×
سیاسی
شناسه خبر : 156618
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/09/16 ساعت 10:36
اقدام تاریخی دبیرکل سازمان ملل برای کمک به غزه؛ ماده 99 منشور ملل متحد چه می‌گوید؟

اقدام تاریخی دبیرکل سازمان ملل برای کمک به غزه؛ ماده 99 منشور ملل متحد چه می‌گوید؟

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در اقدامی نادر که در تاریخ سازمان ملل تنها 9 بار اتفاق افتاده، با استفاده از اختیارات قانونی خود، ماده 99 منشور جهانی سازمان ملل متحد را فعال کرد. این ماده به دبیرکل این سازمان اجازه می‌دهد در مواردی که احساس می‌کند «امنیت و صلح جهان» در خطر است اعضای شورای امنیت را به جلسه‌ای فوری دعوت کند و از آنها بخواهد اقدامی اضطراری در این باره انجام دهند.

 نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اقدامی که بسیار به ندرت انجام شده، با استفاده از اختیارات قانونی خود ماده ۹۹ منشور جهانی سازمان ملل متحد را فعال کرد تا شورای امنیت این نهاد را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه تحت فشار قرار دهد.

این ماده که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته به دبیرکل این سازمان اجازه می‌دهد در مواردی که احساس می‌کند «امنیت و صلح جهان» در خطر است اعضای شورای امنیت را به جلسه‌ای فوری دعوت کند و از آنها بخواهد اقدامی اضطراری در این باره انجام دهند.

گوترش در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت: «با در نظر گرفتن خطر از کار افتادن سیستم‌های امدادرسانی انسان‌دوستانه در غزه، من از شورای امنیت می‌خواهم که مانع از وقوع یک فاجعه انسانی شود و استدعا می‌کنم یک آتش‌بس انسان‌دوستانه فوری اعلام کند».

او در نامه خود به رئیس فعلی شورای امنیت نوشته که اوضاع در غزه به سرعت رو به وخامت است و امکان دارد که عواقب چنین وضعیتی برای فلسطینیان و همچنین امنیت کل منطقه غیرقابل جبران شود.


 

 عصبانیت اسرائیل از اقدام جدید دبیرکل سازمان ملل برای کمک به غزه

نامه دبیرکل سازمان ملل بر اساس ماده ۹۹ منشور این سازمان به شورای امنیت برای اقدام فوری برای بحران غزه، بار دیگر خشم وزیرخارجه رژیم صهیونیستی را برانگیخت.

«دبیر کلی گوترش تهدیدی برای صلح جهانی است». این را «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت که به شدت از  نامه بی‌سابقه دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش به شورای امنیت در خصوص توقف جنگ در غزه، عصبانی است.

وی طی پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، بامداد امروز (پنجشنبه، ۷ دسامبر) نوشت: « دبیرکلی گوترش تهدیدی برای صلح جهانی است. درخواست او برای فعال کردن ماده ۹۹ [منشور سازمان ملل متحد] و درخواست برای آتش بس در غزه حمایت از سازمان تروریستی حماس و ...است»

به نظر می‌رسد که نامه بی سابقه آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل بر اساس ماده ۹۹ منشور این سازمان به شورای امنیت برای اقدام فوری برای برقراری آتش بس در غزه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی را بار دیگر برآشفته است. 

وزیر خارجه کابینه نتانیاهو، همچنین طی پست دیگری در شبکه ایکس از اخراج نماینده سازمان ملل در فلسطین اشغالی خبر داد و نوشت: «ما دیگر در مقابل تعصب سازمان ملل ساکت نخواهیم نشست و تصمیم گرفتیم ویزای اقامت لین هستینگز، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در اسرائیل را لغو کنیم.

این نخستین‌بار نیست که گوترش از سوی رژیم صهیونیستی و شخص کوهن مورد حمله قرار می‌گیرد. وزیر خارجه کابینه نتانیاهو در ماه اکتبر گذشته نیز وی را فاقد صلاحیت برای رهبری سازمان بین المللی توصیف کرده و از او خواسته بود که استعفا کند.

