×
سیاسی
شناسه خبر : 156383
تاریخ انتشار :

باقری: این مدت تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اظهار کرد: در این مدت هم تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام و بسیاری مطالبات آژانس رفع شده است. البته همکاری به این معنی نیست که هر آنچه آنها گفتند بپذیریم.

نورنیوز - گروه سیاست: «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ظهر یکشنبه در جلسه «حمایت از فلسطین؛ از شعار تا عمل» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: این روزها مردم فلسطین در مقابل شقی‌ترین مردمان ایستاده‌اند که حداقل وظیفه ما حمایت از آنها است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش دانشجویانی که روز ۱۶ آذر را رقم‌ زدند، افزود: آنچه که در جریان شانزدهم آذر و حرکت دانشجویان در متن و بطن جامعه خود را نشان داد این است که دانشجو براساس مسئولیتی که بر عهده دارد به میدان آمده و مطالبه‌گری می‌کند. معنی مطالبه‌گری پیشرو بودن در میدان است و این همان رویکردی است که یک بسیجی دارد.

باقری تصریح کرد: در ۸ سال دفاع مقدس، به نیروهای مدافع وطن صدمات بسیاری وارد شد و در شرایطی که هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل نگرفته بود، بسیج و نیروهای بسیجی وارد میدان شدند و به مبارزه با دشمن و دفاع از کشور اقدام کردند و افرادی چون شهید فهمیده پدید آمدند.

او با طرح این سوال که در صحنه بین المللی آنچه که باعث شد دشمنان به تقابل با ما برخیزند چیست؟ توضیح داد: آمریکا اعلام می‌کند که اعمال تحریم‌های هوشمند علیه ایران به این دلیل است که کشورمان در عرصه فناوری و صنعت و هسته‌ای درحال پیشرفت است و در دوره اوباما به بعد تحریم‌های فلج‌کننده اعمال کردند اما در این شرایط ایران بازهم از پیشرفت‌های خود دست برنداشت. بنابراین در دوره ترامپ، تحریم‌های کارزار فشار حداکثری اعمال شد.

باقری ادامه داد: پیشرفت های کشورمان حاصل تلاش دانشگاهیان است و نکته مهم‌تر اینکه، تمامی این تلاش‌ها در راستای تامین نیازهای ضروری جامعه انجام شده و این موضوع که ما دارای چنین توانمندی هستیم که حتی توان ساخت و تولید موشک نقطه زن را داریم، بسیار مهم است.

او گفت: نکته اینجاست که کارآمدی حکومت دینی باعث دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با ما شده است که در امور مادی جامعه دیده می‌شود که قابل مشاهده است و ما باید از آن پاسداری کنیم. انقلاب اسلامی سرچشمه همه این برکات است.

تبلور جریان لیبرالیسم جنایات رژیم صهیونیستی است

این دیپلمات ارشد ادامه داد: تفکر لیبرالیسم به دنبال اصالت دادن به انسان بود و بنا داشت با اصالت دادن به انسان کار خود را جلو ببرد و به این واسطه دین را کنار گذاشتند. اکنون تبلور جریان لیبرالیسم که رژیم صهیونیستی است، خواسته خود را با تناقض جلو می‌برد و در حالی که اعتقاد دارد انسان اهمیت دارد، این حق را به فلسطینیان نمی‌دهد تا سرنوشت خود را تعیین کنند.  

او تأکید کرد: مسئله امروز غزه حقوق بشر نیست، مسئله وجود بشر است. کار شما این است که این نگاه را در قالب نظریات و استدلالات علمی تبیین کنید و برای آن نشست و جلسه برگزار کنید. نهادهایی که در دانشگاه داعیه گفتمان انقلاب اسلامی دارند، باید در داخل و خارج از کشور، آن را تبیین کنند.

باقری در پاسخ به سوالی درباره پذیرش مسئله دو دولتی در سرزمین‌های اشغالی توسط جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌های اخیر نهادهای بین‌المللی گفت: در مجامع بین‌المللی مثل مجمع عمومی اگر بخواهند به یک نقطه در همه موضوعات برسند، عملا توافقی حاصل نخواهد شد. اما روالی وجود دارد تحت عنوان «تحفظ» که کارکرد آن این است که قطعنامه یا سند را با شرطی میپذیرند که پذیرش آن به معنی عدم وجود شرط دیگر نیست. تحفط (reservation) توسط نمایندگی ما در سازمان ملل در آن زمان مطرح شد.  

