×
سیاسی
شناسه خبر : 156123
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/07 ساعت 14:56
باقری: هرگاه سخن از نسل‌کشی است، پای غربی‌ها در میان است/ آفریقا نیاز به قیم ندارد

باقری: هرگاه سخن از نسل‌کشی است، پای غربی‌ها در میان است/ آفریقا نیاز به قیم ندارد

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست مجمع صلح و امنیت آفریقا در سنگال گفت: دنیا باید بداند آفریقا یک بازیگر بالغ و رشید است و نیاز به قیم ندارد. دنیا باید بداند بدون سهم شایسته آفریقا هیچ نظمی پایدار نخواهد بود.

نورنیوز - گروه سیاست: «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نهمین نشست مجمع صلح و امنیت آفریقا به سنگال سفر کرده است، روز دوشنبه، ششم آذر ۱۴۰۲ در نخستین روز این نشست دو روزه و در پنلی با حضور معاونان وزرای خارجه فرانسه، آلمان و ترکیه شرکت کرد و طی سخنانی به ارائه دیدگاه‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال صلح و امنیت در آفریقا پرداخت که محورهای اصلی این سخنرانی در پی می‌آید:

نظمی که بر پایه عدالت بنا نشده باشد، قطعاً پایدار نخواهد ماند

نظم بین‌المللی کنونی با وجود همه پیچیدگی‌ها از ضعف‌ها و چالش‌های متعددی رنج می‌برد تا حدی که به اذعان همگان استمرار حیات این نظم میسر نیست و بدون شک این نظم فروخواهد پاشید. در حال حاضر در دوران گذار به نظم جدید هستیم. در این میان باید تأکید کرد که در نظم جدید باید آفریقا جایگاه واقعی خود را باز یابد.

نقطه ضعف اصلی نظم رو به افول کنونی بی‌عدالتی مشهودی است که در تار و پود این نظم نهادینه شده است. نظمی که بر پایه عدالت بنا نشده باشد، قطعاً پایدار نخواهد ماند. 

نظم کنونی تحمیلی و تأمین‌کننده منافع چند قدرت غربی است

از سوی دیگر در نظم کنونی همه بازیگران از جمله آفریقایی‌ها در آن نقش موثری ندارند، لذا تحمیلی بودن نظم کنونی از جمله نقاط ضعف برجسته آن به شمار می‌رود. به عبارت دیگر نظم کنونی حاصل مشارکت همگان بر اساس ظرفیت‌ها و شایستگی‌های خود نیست، بلکه برآمده از اعمال زور چند قدرت از جمله آمریکا و صرفاً تأمین‌کننده منافع نامشروع آنها است. 

آفریقا باید تلاش کند تا با ایفای «نقش موثر»، «سهم شایسته» خود در نظم آتی را به دست آورد

بنابراین همه بازیگران موثر به ویژه آفریقایی‌ها باید تلاش کنند تا با ایفای «نقش موثر» به «سهم شایسته» خود در نظم آتی جهانی دست یابند. هر نظمی که در آن آفریقا سهم شایسته نداشته باشد، نظم پایدار نخواهد بود. براین اساس همه کسانی که می‌خواهند تا هرچه زودتر به نظمی پایدار و فراگیر در گستره جهانی دست یابند، نباید در برابر ایفای نقش موثر و کسب سهم شایسته آفریقا در آن مانع تراشی کنند. در عین حال آفریقایی‌ها نیز نباید منتظر اقدام دیگران باشند، بلکه خود باید در مواجهه با بی‌عدالتی‌ها و ظلم بایستند تا بتوانند سهم شایسته خود را در این نظم به دست آورند.  

طنز تلخ تاریخ: نابودی انسان و حقوق بشر در میدان و دلسوزی برای انسان و مرثیه‌سرایی برای حقوق بشر در دیپلماسی

در این میان آفریقایی‌ها باید به این واقعیت توجه داشته باشند که برای دستیابی به این هدف باید از ظرفیت‌های چندجانبه‌گرایی در دوران گذر استفاده کنند، چرا که امروز امنی، صلح، پیشرفت و توسعه در گرو وابستگی به آمریکا و یا یک قدرت غربی دیگر نیست. در طول سال‌های گذشته غربی‌ها به بهای جان و منافع  آفریقایی‌ها صاحب منابع و قدرت و پیشرفت شدند و به قیمت ناامنی در آفریقا، امنیت خود را تضمین نمودند، ولی امروز با آگاهی ملت‌ها و دولت‌های آفریقایی ادامه چنین وضعی میسر نیست و دیگر غربی‌ها نمی‌توانند در سرزمین‌های آفریقایی، انسان و حقوق بشر را نابود کنند و در همان حال، در ساختمان‌های مجلل نهادهای بین‌المللی برای انسان دلسوزی و برای حقوق بشر مرثیه‌سرایی کنند. 

