×
سیاسی
شناسه خبر : 156565
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/09/15 ساعت 12:07
پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین

نورنیوز بررسی کرد؛

پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین

با گذشت بیش از 60 روز از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و دور جدید درگیری‌ها میان حماس و رژیم صهیونیستی، «غزه» به عنوان کانون مقاومت مشروع ملت فلسطین در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی، همچنان مرکز اصلی توجهات جهانی است. اشغالگران به‌رغم دو ماه حملات سنگین و همه‌جانبه، نتوانستند به اهدف اعلامی خود دست پیدا کنند و این ناکامی قابل پیش‌بینی، معادلات سیاسی و موضع‌گیری‌های متحدان تل‌آویو را تغییر داده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: همزمان با تشدید جنایات صهیونیست‌ها بر علیه غیر نظامیان در غزه، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در سخنانی عنوان کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین برای اداره نوار غزه مناسب نیست.

«جان کربی» در پاسخ به سوالی درباره مخالفت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اداره غزه توسط تشکیلات خودگردان گفت: «آنچه نتانیاهو گفته بود اکنون درست درآمده است. شما یک تشکیلات خودگردان غیرمتحد را می‌بینید و این برای ما نیز غیر قابل قبول است».

او افزود: «ما اعتقاد نداریم که تشکیلات خودگردان اکنون در شرایط مناسبی قرار دارد تا به اعتبار آن اداره نوار غزه را به دست بگیرد». به گفته کربی، «واشنگتن می‌خواهد تشکیلات خودگردان خود را اصلاح و احیاء کند تا به اداره نوار غزه کمک کند.»

موضع قبلی آمریکا درباره تشکیلات خودگران

این سخنان در حالی مطرح شده  که پیش از این «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا طی سخنانی درمجلس سنا، تشکیلات خودگردان را «حاکم غزه» نامیده بود. همچنین «کاملا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز در دبی برلزوم حضور تشکیلات خودگردان در غزه تأکید کرده بود. در همین حال در اروپا نیز سران انگلیس، آلمان و ... با اتخاذ مواضع مشترک، لزوم حاکمیت تشکیلات خودگردان بر غزه را مورد تأکید قرار داده بودند.

با این شرایط این سوال مطرح است که چرا آمریکا چنین تغییر موضعی داشته است؟

 پاسخ به این پرسش از چند محور قابل تأمل است.

۱. حمایت از تداوم کشتار؛ آمریکایی‌ها هر چند که در ظاهر مدعی حمایت از آتش‌بس و کاهش آسیب غیر نظامیان هستند، اما در مقاطعی فراتر از حمایت عملی، اداره حمله نظامی به غزه را به عهده گرفتند و ادعاهایی مبنی بر درست‌بودن قضاوت نتانیاهو در باب تشکیلات خودگردان، نوعی چراغ سبز به او برای ادامه کشتار در غزه است.

۲. پایان تاریخ مصرف محمود عباس؛ سخنان آمریکایی‌ها در باب تشکیلات خودگردان در شرایطی است که «ابومازن»، رئیس تشکیلات خودگردان به‌رغم رویه‌ سازشکارانه‌اش، تحت فشار فلسطینی‌ها و افکار عمومی توان مقابله با قیام کرانه باختری را ندارد و از سوی دیگر بالاجبار جنایات صهیونیست‌ها و آمریکا علیه غزه را محکوم کرده است. برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها، آمریکا و برخی کشورهای عربی، به‌دنبال تغییرات در رأس تشکیلات خودگردان با گزینه‌هایی همچون «محمود دحلان» هستند. سرنوشت امروز تشکیلات خودگردان یادآور سرنوشت افرادی همچون «اشرف غنی» در افغانستان، «صدام حسین» در عراق و... است.