معاون سیاسی وزیر امور خارجه یادآور شد: باید یک تلاش جمعی در ساحت بین‌المللی شکل بگیرد تا از استمرار جنایت رژیم صهیونیستی در غزه جلوگیری کند.  

نشست ریاض به ابتکار ایران برگزار شد

باقری تصریح کرد: برگزاری نشست ریاض به ابتکار جمهوری اسلامی بود که مورد استقبال قرار گرفت و دنبال شد. در جنگ ۳۳ روزه چنین اتحادی وجود نداشت اما در نشست اخیر، کشورهای اسلامی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی، کمک‌رسانی به مردم غزه و ادامه آتش‌بس، اتحاد و انسجام دارند و همنوا هستند.  

او در پاسخ به سوالی درمورد همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: باید بتوانیم آینده کشور را در چارچوب مناسبات بین‌المللی پیش ببریم. اگر همکاری قطع شود، می‌گویند پس معلوم است ایران مشارکتی ندارد. هنر این است که کار خود را با مشارکت و همکاری پیش ببریم و در این مدت هم تلاش‌های خوبی در همکاری با آژانس انجام شده و بسیاری مطالبات آژانس رفع شده است. البته همکاری به این معنی نیست که هر آنچه آنها گفتند بپذیریم.

هنر دیپلماسی پیدا کردن نقاط مشترک است

این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوال دیگری درباره بی‌نتیجه بودن مذاکرات با دیپلمات اتحادیه اروپا، گفت: هنر دستگاه دیپلماسی این است که بتواند آنچه که در قالب منافع ملی و پیشرفت کشور است را تثبیت و تضمین کند. در روابط بین الملل هم اینگونه نیست که طرف مقابل هر آنچه شما میخواهید را بپذیرد. هنر دیپلماسی، پیدا کردن نقاط مشترک است.

او در ادامه درخصوص جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ما در غزه جنگ نداریم؛ جنایت علیه بشریت داریم. جنگ میان دو گروه نظامی است. ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی به بیمارستان حمله میکند و ادعا دارد در زیر این بیمارستان تونلی وجود دارد که مردم در آن پنهان شدند؛ آیا این در نظام بین‌الملل جرم نیست؟

باقری در پاسخ به سوال دیگری درباره سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «اگر هر مسلمان یک سطل آب بریزد، اسرائیل نابود می‌شود» گفت: بحث امام (ره) درباره روز قدس، اتحاد و انسجام مسلمانان درباره رژیم صهیونیستی بود. گذر زمان و اتفاقات نشان داد که سیاست ایران درمورد فلسطین و اسرائیل درست بوده و عدم مشروعیت اسرائیل برای همه دنیا اثبات شده است.  

او با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تحریم رژیم صهیونیستی به ویژه در عرصه سوخت، گفت: این یک دستور برای وزارت خارجه تلقی می‌شود، ما از همان زمان کارگروه ویژه‌ای تشکیل دادیم تا ببینیم از چه روش‌هایی می‌توان با کشورهایی که سوخت رژیم را تامین میکنند وارد تعامل شویم تا حداقل در این مقطع از تقویت سوخت رژیم جلوگیری کرد. کارهای خوبی انجام شده و امیدواریم بتوانیم این نگاه و رویکرد را دنبال کنیم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
قیمت دلار امروز شنبه 4 مرداد 1404
نبرد نان؛ نقشه جدید قدرت از مزرعه تا مرزهای ژئوپلیتیک
کشتی «حنظله» با وجود تهدید توسط 30 پهپاد به غزه نزدیک می‌شود
یمن باز هم با موشک «فلسطین 2» به اسرائیل حمله کرد
ترامپ: «در آستانه تحقق بزرگ‌ترین توافق تجاری با اروپا هستیم»
قیمت خودرو امروز شنبه 4 مرداد 1404
سخنگوی شورای نگهبان: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در شورای نگهبان تایید شد
X
آگهی تبلیغاتی