×
سیاسی
شناسه خبر : 156353
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/09/12 ساعت 10:29

در همایش مسئولیت اجرای قانون اساسی؛

رئیسی: حمایت از غزه مبتنی بر قانون اساسی است؛ قانون اساسی نباید گزینشی اجرا شود

رئیس‌جمهور در دومین همایش مسئولیت اجرای قانون اساسی تأکید کرد: اجرای قانون اساسی باید به صورت جامع دیده شود و از اجرای گزینشی آن خودداری شود.

نورنیوز - گروه سیاست: دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی در سالن اجلاس سران، با سخنرانی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور آغاز شد.

رئیس جمهور در همایش اظهار کرد: قانون اساسی، اساس قوانین ومقررات‌ و ارتباطات میان بخش‌های مختلف و اساس نظام اسلامی و تشکیلات و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است. امام (ره) درباره حکومت اسلامی و ولایت فقیه نظریه‌ای دارند و قبل از امام، بحث ولایت فقیه در کتب بزرگان اشاره شده‌ است. در اصل ولایت فقیه بعد از قرن ۴ و ۵ و بعد از مرحوم شیخ طوسی بزرگان فقها همگی در آثار خود به موضوع ولایت فقیه پرداخته‌اند ولی نظریه امام(ره) کامل و جامع تر است و صاحب نظریه دکترین ولایت فقیه در دوران‌ معاصر را می‌توان امام بزرگوار دانست.

او تأکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقی‌ترین قوانین بین تمام کشورهاست. به اذعان یک حقوقدان آفریقایی قانون اساسی جمهوری اسلامی میان دموکراسی و آرمان تجمیع شده است. 

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه از افتخارات نظام‌جمهوری اسلامی است که تمام‌ نهاد‌ها وسازمان‌ها و ساختارهای این‌ نظام‌ مبتنی بر رأی مردم است، اظهار کرد: رأی مردم یک امر تشریفاتی و سیاسی نیست. امام اگر فرمودند میزان رأی ملت است، حقیقتاً امام (ره) مردم باور بودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام (ره)، مردم و رأی مردم و توجه به نگاه مردم را باور داشتند، ادامه داد: امروز اگر رهبری فرزانه انقلاب اسلامی توجه به مردم را به مسئولین گوشزد می‌کنند حقیقتاً مردم را باور دارند. رأی مردم در شکل‌گیری تمام‌ نهادها در جمهوری اسلامی‌ حائز اهمیت است و قانون اساسی تکلیف کرده است که باید به آرای عمومی مراجعه داشت.

او ادامه داد: مردم حقوقی دارند و مسئولین تکالیفی، حق و تکلیف در یک راستاست. تکلیف نسبت به تمام دست‌اندرکاران و مسئولین تحقق قانون اساسی است و مردم به موجب قانون اساسی از حقوقی برخوردارند. ظرفیتی که امروز جمهوری اسلامی از آن برخودار است، ظرفیت اقتصادی و منابع بسیار زیر زمینی و نیروی انسانی کارآمد است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه باید تلاش شود تا به اقتصاد بخش خصوصی رونق داده شود و در مسیر مردمی کردن اقتصاد پیش برویم، اظهار کرد: میدان دادن به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دارای اهمیت است. کار فعالان اقتصادی به شکل قانونی و حقوقی و قضایی باید تضمین شود، تضمین سود و بهره سرمایه فعالان اقتصادی در قوانین کشور دیده شده است. در سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی که سیاست‌های آن ابلاغ شد این تضمین وجود دارد. 

او تصریح کرد: جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که باید به مردم ، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میدان داده شود و به سرمایه آنها تضمین داده شود تا در عرصه‌های مختلف فعال باشند. فعالیت بخش تعاونی در کشور بسیار اثرگذار است و باید اقتصاد تعاونی فعال شود، اقدامات در این زمینه کافی نیست. بخش خصوصی و تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم ذکر شده است.

آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: اجرای قانون اساسی باید به صورت جامع دیده شود و از اجرای گزینشی آن خودداری شود. همه نهادها و ساختارها در اجرای قانون اساسی لحاظ شده است.

او تأکید کرد: حمایت ما از غزه و فلسطین بر اساس قانون اساسی است حمایت از مظلومان جزء مبانی قانون اساسی است لذا از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان مسئله اول انقلاب بود. این جزء اصول و مبانی ما است نمی‌توانیم دست از این اصول برداریم، تمایلات برخی در منطقه این اصل قانون اساسی را از بین نمی‌برد. این روزها پرده‌ها کنار رفته و برای جهانیان حقیقت روشن شده است.

آیت الله رئیسی ادامه داد: ۶۰۰۰ هزار کودک در غزه به شهادت رسیدند تردید نداشته باشید دست انتقام الهی به حکومت جعلی صهیونیستی خاتمه خواهد داد.

نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی دوازدهم آذرماه ۱۴۰۱ با حضور و سخنرانی رئیس‌جمهوری و رئیس مجلس برگزار شد. اعضای هیأت علمی دانشکده‌های حقوق، پژوهشگران و صاحب‌نظران حقوقی، مدیران حقوقی دستگاه‌های اجرایی، فضلای حوزوی، اعضای مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، دانشجویان، طلاب حوزه علمیه و سفرا و اعضای هیأت‌های نمایندگی کشورهای خارجی از جمله شرکت‌کنندگان در این رویداد علمی فاخر بودند.

آغازبه‌کار رسمی هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی به استناد دستورالعمل نحوه اعمال مسئولیت رئیس‌جمهور در اجرای قانون اساسی، رونمایی از سامانه پیگیری اجرای قانون اساسی، گشایش خانه ملی قانون اساسی، رونمایی از تمبر قانون اساسی و برگزاری جشنواره ایده‌های برتر در حوزه اجرای قانون اساسی از رویدادهای دیگری بودند که در متن یا حاشیه نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی شکل گرفت.


پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
اخبار مرتبط
رئیسی: دانشجو باید نسبت به اصلاح امور حساس باشد؛ سر اژدهای هفت سر فساد را قطع می‌کنیم
چهارشنبه 1402/09/15 ساعت 15:30
رئیسی: دانشجو باید نسبت به اصلاح امور حساس باشد؛ سر اژدهای هفت سر فساد را قطع می‌کنیم
رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت روز دانشجو تأکید کرد: دانشجو در جایگاه روشنفکری باید ببیند، قبل از اینکه دیگران ببینند و شرایط جامعه را خوب درک کند و در زمان لازم مطالبه‌گری و حق‌خواهی کند و نسبت به اصلاح امور حساس باشد.
رئیسی: دولت به‌دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است
چهارشنبه 1402/09/08 ساعت 13:59
رئیسی: دولت به‌دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است
رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: دولت به دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است و در موضوع تأیید صلاحیت‌ها نیز معتقد است اصل بر صلاحیت است مگر آنکه دلیل معتبری بر عدم صلاحیت فرد وجود داشته باشد.
رئیسی: غزه نماد سقوط اخلاقی غرب است؛ پیشنهادات رئیسی برای توقف جنایت و کمک به مردم غزه
سه‌شنبه 1402/08/30 ساعت 18:14
در نشست فوق‌العاده اعضای بریکس؛
رئیسی: غزه نماد سقوط اخلاقی غرب است؛ پیشنهادات رئیسی برای توقف جنایت و کمک به مردم غزه
رئیس جمهور در کنفرانس اضطراری ویدئویی سران کشورهای عضو بریکس درباره غزه: امروز کشورهای عضو بریکس مسئولیت تاریخی دارند که اثبات کنند ارزش‌های انسانی را نمی‌توان قربانی منافع سیاسی کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
X
آگهی تبلیغاتی