×
سیاسی
شناسه خبر : 155984
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/09/05 ساعت 12:01
لزوم بازنگری جدی در روش‌های محرومیت‌زدایی

رئیس بنیاد مستضعفان مطرح کرد؛

لزوم بازنگری جدی در روش‌های محرومیت‌زدایی

دهقان گفت: بازنگری جدی در روش‌های محرومیت‌زدایی و استفاده از توان قشر جوان همراه با استفاده از ابزار فناورانه می‌تواند عامل تحول در توانمندسازی مناطق کم‌برخوردار باشد.

نورنیوز - گروه سیاست: «حسین دهقان» با اشاره به اینکه شرط اثرگذاری اقدامات در مناطق محروم را ایجاد انگیزه ماندگاری در مناطق دانست و گفت: زمانی تکلیف ما در یک منطقه محروم تمام می‌شود که مطمئن باشیم شرایط بقا برای زندگی باثبات در منطقه فراهم شده است و قطعاً بنیاد مستضعفان به‌هیچ عنوان دنبال رفع تکلیف، شرایط حداقلی و فرار از وظیفه محوله نیست.

او در ادامه، شرط خروج محرومین از چرخه دائماً زاینده محرومیت را ایجاد امید و نشاط دانست و گفت: نشاط عامل ایجاد سازندگی، تحرک و انگیزه است و مجموعه این پارامترها فردای بهتر را برای یک منطقه محروم به ارمغان می‌آورد. باید موتور خودکفایی را در مناطق هدف روشن کنیم. مهمترین ویژگی این موتور این است که در طول زمان کار می‌کند، پایدار است و انرژی‌اش را از خودش می‌گیرد و قرار نیست دائماً به دیگری وابسته باشد.

او افزود: یک جامعه به میزان دسترسی که به خدمت پیدا می‌کند از محرومیت فاصله می‌گیرد. برای مثال باید فکر کرد که چطور می‌توان از ابزارهای نوظهور مانند هوش مصنوعی دسترسی دائمی کودکان مناطق محروم را برای استفاده از امکانات آموزشی فراهم کرد.

دهقان شناساندن توانایی ذاتی به افراد را مهمترین رکن توانمندسازی دانست و تأکید کرد: انسان‌ها ذاتاً توانمند هستند و وظیفه ما شناساندن این توانایی به افراد است. متأسفانه در طول زمان ناخودآگاه برخی مناطق محروم را تحقیر کرده‌ایم و عزت‌نفس آنان را از میان برده‌ایم و این موجب شده است در آنان حس وابستگی و نیاز به دیگران تقویت شود. این قطعاً شیوه درست محرومیت‌زدایی نیست و نمی‌تواند به خودکفایی مستمر این جوامع منجر شود.

او گفت: توانمندسازی یعنی این دیدگاه را در فرد به وجود آوریم که فقر را برای خود و اطرافیانش نپذیرد و این تنها با ایجاد اعتمادبه‌نفس در افراد شکل می‌گیرد به طوری که اگر زمانی بسته یا کمکی را به او دادید، ناراحت شود و این را خلاف عزت خود بداند. ما اگر این عزت را در افراد تقویت کنیم محرومیت کمرنگ می‌شود و پیشرفت پایدار مبتنی بر عزت‌نفس شکل می‌گیرد.

دهقان تثبیت جمعیت، برگشت مهاجران و جمعیت‌پذیر کردن مناطق را سه شرط محرومیت‌زدایی اصولی دانست و گفت: ایجاد تعلق سرزمینی و هویت‌بخشی به مناطق نوعی محرومیت‌زدایی پایدار است. برای مثال خیلی از مناطق، اهالی ثروت‌مندی دارند که مشتاق سرمایه‌گذاری هستند و باید با آغوش باز آن‌ها را در پیشرفت مناطق سهیم کنیم. باید ساکنان مناطق محروم با افتخار از تعلق خود به زادبوم خویش یاد کنند و این حس افتخار و تعلق سرزمینی را به همه‌جای کشور برگردانیم.