نسل‌کشی دیروز غربی‌ها در آفریقا و نسل‌کشی امروز صهیونیست‌ها در فلسطین، ثابت می‌کند آنچه برای غربی‌ها ارزش ندارد، هویت، موجودیت و حقوق انسانی است

دقیقاً این وضعیتی است که امروز جهان در غزه مشاهده  می‌کند. آمریکا و چند قدرت غربی با حمایت از اشغالگر و متجاوز اجازه نمی‌دهند ملت فلسطین به حقوق اولیه خود دست یابند. آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است، چرا که صهیونیست‌ها وجود بشر در غزه را با سلاح‌ها، امکانات و حمایت‌های آمریکا و چند قدرت غربی به مسلخ می‌برند و برای حفظ نظم ظالمانه کنونی کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی را با فجیع‌ترین وضعیت به قتل رسانده و خانه‌های آنها را با پیشرفته‌ترین بمب‌ها نابود می‌کنند.

پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکا و چند کشور غربی دیگر در غزه فقط با این هدف به‌کار گرفته شد تا اجازه ندهند مردم فلسطین از حقوق اولیه خود برخوردار شوند. نسل‌کشی دیروز غربی‌ها در آفریقا و نسل‌کشی امروز صهیونیست‌ها در فلسطین ثابت می‌کند که در نگاه غربی‌ها چیزی که ارزش ندارد هویت، موجودیت و حقوق انسانی است. با نسل‌کشی می‌توان در مسیر استیفای حقوق یک ملت وقفه ایجاد کرد، ولی نمی‌توان انتظار ایجاد و حفظ یک نظم پایدار را داشت. البته این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که چرا هرگاه سخن از نسل‌کشی است، پای غربی‌ها در میان است!

نظم پایدار و فراگیر جهانی، بدون مشارکت موثر آفریقا دست‌یافتنی نیست

جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نمی‌توان برای کسب منفعت عده‌ای خودبرتربین، منافع عظیم دیگر ملت‌ها را به تاراج برد‌. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نظم پایدار و فراگیر بدون نقش‌آفرینی موثر آفریقا دست‌یافتنی نیست. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با همه ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خود، کنار مردم آفریقا و همراه دولت‌های آفریقایی برای توسعه، پیشرفت، ثبات، صلح و آرامش در آفریقا تلاش کند. 

حمایت از حقوق مردم فلسطین، ظرفیت جدیدی به آفریقا برای کسب سهم شایسته در نظم جدید جهانی می‌دهد

کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید بین‌المللی در گرو ایستادگی در برابر رویه‌ها و قواعد ظالمانه‌ای است که صرفاً تامین‌کننده منافع نامشروع آمریکا و چند قدرت غربی دیگر است. از این رو نباید اجازه داد تا در موضوعات مختلف بین‌المللی مانند حقوق بشر، تروریسم، عدم اشاعه و مانند آن روایت‌های ظالمانه چند قدرت غربی به کرسی بنشیند. اگر آفریقا می‌خواهد استیفای حقوق خود در عرصه جهانی را تضمین کند باید از هر حرکتی که به دستیابی دیگر ملت‌ها به حقوق خود کمک می‌کند حمایت نماید. بر این اساس حمایت از حقوق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و جلوگیری از استمرار اشغال سرزمین فلسطین و ممانعت از استمرار تجاوز به حقوق مردم فلسطین گامی موثر در فرآیند کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید جهانی است. 

صلح و امنیت حق آفریقا است و آفریقا نیاز به قیم ندارد

صلح، امنیت، توسعه و پیشرفت، حق آفریقا است و این حق صرفاً با ایفای نقش موثر دولت‌های آفریقایی حاصل خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران در این مسیر از هرگونه تدبیر، سیاست و اقدام آفریقایی حمایت می‌کند، چرا که بر این باور است که تأمین منافع ملت‌های مستقل چه در غرب آسیا و چه در کل آفریقا به هم پیوسته است و از این رو باید در یک تلاش دسته‌جمعی از جمله در قالب سازوکارهای چندجانبه گرایی مانند اتحادیه آفریقا، بریکس و سازمان همکاری شانگهای صدا و موضع واحدی در برابر یکجانبه گرایی کنونی داشته باشیم. دنیا باید بداند آفریقا یک بازیگر بالغ و رشید است و نیاز به قیم ندارد. دنیا باید بداند بدون سهم شایسته آفریقا هیچ نظمی پایدار نخواهد بود.


وزارت امور خارجه
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
X
آگهی تبلیغاتی