×
سیاسی
شناسه خبر : 156383
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/09/12 ساعت 16:32
باقری: این مدت تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده است

باقری: این مدت تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اظهار کرد: در این مدت هم تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام و بسیاری مطالبات آژانس رفع شده است. البته همکاری به این معنی نیست که هر آنچه آنها گفتند بپذیریم.

نورنیوز - گروه سیاست: «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ظهر یکشنبه در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: این روزها مردم فلسطین در مقابل شقی‌ترین مردمان ایستاده‌اند که حداقل وظیفه ما حمایت از آنها است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش دانشجویانی که روز ۱۶ آذر را رقم‌ زدند، افزود: آنچه که در جریان شانزدهم آذر و حرکت دانشجویان در متن و بطن جامعه خود را نشان داد این است که دانشجو براساس مسئولیتی که بر عهده دارد به میدان آمده و مطالبه‌گری می‌کند. معنی مطالبه‌گری پیشرو بودن در میدان است و این همان رویکردی است که یک بسیجی دارد.

باقری تصریح کرد: در ۸ سال دفاع مقدس، به نیروهای مدافع وطن صدمات بسیاری وارد شد و در شرایطی که هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل نگرفته بود، بسیج و نیروهای بسیجی وارد میدان شدند و به مبارزه با دشمن و دفاع از کشور اقدام کردند و افرادی چون شهید فهمیده پدید آمدند.

او با طرح این سوال که در صحنه بین المللی آنچه که باعث شد دشمنان به تقابل با ما برخیزند چیست؟ توضیح داد: آمریکا اعلام می‌کند که اعمال تحریم‌های هوشمند علیه ایران به این دلیل است که کشورمان در عرصه فناوری و صنعت و هسته‌ای درحال پیشرفت است و در دوره اوباما به بعد تحریم‌های فلج‌کننده اعمال کردند اما در این شرایط ایران بازهم از پیشرفت‌های خود دست برنداشت. بنابراین در دوره ترامپ، تحریم‌های کارزار فشار حداکثری اعمال شد.

باقری ادامه داد: پیشرفت های کشورمان حاصل تلاش دانشگاهیان است و نکته مهم‌تر اینکه، تمامی این تلاش‌ها در راستای تامین نیازهای ضروری جامعه انجام شده و این موضوع که ما دارای چنین توانمندی هستیم که حتی توان ساخت و تولید موشک نقطه زن را داریم، بسیار مهم است.

او گفت: نکته اینجاست که کارآمدی حکومت دینی باعث دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با ما شده است که در امور مادی جامعه دیده می‌شود که قابل مشاهده است و ما باید از آن پاسداری کنیم. انقلاب اسلامی سرچشمه همه این برکات است.

تبلور جریان لیبرالیسم جنایات رژیم صهیونیستی است

این دیپلمات ارشد ادامه داد: تفکر لیبرالیسم به دنبال اصالت دادن به انسان بود و بنا داشت با اصالت دادن به انسان کار خود را جلو ببرد و به این واسطه دین را کنار گذاشتند. اکنون تبلور جریان لیبرالیسم که رژیم صهیونیستی است، خواسته خود را با تناقض جلو می‌برد و در حالی که اعتقاد دارد انسان اهمیت دارد، این حق را به فلسطینیان نمی‌دهد تا سرنوشت خود را تعیین کنند.  

او تأکید کرد: مسئله امروز غزه حقوق بشر نیست، مسئله وجود بشر است. کار شما این است که این نگاه را در قالب نظریات و استدلالات علمی تبیین کنید و برای آن نشست و جلسه برگزار کنید. نهادهایی که در دانشگاه داعیه گفتمان انقلاب اسلامی دارند، باید در داخل و خارج از کشور، آن را تبیین کنند.

باقری در پاسخ به سوالی درباره پذیرش مسئله دو دولتی در سرزمین‌های اشغالی توسط جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌های اخیر نهادهای بین‌المللی گفت: در مجامع بین‌المللی مثل مجمع عمومی اگر بخواهند به یک نقطه در همه موضوعات برسند، عملا توافقی حاصل نخواهد شد. اما روالی وجود دارد تحت عنوان «تحفظ» که کارکرد آن این است که قطعنامه یا سند را با شرطی میپذیرند که پذیرش آن به معنی عدم وجود شرط دیگر نیست. تحفط (reservation) توسط نمایندگی ما در سازمان ملل در آن زمان مطرح شد.  

معاون سیاسی وزیر امور خارجه یادآور شد: باید یک تلاش جمعی در ساحت بین‌المللی شکل بگیرد تا از استمرار جنایت رژیم صهیونیستی در غزه جلوگیری کند.  

نشست ریاض به ابتکار ایران برگزار شد

باقری تصریح کرد: برگزاری نشست ریاض به ابتکار جمهوری اسلامی بود که مورد استقبال قرار گرفت و دنبال شد. در جنگ ۳۳ روزه چنین اتحادی وجود نداشت اما در نشست اخیر، کشورهای اسلامی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی، کمک‌رسانی به مردم غزه و ادامه آتش‌بس، اتحاد و انسجام دارند و همنوا هستند.  

او در پاسخ به سوالی درمورد همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: باید بتوانیم آینده کشور را در چارچوب مناسبات بین‌المللی پیش ببریم. اگر همکاری قطع شود، می‌گویند پس معلوم است ایران مشارکتی ندارد. هنر این است که کار خود را با مشارکت و همکاری پیش ببریم و در این مدت هم تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده و بسیاری مطالبات آژانس رفع شده است. البته همکاری به این معنی نیست که هر آنچه آنها گفتند بپذیریم.

هنر دیپلماسی پیدا کردن نقاط مشترک است

این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوال دیگری درباره بی‌نتیجه بودن مذاکرات با دیپلمات اتحادیه اروپا، گفت: هنر دستگاه دیپلماسی این است که بتواند آنچه که در قالب منافع ملی و پیشرفت کشور است را تثبیت و تضمین کند. در روابط بین الملل هم اینگونه نیست که طرف مقابل هر آنچه شما میخواهید را بپذیرد. هنر دیپلماسی، پیدا کردن نقاط مشترک است.

او در ادامه درخصوص جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ما در غزه جنگ نداریم؛ جنایت علیه بشریت داریم. جنگ میان دو گروه نظامی است. ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی به بیمارستان حمله میکند و ادعا دارد در زیر این بیمارستان تونلی وجود دارد که مردم در آن پنهان شدند؛ آیا این در نظام بین‌الملل جرم نیست؟

باقری در پاسخ به سوال دیگری درباره سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «اگر هر مسلمان یک سطل آب بریزد، اسرائیل نابود می‌شود» گفت: بحث امام (ره) درباره روز قدس، اتحاد و انسجام مسلمانان درباره رژیم صهیونیستی بود. گذر زمان و اتفاقات نشان داد که سیاست ایران درمورد فلسطین و اسرائیل درست بوده و عدم مشروعیت اسرائیل برای همه دنیا اثبات شده است.  

او با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تحریم رژیم صهیونیستی به ویژه در عرصه سوخت، گفت: این یک دستور برای وزارت خارجه تلقی می‌شود، ما از همان زمان کارگروه ویژه‌ای تشکیل دادیم تا ببینیم از چه روش‌هایی می‌توان با کشورهایی که سوخت رژیم را تامین میکنند وارد تعامل شویم تا حداقل در این مقطع از تقویت سوخت رژیم جلوگیری کرد. کارهای خوبی انجام شده و امیدواریم بتوانیم این نگاه و رویکرد را دنبال کنیم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
X
آگهی تبلیغاتی