این مقام مسئول توانمندسازی را رشد تا حد رسیدن به معیارهای زندگی سالم تفسیر کرد و افزود: انسان سالم می‌تواند بلاشرط شاد زندگی کند و خود را در یک مختصات چندگانه تعریف کند و ضمن پذیرش مسئولیت خود با دیگران ارتباط بگیرد و در قالب این ارتباط به محیط، بهره برساند و بهره کسب کند.

حسین دهقان شرط توانمندسازی را ایجاد جامعه خودیار دانست و گفت: بنیاد مستضعفان در منطقه‌ای وارد می‌شود که دولت‌ها نیامده‌اند و ملت و بخش خصوصی توان سرمایه‌گذاری در آن را ندارد این یعنی تلاش می‌کنیم با امکانات موجود به دولت کمک کنیم تا شرایط بهتری برای قشر مستضعف جامعه و مناطق محروم ایجاد کند.

او در پایان ایجاد پلتفرم‌های محرومیت‌زدایی را عامل ساده و ارزان کردن فرایند توانمندسازی دانست و تاکید کرد: ما گاهاً باید به‌جای ساخت زنجیره‌های جدید، حلقه مفقوده زنجیره‌های گذشته را تکمیل کنیم و یکی از مهمترین رویکردهای بنیاد علوی در دوره جدید استفاده از ابزار فناورانه برای برطرف کردن این حلقه‌های مفقوده است. بازنگری جدی در روش‌های محرومیت‌زدایی و استفاده از توان قشر جوان همراه با استفاده از ابزار فناورانه می‌تواند عامل تحول در توانمندسازی مناطق کم‌برخوردار باشد.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نخستین کشتی ناوگان صمود به آستانه غزه رسید
هشدار ناگهانی هواشناسی برای شمال کشور+فیلم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 10 مهر1404+ جدول
معمای نابرابری مالی در مرکز و حاشیه؛ 9هزار هزار میلیارد تومان در تهران
کفه استدلال چگونه به نفع تصویب CFT شد؟
ترافیک سنگین در محور چالوس+ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سعید افروز با شکستن رکورد جهان طلا گرفت
جزییات آغاز ثبت‌نام گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان 16 ساله+فیلم
دیدار قالیباف با آیت‌الله شیخ جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید
قیمت نفت جهشی شد
واکنش تند پاکستان به توقیف کشتی‌های صمود
سردار آزمون دومین بازیکن ارزشمند لیگ امارات شد
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز پنجشنبه 10 مهر
چه کشوری فرمان صادرات خودرو جهان را در دست دارد؟
نرمش در سیاست داخلی ضرورتی برای حفظ ایران
واکنش تند نخست وزیر پاکستان درباره حمله اسرائیل به ناوگان الصمود
بازگشت سرمایه‌های ایرانی؛ توسعه یا تورم
توافق گروه هفت برای افزایش فشار بر خریداران نفت روسیه
رئیس شورای امنیت سازمان ملل: اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره صلح منطقه‌ای
نگرانی ایرلند نسبت به توقیف کشتی‌های ناوگان الصمود
هشدار سخنگوی سازمان ملل درخصوص گرسنگی و سوءتغذیه‌ زنان و کودکان غزه
هوای تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 10 مهر
مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو تمدید شد+زمان ثبت نام
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 10 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی وام می دهد+جزییات
نتایج انتخاب رشته علوم پزشکی آزاد منتشر شد+لینک سامانه
استعفای بی‌سابقه 100 هزار کارمند دولت فدرال آمریکا
طرح ترامپ برای غزه؛ طناب نجات نتانیاهوی در آستانه سقوط
تعطیلی دولت و زندگی آمریکایی‌ها
گام بزرگ چین در اکتشاف اعماق دریا با زیردریایی سرنشین‌دار+فیلم
پژوهشگران چینی کرم ضدپیری با اثبات علمی ساخته‌اند
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
X
آگهی تبلیغاتی