیر رانتی است؛ بگونه‌ای که همه در شرایط برابر بتوانند فرایند کاهش ضررها و افزایش دریافتی‌ها را محاسبه کنند. 

شفافیت مالی در بازار سرمایه از جمله در بورس از جمله ادعاهایی است که کشورهای غربی و صهیونیست‌ها همواره مدعی آن بوده و عنوان کرده‌اند که بازار سهام آنها به دور از انحصار اطلاعاتی و رانت خبری، برای همه سهامداران شرایط یکسانی فراهم کرده است و این فرایند را بخشی از دموکراسی و شفافیت اقتصادی خود عنوان می‌کنند.  

بورس تل‌آویو در دو ماه گذشته و در خلال درگیری‌ها در غزه، وضعیت مطلوبی نداشت و حال افشای اطلاعات درباره نوساناتی که پیش از عملیات «طوفان الاقصی» در بازار سهام روی داده، ابهامات را در آن بالا برده است.

پیش‌بینی کاهش ارزش سهام اسرائیلی‌ها قبل از عملیات طوفان الاقصی

تحقیقات انجام‌شده توسط برخی اساتید و محققان حوزه بورس در روزهای اخیر حقایقی را آشکار نموده که موجب شکل گیری ابهاماتی جدی در معاملات بورس تل اویو شده است. تحقیقات «رابرت جکسون» و «جاشوا میتس»، دو استاد حقوق آمریکایی نشان می‌دهد چند روز قبل ازعملیات «طوفان الاقصی»، شماری از سرمایه‌داران در بازار بورس آمریکا ناگهان معاملاتی انجام دادند که همگی بر کاهش قریب‌الوقوع ارزش سهام اسرائیلی در روزهای آتی تأکید داشت. آنها نوشته‌اند بانک «لومی»، بزرگ‌ترین بانک رژیم صهیونیستی، ۴.۴۳ سهم خود را از ۲۳ شهریور تا ۱۳ مهر فروخته و به این ترتیب ۳.۲ میلیارد شِکِل (۸۵۹ میلیون دلار) سود کرد. 

بورس رژیم اسرائیل نیز در واکنش به گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اینکه برخی سرمایه‌داران این کشور، پیش از وقوع حمله روز ۱۵ مهر، از آن «اطلاع» داشته‌و «سود» برده‌اند را «نادرست» خواند و انتشار آن را «غیرمسئولانه» اعلام کرد. بازار بورس تل‌آویو مدعی شد این دو محقق دچار «خطای محاسباتی» شده‌اند؛ چون فهرست سهام به «آگوروت» (معادل صد شِکِل) بوده که شبیه واحدهای خرد پنس و سِنت نوشته می‌شود؛ بنابراین سود ناشی از این فروش سریع تنها «۳۲ میلیون شِکِل» می‌شود. 

این ادعا از سوی بورس رژیم صهیونیستی برای پاک نشان‌دادن بازار سرمایه‌شان در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌های رسانه‌ای نیز بیانگر سودجویی‌های انحصارگرایانه در بورس این رژیم است و نتیجه آن ضررهای سنگین برای سهام‌داران خرد بوده است.   

پیش‌فروش نامتعارف اوراق قبل از عملیات طوفان الاقصی

«سی‌ان‌ان»، می‌گوید نتایج اولیه بررسی‌ها، گویای آن است که ۵ روز پیش از آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، سرعت معاملات سهام رژیم صهیونیستی به‌شدت بالا رفته و همه اوراق به شکلی غیرمتعارف پیش‌فروش شده است. «جاناتان مکسی»، استاد دانشگاه ییل نیز معاملات ۲ اکتبر را بسیار شوکه‌کننده می‌داند. همچنین «روبرت جکسون جونیور»، استاد دانشگاه نیویورک اعلام کرد: «دوم اکتبر حدود ۱۰۰ درصد حجم معاملات بورسی در یک شرکت سهامی عام امریکایی در اسرائیل صورت گرفته که بیشتر از نوع پیش‌فروش بوده است.» 

محققان تردید ندارند که فعالیت‌های تجاری در چند روز منتهی به ۷ اکتبر، در مقایسه با شرایط تجارت یک دهه گذشته، استثنایی و غیرقابل باور بوده است. آنها معتقدند شرکت‌های قانونگذار بورسی امریکایی و شرکت‌های صنعتی اقتصادی به داده‌هایی دسترسی دارند که به آنها کمک کرده تا سرمایه‌گذاران را برای مسیریابی پرسود در روزهای پیش از ۷ اکتبر یاری کنند؛ برای مثال، محققان دریافته‌اند که تنها در ۱۴ سپتامبر و ۵ اکتبر، حدود ۴.۴ میلیون اوراق جدید در بانک لومی رژیم صهیونیستی پیش‌فروش شده است، اوراقی که ارزش آنها در فاصله ۴ تا ۲۳ اکتبر یعنی در خلال درگیری‌ها ۲۳ درصد کاهش داشته است.

شک و تردیدها در باب وضعیت بورس تل‌آویو زمانی بیشتر می‌شود که با وجود ابهام‌ها کمیسیون معاملات و امنیت آمریکا حاضر نیست درباره فرضیه‌های مطرح‌شده در این معاملات پاسخی بدهد.  

غافلگیری غیرقابل انکار

غافلگیری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در برابر «طوفان الاقصی» غیر قابل انکار است، اما تشدید افراط‌گرایی در سرزمین‌های اشغالی از سوی دولتمردان این رژیم و نیز هشدارهای فلسطینی‌ها مبنی بر پاسخگویی به تعرضات صورت‌گرفته به مسجد الاقصی، برخی سرمایه‌داران کلان و وابسته به ساختار قدرت در رژیم صهیونیستی و آمریکا را به احتمال کاهش ارزش سهام‌ها رسانده بود و در این شرایط دست‌اندرکاران بورس رژیم صهیونیستی از این وضعیت سودجویی کرده و ضررهای سنگینی را به سهامدارانی تحمیل کردند که فاقد این ارتباطات بودند. سکوت رژیم صهیونیستی و حامیانش، گمانه‌ها درباره منابع اطلاعاتی احتمالی در این معاملات سودآور را بیشتر کرده است و افزایش سرعت معاملات سهام تل‌آویو در چند روز مانده به آغاز جنگ ابهامات را چند برابر کرده است. شکل گیری این رخداد نشان می دهد که سردمداران رژیم صهیونیستی بیش از آن که به فکر امنیت، رفاه و معیشت ساکنین سرزمین های اشغالی باشند در اندیشه منافع سیاسی و مالی خود هستند و هیچ فرصتی برای سود جویی اقتصادی بیشتر را از دست نمی دهند. علاوه بر این رخداد اخیر در بورس تل آویو نشان داد که اعای شفافیت و پاکی بازار سرمایه در این رژیم نیز چون سایر شعارهای جعلی صهیونیست‌ها کاملا بی پایه بوده وبازار سرمایه رژیم نیز چون سایر بسترهای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده،هدفی جز تأمین منافع اقلیت صاحب قدرت و سرمایه ندارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات پهپادی نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت واردن
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 31 تیر 1405 + جدول قیمت ها
فوتبال ایرانی علیه آزادی بیان
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 تیر 1405+ جدول پخش
ونس و عراقچی دو روایت، یک واقعیت
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در لردگان
اقتصادنگار | عرق ریزی شهروندان در تابستان داغ اجاره نشینی
9 مسئول حفاظت آزمون‌های نهایی به دلیل تخلف برکنار شدند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها