×
سیاسی
شناسه خبر : 156092
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/07 ساعت 10:32
حق نسل‌کشی؛ جعل واژه‌ای جدید در قاموس حقوق بشر غربی!

«نورنیوز» اظهارنظر عجیب نخست‌وزیر سوئد را بررسی کرد؛

حق نسل‌کشی؛ جعل واژه‌ای جدید در قاموس حقوق بشر غربی!

از دولتی که تشدید روند قرآن‌سوزی‌ و اسلام‌ستیزی سیستماتیک را یکی از تعهدات پشت پرده خود به لابی‌های آمریکایی-صهیونیستی می‌داند، انتظاری جز حمایت از توحش مطلق رژیم جعلی و غاصب اسرائیل در نوار غزه نیست.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها نخست‌وزیر سوئد با به کار بردن واژه «حق نسل‌کشی» در توجیه جنایات رژیم اشغال‌گر قدس در نوار غزه، مورد انتقاد شدید مخاطبان جهانی قرار گرفته است. 

در مقابل، دولت سوئد از راه افتادن جنجال بیهوده به دلیل «اشتباه لفظی» نخست‌وزیر انتقاد کرده است! 

روز جمعه سوم آذرماه، وزیر دفاع سوئد در شبکه ایکس نوشت: «ویدئوهایی با ترجمه‌های غلط به جریان افتاده که سخنان اخیر نخست‌وزیر را سوءتعبیر می‌کند. هدف روشن است: ضربه زدن به وجهه بین‌المللی سوئد و دامن زدن به تفرقه و دوقطبی شدن جامعه!»

نخست‌وزیر «اولْف کریسترسون» که در نشستی با شهروندان شهر گوتنبورگ درباره جنگ رژیم اسرائیل و حماس سخنرانی می‌کرد، مدعی شده: «سوئد و اتحادیه اروپا در مورد حق اسرائیل برای نسل‌کشی، در چارچوب حقوق بین‌الملل توافق نظر دارند.» 

او پس از چندثانیه، جمله خود را تصحیح کرد و بعدا مدعی شد به صورت تصادفی کلمه حق نسل‌کشی را به کار برده است. اما سوال اصی اینجاست که آیا می‌توان چنین ادعایی از سوی کریسترسون را پذیرفت؟ 
در این خصوص دو نکته مهم وجود دارد:

نخست اینکه؛ اساسا نوع تلفظ و ریشه معنایی دو کلمه، به اندازه‌ای با یکدیگر تفاوت دارد که نمی‌توان به‌کارگیری اولیه واژه «حق نسل‌کشی» از سوی نخست‌وزیر سوئد را صرفا یک اشتباه لفظی تصور کرد! 

او به جای کلمه دفاع  (forsvar)کلمه نسل‌کشی (folkmord) را بر زبان آورده و سپس بلافاصله آن را تصحیح کرده است، با این حال اما، برخی حاضران در سالن شروع به فریاد زدن کرده و با صدای بلند پرسیدند: «پس یعنی به نظر شما اسرائیل حق نسل‌کشی دارد؟»

واقعیت امر این است که با توجه به تنظیم دقیق سخنرانی نخست‌وزیران سوئدی در طول دهه‌ها و سال‌های متمادی و وسواسی که از سوی سران هر دو جریان  سوسیال دموکرات و محافظه‌کاران در اسکاندیناوی بر سر به کارگیری کلمات دقیق وجود دارد، اساسا ادعای نخست‌وزیر سوئد و دولت این کشور در خصوص سهوی بودن این موضوع کاملا غیرقابل پذیرش است! 

نکته دوم اینکه؛ نخست‌وزیر سوئد مانند صدراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه، وابستگی آشکار و پنهان زیادی به لابی‌های صهیونیستی در استکهلم دارد و نقش سفارت رژیم صهیونیستی و آمریکا در سوئد را در روند به قدرت رسیدن او نمی‌توان انکار کرد. 

در چنین فضایی، کریسترسون در روند راضی‌سازی لابی‌های صهیونیستی حتی از «اولاف شولتز» و «امانوئل مکرون» نیز یک گام فراتر برداشته و از حق صهیونیست‌ها برای کشتار کودکان و زنان بی‌دفاع غزه سخن گفته است. 
با این تفاسیر؛ قطعا آنچه اخیرا در سوئد رخ داده، محصول یک سناریوی طراحی شده و دقیق است که در آن، کریسترسون نقش بازیگر اصلی را ایفا کرده است. 

البته از دولتی که تشدید روند قرآن‌سوزی‌ و اسلام‌ستیزی سیستماتیک را یکی از تعهدات پشت پرده خود به لابی‌های آمریکایی-صهیونیستی می‌داند، انتظاری جز حمایت از توحش مطلق رژیم جعلی و غاصب اسرائیل در نوار غزه نیست و قطعا این رویکرد وقیحانه دولت سوئد، حتی پس از پایان جنگ غزه نیز از یادها نخواهد رفت.

امروز زمان آن رسیده که افکار عمومی دنیا به صورت مستقیم و عیان، با دموکراسی و حقوق بشر ادعایی سوئدی‌ها آشنا شوند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اخراج رونالدو و عواقبش برای فیفا
پایان نیمه اول/ شمس آذر 1 - پرسپولیس 1+ فیلم گل
دریابان علی شمخانی: ایران هنوز از قدرت دریایی اش رونمایی نکرده است + فیلم
قطر و اردن تجاوز رژیم صهیونیستی به «بیت‌جن» سوریه را محکوم کردند
نبرد داده و الگوریتم؛ ایران کجای معادله آینده است؟
آتش دوباره به جان جنگل‌های کارمزد سوادکوه افتاد
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری
کالاس: اروپا با «تغییرات تکان‌دهنده» روبه‌رو است
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
مدارس و دانشگاه‌ها فردا شنبه غیرحضوری/ ادارات با نظر مدیران دورکار شدند/بانکها کشیکند
اوکراین در آستانه یک کودتای نظامی
«مجنون» رکورددار فروش در سینمای دفاع مقدس ایران شد
وحشت صهیونیست‌ها به دنبال حمله سایبری
دستخط رهبر معظم انقلاب برای نوه شهید حاجی‌زاده+تصویر
جزئیات واریز یارانه آذر 1404
نمایش یادگاری‌های تختی / فرصتی بی‌نظیر برای علاقمندان در تهران!
تعطیلی مدارس بر اساس سه شاخص کلیدی
وضعیت بحرانی تصادفات خودروهای داخلی / ضرورت ایجاد مرکز تست ایمنی
هشدار در سمنان ؛ 8 بیمار به دلیل آنفلوآنزا و کووید در ICU بستری شدند!
حوادث رانندگی در پایتخت؛ چهار کشته در هفت روز گذشته
درخواست‌های مهم ابوترابی از رئیس‌جمهور درباره آلودگی هوا و خودروسازان
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی اعلام شد/زمان و دهک های مشمول
توسعه ناوگان حمل‌ونقل تهران؛ نیاز به 10 هزار اتوبوس برای کاهش آلودگی
عراقچی: در جنگ 12 روزه نیروهای مسلح ما از حق دفاع مشروع خود استفاده کردند
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
پوتین هفته آینده به هند می‌رود
ارتش لبنان ادعای صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله را رد کرد
پزشکیان: از حمایت رهبری انقلاب سپاسگزارم/مسیر پیشرفت را با همراهی مردم دنبال می‌کنیم
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
X
آگهی تبلیغاتی