×
سیاسی
شناسه خبر : 156516
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/14 ساعت 14:41
امیرعبداللهیان: امنیت دریای خزر تفکیک‌ناپذیر است؛ همه نسبت به توسعه پایدار امنیت در خزر مسئولیم

امیرعبداللهیان: امنیت دریای خزر تفکیک‌ناپذیر است؛ همه نسبت به توسعه پایدار امنیت در خزر مسئولیم

حسین امیرعبداللهیان در نشست سالانه وزرای خارجه پنج کشور ساحلی دریای خزر با بیان اینکه امنیت در منطقه دریای خزر تفکیک ناپذیر است، اظهار کرد: همه ما نسبت به حفظ ثبات، امنیت و توسعه پایدار در پهنه آبی دریای خزر مسئولیت داریم.

نورنیوز - گروه سیاست: نشست سالانه وزرای خارجه پنج کشور ساحلی دریای خزر به ریاست وزیر خارجه فدراسیون روسیه و با حضور وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان ظهر امروز (سه‌شنبه) ۱۴ آذر ماه در شهر مسکو آغاز به کار کرد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در این نشست طی سخنانی گفت: دریای خزر میراث مشترک و کانون دوستی بین ما و منشأ خیر و برکت برای بیش از ۲۷۰ میلیون جمعیت کشورهای حاشیه این دریاست.

او افزود: همانطور که گذشتگان این گوهر با ارزش الهی را برای ما به ارث گذاشته‌اند، باید تلاش کنیم این موهبت ارزشمند را برای نسل‌های آینده حفاظت کنیم. منطقه دریای خزر یک منطقه استراتژیک و حلقه وصل کریدورهای شمال - جنوب و شرق به غرب است. 

او با بیان اینکه امنیت در منطقه دریای خزر تفکیک ناپذیر است، افزود: همه ما نسبت به حفظ ثبات، امنیت و توسعه پایدار در پهنه آبی دریای خزر مسئولیت داریم.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان خاطرنشان کرد: همچنان معتقدیم همه تصمیمات درباره مسائل این دریا باید با اجماع و توافق پنج کشور ساحلی باشد. تلاش کنیم تحرک بیشتری در همکاری‌ها در دریای خزر ایجاد شود. 

او خطاب به وزرای حاضر در این نشست بیان کرد: به منظور تبدیل دریای خزر به نماد واقعی دوستی، پیشرفت و توسعه، نیازمند تقویت هر چه بیشتر تعامل و همکاری‌های جمعی هستیم. ما چاره‌ای نداریم که به سمت ساختارمند کردن همکاری‌ها در دریای خزر به پیش برویم. در این راستا، ایجاد یک دبیرخانه و یا سازمانی که بتواند همه حوزه‌های همکاری در دریای خزر را مدیریت و نظارت کند، امری ضروری است.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: جمهوری اسلامی ایران از توسعه اقتصاد دریا محور و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه‌های حمل و نقل دریایی، بنادر و دریانوردی، شیلات، گردشگری دریایی، ایجاد مناطق آزاد تجاری و بهره‌برداری معقول و پایدار از منابع زنده دریای خزر استقبال می‌کند.

او با بیان اینکه در حال حاضر تهدیدات و چالش‌های فراوان زیست محیطی پیش روی ما قرار دارد، بیان کرد: حل آنها نیازمند همکاری جمعی پنج کشور ساحلی است. یکی از مهمترین چالش‌ها، تهدید پایین آمدن سطح تراز آب خزر ناشی از عوامل انسانی و غیرانسانی، از جمله کاهش آب رودخانه‌های ورودی به دریای خزر، تغییرات اقلیمی، احداث سدها و مخازن و تأسیسات صنعتی و کشاورزی در مسیر رودخانه‌های ورودی به دریای خزر است.

وزیر خارجه گفت: متأسفانه تداوم پس‌روی آب دریای خزر طی سال‌های اخیر تأثیرات منفی بر تأسیسات بندری و کشتیرانی اکوسیستم، زندگی آبزیان و تالاب‌های منحصر به فرد دریای خزر گذاشته و باعث افزایش آلاینده‌ها در استان‌های ساحلی دریای خزر شده است.

به باور امیرعبداللهیان، حل این معضل قطعاً نیازمند عزم جمعی پنج کشور ساحلی است.

او همچنین گفت: در عصر ما امنیت یک مقوله به هم پیوسته است و ناامنی در هر بخش از منطقه و جهان بر امنیت سایر مناطق تأثیر منفی می‌گذارد. لذا می‌خواهیم تحولات غزه را از این نظر مورد توجه قرار دهیم. هم اکنون که اینجا نشسته‌ایم، دور جدید رژیم اشغالگر اسرائیل علیه مردم بی دفاع غزه بی محابا و وحشیانه ادامه دارد. وضعیت در غزه از یک بحران به یک فاجعه و تراژدی بزرگ و غم انگیز انسانی تبدیل شده است. در شرایطی که بسیاری امیدوار بودند آتش‌بس موقت به آتش‌بسی پایدار و دائمی تبدیل شود، رژیم اسرائیل حتی با وجود فشار افکار عمومی داخلی و بین‌المللی، همچنان جنایات و نسل کشی در غزه و کرانه باختری فلسطین را در دستورکار خود قرار داده است.

امیرعبداللهیان بیان کرد: تاکنون بیش از ۱۶ هزار فلسطینی شهید‌ شده‌اند که بیش از ده هزار نفر از آنها را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند. هزاران واحد مسکونی و صدها بیمارستان، مرکز درمانی، مدرسه، مسجد و کلیسا تخریب شده است و بخش قابل توجهی از ساکنان فلسطینی نوار غزه و حتی کرانه بی خانمان و آواره شده‌اند. این اقدامات هولناک بیانگر جنایات جنگی و مجازات دسته جمعی است که مغایر با اصول و قواعد حقوق بین‌الملل بوده و نیازمند پیگرد و مجازات است.

