×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 156288
تاریخ انتشار : شنبه 1402/09/11 ساعت 11:30
فارین افرز: حمایت نظامی آمریکا از اسرائیل و تحلیل باتلاق پیش‌رو + راهکار

فارین افرز: حمایت نظامی آمریکا از اسرائیل و تحلیل باتلاق پیش‌رو + راهکار

گسستی که با حمله حماس به‌وجود آمده، فرصتی را برای توسعه توسعه یک رویکرد پایدار و کم ریسک‌تر آمریکا به خاورمیانه فراهم می‌آورد.

رسانه‌های خارجی: اینکه «جو بایدن» و دولتش چگونه بتوانند کردارهای اسرائیل را مدیریت کنند، همچنین پژواک‌های گسترده تر ژئوپولیتیکی جنگ، پیامدهای دور رسی دارد برای پایداری منطقه و نیز توانایی واشنگتن در مقابله و بازداری حریفانش در خاورمیانه و دیگر مناطق.

• تزریق سخت افزار نظامی و پرسنل بیشتر، می‌تواند به گرفتارشدن آمریکا در تعهدات بی‌پایان امنیتی در منطقه‌ای بیانجامد که واشنگتن تا همین اواخر تلاش داشت پای خود را از آن بیرون بکشد.

• باتوجه به این مخاطرات است که سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا به شدت نیازمند اصلاح مسیر است. این ضرورت، پیش از هفتم اکتبر هم وجود داشت و اکنون هم بیشتر احساس می‌شود.

• با این حال دولت بایدن هیچ نشانه‌ای از اصلاح و سازگاری‌های کوتاه و میان مدت با هدف چاره کردن ناکامی‌ها و ریسک های راهبرد کنونی‌اش بروز نداده و به جای آن، خود را پایبند یک رویکرد به شدت امنیتی کرده که متکی بر استقرارهای نظامی سنگین‌تر در منطقه و عادی‌سازی میان کشورهای عربی و اسرائیل به‌عنوان سنگ بنای یک بلوک تازه امنیتیِ تحت رهبری آمریکا در خاورمیانه است.

• به محض آنکه بحران جاری در غزه، آرام شود، واشنگتن باید سریعاً دست به کار بیرون کشیدن نیروهایش و نیز کاهش اساسی و بازآرایی حضور نظامی‌اش در این منطقه بشود. همزمان هم باید بر روی ظرفیت‌سازی و تاب‌آوری شرکای منطقه‌ای‌اش سرمایه‌گذاری کند تا آنها بتوانند به‌طور موثرتری با هم برای حفظ ثبات منطقه عمل کرده و چالش‌های امنینی را با حمایت کمتر آمریکا مدیریت نمایند. تنها این رویکرد دو وجهی است که می‌تواند آمریکا را در مسیر یک سیاست متوازن تر خاورمیانه‌ای قرار دهد.

• روشن نیست که سیاستگذاران آمریکایی، درباره پیامدها و تأثیرات سطح دوم و سومِ گسیل نیروی نظامی و افزایش نقش امنیتی آمریکا در منطقه اندیشه کرده‌اند یا خیر و نیز درباره اینکه دوستان و دشمنان آمریکا، چه برداشت و دریافتی از این کار خواهند داشت. به‌طور مشخص، دولت بایدن باید به سه ریسک اذعان کرده و آن را چاره کند: تشدید، پاتَش (Backfire) و گسترش بیش از حد حضور نظامی.

• گسستی که با حمله حماس به‌وجود آمده، فرصتی را برای توسعه توسعه یک رویکرد پایدار و کم ریسک‌تر آمریکا به خاورمیانه فراهم می‌آورد. این بحران نشان می‌دهد تا زمانی که واشنگتن ده‌ها هزار سرباز خود را در خاورمیانه حفظ کند، احتمال زیادی هست که به یک جنگ منطقه‌ای گسترده و پرهزینه کشیده شود، حتی اگر چندان منافعی هم در کار نباشد. برای پرهیز از این وضعیت است که آمریکا باید حضور نظامی‌اش را کاهش داده و بازآرایی نماید.

*جنیفر کاوانگ و فردریک وهری 

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


نورنیوز
اخبار مرتبط
اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرافت: حوثی‌ها با آتش بازی می‌کنند، اما چرا آمریکا و اسرائیل در مقابل آنها سردرگم هستند؟
دوشنبه 1402/09/13 ساعت 14:10
اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرافت: حوثی‌ها با آتش بازی می‌کنند، اما چرا آمریکا و اسرائیل در مقابل آنها سردرگم هستند؟
حوثی‌ها که کنترل بیشتر شمال غربی یمن را در دست دارند، همچنان به پرتاب موشک‌های کروز و پهپادهای مسلح به سمت اسرائیل ادامه می‌دهند.
وال‌استریت ژورنال: چرا آمریکا نیاز به مصر برای کنترل جنگ و مدیریت بر غزه دارد و چرا السیسی شانه خالی می‌کند؟
یکشنبه 1402/09/12 ساعت 12:01
وال‌استریت ژورنال: چرا آمریکا نیاز به مصر برای کنترل جنگ و مدیریت بر غزه دارد و چرا السیسی شانه خالی می‌کند؟
«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر، پیشنهاد «ویلیام برنز» رئیس سیا مبنی بر اینکه پس از شکست حماس، مصر نظارت بر امنیت در نوار غزه تا زمانی که تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر شود را رد کرد.
عربی 21: آموخته فلسطینی‌ها از جنگ غزه  چیست؟ پاسخ به دو شبه مطرح شده در این نبرد!
چهارشنبه 1402/09/08 ساعت 13:05
سعید الحاج
عربی 21: آموخته فلسطینی‌ها از جنگ غزه چیست؟ پاسخ به دو شبه مطرح شده در این نبرد!
المانیتور: سه گزینه پیش روی اسرائیل برای آینده غزه چیست؟ ساخت جزیره مصنوعی دردریا برای ساکنان غزه یا حذف مرز زمینی با اسرائیل؟!
دوشنبه 1402/09/06 ساعت 12:25
بن کاسپیت
المانیتور: سه گزینه پیش روی اسرائیل برای آینده غزه چیست؟ ساخت جزیره مصنوعی دردریا برای ساکنان غزه یا حذف مرز زمینی با اسرائیل؟!
پس از سقوط احتمالی حماس، اسرائیل باید از هم اکنون حداقل در تئوری سناریوی برای آینده غزه داشته باشد.
نظرات

آخرین اخبار
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