کوهن حتی دیدار با گوترش در حاشیه نشست شورای امنیت را لغو کرد زیرا وی نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌الملل در غزه را محکوم کرده و خواستار آتش‌بس فوری در این منطقه شده بود. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
پایان پشتیبانی از ویندوز از فردا
ابداع روش سه گانه برای درمان سرطان خون
بمب سلامتی پاییزی را بشناسید
اهمیت داشتن تحرک در التهاب مفاصل
خواب بهتر فقط با چند راه حل
دلایل اصلی افزایش قیمت دلار از نظر عضو کمیسیون برنامه مجلس
درگیری القسام با عناصر وابسته به اسرائیل در غزه و شهادت یک عکاس
شرط حماس برای کنار گذاشتن سلاح خود
نبیه بری، اعتبار آمریکا و فرانسه را زیر سوال برد
تاج از بازی رفت و برگشت تیم ملی فوتسال با برزیل خبر داد
جنبش «ماگا» ترامپ را به باد انتقاد گرفت
واکنش آمریکا به بازداشت مقامات کلیسای صهیون در چین
پایان جنگ غزه و شتاب گرفتن توافقنامه‌های ابراهیم
42 کشته و 27 مفقود در سیل مکزیک
آغاز زودهنگام فعالیت تبلیغاتی نتانیاهو
دستور ‌ دادستانی برای شناسایی عوامل تولید عروسک‌های ضد مقدسات
دعوت کاردار عمان به وزارت امور خارجه
گزارش تصویری | اعتراضات و نا آرامی ها در ماداگاسکار
وقوع زلزله 5.8 ریشتری در فیلیپین
برگزاری نخستین تمرین تیم ملی در امارات برای بازی با تانزانیا
گفت وگوی زلنسکی و ترامپ درباره نیازهای نظامی اوکراین
مهلت ثبت‌نام عمره دانشجویی تمدید شد + لینک سایت
ترامپ: آمریکا به‌دنبال آسیب رساندن به چین نیست
واکنش «هادی چوپان» به عدم قهرمانی در مستر المپیا 2025
مدفون بودن پیکر 10هزار شهید زیر آوارها /ویرانی 95 درصد از مدارس و دانشگاه‌های غزه
پزشکیان در اجلاس شرم‌الشیخ شرکت نخواهد کرد
مهدی قائدی: دوست دارم به خانه ام برگردم
ایران و دو راهی شرم الشیخ!
پاسخ انصارالله به صهیونیست‌ها: انگشتمان روی ماشه است
واکنش بغداد به تحریم‌های جدید آمریکا علیه عراق
حماس بر آزادی اسیران سرشناس اصرار دارد
بررسی جزئیات طرح جامع مرزبانی در مجلس
پزشکیان خطاب به ورزشکاران: اخلاق جوانمردی و فرهنگ ایرانی، مدال‌هایتان را ارزشمندتر می‎‌کند
آخرین وضعیت ورزشکاران ایران در کره‌جنوبی و عذرخواهی دیرهنگام
امکان پرتودهی بیش از 5 میلیون قطعه فیلتر دیالیز در کشور
نتایج قرعه‌کشی فروش ایران خودرو اعلام شد +لینک اعلام نتایج
هشدار زرد هواشناسی برای پایتخت
انتصاب نخستین بخشدار زن در کردستان
اعلام زمان بازی تیم ملی فوتبال ایران در تورنمنت امارات
تل‌آویو: آزادی اسرای اسرائیلی از فردا صبح آغاز می شود
ونس: اسرای اسرائیلی احتمالا به‌زودی آزاد شوند
سریال موسولینی دوبله شد / کدام شبکه این سریال را پخش می کند؟
زمین لرزه 3.1 ریشتری هرمزگان را لرزاند
ترکیب کشتی فرنگی ایران در بازی‌های کشوری اسلامی مشخص شد
چهار کشته و 20 زخمی در تیراندازی در باشگاهی در آمریکا
افزایش قیمت خودرو در ایست بازرسی سازمان حمایت
مشاورین نسل زد شورای اطلاع‌رسانی دولت به 15 نفر رسید
منابع محلی سوری: هیچ انفجاری در حلب رخ نداده است
اردوغان: چالش بزرگتری در غزه در پیش است
X
آگهی تبلیغاتی