۳. حملات بی‌نتیجه رژیم صهیونیستی؛ حملات سنگین، همه‌جانبه وحشیانه  دو ماه اخیر رژیم صهیونیستی که با هدف و ادعای واهی حذف حماس و تسلط بر این منطقه انجام شده ، جز کشتار مردم غزه نتیجه‌ای نداشته و این رژیم حتی به اهداف اعلامی خود نزدیک هم نشد. این واقعیت چنان است که حتی «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه ادعای رژیم صهیونیستی مبنی برتداوم جنگ با حماس تا زمان نابودی کامل حماس را غیرممکن خواند و به رژیم صهیونیستی هشدار داد که حتی اگر هدفش برای از بین بردن حماس قابل دستیابی هم باشد، بیش از یک دهه طول خواهد کشید تا به آن برسد. بر این اساس می‌توان اظهارات آمریکایی‌ها مبنی بر ناتوانی تشکیلات خودگردان برای تسلط برغزه را اعتراف تلویحی به قدرت مقاومت فلسطین و عقب‌نشینی از ادعای قدیمی نابودی حماس دانست. در همین رابطه سخنان جان کربی در باب آماده نبودن تشکیلات خودگردان برای حاکمیت بر غزه نیز واجد نشانه‌های مشابهی است‌‌. تغییر موضع آمریکا به طور قطع ناشی از ارزیابی تحولات میدانی طی دو ماه گذشته و مشخص شدن وزن هریک طرف‌های درگیری است. اگرچه هنوز برای قضاوت در خصوص رویکرد آمریکا در اتخاذ مواضع جدید نسبت به تشکیلات خودگران زود است اما با توجه به تأثیر اولیه این سیاست که به نوعی عبور اجباری ازطرح حذف حماس از غزه است می‌توان انتظار داشت که با تداوم ناکامی‌های رژیم صهیونیستی در جنگ جاری و مشخص شدن ابعاد جدید از قدرت مقاومت فلسطین، عقب‌نشینی‌های بیشتری در ابعاد سیاسی و نظامی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در پیش باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین
یکشنبه 1402/09/19 ساعت 20:20
پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین
آرزوهای جدید نتانیاهو: اسرائیل، نوار غزه را عاری از سلاح می‌کند!
چهارشنبه 1402/09/15 ساعت 13:40
آرزوهای جدید نتانیاهو: اسرائیل، نوار غزه را عاری از سلاح می‌کند!
نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که پس از پایان عملیات نظامی این رژیم، غزه باید عاری از سلاح شود.
وال‌استریت ژورنال: چرا آمریکا نیاز به مصر برای کنترل جنگ و مدیریت بر غزه دارد و چرا السیسی شانه خالی می‌کند؟
یکشنبه 1402/09/12 ساعت 12:01
وال‌استریت ژورنال: چرا آمریکا نیاز به مصر برای کنترل جنگ و مدیریت بر غزه دارد و چرا السیسی شانه خالی می‌کند؟
«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر، پیشنهاد «ویلیام برنز» رئیس سیا مبنی بر اینکه پس از شکست حماس، مصر نظارت بر امنیت در نوار غزه تا زمانی که تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر شود را رد کرد.
ریسپانسیبل استِیت کرفت: مقایسه اشغال آلمان و ژاپن با غزه و دوگانگی رفتار آمریکا و اسرائیل
یکشنبه 1402/08/21 ساعت 13:57
چگونگی و چرایی ناتوانی آمریکا و اسرائیل در اداره آینده غزه؛
ریسپانسیبل استِیت کرفت: مقایسه اشغال آلمان و ژاپن با غزه و دوگانگی رفتار آمریکا و اسرائیل
فقدان طرح اجرایی برای اداره غزه پس از ویران کردن آن از سوی ارتش اسرائیل به طور فزاینده‌ای توسط کارشناسان داخلی این رژیم و همچنین سایر کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است.
خیال خام نتانیاهو برای اشغال غزه و مخالفت صریح کاخ سفید!
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 18:51
نورنیوز بررسی کرد؛
خیال خام نتانیاهو برای اشغال غزه و مخالفت صریح کاخ سفید!
در حالی که نتانیاهو رویای تسلط بر نوار غزه را در سر می‌پروراند، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا امروز چهارشنبه تاکید کرد که غزه نمی‌تواند توسط اسرائیل اداره شود.
نظرات

آخرین اخبار
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق
انتظار طلایی از نمایندگان ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
فرمول حماس برای توافق در پاسخ به ادعای ترامپ
بازنشر پیام رهبر انقلاب درباره گشودن جبهه‌های دیگر علیه دشمن
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما