×
اقتصادی
شناسه خبر : 156075
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/07 ساعت 08:56
آمار نجومی خانه‌های لوکس در تهران؛ آیا کاخ نشینان ناچار به پرداخت مالیات می‌شوند؟

«نورنیوز» موضوع شنایایی و اخذ مالیات از خانه‌های لوکس را بررسی کرد؛

آمار نجومی خانه‌های لوکس در تهران؛ آیا کاخ نشینان ناچار به پرداخت مالیات می‌شوند؟

رئیس سازمان امور مالیاتی از شناسایی 110 هزار خانه لوکس با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان فقط در شهر تهران خبر داد و گفت: در سال گذشته حدود چهل هزار خانه لوکس شناسایی شده بود.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: «سید محمد هادی سبحانیان» رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به عزم دولت برای اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های لوکس گفت: سال گذشته در کل کشور تنها چهل هزار واحد لوکس شناسایی شده بود.

اظهارات رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص شناسایی خانه‌های لوکس در کشور در حالی مطرح شده که چند سالی است ماجرای اخذ مالیات از واحدهای مسکونی گران‌قیمت مطرح و از قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مشکلاتی که تاکنون بر سر راه اجرای قانون وجود داشته عدم وجود آمار دقیق از خانه‌های لوکس بوده است.

به گفته هادی سبحانیان برای رفع این مشکل، سازمان امور مالیاتی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تاکنون فقط در شهر تهران بیش از ۱۱۰ هزار واحد خانه لوکس را شناسایی کرده است.

 براساس قانون مصوب مجلس، خانه‌های لوکس با ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان مشمول پرداخت مالیات می‌شوند؛ موضوعی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نیز بر آن تأکید شده و بر اساس آن، خانه‌های لوکس با ارزش مازاد بر رقم فوق، مشمول مالیات۲ در هزار می‌شوند.

بررسی‌های انجام شده و توجه به آمارها نشان می‌دهد که علی‌رغم پیش‌بینی اخذ مالیات از خانه‌های لوکس در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و تکرار آن در سال‌های بعد، اجرای این قانون تاکنون موفقیت چندانی نداشته است.

در سال ۱۴۰۰ ، ۱۲ هزار و ۲۱۷ خانه لوکس به ارزش مالیاتی بیش از ۳۹۲ میلیارد تومان شناسایی شدند که از این تعداد، فقط تاکنون ۲۸ میلیارد تومان مالیات اخذ شده است. در این میان مالکان یک هزار و ۸۵۹ خانه نیز به پرداخت مالیات به مبلغ ۸۵ هزار میلیارد تومان اعتراض کرده‌اند.

همچنین در سال ۱۴۰۱ برای ۴۳ هزار و ۱۹۵ خانه گران قیمت مالیات به ارزش ۲ هزار و ۱۸۶ میلیارد تومان تعیین شد که فقط ۶۳ مالک اقدام به پرداخت مالیات به مبلغ ۴۵۷ میلیون تومان کردند.

از این تعداد مالکان ۱۶۹ خانه نیز به پرداخت این میزان مالیات اعتراض کردند.

نکته جالب توجه اینجاست که سایر کسانی که برایشان برگه تشخیص مالیات صادر شده بود نسبت به پرداخت مالیات واکنشی نشان نداند.

به نظر می‌رسد در حالی که رئیس کل سازمان امور مالیاتی استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای شناسایی خانه‌های لوکس را به عنوان اقدامی موثر برای رفع اصلی ترین مانع اجرای قانون یعنی فقدان آمار دقیق عنوان کرده این اقدام هم تاکنون نتوانسته مشکل موجود را به صورت کامل مرتفع نماید.

اخیراً «ابوالفضل نوروزی» مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه در یک ماه آینده از طریق ثبت‌نام در سامانه ملی املاک و اسکان امکان صدور دسته چک فراهم خواهد شد، توضیح داد: در تلاش هستیم تا صدور دسته چک برای افراد منوط به ثبت نام و تکمیل اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان باشد.

او گفت: از طریق آموزش و پرورش اطلاعات اقامتی و ملکی ۸ میلیون نفر در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت شده است.

او خاطرنشان کرد: من بعد مبنای خدمات‌دهی به مردم، تکمیل اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان خواهد.

در همین خصوص مدیر اداره نظارت بر نظام های پرداخت بانک مرکزی نیز اعلام کرد: تا پایان این ماه ارائه دسته چک‌های جدید تنها با ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه املاک و اسکان امکان‌پذیر می‌شود.

«مانی یکتا» با اعلام این خبر تأکید کرد:  بانک مرکزی موظف است از ارائه برخی خدمات بانکی به کسانی که اقدام موثری در ثبت اطلاعات مسکن هایشان در سامانه املاک و اسکان انجام نداده‌اند، جلوگیری کند.