وزیر خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل ضمن به رسمیت شناخته حق مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگر و ضمن اینکه حماس را یک سازمان فلسطینی آزادی‌بخش در مقابل اشغال می‌داند، بر ضرورت اعمال تعیین حق سرنوشت و تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی قدس شریف و بازگشت آوارگان تأکید داشته و از تمامی کشورها می‌خواهیم که رسیدگی به این موضوع را در دستورکار فوری و جدی خود به ویژه در سازمان ملل قرار دهند.

او ادامه داد: باید جنایتکاران جنگی رژیم اسرائیل در محکمه‌ای بین‌المللی محاکمه و مجازات شوند. صادرات کالا و انرژی به سرزمین‌های اشغال شده فلسطین متوقف شود و تحریم کالاهای ساخت اسرائیل، حداقل کاری است که برای همبستگی با مردم غزه و کرانه باختری باید انجام دهیم.

وزیر خارجه همچنین در این نشست گفت: متأسفانه برگزاری سومین همایش اقتصادی نخست‌وزیران خزر در تهران با وجود موافقت و هماهنگی قبلی همه کشورها و برنامه‌ریزی انجام شده به تعویق افتاد. درصدد هستیم بار دیگر تاریخ جدیدی را برای برگزاری این همایش در سطح نخست‌وزیران کشورهای ساحلی دریای خزر به میزبانی معاون اول رئیس جمهور ایران پیشنهاد کنیم. تردیدی وجود ندارد که برگزاری منظم این همایش و اجرای تصمیمات آن تأمین کننده منافع اقتصادی همه کشورهای ساحلی خواهد بود.

وزیر خارجه فدراسیون روسیه سرگئی لاوروف نیز طی سخنانی در این نشست تصریح کرد: کشورهای ساحلی صلاحیت انحصاری برای حل مسائل مربوط به دریای خزر را دارند.


 


فارس
اخبار مرتبط
وزیر امور خارجه عازم ژنو شد
سه‌شنبه 1402/09/21 ساعت 10:48
وزیر امور خارجه عازم ژنو شد
حسین امیرعبداللهیان برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان و دیدار با برخی از مقامات بین‌المللی و همتایان شرکت کننده در این نشست، ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد.
امیرعبداللهیان: سند 2030 را امضاء نخواهیم کرد/ برای همیشه خود را گرفتار تونل تنگ برجام نخواهیم کرد
شنبه 1402/09/18 ساعت 17:30
امیرعبداللهیان: سند 2030 را امضاء نخواهیم کرد/ برای همیشه خود را گرفتار تونل تنگ برجام نخواهیم کرد
وزیر امور خارجه گفت: در کشور ما بدون هماهنگی سند فرهنگی 2030 مربوط به آموزش و پرورش امضاء شد، ما آن را تأیید نکردیم و دولت آقای رئیسی اجرای آن را متوقف کردند، این سند 2030 مورد قبول ما نیست.
امیرعبداللهیان: نیروی نیابتی نداریم/ مساله فلسطین باید از طریق همه‌پرسی حل شود
شنبه 1402/09/04 ساعت 17:14
امیرعبداللهیان: نیروی نیابتی نداریم/ مساله فلسطین باید از طریق همه‌پرسی حل شود
وزیر امور خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران یک راه حل سیاسی و دموکراتیک برای مساله فلسطین پیشنهاد داده است و آن را در سازمان ملل به ثبت رسانده است، بر اساس این ساز و کار سیاسی حل معضل فلسطین در حال حاضر برگزاری همه پرسی میان ساکنان اصلی فلسطین از جمله یهودیان، مسیحی ها و مسلمانان است.
ملاقات امیر عبداللهیان با اسماعیل هنیه در قطر
پنج‌شنبه 1402/09/02 ساعت 20:47
ملاقات امیر عبداللهیان با اسماعیل هنیه در قطر
وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفر منطقه‌ای خود، در دوحه پایتخت قطر با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دیدار و گفت‌وگو کرد.
حماس: پیروزی اخیر با حمایت محور مقاومت و در رأس آن جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است
چهارشنبه 1402/09/01 ساعت 15:28
حماس: پیروزی اخیر با حمایت محور مقاومت و در رأس آن جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است
«احمد عبدالهادی» نماینده حماس در مراسمی که همزمان با ورود وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان گفت: وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در زمان مهمی به لبنان سفر کرده‌اند چرا که مقاومت فلسطین توانسته است ضمن کسب پیروزی‌های بزرگ، دشمن را بدون دستیابی به هیچ موفقیتی وادار به پذیرش آتش‌بس کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول 0-2 منچستریونایتد؛ چهارمین شکست پیاپی قرمزها ثبت شد+ خلاصه بازی
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
تعویق‌ کنفرانس‌خبری رییس جمهور
یک متر هم از حریم تخت جمشید کم نشده است
برانکو به پرسپولیس می آید؟
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
پرداخت وام ضروری به 144 هزار بازنشسته در 1404 + جزئیات
فیلیپین با هزاران آواره در محاصره طوفان
بایرن در آستانه شکستن رکورد تاریخی میلان
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
القسام ارتباط خود را با حادثه رفح تکذیب کرد
دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
آخرین خبر از وضعیت هوشیاری صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی
کارخانه عظیم گاز روسیه هدف پهپادهای اوکراینی قرار گرفت
جاسوس رژیم صهیونیستی در قم اعدام شد
100 شناور جدید در مسیر پیوستن به ناوگان دریایی کشور
X
آگهی تبلیغاتی