او که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، ادامه داد:با توجه به تعاملات مثبتی که با وزارت راه و شهرسازی داشتیم مقرر شد که به صورت مشخص در خصوص خدمت درخواست صدور دسته چک جدید در فاز اول و فاز دوم در خصوص خدمات مرتبط با انتقال وجه کارتی از طریق برنامک‌های هوشمند تلفن همراه همکاری کنیم.

مدیر اداره نظارت بر نظام های پرداخت بانک مرکزی اضافه کرد: این موضوع از یک هفته قبل آغاز شده و تا پایان این ماه ادامه دارد. مستندات و اطلاعات آن را دریافت کردیم و به زودی نیز عملیاتی می‌شود.

اقدامات انجام شده از سوی دولت و بهره‌گیری همه جانبه از ابزارهای مختلف برای ایجاد شفافیت در آمار املاک و مستغلات نشان می‌دهد که اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های لوکس به‌دلیل منافع قابل توجهی که از نقطه نظر تقویت منابع مالی دولت دارد قراراست با جدیت پیگیری شود.

حال باید منتظر ماند و چشم به آمارها داشت تا مشخص شود که چه تعداد از مالکان این خانه‌ها که تاکنون فقط  ۱۱۰ هزار مورد آن در تهران شناسایی شده، حاضر به پرداخت مالیات‌های قانونی خود خواهند بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مرمت بناهای تاریخی اصفهان در دستور کار دولت و یونسکو
ادعای آمریکا: توقیف یک نفتکش مرتبط با ایران در اقیانوس هند
راه تازه واردات مواد اولیه پتروشیمی و پلیمری به کشور باز شد
نشانه های نادر زوال عقل که شاید ندانید
اژه‌ای: شهید رئیسی جانفدایی برای ایران را معنا کرد
آمریکا سطح استقرار نیروهای خود در اروپا را به سال 2021 بازگرداند
دیدار قریب‌الوقوع ویتکاف با پوتین در مسکو
آیا قوانین یونسکو زیر آوار جنگ دفن شدند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 30 اردیبهشت 1405 + جدول
ادامه روند کاهشی ازدواج و فرزندآوری ، نرخ باروری به 1.34 رسید
تحریم فعالان مرتبط با ناوگان صمود از سوی دولت آمریکا
یک دولت و سه شرکت
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 30 اردیبهشت / تضعیف اونس در سایه اضطراب تورم جهانی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 30 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
کلماتی که می‌کشند
شی جین: جنگ در خاورمیانه باید هر چه سریعتر پایان یابد
رئیس‌جمهور: تغییر رویکردها و خلاقیت مدیریتی ضروری است
اقتصاد جنگ؛ تجارت خارجی در مسیر تاب‌آوری
حمله وزیر دارایی رژیم اسرائیل به دیوان کیفری بین‌المللی لاهه
دستور دادستان تهران به شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات حمایتی
لابی صهیونیستی با پول‌پاشی نامزدها را تحت تاثیر قرار می‌دهد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 30 اردیبهشت + جدول
معادله تازه ایران برای مهار آمریکا و اسرائیل
پایان انتظار 22 ساله؛ آرسنال قهرمان لیگ برتر شد + فیلم جشن قهرمانی
بلینکن: توان موشکی و هسته‌ای ایران با جنگ از بین نمی‌برد
دیدار پوتین و شی در پکن؛ تاکید بر صلح در خاورمیانه
چرا خون‌دماغ می‌شویم ؟
اقتصادنگار | افزایش مبلغ کالابرگ بر سر یک دوراهی
سنای آمریکا به محدودسازی اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران رأی داد
چرا کنسولگری اسرائیل در استانبول تعطیل می شود؟
آیا سفر پوتین به پکن آغاز آرایش جدید قدرت‌هاست؟
عراقچی: بازگشت به میدان جنگ شگفتی‌های بیشتری دارد
ترافیک سنگین تهران و بارش باران در جاده‌های شمالی
ادعای تازه ترامپ : جنگ با ایران به‌زودی تمام می‌شود
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
همه کشتی‌های ناوگان جهانی صمود توسط اسرائیل توقیف شدند
قاتل الهه حسین‌نژاد به دار مجازات آویخته شد + جزئیات جنایت
زاخارووا: تهدید به حملات مجدد علیه ایران وحشتناک است
آغاز آزمایشی حرکت قطار مشهد- سنندج از 6 خرداد
کاهش چشمگیر طلاق در فارس
اردوغان: تنگه هرمز باید در اسرع وقت بازگشایی شود
امضای حدود 40 سند همکاری میان روسیه و چین
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است